Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
nihoniho wrote:ja se nadam, da ce pape odustati od izigravanja barcelone ,sa ruskim i izraelskim dizelasima ,i izvesti eklipu koja moze trcati i dobiti duele. to je jedina nada, bjelorusi nece napraviti gresku koju su napravili rumuni u zenici i pustiti nas da kombinujemo na njihovim dijelu terena. to znaci, misimovic,ibricic, medunjanin-out, salihovic, besic neko na krilu ko moze trcati . ja bih vranjesa na bek,a mujdzu na krilo.......pa ako dzeko, pjanic,lulic , naravno sa dodavanjem mujdze i salihovica u ofanzivi,ne mogu dati gol,onda..........ovako cemo,s ovom papetovom taktikom,biti porazeni u bjelorusiji,a ovdje remi......
Ja bih ovako:
Dzeko
Salihovic – (Pjanic, Medunjanin, Misimovic) - Lulic
Rahimic – (Besic, Jahic, Cocalic)
Papac - Pandza - Spahic - Mujdza
Begovic
U ovoj formaciji – 4-2-3-1, neko ce reci defanzivnoj, imamo puno vecu pokretljivost, nema gusenja, zna se ko vodi igru dok istovremeno imamo par dobrih trkaca I destruktivaca.
Vidjeli smo koliko nam je nedostajao Salihovic I njegov ucinak na terenu iako ga u reprezentaciji jos nismo vidjeli na njegovoj prirodnoj poziciji, uvijek je morao nekoga I nesto krpiti. Volio bih vidjeti Lulica na desnom krilu, Besica, Jahica, Cocalica ili nekog drugog na zadnjem veznom uz Rahimica, Papca na lijevom beku I Begovica na golu. Nesto kao Bakinih dva umjetnika I devet ratnika.
smoki_choko wrote:bjelorusija U21 treca na evropskom prvenstvu. polufinale nesretno ispali nakon sto su vodili do 89 minute protiv spanije. fudbal u bjelorusiji napreduje velikim koracima
Evo još jednog "dobrog" opravdanja za poraz koji ćemo doživjeti u Bjelorusiji.
ne treba tražiti nikakva opravdanja ali ovo pokazuje da ljudi tamo ozbiljno rade i ulažu u sport, što se za nas nemre reći. Dugoročno, ako ovako nastavimo, patićemo se i sa Andorom
Možda sam malo poranio,ali moje misli su već tu na toj utakmici. To je sada najveće iskušenje koje nas čeka.Svi znamo da ako pobjedimo u obadvije utakmice sigurno iz trke izbacujemo bjeloruse.Ima naznaka i pozitivnih vjetrova u našem timu,tim polako sazrijeva dakle da nedužim tema je naredna utakmica,a evo i komentara i kapetana Bjelorusije o predstoječem dvoboju:
Bjelorus, Igor Shitov za Sportin: Protiv BiH želimo pobjedu u obje utakmice
Reprezentacija Bosne i Hercegovine u septembru će odigrati dvije vjerovatno odlučujuće utakmice za plasman na Evropsko prvenstvo a protivnik zmajevima bit će reprezentacija Bjelorusije.
Piše: Mirza Kusturica
Naš naredni protivnik nalazi se na 2. poziciji u našoj grupi sa 12 osvojenih bodova što je dva više od naše reprezentacije. Međutim, treba reći kako Bjelorusi imaju utakmicu više što ide u prilog Sušićevim izabranicima.
Prva utakmica između naše i reprezentacije Bjelorusije bit će odigrana 2. septembra u Minsku na stadionu Dynama. U bjeloruskom taboru mnogo očekuju od te utakmica i nema sumnje kako bi sa eventualnom pobjedom bili veoma blizu baraža.
Danas vam donosimo ekskluzivni intervju sa bjeloruskim reprezentativcem i članom Bate Borisova, Igorom Shitovim. Shitov je standardni član bjeloruske reprezentacije i igra na poziciji stopera. Kako nam je otkrio, u njegovom timu misle samo na uspjeh protiv naše reprezentacije. Do Shitova smo došli posredstvom srbijanskog internacionalca, Marka Simića koji je član Bate Borisova.
