Čupavo klupko :razz
kotlja se u meni vec dugo
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
swemiracxx wrote:samo jedna riječ.... nekoć...![]()
kotRlja se u meni vec dugo
svi "veliki" ljudi su mucali il gubili slova ...a ja cu razum da izgubim ovi dana zbog njeMis mekinjas wrote:swemiracxx wrote:samo jedna riječ.... nekoć...![]()
kotRlja se u meni vec dugo![]()
dodala sam ti slovo
swemiracxx wrote:
svi "veliki" ljudi su mucali il gubili slova ...a ja cu razum da igubim ovi dana zbog nje
te dvije rijeci koristim samo kad moram ...zna ona to bez da ih upotrebim ... djela su bitna *ebes rijeci ... a sta je sa ti ??? kome ti ovo sve pises i da li to on zna da procita ???Mis mekinjas wrote:swemiracxx wrote:
svi "veliki" ljudi su mucali il gubili slova ...a ja cu razum da igubim ovi dana zbog nje![]()
Reci joj da je voliš..... To je lijepo.... Ili bar šta osjećaš prema njoj...
podvukoh.... bitno.swemiracxx wrote:te dvije rijeci koristim samo kad moram ...zna ona to bez da ih upotrebim ... djela su bitna *ebes rijeci ... a sta je sa ti ??? kome ti ovo sve pises i da li to on zna da procita ???Mis mekinjas wrote:swemiracxx wrote:
svi "veliki" ljudi su mucali il gubili slova ...a ja cu razum da igubim ovi dana zbog nje![]()
Reci joj da je voliš..... To je lijepo.... Ili bar šta osjećaš prema njoj...
Mis mekinjas wrote:Volim onaj dan kad sam saznala da postoji.....
Volim onu noć kad smo se upoznali, 100 puta sam rekla njemu da je to najbolja noć u mom životu.....![]()
Volim osmijeh njegov..... To je najblaži, prokleti osmijeh na svijetu.....![]()
Volim one plave oči, kad sam gledala u njih, uvijek sam u njima vidjela svoje trepavice i sebe sretnu....![]()
Volim ga zbog onih priča......kojima me nasmijavao, i svih viceva za koje je rekao da ih uzalud piše, jer ga stalno zezam...... Volim ga jer je znao da ja samo znam bezobrazne viceve......![]()
Počela sam ga voljeti onog trena kad sam ga pitala kako zove psa, a on rekao. "glasnim povikom imena..."![]()
![]()
![]()
![]()
Volim što mi je rekao, kad je bio mali da je mislio da u radijatoru žive vukovi...![]()
![]()
Ja i dan danas kad kvrcne mi u radijatoru, kažem da je to vuk.... U mojim radijatorima živi puno vukova, i ne želim ih popraviti, da ne odu vukovi...![]()
Volim njegov miris, još uvijek ga mogu noću u snu namirisati, budi me kao KAZNA BOŽIJA, svako jutro u 6....... Kao kazna..... uvijek sam se budila kraj njega u 6, jer mi je bilo glupo da ne mirišem i gledam ono što volim....![]()
Volim kapke..... voljela sam ih ljubiti, tako su bili glatki i mekani, kao pjenica.....![]()
Volim onu rečenicu: "Lijepo mi je s tobom"![]()
Volim onu glupu šarenu suknjicu, koju je zgužvao..... ne nosim je više, dala sam je u muzej prekinutih veza....
Volim "kutiju tajni".... sa svim sitnicama beznačajnim..... i ona je u muzeju prekinutih veza.....
Volim ga jer je bio iskren i ispao loš..... Volim ga na brzinu, volim ga jer je bilo malo vremena, jer su minute brzo prolazile....a on se nije trudio da ih zaustavi....![]()
Volim ga jer baca prljave čarape na naslon od fotelje...... I ja to radim.... nikad mu nisam rekla....![]()
![]()
Volim ga jer noću diše duboko, spava snom pravednika....![]()
![]()
Volim ga jer je pokazao da nema savjesti....
Volim ga jer je strašljiv....
Volim ga jer me se bojao....
Volim ga jer voli mahune jesti...![]()
Volim onu glupavu kožicu iza uha, tako nenapdano miriše, na čisto, na sapun, na nepoznato, na grešno, na loše, na propast.....
Volim što je ljevak.....
