Mali biznis forumaša
Moderator: anex
-
njonjica
#351 Re: Mali biznis forumaša
Znate gdje se nalazi ona kafana na CVili Rigorozni Dzo (odmah pored onog bajker bara)?
Tamo je dobra atmosfera, nema puno galame.....meni je kasno oko 8 uvece, sta mislite u nedelju u 6 sati?
Tamo je dobra atmosfera, nema puno galame.....meni je kasno oko 8 uvece, sta mislite u nedelju u 6 sati?
-
clansman
#352 Re: Mali biznis forumaša
znam ja gdje se nalazi, moze nedjelja 8 sati... meni pase, ako bude nekakvih izmjena javljam. kako cemo se prepoznati??? ja sam najvisi od svih insana koje vidite u toj kafani, cupav sam, a bradu cu vjerovatno obrijati do tada.
-
robert_nozick
#353 Re: Mali biznis forumaša
Ja u nedjelju putujem, tako da ću cijelu sljedeću sedmicu biti van grada.... Pošto krećem naveče, mogao bih u nedjelju jedino u ranijim satima.
-
njonjica
#354 Re: Mali biznis forumaša
Ljudi moze li ista kafana u petak u 6 sati poslije podne (ovaj petak)?
-
clansman
#355 Re: Mali biznis forumaša
al propade tema da prostite u pm...
-
njonjica
#356 Re: Mali biznis forumaša
Sto?clansman wrote:al propade tema da prostite u pm...
Ja cu u petak u 6 biti kod Rigoroznog Dzoa....ko zeli moze doci da se upoznamo, pricamo o poslu....ne smijes bolan odmah tako, pa ne moze nista preko noci...
- burekodsira
#357 Re: Mali biznis forumaša
ako ste se tajno oko biznisa dogovarali, ne kontam sto se tajno ne dogovarate i oko mjesta i termina?
inace se slazem sa clansman-om da tema propade, tj odavno je vec propala, sluzi vise za nabijanje postova
inace se slazem sa clansman-om da tema propade, tj odavno je vec propala, sluzi vise za nabijanje postova
-
njonjica
#358 Re: Mali biznis forumaša
De bolan ko se tajno dogovarao....ma bjez ba, kakav si ti burek...sirnica najobicnijaburekodsira wrote:ako ste se tajno oko biznisa dogovarali, ne kontam sto se tajno ne dogovarate i oko mjesta i termina?
-
clansman
#359 Re: Mali biznis forumaša
pa propade tema njonjice, inace potrudit cu se u nedjelju u 6 u rigoroznom džou, ako me sutra na konziliju ne poplase, al ne bi trebali... nista me vise ne moze iznenaditi... elem, sta bi od onih silnih ideja? zacini, poljoprivreda, dionice, trgovina, meni lici sve vise kao da je neko imao pare, pa pokrenuo temu da izvuce par ideja sta s parama, pa sada aktivno radi na realizaciji...
-
njonjica
#361 Re: Mali biznis forumaša
Nije nedelja nego petak....zato njonjica i ne prica o idejama na forumu, zna se gdje se (i kome) iznose...ne citaju ovu temu samo forumasi koji zele uci u zajednicki projekat vec i upravo takvi kako ti kazes i sad rade na realizaciji.clansman wrote:pa propade tema njonjice, inace potrudit cu se u nedjelju u 6 u rigoroznom džou, ako me sutra na konziliju ne poplase, al ne bi trebali... nista me vise ne moze iznenaditi... elem, sta bi od onih silnih ideja? zacini, poljoprivreda, dionice, trgovina, meni lici sve vise kao da je neko imao pare, pa pokrenuo temu da izvuce par ideja sta s parama, pa sada aktivno radi na realizaciji...
Meni je zao Sandrine ideje, ona je dobra a i njene namjere su zaista postene, bilo je jos finih ideja ali i spamera tipa one pite sirnice....sto se mene tice ideja stoji, ja sam u petak u 6 u Rigoroznom Dzou pa ko hoce bujrum. Ako niko ne dodje, pa nije zgoreg nekad sam kafu popiti iskristalizirati ideju, ja uglavnom znam sta i kako cu dalje.
