Imperativ mira u BiH

Locked
rogoz

#351 Re: Imperativ mira u BiH

Post by rogoz »

...i ovi pustaju golubove...

prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#352 Re: Imperativ mira u BiH

Post by prljavi Hare »

BUJI,PAJI,MALI BOŠNJO!!!!

SKUP MIROVNJAKA NA MANJAČI!!!

Image
Image
Image

SAMO OPUŠTENO!!!! 8-)
Last edited by prljavi Hare on 06/05/2011 22:55, edited 1 time in total.
Država

#353 Re: Imperativ mira u BiH

Post by Država »

Odavno mi znamo da je za rat potrebno dvoje, zato mirno spavajte, rata neće biti.
heckler

#354 Re: Imperativ mira u BiH

Post by heckler »

Klasicne srpske zamjene teza.

Covjek kaze:
1. Ako se srusi mirovni sporazum i pokusa ugroziti suverinitet drzave
2. Ako MZ ne reaguje
3. Ako drzavne agencije ne reaguju

ONDA narod mora da se samoorganizuje.

Sto je i najvecem debilu kristalno jasno kao sto je 1+1= 2 to nasim dragim komsijama nije. Njima je to huskanje ratom :-)
Sto se svaki vojnik zakle zivotom da ce braniti granice svoje drzave, to je sporedno. "Mir" (u njihovim ocima mirno "razdruzivanje") ne bi trebalo da ima alterntivu :lol:

Lijepi moji vi mora da zivite u:

Image

Zoni Sumraka

Postoji peta dimenzija van onih koje su poznate covjeku....dimenzija ogromna kao svemir, a vjecna kao beskonacnost. To je srednji prostor izmedju svjetlosti i sjenke-izmedju nauke i praznovjerja.On lezi izmedju ponora covjekovih strahova i vrhunca njegovih znanja. To je dimenzija imaginacije. To je jedno podrucje koje nazivamo "ZONA SUMRAKA"

Ali evo da vam jos jednom ilustriram. Ta epizoda zone sumraka u kojoj se Bosna pokusa podijeliti opet, u odjavnim kadrovima moze imati samo ove scene.

Image
prljavi Hare

#355 Re: Imperativ mira u BiH

Post by prljavi Hare »

heckler wrote:Klasicne srpske zamjene teza.

Covjek kaze:
1. Ako se srusi mirovni sporazum i pokusa ugroziti suverinitet drzave
2. Ako MZ ne reaguje
3. Ako drzavne agencije ne reaguju

ONDA narod mora da se samoorganizuje.

Sto je i najvecem debilu kristalno jasno kao sto je 1+1= 2 to nasim dragim komsijama nije. Njima je to huskanje ratom :-)
Sto se svaki vojnik zakle zivotom da ce braniti granice svoje drzave, to je sporedno. "Mir" (u njihovim ocima mirno "razdruzivanje") ne bi trebalo da ima alterntivu :lol:

Lijepi moji vi mora da zivite u:

Image

Zoni Sumraka

Postoji peta dimenzija van onih koje su poznate covjeku....dimenzija ogromna kao svemir, a vjecna kao beskonacnost. To je srednji prostor izmedju svjetlosti i sjenke-izmedju nauke i praznovjerja.On lezi izmedju ponora covjekovih strahova i vrhunca njegovih znanja. To je dimenzija imaginacije. To je jedno podrucje koje nazivamo "ZONA SUMRAKA"

Ali evo da vam jos jednom ilustriram. Ta epizoda zone sumraka u kojoj se Bosna pokusa podijeliti opet, u odjavnim kadrovima moze imati samo ove scene.

Image

Klasicna zamjena teza!!!Nego boli cinjenice da ne samo da komsije nisu uspavane nego su cetvore oci otvorili,
prati se svaki pokret srpskih "mirovnjaka" koji su svjesni da vise vojno nisu nadmocni((naprotiv ,i to dobro
naprotiv),pa sada seru o miru kao o najvecem ljudskom dostignucu kao da je proslo 300 godina od rata u kome
nas gotovo dovedose na rub nestanka.Na ovu temu dodjem kad hocu dobro da se nasmijem a obzirom da ide
ljeto pa ce kao i svake godine neko od mojih najmilijih biti ekshumiran,identifikovan i ukopan,onda mi postaje
sve manje smijesno! :x :x :x
Samo vi serite o miru a ja vas gledam,slusam i svaki vam pokret pratim!!! 8-) 8-)
Last edited by prljavi Hare on 07/05/2011 07:28, edited 1 time in total.
prljavi Hare

