I onda doš'o Valter,...

Locked
ultima_palabra

#351 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by ultima_palabra »

Area_51 wrote:
ultima_palabra wrote:Između 400 i 450 hiljada.
Onda je Zeljko Komsic definitivno jedini legitiman. :-D
Legitiman je svako ko je izabran po važećem izbornom zakonu ;-)
madner

#352 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by madner »

Area_51 wrote:
ultima_palabra wrote:Između 400 i 450 hiljada.
Onda je Zeljko Komsic definitivno jedini legitiman. :-D
Malo je previse legitiman, jer ispade da su i mrtvi Hrvati i nerodjeni morali davati glasove za istog. Ima li neko da se preispitaju ti spiskovi zivih i mrtvih u Hercegovini. :D
JBT

#353 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by JBT »

Ma nema se tu sta previse diskutovati.
U BiH imamo struju koja zeli razvaliti BiH, a to su Dodikovi i vecina stranaka iz RS-a i oba HDZ-a, imamo struju koja se bori za funkcionalnu BiH u kojoj su SDP i jedan veci dio bosnjackih stranaka i imamo par struja medju Bosnjacima koji iz zelje za ostvarivanjem licne koristi, svjesno ili nesvjesno, ide na ruku onim prvonavedenim.
I sta onda ocekivati od SDP-a u ovoj situaciji?
Po meni se SDP dobro bori sa bagrom i svi smo svjesni reakcije koju su izazvali kod rusitelja BiH.
Nerealno je ocekivati promjene, koje svi zelimo (mi koji vidimo BiH kao svoju domovinu), preko noci. Ali mislim da SDP radi na tome dosta dobro i nadam se da ce izdrzati i u narednim godinama omogucujuci licnim primjerom i neke demokratske i produktivne procese i u manjem entitetu.
Murisno1

#354 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by Murisno1 »

Ma nema bosne dok se bosanski blok ne ujedini sa svih strana. Danas ne da je razjedinjen nego se očima gledat ne mogu. Tako je bilo vazda i tako će vazda biti.

Zato Bosna lagano, u agoniji umire - umjesto ili da se trgne i digne ili da umre odma. A palamuđenja o nekoj svjetskoj pravdi ili nekom jedinstvu, šta li, su prdina bara. Nažalost, ali to je tako.
seln

#355 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by seln »

Laus wrote:Nikad se od govana pita nije pravila.
Dodik to pokusava svakog dana. I raja jede.
JBT

#356 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by JBT »

I volio bih kad bi mi neko objasnio zasto smatra da je SDP kriva za dosadasnje neformiranje vlasti na drzavnom nivou. Je li SDP treba popustiti HDZ-ovima i Dodiku i dati im ono cime isti ucjenjuju citavu BiH i time omoguciti formiranje vlasti?
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#357 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by JoseMujica »

seln wrote:
šta jede :?: :!: ...kusaju zlatnim viljuškama i viču na sav glas: Mićo de još :shock:
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#358 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by prljavi Hare »

seln wrote:
I slaganu,i u zvrku!!! :lol: :lol: :lol:
quasar

#359 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by quasar »

Murisno1 wrote:Ma nema bosne dok se bosanski blok ne ujedini sa svih strana. Danas ne da je razjedinjen nego se očima gledat ne mogu. Tako je bilo vazda i tako će vazda biti.

Zato Bosna lagano, u agoniji umire - umjesto ili da se trgne i digne ili da umre odma. A palamuđenja o nekoj svjetskoj pravdi ili nekom jedinstvu, šta li, su prdina bara. Nažalost, ali to je tako.
Slutim da smatraš da je i SBB probosanska stranka.
Njih interesuje samo teritorija sa većinskim Bošnjačkim stanovništvom, uključujući i Sandžak. Njihov krajnji cilj je razmjena teritorije i teokratska država.
Međutim, gledajući tvoje ranije postove o nemogućnosti suživota, logično je da smatraš da je to dobra opcija za Bosnu.
Prije bih u taj probosanski blok mogao staviti DS Dragana Čavića, koji ipak vidi BiH kao državu jednakih.