-
clansman
#362 Re: Mali biznis forumaša
hvala sto me ispravi, ja bi u nedjelju ko budala sjedio u dzou. elem, petak, 6 sati rigorozni dzo. dalje cemo vidjet...
-
njonjica
#363 Re: Mali biznis forumaša
Tako treba...svi koji zele uci u projekat mogu doci, ako nista upoznat cemo se, progovoriti koju pametnu....clansman wrote:hvala sto me ispravi, ja bi u nedjelju ko budala sjedio u dzou. elem, petak, 6 sati rigorozni dzo. dalje cemo vidjet...
Sretno na konziliju
-
clansman
#364 Re: Mali biznis forumaša
hvala njonjice, trebat ce mi, eo od sabaha sve jednu na drugu kalemim, nije to vise ni strah, nego neizvjesnost... jbg...
-
robert_nozick
#365 Re: Mali biznis forumaša
Ja ću sutra vjerovatno doći... Zapisat ću nekoliko ideja sa ovog foruma za koje smatram da su kvalitetne, pa pored njonicinog prijedloga možemo i o njima prodiskutovati.
-
njonjica
#366 Re: Mali biznis forumaša
Pozdrav ekipi koju sam upoznala veceras, ljudi sjajni ste i sretna sam jer znam da cemo uspjeti!
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=cNAdtkSjSps [/youtube]
- kurty
- terra_incognita
#368 Re: Mali biznis forumaša
Samo, ko će izdati fakturu DP Marketima, Amko Komercu i sličnima ?clansman wrote:eh da i ja dam svoju cijenjenu ideju.robert_nozick wrote:Još jedan prijedlog za biznis.
Zašto ne bismo napravili listu najkvalitetnijih prijedloga za biznis sa ove teme, okupili ljude koji su ih predlagali, razradili i napravili opsešnu analizu svih ideja, zatim napravili anketu na nešto većem uzorku recimo oko 1-2 hiljade ljudi u kojoj bismo istražili koje usluge ili proizvodi građanima najviše nedostaju i odgovaraju od predloženih, analizirali javno mnijenje, izabrali finansijski najisplativiji projekat od koga bi se moglo dobro profitirati i krenuli sa realizacijom.
za ideju je potrebno:
1. jedan ili dva komercijalista, koji se razumiju u veleprodajne cijene orahove jezgre kod ovih marketa (bingo, konzum itd)
2. neko ko zna gdje mozemo nabaviti orah u ljusci ili ko bi nam prodao neki (x) br stabala oraha da ih oberemo.
3.da se skupi nas kolko nas ima, da dadnemo do max 100 KM (da se ne bi zalijetali, ako propadne da ne placemo puno, besparica je itd)
4. ako treba obrat orahe, oberemo, ima forumasa sa autima, kombijima, prenesemo to na jedno mjesto, dogovorimo se, potucamo i onda prodamo jezgru pred Bajram, ili malo ranije. Ako htjednemo prodavati marketima onda ćemo morati ranije i cijena ce biti manja, a pojedinacno da prodajemo poznanicima, prijateljima i sl., cijena ce biti veca, sporije ce to ici, logistika problem, al bi trebalo sve otici.
5. kapital ponovo uloziti u neku drugu ideju, a prije kurban bajrama sve ponoviti.
6. ako nema oraha na drvetu jos, a nema, onda kupiti, naci negdje oraha koji nisu potucani, koji nisu u jezgri, sastat se, potucat, rastat se, prodat, ulagat pare dalje, podijeliti, sta vec.
podrzavam gorecitirano, da se da opis ideje, da se glasa za ideje. mislim da je prednost moje ideje sto se sve desava brzo, brza je oplodnja kapitala, naravno postoji rizik da ne prodamo, al u svakom poslu rizik postoji. mozemo proati i po pijacama, eo ja sam spreman sam prodavati po zgradama licno, na fb-u, na marketu, na piku, po malim trgovinama, milion mogucnosti. podrzavam ideju da se sastanemo prije ulaganja, da malo popricamo i sl.