#356 Re: Imperativ mira u BiH

Post by prljavi Hare »

Penicilin wrote:
konrad wrote:Biti protiv mira u vlastitoj zemlji je ravno veleizdaji, a osnivanje malih grupica kako neki predlazu i bilo kakvog drugog udruzivanja u paramilitarne formacije je nista drugo nego terorizam.
Idem sada da pisem svim medjunarodnim institucijama, ukljucujuci i Visokog predstavnika da se pod hitno usvoji taj zakon !
Ljudi pisite i vi svim institucijama, medijima, sacuvajte mir u Bosni i Hercegovini !!!
:lol: :lol: :lol: Nešto ovako jel:

Vaša ekselencijo, poštovani visoki predstavniče gospodine Incko,

želim skrenuti Vašu cijenjenu pažnju da se na forumu Sarajevo-x namnožilo mnogo bosanskohercegovačkih patriota koji su spremni braniti državu Bosnu i Hercegovinu ukoliko Republika Srpska prekrši dejtonski mirovni sporazum i pokuša secesiju. :lol: :lol: :lol:

Potpisujem hahahhah
fakat si kralj svih trolova na ovom formu

@Penicilin! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: E sto se ismija,kad se ne upiša!!!Sledice se od užasa svjetski čimbenici
kada dobiju @konradovo pismo!!! :lol: :lol: :lol:

Nego jedno pitanje za one koji se razumiju u tehnicke stvari pa molim da mi se jave ako znaju u cemu je
problem!
Nedavno sam kupio veci LCD televizor pa prilikom gledanja jednih vijesti zakleo bih se da sam vidio ovu sliku!

Image

A cudno mi,po svemu sto procitam ovdje na ovoj @konradovoj temi trebalo je da sam vidio ovo!

Image

Pa ako je do TV-a,da vratim dok je jos pod garancijom!!!!Đubrad,uvalili mi pokvaren TV!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

P.S.Odem jutros u svoju Mjesnu Zjednicu da predlozim da oni kao nekakv organ koji zastupa narod
posalju ovaj @konradov apel za mir i potrebu za hitno donosenje zakona koji govori o istom.Zateknem
samo trojicu mahmurnih gdje sjede i piju kafu.Kad su culi ovaj prijedlog,znas sta kazu?

M.. U P.... M......!!!!

Eto @konrad,ja sam probao ali zape ovaj prijedlog na najnizoj instanci!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#357 Re: Imperativ mira u BiH

Post by PipiDugaDevetka »

konrad wrote:Biti protiv mira u vlastitoj zemlji je ravno veleizdaji, a osnivanje malih grupica kako neki predlazu i bilo kakvog drugog udruzivanja u paramilitarne formacije je nista drugo nego terorizam.
Idem sada da pisem svim medjunarodnim institucijama, ukljucujuci i Visokog predstavnika da se pod hitno usvoji taj zakon !
Ljudi pisite i vi svim institucijama, medijima, sacuvajte mir u Bosni i Hercegovini !!!

Pismo će ti biti ''povraćeno'' zbog korištenja ''malih pleonazmića'' zbog kojih sam u osnovnoj školi dobio jedinicu iz sh. jezika-pismene vježbe jer sam koristio izraz ''mala kućica''.
kv99

#358 Re: Imperativ mira u BiH

Post by kv99 »

Ložač wrote:
konrad wrote: Ratni huskaci zloupotrebljavaju slobodu govora i zbog toga bi u BiH trebao pod hitno da se usvoji zakon kojim bi se onemogucilo ratno huskanje, a ratno huskanje je u principu ravno vele-izdaji.
Nije to ratno huškanje.To su krici očajnika koji uviđaju da sve bilo je uzalud :D
Pogodio si sto se kaze u sridu :thumbup: Jedini politicar koji je do sada pozivao u rat je Milorad Dodik koji poziva na podjelu zemlje a dobro zna da se to ne moze dogoditi na miran nacin. Vidi i on da je to jedini nacin da dobije sto obecava svome stadu ali pitanje je samo da li ce on svoga sina da posalje prvog na juris na Brcko ili ce neko drugi od kvislinga prvi da krene ;-)
prljavi Hare

