Nacionalna svijest Bosnjaka
-
Podbjel
#351 Re: Nacionalna svijest Bosnjaka
Bice malo kavge ali ja cu napisati ono sto je,nema se sta tu pokusavati.
Vidim da me niko ne nakilja.
- bandini
#352 Re: Nacionalna svijest Bosnjaka
nema nikakve kavgePodbjel wrote:Bice malo kavge ali ja cu napisati ono sto je,nema se sta tu pokusavati.
samo ako ces opet napisati gluposti kao u onom prethodnom postu bolje nemoj fakat
-
Podbjel
#353 Re: Nacionalna svijest Bosnjaka
Onda necu da nikoga cinim bihuzur kada me niko ne zariva, ne valja biti ukoljica.
-
popajic
#354 Re: Nacionalna svijest Bosnjaka
Sprehen zi bosanski ?Podbjel wrote:Onda necu da nikoga cinim bihuzur kada me niko ne zariva, ne valja biti ukoljica.
- Nele9
#355 Re: Nacionalna svijest Bosnjaka
bandini wrote:druze svasta ti ovdje napisa, al nisam vidio nista sto ima veze s mozgomPodbjel wrote:Muslimani zive sirom dunjaluka na ovoj planeti Zemlji a i na podrucju Bosne i Hercegovine pa se stoga po imenu drzave zovu Bosanski Muslimani.Kao Muslimani pripadaju sveopstem muslimanskom,religijskom ummetu ali i oni muslimani koji nisu religiozni pripadaju po vjerskim kvalifikacijama,uzusima i odredbama u etnicke muslimane,gradjane Bosne i Hercegovine kojim se epitetima ne razlikuju od ostalih muslimana,osim u religijskom smislu.
Bosnjaci zive izvan Bosne i Hercegovine i pripadaju muslimanskom Ummetu ali smjesteni po razlicitim geografskim podnebljima i ziveci u drugacijim politickim sistemima,u kojima obicno drustvena zajednica nije prioritet nego vlastita nacionalnost,muslimani se jednako kao i njihovi domacini izjasnjavaju po onome s kojom se nacionalnoscu vezu.
Bosnjak je tako porijeklo a ne Nacija i jedino porijeklo Bosnjaka je Bosna i Hercegovina,otuda i ime Bosnjak ali ne i nacionalnost...zemlje ni drzave Bosnjak nema.
Bosna i Hercegovina je zemlja Muslimana koji zive u Bosni i Hercegovini,dakle zemlja i drzava i muslimana iz Hercegovine i otuda bosanski ili hercegovacki muslimani,po drzavi cija je.
- bandini
#356 Re: Nacionalna svijest Bosnjaka
Bosnjaci zive izvan Bosne i Hercegovine i pripadaju muslimanskom Ummetu ali smjesteni po razlicitim geografskim podnebljima i ziveci u drugacijim politickim sistemima,u kojima obicno drustvena zajednica nije prioritet nego vlastita nacionalnost,muslimani se jednako kao i njihovi domacini izjasnjavaju po onome s kojom se nacionalnoscu vezu.
Bosnjak je tako porijeklo a ne Nacija i jedino porijeklo Bosnjaka je Bosna i Hercegovina,otuda i ime Bosnjak ali ne i nacionalnost...zemlje ni drzave Bosnjak nema.
Bosna i Hercegovina je zemlja Muslimana koji zive u Bosni i Hercegovini,dakle zemlja i drzava i muslimana iz Hercegovine i otuda bosanski ili hercegovacki muslimani,po drzavi cija je.[/quote]
druze svasta ti ovdje napisa, al nisam vidio nista sto ima veze s mozgom[/quote]
Mislio sam da su ovakvi prohujali s vihorom. Očigledno sam pogriješio.[/quote]
zatekne se ovako ponekad neki endem
al sreca nema ih puno
barem se nadam
Bosna i Hercegovina je zemlja Muslimana koji zive u Bosni i Hercegovini,dakle zemlja i drzava i muslimana iz Hercegovine i otuda bosanski ili hercegovacki muslimani,po drzavi cija je.[/quote]
druze svasta ti ovdje napisa, al nisam vidio nista sto ima veze s mozgom[/quote]
al sreca nema ih puno
barem se nadam
-
Idun2
#357 Re: Nacionalna svijest Bosnjaka
Ima ih masa..previse...jos gorih,nazalost.bandini wrote: Bosnjak je tako porijeklo a ne Nacija i jedino porijeklo Bosnjaka je Bosna i Hercegovina,otuda i ime Bosnjak ali ne i nacionalnost...zemlje ni drzave Bosnjak nema.Mislio sam da su ovakvi prohujali s vihorom. Očigledno sam pogriješio.