Volim ono glupo parkirno mjesto koje izbjegavam, ali svaki put stanem i tapkam štiklama, da čujem korake..... duple u glavi....jer je bio tu
Volim onaj kafić, prve zajedničke kave......jer je bio sa mnom.... iako više ne idem u njega.... Kad čekam tramvaj samo se to mjesto gdje smo sjedili, koje volim, ne vidi.....![]()
Volim ga, jer je tišina s njim bila najljepša....
Volim ga jer sam s njim popila čašu crnog vina, i opila se....![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Volim njegovu jedinu sliku, koja mi je ostala.... jer kad me boli..... kad je gledam, bol ode kao rukom odnesena....![]()
Volim ga jer je bilo uvijek toplo kraj njega spavati....
Volim ga jer ne razmišlja o posljedicama svojih djela, jer nema mozga....
Volim ga jer mi je rekao, da se svijet ne vrti oko njega ni oko mene, iako je znao, o da, znao je da se nikako svijet ne vrti oko mene.....![]()
Volim ga jer je rekao, da nigdje nije zapisano da se loše stvari dešavaju samo meni, VOLIM GA JER IH JE ZNAO NAZVATI LOŠIMA.....![]()
![]()
Volim ga jer nema pojma šta hoće....
Volim ga što je u leru, što čeka već godinama, da prođe, godina, još jedna, još pet, još deset.....
Volim ga jer nije sretan, volim ga jer je dokazao da ga je ne trebam usrećiti, pa čak ni pokušati....
Volim ga jer je rekao, samo izvini....
Volim ga jer nikada nije rekao da mu je žao....
Volim ga jer se naljutio na mene s pravom, jer sam rekla što nisam smjela....
Volim ga jer nije vjerovao.... da ću uraditi to što jesam..... ali jesam....![]()
Volim ga jer je dokazao da me mrzi.....![]()
Volim ga jer je napustio svoje vlasništvo.....
Volim da ga volim..... iako je otišao.....
I volim ga što se trudim preboljeti ga.....![]()
A sad odoh na neku dugu temu....![]()
![]()
Nije on stara ljubav, on je samo ljubav. Potreba nije cilj ovoga, već zašto ne bismo pisali lijepo, o bivšim i sadašnjim, to je bilo u prvom postu.ljubav_aha wrote:Mis Mekinjas,divim ti se kad imas potrebu pisati o starim ljubavima ,iako u tome ne vidim smisao
sanabe wrote:![]()
ako nije potreba,sto je tacnoMis mekinjas wrote:Nije on stara ljubav, on je samo ljubav. Potreba nije cilj ovoga, već zašto ne bismo pisali lijepo, o bivšim i sadašnjim, to je bilo u prvom postu.ljubav_aha wrote:Mis Mekinjas,divim ti se kad imas potrebu pisati o starim ljubavima ,iako u tome ne vidim smisao
Pa samo da se piše.....LIJEPO... ili je potreba samo da zaključujemo kako jedni drugima ne valjamo.... i da učimo kako treba kalkulirati.... Ja brate ne znam može li se išta naučiti od silne ove rasprave, osim da niko nikog ne razumije i da tako treba biti, samo se izvlače ružne stvari..... Pa dosta.... može nešto biti drukčijeljubav_aha wrote:ako nije potreba,sto je tacnoMis mekinjas wrote:Nije on stara ljubav, on je samo ljubav. Potreba nije cilj ovoga, već zašto ne bismo pisali lijepo, o bivšim i sadašnjim, to je bilo u prvom postu.ljubav_aha wrote:Mis Mekinjas,divim ti se kad imas potrebu pisati o starim ljubavima ,iako u tome ne vidim smisao![]()
ma nema vezeako ti ja lakse,pisi,to je najbitnije,zar ne
aj ti dođi, sad evo treniraju vaterpolisti na Mladosti...ljubav_aha wrote:Mis Mekinjas,nisi me skuzila,napisala sam pisanje kao potreba ,u tvom slucaju,ka necemu lijepomnaravno da ti se divim,jer nisam takvog "kova"
uh,hvalaMis mekinjas wrote:aj ti dođi, sad evo treniraju vaterpolisti na Mladosti...ljubav_aha wrote:Mis Mekinjas,nisi me skuzila,napisala sam pisanje kao potreba ,u tvom slucaju,ka necemu lijepomnaravno da ti se divim,jer nisam takvog "kova"
![]()
Pa piši lijepo...