#359 Re: Imperativ mira u BiH

Post by prljavi Hare »

kv99 wrote:
Ložač wrote:
konrad wrote: Ratni huskaci zloupotrebljavaju slobodu govora i zbog toga bi u BiH trebao pod hitno da se usvoji zakon kojim bi se onemogucilo ratno huskanje, a ratno huskanje je u principu ravno vele-izdaji.
Nije to ratno huškanje.To su krici očajnika koji uviđaju da sve bilo je uzalud :D
Pogodio si sto se kaze u sridu :thumbup: Jedini politicar koji je do sada pozivao u rat je Milorad Dodik koji poziva na podjelu zemlje a dobro zna da se to ne moze dogoditi na miran nacin. Vidi i on da je to jedini nacin da dobije sto obecava svome stadu ali pitanje je samo da li ce on svoga sina da posalje prvog na juris na Brcko ili ce neko drugi od kvislinga prvi da krene ;-)
Nazalost,Dodik je prejak,tu je sva sustina!I samo jaca,i jaca..... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#360 Re: Imperativ mira u BiH

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

konrad wrote:

Ratni huskaci zloupotrebljavaju slobodu govora i zbog toga bi u BiH trebao pod hitno da se usvoji zakon kojim bi se onemogucilo ratno huskanje, a ratno huskanje je u principu ravno vele-izdaji.
A sto to prvo ne bi usvojili zakon koji ce zabraniti fasisticke organizacije ( cetnike na pr.) i zakon koji zabranjuje negiranje genocida.
Kad sefa nagovoris da prihvati ova dva prva, sa ovim tvojim nece biti problema.
andromeda101

#361 Re: Imperativ mira u BiH

Post by andromeda101 »

Ima Bosne_Bice Bosne wrote:
konrad wrote:

Ratni huskaci zloupotrebljavaju slobodu govora i zbog toga bi u BiH trebao pod hitno da se usvoji zakon kojim bi se onemogucilo ratno huskanje, a ratno huskanje je u principu ravno vele-izdaji.
A sto to prvo ne bi usvojili zakon koji ce zabraniti fasisticke organizacije ( cetnike na pr.) i zakon koji zabranjuje negiranje genocida.
Kad sefa nagovoris da prihvati ova dva prva, sa ovim tvojim nece biti problema.
A da ne govorimo o unutrasnjim neprijateljima drzave koji otvoreno pozivaju na njeno rusenje.
Penicilin

#362 Re: Imperativ mira u BiH

Post by Penicilin »

Čuj zakon protiv pozivanja na primjenu zakona. Konkretno Zakona o ružanim snaga BiH koji na primjer kaže:
Član 41. Zahtjev za proglašenje vanrednog stanja
Predsjedništvo zahtijeva proglašenje vanrednog stanja od Parlamentarne skupštine kada postoji
prijetnja postojanju Bosne i Hercegovine, prijetnja normalnom funkcioniranju ustavnih institucija ili direktna ratna opasnost.
Prema tome oni koji prijete postojanju BiH i njenim ustavnim institucijama direktno pozivaju na rat.
Rimad

#363 Re: Imperativ mira u BiH

Post by Rimad »

Meni Konrad baš postaje simpatičan lik, a vama :D ?
prljavi Hare

#364 Re: Imperativ mira u BiH

Post by prljavi Hare »

Rimad wrote:Meni Konrad baš postaje simpatičan lik, a vama :D ?

Naravno,mirovnjak!! :thumbup:
Image

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=pAVf_jsBqJk [/youtube] :mrgreen:
mO k3

#365 Re: Imperativ mira u BiH

Post by mO k3 »

tko je konrad??? ;)
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#366 Re: Imperativ mira u BiH

Post by PipiDugaDevetka »

Ložač wrote:

Isključen/a korisnik/ca iz razloga “kršenje pravila foruma”
» Ložač
:thumbup:

Ne znam kako mi je promakla ova Lokacija jer bih to prijavio.

Mene su na pro-četničkom forumu Krstarica banovali zbog ''iznošenja neistina u vezi sa srpskim žrtvama'', a samo sam naveo tačan broj žrtava u tzv. Dobrovoljačkoj.

Podržavam rad moderacije, čak i pomažem dojavljujući putem trokutića - tužibabića, gore - desno. Sankcionisati svaku antidržavnu priču u smislu rušenja i nestanka države.
prljavi Hare

#367 Re: Imperativ mira u BiH

Post by prljavi Hare »

PipiDugaDevetka wrote:
Ložač wrote:

Isključen/a korisnik/ca iz razloga “kršenje pravila foruma”
» Ložač
:thumbup:

Ne znam kako mi je promakla ova Lokacija jer bih to prijavio.