al sreca nema ih puno
barem se nadam
- Nele9
#358 Re: Nacionalna svijest Bosnjaka
Akademik Filipović je za mene suviše veliki da bih ga nazivao senilnim. A odgojen sam tako da ga ne bih tako nazvao ni da me ošamari. A zgražam se nad ljudima (ne samo Bošnjacima) koji su pametniji od svih ljudi na svijetu. Ne volim mahalsku filozofiju da nema dobrog i pametnog i ´ta će on meni.tbv wrote:@Nele, - kako vidim sanilni akademik je obavio svoj posao...
Pored tvojih toliko zakljucaka ti opet nemas drzavu. Sve sto sam ja pisao je povezano sa jednim i jedinim ciljem. Drzava + nacija = sloboda, dok ti i slicni trubite o "narodu", a sta je narod, narod moze biti i nomadski, ali i ovaj sad nas sto je rastjeran diljem svijeta, znaci narod bez drzave, bez nacije, prognan i ponizen. Kad procitas sta pisem, razmisli malo, nemoj da te ponesu emocije, upitaj se o cemu ja to, jer i ja sam na kraju krajeva Bosnjak onoliko koliko mi se to namece iako je nemam potrebu da se izjesnjavam kao pripadnik nekog naroda, ja ne zelim da budem nomad ili toras, zelim da imam svoju drzavu i da se po toj drzavi kroz njenu drzavotvornu naciju prepoznajem, jer kao sto napisah prije - nacija bez drzave nema smisao postojanja, i obrnuto, dok narod moze da zivi svugdje i nije mu matica potrebna. Zbog toga, a i zbog dobrobit Bosne, budimo vise BOSANCI, a manje Bosnjaci, Hrvati i Srbi.Nesto mi poznato, zar to nije i jedan veliki Bosnjak na samrti rekao?
Ne slažem se s većinom političkih pogleda gospodina Filipovića (šifra naivni izlet s rahmetli Adil begom i košmar nadanja da se s Slobom M može nešto dogovoriti).
Rat je ostavio različite pečate nad svakom od nas. Hvala Bogu koji nas je stvorio različite.
Ranih 90-ih nisam čini mi se razmišljao ni o čemu drugom osim o muzici i curama.
A onda su počeli stizati Podrinjci, koji su pričali priče u koje jednostavno niste mogli povjerovati.
Tada sam odlučio da se nikad neću ako Bog da svjesno predati, da me niko neće klati, da nijednog insana neću moljakati, ...i da me više niko neće zvati nekakvim jugosom, cvijećem i sl. Ja sam ponosni Bošnjak. Pripadam narodu koji nije vršio agresiju nad drugima. Koji se ponosno odupirao svima i kojemu je usud da se opire svima..E, to je narod kojem ja pripadam.
Već sam ti rekao da je za mene Bošnjak i Bosanac neodvojivo. I da, ja imam zemlju...zove se Bosna
-
Ima Bosne_Bice Bosne
- Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.
#359 Re: Nacionalna svijest Bosnjaka
Nele9 wrote:Akademik Filipović je za mene suviše veliki da bih ga nazivao senilnim. A odgojen sam tako da ga ne bih tako nazvao ni da me ošamari. A zgražam se nad ljudima (ne samo Bošnjacima) koji su pametniji od svih ljudi na svijetu. Ne volim mahalsku filozofiju da nema dobrog i pametnog i ´ta će on meni.tbv wrote:@Nele, - kako vidim sanilni akademik je obavio svoj posao...