A ZaBiH stranka, oni su samo za sebe. Druge marginalne stranke besmisleno je nabrajati. Dakle ovo ti je taj probosanski blok, samo što to nije BiH kakvu bi ti volio.
prljavi Hare

#360 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by prljavi Hare »

JBT wrote:I volio bih kad bi mi neko objasnio zasto smatra da je SDP kriva za dosadasnje neformiranje vlasti na drzavnom nivou. Je li SDP treba popustiti HDZ-ovima i Dodiku i dati im ono cime isti ucjenjuju citavu BiH i time omoguciti formiranje vlasti?
@Skijaš!Pusti bolan,pa znaš da svako ima pravo da se registruje i palamudi ovdje na forumu.
Ništa ti ne brini,idemo dalje sa programom,ne može ništa preko noći a već se dosta uradilo!!! :thumbup: :bih:
JoseMujica

#361 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by JoseMujica »

Smučar :thumbup: je naš Don Kihot :D :lol:
Last edited by JoseMujica on 22/06/2011 12:36, edited 1 time in total.
seln

#362 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by seln »

JBT wrote:Je li SDP treba popustiti HDZ-ovima i Dodiku i dati im ono cime isti ucjenjuju citavu BiH i time omoguciti formiranje vlasti?
Za RS i HB trolove na forumu: jeste.
Za ove sto su ispusili na izborima: jeste.
Za mene licno, nije. Previse su popustali i do sada. Ja sam vec napisao da su trebali reci: nama premijer i MVP, za ostale platformase jos tri mjesta, finansije obavezno, ostalo dijelite kako vas volja.
Pa, ako nece, onda reci: bez nas. I neka prave vladu ako mogu.
Murisno1

#363 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by Murisno1 »

quasar wrote:
Murisno1 wrote:Ma nema bosne dok se bosanski blok ne ujedini sa svih strana. Danas ne da je razjedinjen nego se očima gledat ne mogu. Tako je bilo vazda i tako će vazda biti.

Slutim da smatraš da je i SBB probosanska stranka.
Njih interesuje samo teritorija sa većinskim Bošnjačkim stanovništvom, uključujući i Sandžak. Njihov krajnji cilj je razmjena teritorije i teokratska država.
Međutim, gledajući tvoje ranije postove o nemogućnosti suživota, logično je da smatraš da je to dobra opcija za Bosnu.
Prije bih u taj probosanski blok mogao staviti DS Dragana Čavića, koji ipak vidi BiH kao državu jednakih.

A ZaBiH stranka, oni su samo za sebe. Druge marginalne stranke besmisleno je nabrajati. Dakle ovo ti je taj probosanski blok, samo što to nije BiH kakvu bi ti volio.
Po nekima je i IZ razbijač Bosne, neprijatelj, srpski agent, od reisa pa ka dole, ali nebitno. Sve što tvrdim o nemogućnosti opstanka Bosne ti si evo i potvrdio. Znači, nema ovdje zajedništva nikad, ni svoj sa svojim nit neko sa drugim itd.

U narednim nam godinama ostaje samo da se borimo za vazduh pa vidjećemo ko će koliko izdurat. Bosna je pala na zemlju, a svi je još nogama udaraju pa i oni što joj, kao, dobro misle. Tu niko nije izostavljen...

PS. Samo pripadnici SDPa su probosanski blok, ovo ostalo je sve set ratnih profitera, kriminalaca, pedofila itd. Ali, ni to ( da je tako ) ne mijenja stvar.
Murisno1

#364 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by Murisno1 »

seln wrote:
JBT wrote:Je li SDP treba popustiti HDZ-ovima i Dodiku i dati im ono cime isti ucjenjuju citavu BiH i time omoguciti formiranje vlasti?
Za mene licno, nije. Previse su popustali i do sada. Ja sam vec napisao da su trebali reci: nama premijer i MVP, za ostale platformase jos tri mjesta, finansije obavezno, ostalo dijelite kako vas volja.
Bravo, ako se već kurčiš (a imaš pravo jer imaš izborni rezultat) onda se kurči do kraja, pa onda i kad popustiš reći će dušmani - dobro nam je dao i ovo. U potpunosti se slažem s tobom, možda po prvi put. Ali, da li je tako urađeno - nije! i to je belaj.

Daj ako si se postavi ne ljuljaj u pizdu materinu i ako već udaraš udri da boli. Ovo što oni rade liči samo na zadirkivanje i zato ja Zlatku zamjerim. Znači, idi i jebi do kraja i ne osvrći se!
madner

#365 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by madner »

seln wrote:
Od takvog nastupa mozda raste cuna na forumu, ali nema prakticne fajde. Dok Mile ima Lajcaka moraju se praviti naivni. Kandidovat nestranackog covjeka pa se ibretiti kako ne prolazi itd...
brzica

#366 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by brzica »

I igrati na kartu: evo smo glasovali za Čovića, evo smo
glasovali za Ljubića, evo smo ponudili nestranačkog, šta
želite više.
Slijedeći put ponuditi nekog iz HSP. I što kažeš, čuditi
se zašto ovi drugi sve odbijaju. :evil:
seln

#367 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by seln »

Murisno1 wrote:
seln wrote:
Bravo, ako se već kurčiš (a imaš pravo jer imaš izborni rezultat) onda se kurči do kraja, pa onda i kad popustiš reći će dušmani - dobro nam je dao i ovo. U potpunosti se slažem s tobom, možda po prvi put. Ali, da li je tako urađeno - nije! i to je belaj.

