Rukometna reprezentacija BiH
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- lijek-za-sve
#351 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Onda bi ja najradije medju svima Slovence,ako nista onda barem zbog blizine......
- Baltazar_khan
- Baltazar_khan
#353 Re: Rukometna reprezentacija BiH
jebo ga više sreća i baraž 
-
black_noke
#354 Re: Rukometna reprezentacija BiH
bas smo pehovi
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#355 Re: Rukometna reprezentacija BiH
ma realno ba koga god da si dobio ispali bi, ovo je fakat sport gdje slabiji timovi vrlo rijetko pobjedjuju jake, a mi realno nemamo nijednog world class igraca, a svaka od ovih ekipa ima i to je cinjenica i realnost.Baltazar_khan wrote:jebo ga više sreća i baraž
- dječak sa šibicama
#356 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Moglo je i bolje, Rusija ili Norveska.
Nijemci su jaci od ovih.
Nijemci su jaci od ovih.
- Chisum
#357 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Nismo mi pehovi, nego smo taraba, pa nam je i ovaj baraz, kao i svaki drugi, produzena agonija.black_noke wrote:bas smo pehovi
Kada ovaj narod prestane da bleji u nebo i ocekuje nesto, kada pocne raditi na sebi i, izmedju ostalog, ulagati u sport, za nekih 400-500 godina, rijec peh ce biti zaboravljena... ostace samo prica o muski odrigranim tekmama, pa gubile se one ili dobijale.
- dinoo1898
#359 Re: Rukometna reprezentacija BiH
poderali bi nas i rusi i norvezani, kao i bilo koja druga reprezentacija koja je mogla da nas zapadne. barem ce se imati sta vidjeti u skenderiji...dječak sa šibicama wrote:Moglo je i bolje, Rusija ili Norveska.
Nijemci su jaci od ovih.
- Sasvim_Obican
#360 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Obrali smo zelen bostan

-
riko-ga
#361 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Iako sam stanovnik Sarajeva ja bi da sam na mjestu rukometnoga saveza utakmicu igrao u Gorazdu.Znaci kad je neka "beze" tekma moze Gorazde a kada je Njemacka daj Sarajevo?Nije fer.Ili ako ne moze Gorazde moze Visoko,Zenica...............dinoo1898 wrote:poderali bi nas i rusi i norvezani, kao i bilo koja druga reprezentacija koja je mogla da nas zapadne. barem ce se imati sta vidjeti u skenderiji...dječak sa šibicama wrote:Moglo je i bolje, Rusija ili Norveska.
Nijemci su jaci od ovih.
- amrica
#362 Re: Rukometna reprezentacija BiH
dobro je, nije portugal 
-
mistek
#363 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Gluposti. pa to je normalno u svijetu sporta. Protiv manjih reprezentacija u manje gradove, kada je to moguće.riko-ga wrote:Iako sam stanovnik Sarajeva ja bi da sam na mjestu rukometnoga saveza utakmicu igrao u Gorazdu.Znaci kad je neka "beze" tekma moze Gorazde a kada je Njemacka daj Sarajevo?Nije fer.Ili ako ne moze Gorazde moze Visoko,Zenica...............dinoo1898 wrote:poderali bi nas i rusi i norvezani, kao i bilo koja druga reprezentacija koja je mogla da nas zapadne. barem ce se imati sta vidjeti u skenderiji...dječak sa šibicama wrote:Moglo je i bolje, Rusija ili Norveska.
Nijemci su jaci od ovih.
I da, samo ne u Zenicu, radije u Živinice, samo ne u Zenicu. Kad se sjetim utakmice sa Rusima, atmosfera 0, a ko da se igra u atomskom skloništu. Da se razumijemo, Arena u Zenici je prilično lijepa dvorana i funkcionalna, ali nikako nije za važnih rukometnih utakmica (košarke se ne sjećam, al' tu bi valjda trebalo biti bolje). Jednostavno, meni je poput Zetre.
-
baxul
#364 Re: Rukometna reprezentacija BiH
ako nista fanaticosi ce moc dobro gostovanje odradit
- burek_in_space
#365 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Putuj Evropo...
- Edin H.
#366 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Polako, mozda mi njih tamo i okrenemo uz podrsku koju ce nasi imatibaxul wrote:ako nista fanaticosi ce moc dobro gostovanje odradit
- Tvrdokorna mrlja
#367 Re: Rukometna reprezentacija BiH
valja nam igrat i borit se,pa sta bude 
-
mistek
#368 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Previše kuknjave. Gore bi bilo da smo dobili Švedsku, Islanda, Mađarsku, Rusiju i sl.
Bolje bi bilo da smo dobili Makedoniju, Slovačku ili Sloveniju. Pa i Čehe i Norvežane.