Pored tvojih toliko zakljucaka ti opet nemas drzavu. Sve sto sam ja pisao je povezano sa jednim i jedinim ciljem. Drzava + nacija = sloboda, dok ti i slicni trubite o "narodu", a sta je narod, narod moze biti i nomadski, ali i ovaj sad nas sto je rastjeran diljem svijeta, znaci narod bez drzave, bez nacije, prognan i ponizen. Kad procitas sta pisem, razmisli malo, nemoj da te ponesu emocije, upitaj se o cemu ja to, jer i ja sam na kraju krajeva Bosnjak onoliko koliko mi se to namece iako je nemam potrebu da se izjesnjavam kao pripadnik nekog naroda, ja ne zelim da budem nomad ili toras, zelim da imam svoju drzavu i da se po toj drzavi kroz njenu drzavotvornu naciju prepoznajem, jer kao sto napisah prije - nacija bez drzave nema smisao postojanja, i obrnuto, dok narod moze da zivi svugdje i nije mu matica potrebna. Zbog toga, a i zbog dobrobit Bosne, budimo vise BOSANCI, a manje Bosnjaci, Hrvati i Srbi.Nesto mi poznato, zar to nije i jedan veliki Bosnjak na samrti rekao?
Ne slažem se s većinom političkih pogleda gospodina Filipovića (šifra naivni izlet s rahmetli Adil begom i košmar nadanja da se s Slobom M može nešto dogovoriti).
Rat je ostavio različite pečate nad svakom od nas. Hvala Bogu koji nas je stvorio različite.
Ranih 90-ih nisam čini mi se razmišljao ni o čemu drugom osim o muzici i curama.
A onda su počeli stizati Podrinjci, koji su pričali priče u koje jednostavno niste mogli povjerovati.
Tada sam odlučio da se nikad neću ako Bog da svjesno predati, da me niko neće klati, da nijednog insana neću moljakati, ...i da me više niko neće zvati nekakvim jugosom, cvijećem i sl. Ja sam ponosni Bošnjak. Pripadam narodu koji nije vršio agresiju nad drugima. Koji se ponosno odupirao svima i kojemu je usud da se opire svima..E, to je narod kojem ja pripadam.
Već sam ti rekao da je za mene Bošnjak i Bosanac neodvojivo. I da, ja imam zemlju...zove se Bosna
To nele9.
-
Podbjel
#360 Re: Nacionalna svijest Bosnjaka
Jos samo da je zovnes Republikom Bosnom, ne bi znala gdje bi bila od srece.
Inace ja pricam bosanskim, s takozvanim turcizmima, ponajljepsim jezikom na dunjaluku.
Inace ja pricam bosanskim, s takozvanim turcizmima, ponajljepsim jezikom na dunjaluku.
-
Podbjel
#361 Re: Nacionalna svijest Bosnjaka
Ja sam expert za bosnjastvo pa mi pisu jedni ovako:
Ne otvaraju .....bosnjacki nacionalisti posebne teme o tebi zato sto si mlad, lijep, popularan, bogat, dobrodusan itd.... ili jos manje zato sto si napredan, svijestan ili sto istupas sa pozicija lidera i nacionalnog tribuna itd... a jos manje od toga zato sto si pismen ili neki ne daj boze BH knjizevni bard, niti zato sto imas neki svoj pismeni brend.
Ovo kao replika na tvoje izlive samodopadljivosti na....
Mi ti ovdje posvecujemo pazanju, zato te i trpimo, da bi nam bio ogledni kunic, da bi nam sluzio za primjer kakav covjek, Bosnjak, Bosanac, pa i musliman, ne bi smio biti ni pod kojim uslovima i ni za koje pare, slavu ili dobit. Ti u sebi sadrzis svu ljigavost, narcisoidnost i smrad muslimasko-balijske misli 19, 20 i 21 vijeka. Ti si ujedno, Spaho, Izetbegovic, Ceric, Ugljanin, Balic, Silajdzic i da ne nabrajam dalje.
Ti si gori od Cengica...U tebi i kroz tvoja pisanja se natalozilo najpokvarenije i najstetnije sto se moglo nataloziti kroz bosanske vjekove robovanja i sluzenja, cas istoku, cas zapada, nikad a ponajmanje danas sebi.
Tvoje postojanje i pisanje, kao sinonim politicke gluposti, nacionalne nesvjesti i ljudskog dna je dokaz da ce u blizoj buducnosti Bosna i Bosnjaci nestati. Bosna i Bosnjaci ce nestati zato sto ce ih ubiti Bosanskohercegovacki M(m)uslimani jer su samo oni to u stanju uraditi.
