Inferiornost bošnjačkog biznisa i biznismena

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

JThomas

#351 Re: Inferiornost bošnjačkog biznisa i biznismena

Post by JThomas »

onda si ti naprdio cijelu svoju forumsku egzistenciju, a naročito na lj&s.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#352 Re: Inferiornost bošnjačkog biznisa i biznismena

Post by Truba »

u hercehovini nema proizvodnje????? hahahah
nema po komunistzickom sistemu fabrika sa po 20000 radnika i znamo zasto...da ustase pocrkaju od gladi

ali malih privatnih firmi sto proizvode od hrane do gradjevinskih cuda ima mnoštvo
bach

#353 Re: Inferiornost bošnjačkog biznisa i biznismena

Post by bach »

Black swan wrote:u hercehovini nema proizvodnje????? hahahah
nema po komunistzickom sistemu fabrika sa po 20000 radnika i znamo zasto...da ustase pocrkaju od gladi

ali malih privatnih firmi sto proizvode od hrane do gradjevinskih cuda ima mnoštvo
Nemoj mu zamjeriti, čovjek nikada nije bio u Hercegovini...

Danas najljepši, najbogatiji i najrazvijeniji dio ove nesretne države...

Čitluk...

Image

Tromeđa

Image
Truba

#354 Re: Inferiornost bošnjačkog biznisa i biznismena

Post by Truba »

ljudi imaju dara za biznis
al vole i muljat i neplacat porez sto jes jes
bach

#355 Re: Inferiornost bošnjačkog biznisa i biznismena

Post by bach »

Black swan wrote:ljudi imaju dara za biznis
al vole i muljat i neplacat porez sto jes jes

Budimo pošteno i iskreni: Ko to na ovom svijetu voli plaćati poreze?

Niko. Ja se prvi trudim da zezenm državu i da joj što manje dam. Ne što ovu državu ne volim, nego štp će moje pare od poreza završiti kao Luis Viton torba neka bošnjačke hanume sa zvučnim prezimenom. Kao što paltim bezbroj džabina za regidstraciju auta pa opet otkinem točak na rupu u centru glavnog grada države... pa moji roditeljima se 40 godina odbijalo za penziono sa sada ne mogu u penziju jer su porezi odbijeni od njihovih plata ali nikada u Fondove...Državi ne dam ništa jer nije zaslužila...

A što se tiče "muljanja"... Sa Hrvatima je najlakše poslovati... Jasno ti kažu jesu li zainteresirani ili ne... I plaćaju na vrijeme kada uzmu robu...

Za razliku od "selam - alejk" bošnjačkih biznismena sa bradicama kojima moraš prijetiti tužbama ili batinama da ti plate ono što su uzeli...
desni

#356 Re: Inferiornost bošnjačkog biznisa i biznismena

Post by desni »

Uvoz i distribucija različitih proizvoda bi trebali dokazati superiornost?Šta je sa proizvodnjom i izvozom?Znamo li šta se najviše proizvodi i koje su nacionalnosti vlasnici tih biznisa?
    Ne znam zašto ali mi se čini da pare i biznis nemaju naciju :wink:
      Inferiornost i superiornost pojedinih nacija asociraju na nacizam,rasizam i slične napredne ideologije zasnovane na teorijama krvi i tla.Ili ako se degradira vlastita a slavi druga nacija na komplekse niže vrijednosti :(
      bach

#357 Re: Inferiornost bošnjačkog biznisa i biznismena

Post by bach »

desni wrote:Uvoz i distribucija različitih proizvoda bi trebali dokazati superiornost?Šta je sa proizvodnjom i izvozom?Znamo li šta se najviše proizvodi i koje su nacionalnosti vlasnici tih biznisa?
          Inferiornost i superiornost pojedinih nacija asociraju na nacizam,rasizam i slične napredne ideologije zasnovane na teorijama krvi i tla.Ili ako se degradira vlastita a slavi druga nacija na komplekse niže vrijednosti :(
          Ja evo otvoreno kažem da su italijanski auti smeće, a da su japanski auti vrlo kvalitetni.

Jesam li ja to rasista?!
          desni

#358 Re: Inferiornost bošnjačkog biznisa i biznismena

Post by desni »

bach wrote:
          desni wrote:Uvoz i distribucija različitih proizvoda bi trebali dokazati superiornost?Šta je sa proizvodnjom i izvozom?Znamo li šta se najviše proizvodi i koje su nacionalnosti vlasnici tih biznisa?
              Ja evo otvoreno kažem da su italijanski auti smeće, a da su japanski auti vrlo kvalitetni.