Ništa u maloprodaju ne može ući a da prethodno nije proknjiženo u robno-materijalnom a proknjiženo može biti samo na osnovu validne fakture.
Uz fakturu idu i dažbine prema državi, tako da se od vrata do vrata možda jedino i isplati ili pijaca, kao alternativa, obzirom da ideja sama po sebi nije loša.
-
clansman
#369 Re: Mali biznis forumaša
tehnikalije, drago mi je a si se javio, da si rekao gdje je greska, a drago mi je i da moj plan ima potrebnu sirinu...
-
clansman
#370 Re: Mali biznis forumaša
i sada imam odg. i par pitanja. fakturu ce izdati firma koju osnujemo. to moRe tek za Kurban Bajram, ne za ovaj. eh sada, imam jedno strucno pitanje. kako to sve ide? kako ide otkup poljoprivrednih proizvoda od poljoprivrednika? oni znaci uzgoje, pozenju, i onda dodjemo mi, sa nasom firmom, recimo neka se zove BIG (Bosnian Investment Group), firma je registrovana za sve i svasta, trgovina na malo, veliko, uvoz izvoz, itd (ovo je isto jedno posebno pitanje), i sta ja dajem poljoprivrednicima? fakturu? racun? kakav? naravno, to se njima placa, da li u kesu ili preko racuna nije ni bitno, ali im se plati i izda im se sta? moramo drzavi znat rec odakle nam 100 tona oraha u ljusci, moramo im moci dokazati porijeklo, ilivam podrijetlo tih oraha... zna li neko?
- terra_incognita
#371 Re: Mali biznis forumaša
Mislm da ti je prvobitna zamisao bila ostvarljivija od ove sa osnivanjem firme.
To košta, naime a ovdje su za biznis zainteresovani uglavnom nezaposleni.
Ja bih predložila da počnete sa PVC-m, laano skupljanje i otkup pa onda kad se steknu uslovi, možete i osnivati firmu.
Ko želi, mogu ga uputiti vezano za otkup.
To košta, naime a ovdje su za biznis zainteresovani uglavnom nezaposleni.
Ja bih predložila da počnete sa PVC-m, laano skupljanje i otkup pa onda kad se steknu uslovi, možete i osnivati firmu.
Ko želi, mogu ga uputiti vezano za otkup.
-
ZEKI-RIKI
#372 Re: Mali biznis forumaša
njonjica wrote:Pozdrav ekipi koju sam upoznala veceras, ljudi sjajni ste i sretna sam jer znam da cemo uspjeti!
ipak neka korist od ove teme....pa makar i ne bilo nista od posla.......
-
clansman
#373 Re: Mali biznis forumaša
http://www.youtube.com/watch?v=kI6dGJt-fNg
ne znam kako embedovat, elem to je taj clip o kojem sam pricao...
edit: link na knjigu o kojoj sam pricao:
http://craphound.com/littlebrother/download/
ne znam kako embedovat, elem to je taj clip o kojem sam pricao...
-
njonjica
#374 Re: Mali biznis forumaša
clansman wrote:[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=kI6dGJt-fNg [/youtube]
....to je taj clip o kojem sam pricao...
tnx
-
njonjica
#375 Re: Mali biznis forumaša
Ljudi, evo prosao je lijepi Ramazan, vrijeme je da se opet pocnemo sastajati.
Sandra i svi ostali koji su zainteresirani, bujrum
Javite mi se na pp kad mozete i imate vremena pa da nadjemo termin za sijelo koji svima odgovara.
Sandra i svi ostali koji su zainteresirani, bujrum
Javite mi se na pp kad mozete i imate vremena pa da nadjemo termin za sijelo koji svima odgovara.