Zato te ...... drzimo ovdje i trpimo tvoje mentalno dxxxxje
Ne otvaraju .....bosnjacki nacionalisti posebne teme o tebi zato sto si mlad, lijep, popularan, bogat, dobrodusan itd.... ili jos manje zato sto si napredan, svijestan ili sto istupas sa pozicija lidera i nacionalnog tribuna itd... a jos manje od toga zato sto si pismen ili neki ne daj boze BH knjizevni bard, niti zato sto imas neki svoj pismeni brend.
Ovo kao replika na tvoje izlive samodopadljivosti na....
Mi ti ovdje posvecujemo pazanju, zato te i trpimo, da bi nam bio ogledni kunic, da bi nam sluzio za primjer kakav covjek, Bosnjak, Bosanac, pa i musliman, ne bi smio biti ni pod kojim uslovima i ni za koje pare, slavu ili dobit. Ti u sebi sadrzis svu ljigavost, narcisoidnost i smrad muslimasko-balijske misli 19, 20 i 21 vijeka. Ti si ujedno, Spaho, Izetbegovic, Ceric, Ugljanin, Balic, Silajdzic i da ne nabrajam dalje.
Ti si gori od Cengica...U tebi i kroz tvoja pisanja se natalozilo najpokvarenije i najstetnije sto se moglo nataloziti kroz bosanske vjekove robovanja i sluzenja, cas istoku, cas zapada, nikad a ponajmanje danas sebi.
Tvoje postojanje i pisanje, kao sinonim politicke gluposti, nacionalne nesvjesti i ljudskog dna je dokaz da ce u blizoj buducnosti Bosna i Bosnjaci nestati. Bosna i Bosnjaci ce nestati zato sto ce ih ubiti Bosanskohercegovacki M(m)uslimani jer su samo oni to u stanju uraditi.
Zato te ...... drzimo ovdje i trpimo tvoje mentalno dxxxxje
-
Podbjel
#362 Re: Nacionalna svijest Bosnjaka
a jedni ovako:
Dragi ..., slucajno pronadjoh ovaj tvoj dopis i evo u trenu da ti odgovorim. Ne znam ko je ovu temu prenio u 'Pricaonicu', ko god da je ucinio je to iz neznanja. To je i razlog sto sam slucajno natuh'o na tvoj tekst i pozelio da ga procitam kad sam vidio tvoje ime.
Obradovao si me kad sam procitao da ces objaviti knjigu. Najvise zato sto imas dara, sto si duhovit, smion i ostrouman i sto si prezivio mnogo dogadjaja, za koje bi bila prava steta da ne budu zapisani. Velika bi steta bila da jedino pises na internet stranicama, jer ce sve sto nije objavljeno u knjizi biti zauvijek izgubljeno.
Imas moju punu i prijateljsku podrsku za sve sto napises, slobodno mozes reci Laticu da smo prijatelji, da pristajem da pomognem u lekturi koliko budem mogao, jedino sto mogu dodati je da odavno nisam vidio Dzemu i ne znam od kolike ce pomoci biti moja podrska, a svakako je imas bez bilo kakve rezerve. Samo zato sto mi se dopada kako pises i posebna duhovitost koju posjedujes. Jedino bih te zamolio da se cuvas pretjerivanja i zastranjivanja, da budes strpljiviji i vise vodis racuna o drugima, ne zato sto ovim hocu da te ucim, nego zato sto su to zamke i iskusenja za svakog darovitog i nadahnutog pisca, sa kojima sam se dijelom i sam suocio kod svojih prvih pisanja.
Ne bi valjalo da ovaj tvoj nagovjestaj ostane samo na rijecima. Podsticem te i hrabrim jer si mnogo bolji i darovitiji od mnogih koji boluju od toga da ih drugi prihvate kao pjesnike ili knjizevnike, ali oni to nikad nece biti, jer ne znaju, ne umiju i prosto ih ne basta. I ne mogu se s tobom ni uporediti. Selam tebi i kreni sa poslom koji si spomenuo.
dr. Numan Balic - Kosovo
Dragi ..., slucajno pronadjoh ovaj tvoj dopis i evo u trenu da ti odgovorim. Ne znam ko je ovu temu prenio u 'Pricaonicu', ko god da je ucinio je to iz neznanja. To je i razlog sto sam slucajno natuh'o na tvoj tekst i pozelio da ga procitam kad sam vidio tvoje ime.
