Kvalifikacije za SP 2014

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
kokuz_sa

#351 Re: Koga cemo dobiti u kvalifikacijama za SP 2014??

Post by kokuz_sa »

187 wrote:
kokuz_sa wrote:slovaci lagani al na papiru samo..digli ruse u gostima :-)
i slovenci su ih u barazu uzeli
al slovacka je igrala na zadnjem svjetskom..a nisu tamo otisli bez razloga..
mozemo ih proc al treba i zapeti za to
slobodni armirach

#352 Re: Koga cemo dobiti u kvalifikacijama za SP 2014??

Post by slobodni armirach »

Primile se Papaetove Dove, ..il je Svabo nesto sredio kroz papire sa Platinijem :lol: :lol:

ne nadam se ja nicemo dok one babe igraju
Jack Be Nimble

#353 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Jack Be Nimble »

Ja ne vidim sta je ovdje tako lako u nasoj grupi. Grcka nas stalno nabusi. Slovakia, vise zavisi od njih nego od nas, nadajmo se da ce ih boliti stomak. Litvanija/Latvia lako mozemo izgubiti 1:0, 2:1 itd. Da li je bolje od Njemacke i Francuske, jeste, ali za nas nivo igranja ovo je teska grupa.
bosnovizija

#354 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by bosnovizija »

Po meni, ovo nam je jedna od najlaksih grupa koju smo mogli dobiti, ali je neatraktivna grupa. Maltene, ovdje nijedna utakmica nece napraviti neko interesovanje ,sto je jako lose.Dobro je sto se sa ovima moze igrati ravnopravno,pa eto sta bude. Ako se sad ne plasiraju, kopacke o klin! :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
fanatic11

#355 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by fanatic11 »

shake69 wrote:
p206 wrote:POT 1: Španija, Holandija, Njemačka, Engleska, Portugal, Italija, Hrvatska, Norveška, Grčka
POT 2: Francuska, Crna Gora, Rusija, Švedska, Danska, Slovenija, Turska, Srbija, Slovačka
POT 3: Švicarska, Izrael, Irska, Belgija, Češka Republika, BiH, Bjelorusija, Ukrajina, Mađarska
POT 4: Bugarska, Rumunija, Gruzija, Litvanija, Albanija, Škotska, Sjeverna Irska, Austrija, Poljska
POT 5: Armenija, Finska, Estonija, Kipar, Latvija, Moldavija, Makedonija, Azerbejdžan, Farska Ostrva
POT 6: Vels, Lihtenštajn, Island, Kazahstan, Luksemburg, Malta, Andora, San Marino

ovi boldirani bi bili ok
:thumbup: Tako nesto sam vec predlozio.
Nego, zna li iko u koliko sati igraju BiH-Grcka, 10 avgusta na Kosevu? Svugdje o cijenama , ali bas nigdje u koliko sati!
Hvala.
i mene zanima u koliko sati se igra a i kad ce karte biti puštene u prodaju :)
Kinaski

#356 Re: Koga cemo dobiti u kvalifikacijama za SP 2014??

Post by Kinaski »

kokuz_sa wrote:
187 wrote:
kokuz_sa wrote:slovaci lagani al na papiru samo..digli ruse u gostima :-)
i slovenci su ih u barazu uzeli
al slovacka je igrala na zadnjem svjetskom..a nisu tamo otisli bez razloga..
mozemo ih proc al treba i zapeti za to
Svakako da nisu bezveze protivnici , ali je jedan od laksih od kojih smo mogli izvuci .
Mene muci ta Litvanija
savez_napolje

#357 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by savez_napolje »

fanatic11 wrote:
shake69 wrote:
p206 wrote:POT 1: Španija, Holandija, Njemačka, Engleska, Portugal, Italija, Hrvatska, Norveška, Grčka
POT 2: Francuska, Crna Gora, Rusija, Švedska, Danska, Slovenija, Turska, Srbija, Slovačka
POT 3: Švicarska, Izrael, Irska, Belgija, Češka Republika, BiH, Bjelorusija, Ukrajina, Mađarska
POT 4: Bugarska, Rumunija, Gruzija, Litvanija, Albanija, Škotska, Sjeverna Irska, Austrija, Poljska
POT 5: Armenija, Finska, Estonija, Kipar, Latvija, Moldavija, Makedonija, Azerbejdžan, Farska Ostrva
POT 6: Vels, Lihtenštajn, Island, Kazahstan, Luksemburg, Malta, Andora, San Marino

ovi boldirani bi bili ok
:thumbup: Tako nesto sam vec predlozio.
Nego, zna li iko u koliko sati igraju BiH-Grcka, 10 avgusta na Kosevu? Svugdje o cijenama , ali bas nigdje u koliko sati!
Hvala.
i mene zanima u koliko sati se igra a i kad ce karte biti puštene u prodaju :)
igra se u 21h , a sto se tice karata cijene su 5 KM (jug i sjever) i 10KM (zapad i istok),a tacan datum pustanja karata u prodaju jos nije određen,jedino se zna da ce se moci nabaviti u poslovnicama centrotransa....pozzz
:bih:
kamen spoticanja

#358 Re: Koga cemo dobiti u kvalifikacijama za SP 2014??