Jesam li ja to rasista?!
              Ne bih o tvojim stavovima,uživaj u svojim stereotipnim opservacijama 8-)
              prog321

#359 Re: Inferiornost bošnjačkog biznisa i biznismena

Post by prog321 »

Hercegovci i njihovi puleni u Srednjoj Bosni su obični uvoznici ilegalne robe.
              Da ima pravne države velika vecina njih bi završilo u zatvoru.
              Nisu oni nikakav primjer uspješnog poslovanja.
              Čak i u Hrvatskoj oni ne bi mogli opstati.
              JThomas

#360 Re: Inferiornost bošnjačkog biznisa i biznismena

Post by JThomas »

zato bi pošteni, vrijedni i sposobni bošnjački biznismeni razvalili i pojeli u prav(n)im državama, jelde?
              prog321

#361 Re: Inferiornost bošnjačkog biznisa i biznismena

Post by prog321 »

Bošnjaci imaju i u ovakvoj državi kakvu-takvu proizvodnju i industriju. Dok u kamenjaru nema nista osim šverca-komerca u kojem zakidaju državu u milijunskim iznosima.
              Njihov uvoznicki lobi ubija domaću proizvodnju. Oni su rak rana domace privrede i kad tad će se morati obracunati sa njima.
              Rizvan

#362 Re: Inferiornost bošnjačkog biznisa i biznismena

Post by Rizvan »

.
              Last edited by Rizvan on 12/04/2015 21:16, edited 1 time in total.
              Rizvan

#363 Re: Inferiornost bošnjačkog biznisa i biznismena

Post by Rizvan »

bach wrote:

Jesam li ja to rasista?!
                  Koji je cilj ovih tvojih idiotsko-defetističkih tema? Ti nigdje ne nudiš riješenje ili objektivno obrazloženje, sve tvoje teme su isto trolerski postavljene kao poligon za ispoljavanje niskih emocija, samopljuvačine i stereotipa.
                  Truba

#364 Re: Inferiornost bošnjačkog biznisa i biznismena

Post by Truba »

u kamenjaru nista nema jer su 45 godina taki ko ti odlucivali da zajednicke pare ne idu u izgradnju ustaskih sela i gradova
                  zato su se ljudi morali boriti jer bi pocrkali od gladi
                  dok cekaju drzavu da im uvede vodu cestu izgradi skolu ili fabriku sve pocrka od gladi

zato su u boljoj poziciji startnoj
                  jer se znaju snaci ne cekaju da drzava otvori radna mjesta kao u tuzli
                  fortaleza

#365 Re: Inferiornost bošnjačkog biznisa i biznismena

Post by fortaleza »

Ne samo činjenica da je Hercegovina kamenjar i relativno škrta zemlja nego i vlasti koje nikad nisu značajnije ulagale u istu i kroz povijest (fakulteti otvoreni tek 70-tih pod utjecjem i lobiranjem Bijedića), stvorile negativnu percepciju prema cjelini i državnim elementima dok se uglavnom stvarao zavičajni lokal patriotizam. I ljudi su kroz uglavnom teško radili da bi preživjeli uz dosta velika odseljavanja u inozemstvo. Gotovo svaki Hercegovac ima dosta rodbine vani, pa još od 70-tih dok je u ostatku BiH je to trend tek u novije vrijeme. Upravo zato i stereotipi o zlatnim lančićima, mercedesu iz uvoza i pajdi koji je zaradio njemačku penziju. Dajem desnu ruku da je i radni mentalitet i ambicija veća kod Hercegovaca pa makar to bilo na nelegalni i švercerski način. Jbg, ljudi prije švercali i prodavali duhan, danas nešto drugo sve u svrhu opstanka.
                  drndalo

#366 Re: Inferiornost bošnjačkog biznisa i biznismena

Post by drndalo »

JThomas wrote:zato bi pošteni, vrijedni i sposobni bošnjački biznismeni razvalili i pojeli u prav(n)im državama, jelde?
                  Tipican primjer "naseg bizMisa" nam je Energopetrol... Ne zna se koji je bio posteniji koji ga je vodio, i sposobniji...
                  quarterback

#367 Re: Inferiornost bošnjačkog biznisa i biznismena

Post by quarterback »

:vece:
                  desni

#368 Re: Inferiornost bošnjačkog biznisa i biznismena

Post by desni »

Izvoz iz Tešnja u prošloj godini 350 miliona maraka a iz cijelog ZHK kantona,znači Širokog,Posušja,Gruda i Ljubuškog oko 280 miliona maraka.Za to vrijeme su ambiciozni i vrijedni ljudi sa kamenjara u Bosnu uvezli robu sumnjivog i manje sumnjivog kvaliteta i porijekla u vrijednosti oko milijardu maraka.
                    Cazinska krajina je takođe kažnjena u prošlom sistemu,takođe je još od šezdestih godina dala masu gastarbajtera.Nalazi se nadomak Austrije,Slovenije,Italije pa se preko cijelog USK uvezlo svega oko 280 miliona maraka vrijednosti robe.
                      Mislim da bi pravilan naziv teme bio inferiornost bošnjačkog političkog faktora spram uvoznog lobija sa centrom negdje u vrletima hercegovačkog kamenjara gdje ljudi imaju višestoljetnu švercersku tradiciju :wink:
                      Hajvan

#369 Re: Inferiornost bošnjačkog biznisa i biznismena

Post by Hajvan »

ma nemoj ba to.
                      nije to relevantno….
                      … to je frizirani podatak.