Obradovao si me kad sam procitao da ces objaviti knjigu. Najvise zato sto imas dara, sto si duhovit, smion i ostrouman i sto si prezivio mnogo dogadjaja, za koje bi bila prava steta da ne budu zapisani. Velika bi steta bila da jedino pises na internet stranicama, jer ce sve sto nije objavljeno u knjizi biti zauvijek izgubljeno.
Imas moju punu i prijateljsku podrsku za sve sto napises, slobodno mozes reci Laticu da smo prijatelji, da pristajem da pomognem u lekturi koliko budem mogao, jedino sto mogu dodati je da odavno nisam vidio Dzemu i ne znam od kolike ce pomoci biti moja podrska, a svakako je imas bez bilo kakve rezerve. Samo zato sto mi se dopada kako pises i posebna duhovitost koju posjedujes. Jedino bih te zamolio da se cuvas pretjerivanja i zastranjivanja, da budes strpljiviji i vise vodis racuna o drugima, ne zato sto ovim hocu da te ucim, nego zato sto su to zamke i iskusenja za svakog darovitog i nadahnutog pisca, sa kojima sam se dijelom i sam suocio kod svojih prvih pisanja.
Ne bi valjalo da ovaj tvoj nagovjestaj ostane samo na rijecima. Podsticem te i hrabrim jer si mnogo bolji i darovitiji od mnogih koji boluju od toga da ih drugi prihvate kao pjesnike ili knjizevnike, ali oni to nikad nece biti, jer ne znaju, ne umiju i prosto ih ne basta. I ne mogu se s tobom ni uporediti. Selam tebi i kreni sa poslom koji si spomenuo.
dr. Numan Balic - Kosovo
- tbv
#363 Re: Nacionalna svijest Bosnjaka
Sve si rekao sa ovim da je za tebe sanilni i suvise velik, zato ti kazem da razmislis prije nego napises hrpu slova koja nikakvog znacenja za mene nemaju osim sto u njima mogu da prepoznam ocajnicku borbu za identitetom. I jedan savjet, prijateljski, nije politika za emocionalne osobe, idi malo posveti se temama o muzici i curama.Nele9 wrote:Akademik Filipović je za mene suviše veliki da bih ga nazivao senilnim. A odgojen sam tako da ga ne bih tako nazvao ni da me ošamari. A zgražam se nad ljudima (ne samo Bošnjacima) koji su pametniji od svih ljudi na svijetu. Ne volim mahalsku filozofiju da nema dobrog i pametnog i ´ta će on meni.tbv wrote:@Nele, - kako vidim sanilni akademik je obavio svoj posao...
Last edited by tbv on 28/07/2011 23:37, edited 1 time in total.
- Skijaš
#364 Re: Nacionalna svijest Bosnjaka
Nele. ako Filipović hvali Dodika, a hvali, ako krivi Sarajevo za izazivanje rata, a krivi, ako kaže da se treba uvažiti ultimatume HDZ-a, a kaže, onda je teza o Filipovićevoj senilnosti nešto najblaže što se može reći. Dobar, načitan, ali pogubio klikere.Nele9 wrote:Akademik Filipović je za mene suviše veliki da bih ga nazivao senilnim.
Ako objašnjenje za njegove čudne stavove ne tražimo u senilnosti, onda je šugavac koji svjesno radi za neprijatelje Bosne i Hercegovine. A to je onda još gore.
- tbv
#365 Re: Nacionalna svijest Bosnjaka
ja mislim da je to drugo, iako ga sanilnim od milja nazivam, ali tesko je to otkriti, treba covjek biti njegove velicine, a ja to nisam, jer bojim se visineSkijaš wrote:Nele. ako Filipović hvali Dodika, a hvali, ako krivi Sarajevo za izazivanje rata, a krivi, ako kaže da se treba uvažiti ultimatume HDZ-a, a kaže, onda je teza o Filipovićevoj senilnosti nešto najblaže što se može reći. Dobar, načitan, ali pogubio klikere.Nele9 wrote:Akademik Filipović je za mene suviše veliki da bih ga nazivao senilnim.
Ako objašnjenje za njegove čudne stavove ne tražimo u senilnosti, onda je šugavac koji svjesno radi za neprijatelje Bosne i Hercegovine. A to je onda još gore.
-
Podbjel
#366 Re: Nacionalna svijest Bosnjaka
.samo Musliman je Bosnjak.
Bosnjak nikada ne moze biti Musliman.
