Ili Saviola na svjetskom prvenstvu U 21 prije 6-7 godina - Vanzemaljac, čudo, Neponovljivi.. Je li se razvio u svjetskog igrača? Nije. Šeta od kluba do kluba i u svakom grije klupu.
Pjanić može postati i svjetski igrač, a može i doći u situaciju da stagnira na nekom određenom nivou, meni bi bilo draže da je ovo prvo u pitanju.
Mladi igrači imaju često problema sa konstantnošću, tako da se lako može desiti da i on padne u krizu, ali ne treba ni tada govoriti " e, jesam ja rekao da nikad ništa od njega...".
Nema tog igrača ko je sa 20 godina bio u vrhu - i Kaka i Zidane i Ronaldinho i Henry i C.Ronaldo su prije toga morali napuniti barem 22- 23 godine i tek tada se za njih moglo reći da su TOP.
Miralem fakat ima izniman talenat, ali to nikada nije garant za budućnost tako da fakat treba sačekati kako će se momak razvijati narednih godina. Po mom mišljenju mu je bolje da ode u klub u kojem zna da će dobijati dovoljno utakmica po sezoni, ovi vrhunski evropski klubovi teško da će ga pripaziti i mogao bi vrlo nestati u drugom timu ili biti posuđen niželigašu.
Lyon mi se čini kao sasvim dobra opcija, iako je i tu konkurencija zestoka, ali opet su vece sanse da se razvije tu nego u Interu ili Barseloni iako ove dvije zadnje ekipe su bosanskom uhu pravo mile..