Post by kamen spoticanja »

Baudelaire wrote:
kamen spoticanja wrote:
kokuz_sa wrote:jedno je prijateljska drugo su kvalifikacije al eto..
onda da ne igramo nikako...pa bolan u malo srece u zrijebu na prvenstvu u brazilu mozemo do cetvrtfinala istog...a onda je svakako lutrija...amir begovic izvadi po dva penala mexikancima u cetvrtfinalu,i holandjanima u polufinalu...a onda u finalu englezi...pa sta bude...to je tesko prognozirat...
:D
Joj što mrzim kad 'vako neko počne sa šupljom i uzdizanjem. Kakvi crni Englezi u finalu, šta ih dižete u nebesa. Možemo dobiti samo Brazil ili Njemačku u finalu, ne spominjite više tu cirkusku otočku naciju.
ja se izvinjavam :D
nek bude njemacka u finalu...da gledam lice komisije ralfa kad adnan mravac bude glavom lobovao manuela neuer-a u 117.minuti finala
Richard Peti

#359 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Richard Peti »

bosnovizija wrote:Ako se sad ne plasiraju, kopacke o klin! :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
nemoj nam suhvu vezat... ovo uvijek kazemo :D
Troll_Happens

#360 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Troll_Happens »

pushiona smo ko i do sada,,, ko god nam dodje kad nemamo igrace... eno dzeke na sff-u odmara covjek boli ga... umjesto da trenira... nista od nas.. u najboljem slucaju ocekujem baraz i opet ispadanje ako i do tog baraza dodjemo.. :(
BHF_Manijak

#361 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by BHF_Manijak »

Ma Allahami ako ovdje BAR baraz ne izvucemo kolektivno nek daju otkaz, nek raspuste savez, nek igraci promjene fudbalska drzavljanstva ako mogu, nke rade sta hce, goni u Pm sve!
Litvanija kako vidim u raspadnom sistemu, predzadnji u osrednjoj grupi, i samo ih prosli rezultati drze u tom 4ili 5. sesiru, ne znam koji su bili, Latvija bezze, Lihtenstaj WTF, Slovacka je bila u rasulu poslije SP, dobili ih mi 3:2 dobi ih Andora, ali eto cini se da su se vratili, no opet sigurno se lakse sa njima gira nego li sa Francuzima, Njemacima, Holandzanima itd...Grcka isto tako, jesu zajebani ali opet volim Grke, koje iole nekako mogu dobit, nego li Spance ili Svabe koje ama bas nikako ne mogu dobit sem iz 20 tekmi da ih jednom nekako na guzove dobijemo! :mrgreen:

Mene je jedino strah naseg potcjenjivanja protivnika i onog "lahko cemo" i sto su ovo ipak istocnjacke ekipe(manje-vise), znamo kako sa njima igramo! :roll: Nekad imam osjecaj da bi se vise gutili sa pola zapadnih ekipa(a posebno sjevernjaka) nego li sa istocnim zemljama, to se dosad x puta pokazalo, jest da nemamo pozitivan bilans sa repkama poput Spanije, Njemacke, Francuske, i slicnih, ali prikazanim igrama sigurno bolje izgledamo nego li u duelima sa Grcima, Rumunima(kojim smo redovne musterije :roll: ), itd...
Richard Peti

#362 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Richard Peti »

BHF_Manijak wrote:potcjenjivanja protivnika i onog "lahko cemo"
Image
libertyBiH

#363 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by libertyBiH »

Nece biti do igraca nego do SELEKTORA vjerujte mi..............Ciro bi ovo izpickeee prosao....
BHF_Manijak

#364 Re: Koga cemo dobiti u kvalifikacijama za SP 2014??

Post by BHF_Manijak »

E ako Mravac u utakmici lobuje Neuera, ja cu je prekinuti! :mrgreen: To mi ne moze ni u masti proci, mozak automatski blokira fajlove Mravac=gol!
BHF_Manijak

#365 Re: Koga cemo dobiti u kvalifikacijama za SP 2014??