Po tome je uskladjena nacionalna svijest,
-
Idun2
#367 Re: Nacionalna svijest Bosnjaka
Vjerovatno samo tvoja, da.Podbjel wrote:.samo Musliman je Bosnjak.
-
Podbjel
#368 Re: Nacionalna svijest Bosnjaka
Pa moja 100 % posto je moja ubijana. Kada bi bila ubijana tvoja ja bih ti dao tvoju nacionalnu svijest.
Izvini.
Izvini.
-
Idun2
#369 Re: Nacionalna svijest Bosnjaka
Hvala, ja svoju imam i bez ubijanja.Podbjel wrote:Pa moja 100 % posto je moja ubijana. Kada bi bila ubijana tvoja ja bih ti dao tvoju nacionalnu svijest.
Izvini.
-
Podbjel
#370 Re: Nacionalna svijest Bosnjaka
Postujem, cak se i klanjam, ali nemoj mi na moju nacionalnu svijest.
Gdje ce ti dusa, u mene je nacionalna svijest mekahna.
Tako da moram strepiti, izbjegavati svoju samonacionalnu svijest.
Ili je proglasiti bosnjackom, jednostranom. Tako da mi bude jednostrana nacionalna svijest.
Gdje ce ti dusa, u mene je nacionalna svijest mekahna.
Tako da moram strepiti, izbjegavati svoju samonacionalnu svijest.
Ili je proglasiti bosnjackom, jednostranom. Tako da mi bude jednostrana nacionalna svijest.
-
Podbjel
#371 Re: Nacionalna svijest Bosnjaka
Idem dalje s nacionalnom svijescu Bosnjaka:
prvo teza pa poslije antiteze, da dodjemo do toga kakva je to nacionalna svijest u Bosnjaka:
ODBRANA BOSNE I HERCEGOVINE OD STRANE BOSNJAKA BILA BI SAMO U SLUCAJU DA SU BOSNU NAPALI MUSLIMANI.....(Zelene Beretke)..
prvo teza pa poslije antiteze, da dodjemo do toga kakva je to nacionalna svijest u Bosnjaka:
ODBRANA BOSNE I HERCEGOVINE OD STRANE BOSNJAKA BILA BI SAMO U SLUCAJU DA SU BOSNU NAPALI MUSLIMANI.....(Zelene Beretke)..
- tbv
#372 Re: Nacionalna svijest Bosnjaka
izvini mojoj malenkosti, ali ja jarane tebe bas ne razumijem u potpunosti, ako moze to obicnim bosanskim jezikom, bio bih zahvalan...Podbjel wrote:ODBRANA BOSNE I HERCEGOVINE OD STRANE BOSNJAKA BILA BI SAMO U SLUCAJU DA SU BOSNU NAPALI MUSLIMANI.....(Zelene Beretke)..
-
Podbjel
#373 Re: Nacionalna svijest Bosnjaka
Moze brate i hvala na pitanju ali moras kontati.
Helem,
kada je Bosna napadnuta, a prije rata nabavljano je oruzja da se brani (i napada)Bosna, zbavljano je oruzje, na razne nacine,medjutim nije se znalo ko ce koga napasti, srbi muslimane ili muslimani srbe.
I desilo se to da su srbi napali muslimane.
Onda su muslimani, sta je bilo da bilo, tadasnji muslimani a sada nacionalno Bosanci, s nacionalnom svijescu danasnjom Bosnjaka, poceli vracati oruzje srbima.
Srbi su tada bili zbunjeni i ujedno i obradovani, posto su mislili da ce se muslimani braniti. Ovako im dobro doslo vracanje oruzja.
Znas li zasto je vracano oruzje ili jos bolje, zasto je uzimano.
Zato sto su doticni mislili da ce Bosnu napasti muslimani pa su se i oni nasli zbunjeni kada su Srbi napali.
Kada je poceo napad Srba u Kotor Varosi meni je moja snaha dosla na vrata i rekla:"Neko nas napao".
Razocarani u tome sto nas nisu napali muslimani, kao muslimani smo poceli vracati oruzje, i to debelo placeno.
A sta da se desilo da jesu.
Matero moja koji bi to pokolj bio.
Srbi ne bi tada nista trebali raditi.
I sada, poslije svega toga, kada nam je donesen mir, javila se nacionalna svijest u Bosnjaka.
Alahu dragi jedan li si kader li si.