Ne fali. Ona je sretna.swemiracxx wrote:misu neces vjerovat ...al veceras sam joj uputio te dvije rijeci ... klupko se odmotalo u njoj ...de vidi fali li mi koje slovo ....![]()
![]()
studentica21 wrote:"...Jer sam tvoja djevojčica i želim to uvijek biti.
Jer me voliš sa svim mojim manama (a ima ih puno), sa svim mojim traumama i strahovima...jer me voliš našminkanu, nenašminkanu, u tenama, u japankama, štiklama, u širokom, u uskom, u crnom...čupavu ujutro i razmazanu naveče.
Volim te jer voliš moju kafu (koju jedino znam napraviti),
jer praviš najbolju piletinu,
jer me grliš kad spavamo, jer se i probudim zagrljena...
jer imam svoje mjesto na tvom ramenu.
Jer mi otvaraš limenku u kinu,
jer me uhvatiš za ruku i kažeš “doooooobar, ti?”,
jer se ne ljutiš kad zagrebem tvoje auto (a foliram se da znam voziti).
Jer me slušaš kad pričam svoje razne gluposti, kad ponavljam sve više puta, kad psujem dok vozim, rondam onako bez posebnog razloga (a i povoda).
Jer je svako putovanje s tobom još jedno savršeno vrijeme i svaki izlazak onako kao kad tinejdžerka izlazi vani...s puno leptirića u stomaku i najvećim osmjehom na svijetu.
Jer je vrijeme provedeno s tobom najbolje na svijetu,
jer sam zbog tebe bolja, hrabrija, brža, ljepša, pametnija.
Jer se s tobom smijem,
jer završavamo jedno drugom rečenice,
jer si moja nada, smisao, svjetlost i život, moja duša, zvijezda na mom nebu.
Jer si mi vratio vjeru u mene, u ljude, u ljubav.
Jer nosimo iste potkošulje.
Jer mi poklanjaš svoje bokserice.
Jer mi kupuješ kokice kad ih u kinu prospem
Jer me slušaš.
Jer me podržavaš.
Jer me toliko nesebično voliš.
Jer kupujemo zajedno zajedno kaladont. I toilet papiri jer sam i tad sretna i uživam u tome.
Jer je dovoljna pjesma da me podsjeti na tebe, a stalno ih slušam
Jer me se sjetiš svako veče - u ponoć.
Tad zaspim.
Jer zbog tebe jedem Životinjsko carstvo, pijem Radler i Cider. S tobom je to sve puno ljepše.
Jer sad buđenje ima smisla.
I spavanje zbog narednog dana.
Zbog poruka koje stalno čitam.
I zbog blesavog osmjeha koji imam kadgod pomislim na tebe.
Jer paziš na gramatiku.
Jer te nije briga šta drugi misle o tebi.
Jer se uz tebe osjećam kao najbolja cura na svijetu (a nisam ni blizu).
Jer imaš "doctor greenthumb" tene
Jer slušamo istu muziku.
Jer volimo iste pjesme.
Jer samo ti vidiš blesu u meni.
Jer mi namigneš kad uhvatiš moj pogled.
I isplaziš mi jezik dok voziš.
I zbog tvoje ruke na mojoj nozi dok voziš.
Jer me ljubiš da bi mi uho odzvanjalo
I jer postanem patetična, pa čitam pjesme. I nađem tebe u njima.
Jer mislim da ti pristajem.
I da ti meni da pristaješ.
I jer prvi put u životu mislim da je to to.
Jer zbog tebe imam omiljeni klub sada (strani).
Jer voliš crtane kao i ja.
I predstave. I to one dječije.
Jer imaš karirane pantalone (obožavam ih).
Jer ti ne smeta što nosim crno.
I što nosim smješan nakit.
Jer znam da sam uz tebe sigurna.
Jer imamo naš peškir za plažu (ne dam ga nikome).
Jer ne daš da ti kupim karambolku :O
Jer želiš sa mnom na koncerte.
I na more.
I u kino.
I zavaliti se sa mnom.
I ne raditi ništa.
I što se ne buniš zbog toga.
I jer me trpiš (i moj PMS).
Jer si bolja osoba od mene. Jer se nadam da ću i ja to biti.
Sram te bilosanabe wrote:ja ni haberamokosh wrote:bježi... isplakala se k'o blesavajbg