Mene su na pro-četničkom forumu Krstarica banovali zbog ''iznošenja neistina u vezi sa srpskim žrtvama'', a samo sam naveo tačan broj žrtava u tzv. Dobrovoljačkoj.

Podržavam rad moderacije, čak i pomažem dojavljujući putem trokutića - tužibabića, gore - desno. Sankcionisati svaku antidržavnu priču u smislu rušenja i nestanka države.
Moj Pipi,od svih ovih četnika sto se loguju pa provociraju,meni je najdrazi bio Ibro70,ovi ostali probaju
nesto kao da inteligentno diskutuju a ja ih namirisem za 2-3 posta maximalno!!Toliko o inteligenciji i radu
Antona Kasipovica!!! :lol: :lol: :lol: :lol:
Da si napisao da je tvoja procjena da je bilo oko 200 mrtvih u Dobrovoljackoj,do sada bi bio gavni admin
tamo!! :lol: :lol: :lol:
nellington

#368 Re: Imperativ mira u BiH

Post by nellington »

prljavi Hare wrote:Toliko o inteligenciji i radu
Antona Kasipovica!!! :lol: :lol: :lol: :lol:
Toliko je Dodi bitno obrazovanje srpskog življa da je resor ostavio Hrvatu :D
Država

#369 Re: Imperativ mira u BiH

Post by Država »

Baš me zanima šta "konrad" misli o ovoj pjesmi...

Možda bismo trebali autoru pjesme poslati buket cvijeća...
prljavi Hare

#370 Re: Imperativ mira u BiH

Post by prljavi Hare »

Ma nije @konrad od tih pjesama,ove ti njemu vise leze!

:D
Alfons Kauders

#371 Re: Imperativ mira u BiH

Post by Alfons Kauders »

hm.... znaci...

teroriste

Image

teroriste

Image

legitimna oruzana sila

Image

koji si ti kralj :D
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#372 Re: Imperativ mira u BiH

Post by plain vanilla »

Na ovoj temi mir samo u naslovu :skoljka:
tbv

#373 Re: Imperativ mira u BiH

Post by tbv »

plain vanilla wrote:Na ovoj temi mir samo u naslovu :skoljka:
odbrana drzave je preduvjet mira
Abacija

#374 Re: Imperativ mira u BiH

Post by Abacija »

konrad wrote:
Je li za tebe Ravnogorski cetnicki pokret fasisticka organizacija? Da li se slazes da fasisticke organizacije zloupotrebljavaju slobodu govora da bi huskale na rat? Ko je ono prosle godine glasao protiv zakona o zabrani fasistickih organizacija? Kako je tvoja stranka glasala o ovom zakonu?
tbv

#375 Re: Imperativ mira u BiH

Post by tbv »

zagazaga wrote:
arzuhal je napisao/la:Mislio sam na temi o referendumu, ali da ne spinujem...

Spominje se, na ovim temama, neko ''drugo poluvrijeme'', ''zeleno svjetlo MZ'', itd. a propo politike RS-a, stalne politike rušenja BiH i njenih isntitucija... Mislim, jel neko STVARNO vjeruje da bi MZ ikad to dozvolila? Ne da bi MZ otvoreno stala na stranu m u s l i m a n a (ma kako ih zvali (ili svaki pojednica samog sebe) - Bosanci, Bošnjaci, Muslimani..ma u kojoj partiji bili - SDP, SDA, SBB...ma šta bili - muslimani, ateisti, agnostici...ma koliko klanjali ili ne, pili šerbe ili rakiju..) i dala podršku nekakvom oružanom rješavanju gordijevog bosanskog čvora, nego da MZ ne bi iste sekunde skočila da zaustavi te m u s l i m a n e , ukoliko bi krenuli bez ''zelenog svjetla'', da riješe stvar?

Ja osobno mislim da MZ NIKAD ne bi podržala i pogurala ikakav vojni udar na (recimo) RS, od strane m u s l i m a n a,
niti bi dopustila, žmireći na jedno ili oba oka, da se to desi na bilo koji način. Znači, NIKAD.
Šta vi mislite? Ja se slažem sa @arzuhal......ne samo zbog m u s l i m a n a nego i zbog toga što mislim da NATO i MZ neće više nikad dopustiti rat na ovim prostorima!
Sve zavisi od Amerike i Rusije, njenih interesa, koji se lome na balkanu, mislim da ce NATO podrzati ono sto Amerika pokrene, a da li ce to biti odobrena neka mala oruzana akcija sa ciljem uspostavljanja stopostotne suverenosti BiH ili novi ustav, bumo vidjeli.
Locked