Daj ako si se postavi ne ljuljaj u pizdu materinu i ako već udaraš udri da boli. Ovo što oni rade liči samo na zadirkivanje i zato ja Zlatku zamjerim. Znači, idi i jebi do kraja i ne osvrći se!
To sto ti prizeljkujes je bio Haretov recept koji nije urodio plodom, stavise, unazadio nas je, a njemu kod MZ donio epitet razbijaca BiH. Ovo sto radi SDP je "ko? mi opstruiramo? estagfirullah! eto, mi hocemo...samo da se dogovorimo, i odmah krecemo". I dok se "dogovara", sredjuj stanje u FBiH, budzet, politicku sliku, potkresi moc neformalnih centara...a u RS zadnja zrnca pijeska pooolaaako padaju u klepsidru.
seln

#368 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by seln »

madner wrote:
seln wrote:
Od takvog nastupa mozda raste cuna na forumu, ali nema prakticne fajde. Dok Mile ima Lajcaka moraju se praviti naivni. Kandidovat nestranackog covjeka pa se ibretiti kako ne prolazi itd...
Rekao sam: za mene licno. Znam da je trenutni odnos snaga da se ne moze frontalno. Zato je trenutna strategija prava. Bar do Staljingrada...a poslije Staljingrada, vidjecemo.
seln

#369 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by seln »

brzica wrote:I igrati na kartu: evo smo glasovali za Čovića, evo smo
želite više.
Ali bez srkleta...prvo po je'nu kahvu.
JoseMujica

#370 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by JoseMujica »

do not forget on mudro jah..jah u pauzi između dima cigare i srka kahve :lol:
Murisno1

#371 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by Murisno1 »

seln wrote: To sto ti prizeljkujes je bio Haretov recept koji nije urodio plodom, stavise, unazadio nas je, a njemu kod MZ donio epitet razbijaca BiH. Ovo sto radi SDP je "ko? mi opstruiramo? estagfirullah! eto, mi hocemo...samo da se dogovorimo, i odmah krecemo". I dok se "dogovara", sredjuj stanje u FBiH, budzet, politicku sliku, potkresi moc neformalnih centara...a u RS zadnja zrnca pijeska pooolaaako padaju u klepsidru.
Ali sdp ima kapacitet takav čovječe. Ja se sturi pišući po forumu da se mora krenuti ofanzivnije i vazda tražiti nerealno i maksimalno i to brzo i to sjedit sa svima.

Hare je usro na domaćem planu, odnosno njegovi ublehaši su usrali u BiH dok je on van Bosne, odnosno tamo gdje je trebalo lajo na šta je trebalo lajati i to bez kompromisa, to je činjenica. Ali, usro je ko malo ko ovdje, na svom terenu sa svojim ljudima.

SDP-ovo je pravo da bude ofanzivniji i da bude konkretniji i silovitiji, jer ovo što sad rade je pokušaj da se bude sve to, a jebo pokušaj. Daj mi pozicije te i te, to hoćemo i nema dalje. Daj još 300 zahtjeva, ma hoćemo sve, nedamo nikom ništa. Reci jasno i glasno i narod će te podržat jebem ga.

SDP može, treba i mora biti agresivan na isti način ko što je onaj njihov kreten bio agresivan sa vjeronaukom, samo što se lako kurčit ondje gdje se kurčio ministar suljagić. Znači, eto ti recepta, ubodi gdje boli al nemoj svoj narod ubadat u pičku materinu a pogotovo ne u problem koji nije problem, barem ne relevanatan.

To mene jebe, de tu prgavost i taj stil koji primjenjuješ na neistomišljenike u federaciji i preko javnih servisa usmjeri na one koji ti jesu problem. Znači, jebi kako treba i đe treba. A ne jebi u nogu!
prljavi Hare

#372 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by prljavi Hare »

seln wrote:
želite više.
I pita da se podijeli po PC-u,dodikovača,ona što se pravi od ...... :D
brzica

#373 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by brzica »

@Murisno 1
To je super strategija, ne bodi svoj narod. Druge možeš. :-)
Last edited by brzica on 22/06/2011 13:57, edited 2 times in total.
brzica

#374 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by brzica »

seln wrote:
želite više.

Ili kavu :lol:
Murisno1

#375 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by Murisno1 »

brzica wrote:@Murisno 1
To je super strategija, ne bodi svoj narod. Druge možeš. :-)
Nisam to napisao. A mrsko mi se pravdat ... Skontaće ko hoće.
Locked