Njemci se posljednji put nisu plasirali na jedno veliko takmičenje 1997. na SP u Japanu. Ja bih rekao da su njihove zlatne godine prošle polovinom prošle decenije. Normalno, mi i dalje nismo ni u pola na nivou kao oni, ali makar će biti masa naše raje i u Njemačkoj, i ovdje ako Bog da fina atmosfera, pa odigrati muški makar. Nije baš da nismo znali uzimati velike reprezentacije i igrati dobro. Šanse za prolaz, uz sve okolnosti su nam 10% možda, ali Bože moj.
Svi igrači im igraju u Bundesligi, i mislim da im je to najveća prednost. Svi se super poznaju.
Kod nas se moraju poklopiti mnoge stvari da to liči na nešto. Imamo kakvu-takvu širinu na bekovima, osim desnog, gdje i nije neka koncentracija kvaliteta. Ali srednji i desni: Terzić, Harmandić, Doborac, Karačić, Prce, Kukrika, Čelica.. Sasvim solidan roster. Za krila se isto nadam da će neko iskočiti, jer nam i te kako treba. Dobra forma Stojanovića, da Velića krene. Pivot konstantno, sve na Muhameda.
Bolje bi bilo da smo dobili Makedoniju, Slovačku ili Sloveniju. Pa i Čehe i Norvežane.
Njemci se posljednji put nisu plasirali na jedno veliko takmičenje 1997. na SP u Japanu. Ja bih rekao da su njihove zlatne godine prošle polovinom prošle decenije. Normalno, mi i dalje nismo ni u pola na nivou kao oni, ali makar će biti masa naše raje i u Njemačkoj, i ovdje ako Bog da fina atmosfera, pa odigrati muški makar. Nije baš da nismo znali uzimati velike reprezentacije i igrati dobro. Šanse za prolaz, uz sve okolnosti su nam 10% možda, ali Bože moj.
Svi igrači im igraju u Bundesligi, i mislim da im je to najveća prednost. Svi se super poznaju.
Kod nas se moraju poklopiti mnoge stvari da to liči na nešto. Imamo kakvu-takvu širinu na bekovima, osim desnog, gdje i nije neka koncentracija kvaliteta. Ali srednji i desni: Terzić, Harmandić, Doborac, Karačić, Prce, Kukrika, Čelica.. Sasvim solidan roster. Za krila se isto nadam da će neko iskočiti, jer nam i te kako treba. Dobra forma Stojanovića, da Velića krene. Pivot konstantno, sve na Muhameda.
-
insomnia88
#369 Re: Rukometna reprezentacija BiH
E ovdje se možete kladit u život svoj da vas sudije neće maziti.
Njemačka MORA na SP u bilo kojem sportu,a posebno u rukometu.
Njemačka MORA na SP u bilo kojem sportu,a posebno u rukometu.
-
Max Bunker
#370 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Ako je mogla jedna Makedonija ( a tvrdim da smo bolji od njih ili ako nista jednaki ), moze i BiH da se nosi sa tom Njemackom. Samo hrabro i u kost 
- cyprus
#371 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Ma koga god da smo dobili bila bi pušiona... vako bar imamo atraktivnog protivnika, i mislim da možemo jedan fin rezultat izborit na našem terenu... U gostima nam je 10-15 razlike minimalno...
-
Nebitan32
#372 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Polahko. Njemci su djelovali dosta nesigurni na ovom europrvenstvu.
Jako su spori u odbrani i golman im nije bio na razini. Danci su ih uzeli na brzim protunapadima za koje Njemci nisu imali rijesenja.
Mada ima dosta do dvomeca. Vjerovatno ce neki od igraca biti povrijedini i bice nekih drugih stvari koje ce iskrsnuti.
Uglavnom trebali bi probati igrati kao danci. Brze kontre.
I na kraju igrat cemo dva puta kod kuce.
Jako su spori u odbrani i golman im nije bio na razini. Danci su ih uzeli na brzim protunapadima za koje Njemci nisu imali rijesenja.
Mada ima dosta do dvomeca. Vjerovatno ce neki od igraca biti povrijedini i bice nekih drugih stvari koje ce iskrsnuti.
Uglavnom trebali bi probati igrati kao danci. Brze kontre.
I na kraju igrat cemo dva puta kod kuce.
- Morales
#373 Re: Rukometna reprezentacija BiH
To je onaj klasicni nas sibicarski i gubitnicki mentalitet...burek_in_space wrote:Putuj Evropo...
- Edin H.
#374 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Max Bunker wrote:Ako je mogla jedna Makedonija ( a tvrdim da smo bolji od njih ili ako nista jednaki ), moze i BiH da se nosi sa tom Njemackom. Samo hrabro i u kost
- burek_in_space
#375 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Da se chujemo pred kraj juna, ako nemash nishta protiv?!Morales wrote: To je onaj klasicni nas sibicarski i gubitnicki mentalitet...