Već na početku, izuzetno raspoloženi Bjelorus prokomentarisao je rezultate nedavno odigranih prijateljskih utakmica bjeloruske i naše reprezentacije:
Mi smo pobijedili Bugarsku, vi ste igrali neriješeno s Grčkom, to je to, u boljoj smo formi, čekamo vas u Minsku, našalio se Shitov na početku razgovora a potom nastavio:
Nisam pogledao utakmkicu ali znam da je Grčka dobra reprezentacija i bez obzira na remi, to je rezultat koji nas treba upozoriti. Mi smo također igrali prijateljsku utakmicu i pobjedili Bugarsku. Ja sam zadovoljan ali mislim da smo mogli postići još neki gol. Ipak, sretan sam zbog pobjede i zbog toga što ćemo u dobroj atmosferi dočekati BiH na našem stadionu, govori Igor Shitov u ekskluzivnom razgovoru za --- SPAM ---.
Koliko poznajete reprezentaciju Bosne i Hercegovine i kako komentarišete nastupe našeg tima u ovim kvalifikacijama?
Iskreno, do ovih kvalifikacija nisam znao baš mnogo o vašoj reprezentaciji. Ipak, sada znam mnogo više jer želimo prikupiti što više informacija o protivniku. Znam da ste u prošlim kvalifikacijama igrali baraž i iza sebe ostavili Tursku i da ste izgubili od Portugala u obje utakmice. Međutim, što se tiče tekućih kvalifikacija, vaša reprezentacija ne igra kao u prošlim, igrali ste neriješeno u Albaniji i teško poraženi od Rumunije. Šta da kažem, svjesni smo da reprezentacija BiH nije bezazlena ekipa i da ćemo morati dati svoj maksimum za pobjedu.
Od kojeg igrača reprezentacije BiH po Vama Bjelorusiji prijeti najveća opasnost?
Mislim da je Džeko najbolji igrač i na njega ćemo posebno morati da obratimo pažnju. Možda upravo ja budem imao taj zadatak da ga čuvam. Džeko je odličan igrač, dok je igrao u Njemačkoj stalno je postizao golove, sada je u Manchester Cityu i polako se prilagođava. Šta da kažem, odličan je igrač, ima visinu, snažan je i neće nam biti lako ali evo, mogu mu obećati da u Bjelorusiji neće zabiti gol. Osim njega tu je i Pjanić, poznajem i Misimovića, ali kao što sam već rekao, Džeko će nam biti najveća opasnost.
U ovom trenutku, Vaša reprezentacija ima dva boda više ali i utakmicu manje od BiH, sa koliko bi bodova bili zadovoljni iz dvije utakmice?
Mi uvijek idemo na pobjedu, tako će biti i protiv BiH. Uopšte ne želimo da razmišljamo o neriješenom rezultatu, kako na domaćem, tako i na gostujućem terenu. Želimo pobjedu iz obje utakmice. Mislim da smo trenutno u boljoj formi i da smo bolji tim od BiH. Jedva čekamo utakmice protiv BiH, želimo napraviti veliki uspjeh, tako da nas zanima samo pobjeda, odnosno šest bodova iz dvije utakmice.
Hoćete li nam otkriti koja je vaša najopasnija karika?
Svi smo dobri, mi igramo timski, mi smo kolektiv i nikoga na želim izdvajati. Najveća opasnost je da što ćemo svi dati sve od sebe da vas pobjedimo.
Kakva će atmosfera u Minsku dočekati našu reprezentaciju?
Auuuu, bit će odlično, očekujemo pun stadion. U Bjelorusiji se već neko vrijeme priča o utakmici protiv BiH. Svi su svjesni važnosti tog meča i sigurno je da vas očekuje vatrena atmosfera. Naši navijači su dobri i nadam se da će nas oni nositi do pobjede.
Koliko znate o navijačima u BiH, znate li kakva atmosfera očekuje Vas?
Moj sugirač Marko koji je iz Srbije mi je pričao da je na Balkanu uvijek vatrena atmosfera,pogotovo kada igraju reprezentacije. Kazao mi je da su ljudi sa Balkana mnogo vole svoje reprezentacije i da nam neće biti lako. Ipak, ja sam profesionalac, igrao sam često pred velikim brojem navijača tako da sam se na to navikao. Važno mi je samo da mi odigramo kako treba i sve će biti uredu, kazao je Shitov te na kraju razgovora poručio:
Vidimo se u Minsku, poštujemo vašu reprezentaciju ali mi želimo pobjedu i to ćemo nadam se i ostvariti, kazao je bjeloruski reprezentativac, Igor Shitov na kraju razgovora --- SPAM ---
mikogoago wrote:Mislim da smo trenutno u boljoj formi i da smo bolji tim od BiH.
