Beli Vukovi u rejonu malog jezera

Jeste ,1-og oktobra 1994 u podne više nisu bili gdje se slikašejalijas74 wrote:
Gardisti VRS
Kazu Voluja jama ali mi bas tako i ne izgleda
Koliko ja znam samo je on poginuo a ranjeni Tursun i još jedan vojnikDaffyDuck wrote:Gdje se mogu naci informacije ko je poginuo sa rahmetli kom. Imamovićem u oktobru 1995?
Evo da dopunim informacije. Interesuje me 101 Brdska, interventni vod.DRINJAK wrote:Koliko ja znam samo je on poginuo a ranjeni Tursun i još jedan vojnikDaffyDuck wrote:Gdje se mogu naci informacije ko je poginuo sa rahmetli kom. Imamovićem u oktobru 1995?
Proskok.Max Bunker wrote:E imam par pitanja.
Prvo, gore kod amfiteatra na Bjelasnici ( ovaj novi, kameni ) vidjeh da su obnovili dva bunkera i da prave neki objekat odmah tu pored. Jel' neko zna ko to obnavlja ?
Drugo, setao sam cestom od amfiteatra ka Ledicima i tim selima. Eh sada, kada se prodje spomenik posvecen focacima ( njihovoj jedinici ) i dodje se do padine jedne, kuda je isla stara/ratna cesta, puca cist pogled na Ledice i ta okolna sela. Na toj padini, vidjeh ostatke nekih rovova i bajti pa me interesuje ko je to drzao. Po meni, tu se ukopati a cetnici te kao na dlanu imaju sa Treskavice je cisto samoubistvo a opet sumnjam da su oni jer su rovovi okrenuti prema navedenim selima, koje su oni drzali fakticki do 1994. godine.
Za amfiteatar znam vec pricu i to je lik napravio za javno dobro. Bunkeri su odmah prva cuka preko puta toga.baja wrote:1) amfiteatar drži vlasnik firme MIBO...privatno vlasništvo. narod ulazi ko u svoje![]()
bunkere koje spominješ nisam vidio pa ne znam je li to dio istog kompleksa...
2) u širem regionu koji spominješ se nalazila i naša vojska...blizu je Proskok, a tu su naši bili u ratu. e sad jesu li bili izloženi il' ne...oni znaju
JoseMujica wrote:i tada Steyr pokazuje svoju moćAustrija je naša majka Ceriću nije Turska
Naravno da ulazi, kad ono ne može legalizovati. Napravljeno je na državnoj imovini bez ikakavih dozvola. I po kojem zakonu onda možeš nekome zabraniti da se kreće preko državne imovine.baja wrote:1) amfiteatar drži vlasnik firme MIBO...privatno vlasništvo. narod ulazi ko u svoje![]()
bunkere koje spominješ nisam vidio pa ne znam je li to dio istog kompleksa...
2) u širem regionu koji spominješ se nalazila i naša vojska...blizu je Proskok, a tu su naši bili u ratu. e sad jesu li bili izloženi il' ne...oni znaju