:lol:

a što se tice pravilnog naziva teme.. pa ovaj bach- klasicni mrzitelj- sve i jednu temu koju je otvorio je o tobožnjoj inferiornosti bosne i bošnjaka (npr "Sarajevo, najjdniji grad"- parafraziram, ali se tema slicno tomu zove) :run:
                      Truba

#370 Re: Inferiornost bošnjačkog biznisa i biznismena

Post by Truba »

ne znam sta tesanj izvozi
                      vjerojatno ima veze s time da je bosna ugodnije mjesto za biznis sto se ruda drveta sirovina i ostalog materijala tice

sto ce opet reci da je hercegovina u losijoj startnoj poziciji
                      onako laički rečeno

sto opet ne brise cinjenicu da bi neko želio da se 45 godina nastavi samo sjasi kurtan uzjasi murta

ukratko...ja sam cuo da bosanci idu u hercegovinu raditi za dnevnice...i u njemacku i Austriju i hrvatsku...
                      nisam cuo da ero ide u bosnu po baustelske dnevnice i to nesto govori
                      oni dodju u bosnu samo ako su imali losu srecu :D
                      Hajvan

#371 Re: Inferiornost bošnjačkog biznisa i biznismena

Post by Hajvan »

kazu da troll zeli da se svi osjecaju kao on- jadno i mizerno.
                      zato trolovi provociraju..
                      desni

#372 Re: Inferiornost bošnjačkog biznisa i biznismena

Post by desni »

Black swan wrote:ne znam sta tesanj izvozi
                      vjerojatno ima veze s time da je bosna ugodnije mjesto za biznis sto se ruda drveta sirovina i ostalog materijala tice

sto ce opet reci da je hercegovina u losijoj startnoj poziciji
                      onako laički rečeno

sto opet ne brise cinjenicu da bi neko želio da se 45 godina nastavi samo sjasi kurtan uzjasi murta

ukratko...ja sam cuo da bosanci idu u hercegovinu raditi za dnevnice...i u njemacku i Austriju i hrvatsku...
                      nisam cuo da ero ide u bosnu po baustelske dnevnice i to nesto govori
                      oni dodju u bosnu samo ako su imali losu srecu :D
                      Masa Hercegovaca se doselila u recimo Tuzlu za vrijeme kraljevine Jugoslavije i SFRJ :D .
                        Iz Tešnja se najviše izvoze dijelovi i pribor za motorna vozila,metaloprerađivački,te prehrambeni i hemijski proizvodi.Znači nema ruda,drveta i sirovina u ovom izvozu iz Tešnja :bih:
                        desni

#373 Re: Inferiornost bošnjačkog biznisa i biznismena

Post by desni »

Zna li se ko je kupio onu fabriku kablova u Duvnu?Da li je moguće da ju je kupio jedan od inferiornih bošnjačkih biznismena kako ih nazva postavljač teme?Ako jest onda je to još jedan dokaz inferiornosti :lol: :lol:
                        quarterback

#374 Re: Inferiornost bošnjačkog biznisa i biznismena

Post by quarterback »

http://www.news-blic.com/vijesti/nijemc ... slavgrada/

vjerovatno imas vise informacija desni ?
                        Hajvan

#375 Re: Inferiornost bošnjačkog biznisa i biznismena

Post by Hajvan »

quarterback wrote:http://www.news-blic.com/vijesti/nijemc ... slavgrada/

vjerovatno imas vise informacija desni ?
                        Vijesto objavljena:
                        12.01.2015, 20:15:07Biznis/Privreda, Vijesti, Vijesti/BiH

Firma kupac osnovana:
                        U službenim podacima o ovoj njemačkoj firmi stoji da je u pravnom obliku društvo s ograničenom odgovornošću, osnovano 11. novembra 2014. godine i prijavljeno u sudski registar lokalnog suda Eschwege s temeljnim kapitalom od 25. 000 eura.
                        ništa ne tvrdim, samo mi ovo malo čudno. Nevezano za tvrdnju ovog desnog kolege.
                        Post Reply