Cuj lika i price? Ovo da kaze neki igrac pa haj`...al` govnar za kojeg niko nikad nije cuo, e pa jbg.
Prezime ti savrseno odgovara...SHITov
Ma sta imamo polemisat, nabusicemo ih i tamo i kod kuce.
s tom Bjelorusijom nikad ne treba bit siguran, igraju totalno promjenjivo,..ako im Presjednik bude dao sta para pred tekmu ima Papetovim igracinama da polome noge
slobodni armirach wrote:s tom Bjelorusijom nikad ne treba bit siguran, igraju totalno promjenjivo,..ako im Presjednik bude dao sta para pred tekmu ima Papetovim igracinama da polome noge
Ma ok je to ali sad da diple kako su oni kvalitet zna nas : "sha ima vodka boys"
Ako bude lomljave, lomice Spaha. U to vise i ne sumnjam. Nakon fudbala karijera u UFC.
Sto se tekme tice mislim da cemo ih naruziti dobro. Suhvu imam neku da ce ih Dijamant potopiti.
Uhh...bice lomljenja zivaca. Racunica je jednostavna, ako budu igrali kao protiv Grcke mislim da pobjeda nece doci u pitanje, ALI ako bude nadjebavanja po terenu onda ce nas odrat ko' Rumunija. Ja se samo nadam da smo naucili lekciju iz Rumunije i da cemo prici ovoj utakmici mnogo ozbiljnije.
Ja_Ja wrote:Uhh...bice lomljenja zivaca. Racunica je jednostavna, ako budu igrali kao protiv Grcke mislim da pobjeda nece doci u pitanje, ALI ako bude nadjebavanja po terenu onda ce nas odrat ko' Rumunija. Ja se samo nadam da smo naucili lekciju iz Rumunije i da cemo prici ovoj utakmici mnogo ozbiljnije.
Dakle, ti tvrdiš da se naši igrači nistu htjeli niti su imali motiva da se zalažu protiv Rumuna ili protiv Francuza, naša dva glavna protivnika u grupi? Ipak, istovremeno su našli motiva da u prijateljskim utakmicama protiv Grčke, Slovačke ili Meksika, "lete" po terenu?
Za onakvu katastrofalnu igru protiv Francuza i Rumuna je glavni krivac Sušić.
Kolike su nam šanse za pobjedu protiv Bjelorusa znaće se onog trena kada budemo znali naš početni sastav, koji ukoliko bude sličniji onom iz Rumunije, to su nam manje šanse za pobjedu ili čak i remi.
Ovaj Shitov pojma nema, neko će ga klepiti po ušima u Minsku. Vidi se da nisu toliko upućeni u zbivanja oko naše reprezentacije što je dobro. Dobra im je atmosfera, drugi su i to bi moglo značiti da će nas dočekati s previše samopouzdanja i prepotentnosti. Treba im samo strpati komad na početku meča da postanu grogi i još jedan tokom drugog poluvremena, da se utvrde 3 boda.
Ja ih stvarno gledam kao borbenu, ali naivnu momčad. Ako mi ne budemo imali "avantura" u odbrani ili veznom redu, očekujem osjetno veći posjed lopte, dosta iznuđenih kartona s naše strane i par golova za trijumf.
ja sam zadovoljan sa 4 boda. situacija se oko reprezentacija polagano popravlja, vratio se Papac što je dobro. jer Bjelorusi teško daju golove a pored Spahić-Paac nevjerujem da če dati više od 1 gola. ali treba pratiti i Rumune šta če uraditi.
U odnosu na ranije utakmice znatno smo jaci za Papca i Salihovica.Tako se otvara mogucnost bolje postavke i opasnije po protivnika.Sada je do Susica i naravno da nas povrede zaobidju.Mislim da ce dobro postaviti tim i eda cemo uzeti svih 6 bodova jer i za njegovu karijeru su ovo prelomne utakmice,a sada ima fin izbor igraca i ne mora krpiti kao prije.
Sto se tice rumuna - oni mi nisu jasni.Izbacili iz tima Mutua iz fudbala dozivotno radi opijanja(ako je tacna informacija).Jer koliko se ja sjecam ovaj je koristio zesce stvari od alkohola,ali nema veze.Oni ocito ciste i podmladjuju tim i cini mi se da su se oprostili od ovih kvalifikacija.Naravno ako im se ukaze sansa i poklope rezultati tu su u igri.Dakle sve je do nas