Sada se kao naknada pamet, javlja naknadna nacionalna svijest u Bosnjaka.
To je da padnes u nesvjest.
Sada se treba paziti, cuvati nacionalne svijesti u Bosnjaka posto ako proradi, svi cemo otici curluhu.
Helem,
kada je Bosna napadnuta, a prije rata nabavljano je oruzja da se brani (i napada)Bosna, zbavljano je oruzje, na razne nacine,medjutim nije se znalo ko ce koga napasti, srbi muslimane ili muslimani srbe.
I desilo se to da su srbi napali muslimane.
Onda su muslimani, sta je bilo da bilo, tadasnji muslimani a sada nacionalno Bosanci, s nacionalnom svijescu danasnjom Bosnjaka, poceli vracati oruzje srbima.
Srbi su tada bili zbunjeni i ujedno i obradovani, posto su mislili da ce se muslimani braniti. Ovako im dobro doslo vracanje oruzja.
Znas li zasto je vracano oruzje ili jos bolje, zasto je uzimano.
Zato sto su doticni mislili da ce Bosnu napasti muslimani pa su se i oni nasli zbunjeni kada su Srbi napali.
Kada je poceo napad Srba u Kotor Varosi meni je moja snaha dosla na vrata i rekla:"Neko nas napao".
Razocarani u tome sto nas nisu napali muslimani, kao muslimani smo poceli vracati oruzje, i to debelo placeno.
A sta da se desilo da jesu.
Matero moja koji bi to pokolj bio.
Srbi ne bi tada nista trebali raditi.
I sada, poslije svega toga, kada nam je donesen mir, javila se nacionalna svijest u Bosnjaka.
Alahu dragi jedan li si kader li si.
Sada se kao naknada pamet, javlja naknadna nacionalna svijest u Bosnjaka.
To je da padnes u nesvjest.
Sada se treba paziti, cuvati nacionalne svijesti u Bosnjaka posto ako proradi, svi cemo otici curluhu.
-
Podbjel
#374 Re: Nacionalna svijest Bosnjaka
Zao mi je ali se ja ne bavim time ali ima moj sin, napravio sam ga u Bosni i doveo malog u Ameriku i sada je reper, voli crnce i pusi travu.
Zna sve vrste droga, zna kako se pravi met na sporetu, zna dilati, i kakav je mufliz, zna napravati facu, da ga ja kao rodjeni babo ne mogu prepoznati.
Ni zensko ga ne interesuje, kaze da su sve rospije.
Bosnjak ne zna ni sta pa mu ja moram pokazivati, povedem ga na muziku i pokazem kako se prnjicaju u kolu a on se samo ledeno nasmijesi :" Junk".
Vidis i nadrogiran zna, na kojem smo nacionalnom nivou.
A ja, hudnjak, ovo izvlacim iz naftalina, iz sjecanja kako je bilo kada je bilo, kada smo svi nagarili bjezati ili se skupili neki onako kanda se skupi koka bjezeci pred horozom.
Pa tebi izgleda kao da sam drogiran.
Jos sam zdrav, jos volim onu drogu izmedju nogu i idem fatat ribe.
Sve se vise i vise nacionalno udaljujem.
Ovdje sam samo da vam to priblizim,
drug moj.
Sevap je radi sevepa.
Zna sve vrste droga, zna kako se pravi met na sporetu, zna dilati, i kakav je mufliz, zna napravati facu, da ga ja kao rodjeni babo ne mogu prepoznati.
Bosnjak ne zna ni sta pa mu ja moram pokazivati, povedem ga na muziku i pokazem kako se prnjicaju u kolu a on se samo ledeno nasmijesi :" Junk".
A ja, hudnjak, ovo izvlacim iz naftalina, iz sjecanja kako je bilo kada je bilo, kada smo svi nagarili bjezati ili se skupili neki onako kanda se skupi koka bjezeci pred horozom.
drug moj.
Sevap je radi sevepa.
- Skijaš
#375 Re: Nacionalna svijest Bosnjaka
Vrati se u BiH, kupi 100 ovaca i živi ko paša prije nego te tamo tuga ubije.Podbjel wrote:Zao mi je ali se ja ne bavim time ali ima moj sin, napravio sam ga u Bosni i doveo malog u Ameriku i sada je reper, voli crnce i pusi travu.
drug moj.
Sevap je radi sevepa.