Post by BHF_Manijak »

187 wrote: Svakako da nisu bezveze protivnici , ali je jedan od laksih od kojih smo mogli izvuci .
Mene muci ta Litvanija
Ma pali su oni skroz, a i onda kad smo prosjek bili dizali smo ih, mogu se oni ba dobit u dvije tekme, veci su problem npr Albanci! :wink:
BHF_Manijak

#366 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by BHF_Manijak »

Jaooo, pa jel ti i onaj papak sa njima bio na "rostilju kod Mahira"?!Onaj levat sto je u nakvom reality showu bio, ne mogu mu se imena sjetit, nema mi odvratnijeg frajera u gradu! :shock: Zlate mi ovo ono, papak!
LSD

#367 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by LSD »

Grupa je extra...sigurno da je bolje/lakše igrati sa Grckom nego sa Španijom ili sa Slovackom nego sa Francuskom, ali šta to vrijedi kad znam 200% da ce biti podcijenjivanja protivnika - tipicno u našem stilu....ne može kad smo takav narod sa naopakim mentalitetom i yebiga.
Better Man

#368 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Better Man »

Nikad laksu grupu nismo dobili i ako sad neodemo na SP, ncemo nikada!
valterbranisarajevo

#369 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by valterbranisarajevo »

Pravo bih volio da smo izbjegli Grčku. Sjećam se one posljednjih kvalifikacija sa njima u grupi. Nedosuđenih penala ofsajda...Košarkaških utakmica kada su naši ostajali sa 3 igrača na terenu...Oni uvijek za svaki slučaj "odrade" sudije, služe se svim dopuštenim i nedopuštenim sredstvima i teško ih je, gotovo nemoguće pobijediti...na njihovom terenu baš nemoguće, teško i do boda... :oops: Ovim ostalima se može parirati..Makar za baraž...
-danTe-

#370 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by -danTe- »

libertyBiH wrote:Nece biti do igraca nego do SELEKTORA vjerujte mi..............Ciro bi ovo izpickeee prosao....
jel' te vise je.o ciro?
jahjah

#371 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by jahjah »

ja iskreno nikad sretniji nisam bio nego li sto sam sad sto se tice izvlacenja...euforija ko da idemo...nadajmo se da ne bude ko portugal...rio here we come :bih: :bih: :bih:
BHF_Manijak

#372 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by BHF_Manijak »

Posljedni rezultati "strasnih" Slovaka :oops: :zzzz:

Slovacka - Andora 1:0
Slovacka - Danska 1:2
Andora - Slovacka 0:1
Luksemburg - Slovacka 2:1
Slovacka - BIH 2:3
Slovacka - Rep. Irska 1:1
Armenija - Slovacka 3:1
Slovacka - Hrvatska 1:1
Slovacka - Makedonija 1:0
Rusija - Slovacka 0:1
cyprus

#373 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by cyprus »

Vrijeme je da po ko zna koji put ponovimo antologijsku :oops: : ako sad ne prođemo, nećemo nikad :D . Ovo se stvarno može nazvati dobrim (šta dobrim, fantastičnim) žrijebom, ali nije prvi put da dobijemo protivnike ''sa kojima se možemo nositi''. Bolje rečeno, većina grupa u kojima su dosad bili su bile relativno povoljne. Jedan od problema naših je što ono ''možemo se nosit'' shvatimo kao ''taaa će oni''. Bitno je da ne potcjenimo ove reprezentacije i mislim da bi to bilo već pola uspjeha. Sa ovakvim žrijebom, mislim da imamo sve u našim rukama, samo treba biti dovoljno pametan. Ali ima još puno do tih kvalifikacija i ko zna šta će biti do tad...
LSD

#374 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by LSD »

Pogledajte samo "šešire" 1, 2 i 4 i kakve su selekcije mogle biti izvucene....pa da smo sami sebi birali, bolje ne bi izvukli (dobro pretjerujem , bilo je možda i lakših u šeširu 4)....hvala Ronaldu, što nas pripazi na žrijebu :-)
cyprus

#375 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by cyprus »

LSD wrote:Pogledajte samo "šešire" 1, 2 i 4 i kakve su selekcije mogle biti izvucene....pa da smo sami sebi birali, bolje ne bi izvukli (dobro pretjerujem , bilo je možda i lakših u šeširu 4)....hvala Ronaldu, što nas pripazi na žrijebu :-)
Šešir 4 je super. Mislim da tamo nije moglo bit bolje od Litvanije.
Locked