Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
sarajevo_boy280

#351 Re: Ilidža (Anketa u vezi sa izborima za načelnika)

Post by sarajevo_boy280 »

ROGOPEK wrote:Ipak je dr.Hadrović najjači, kandidat bez mane

more bit bidne.....Samo da nije usao u ovo kalkaulantski(priprema za naredne izbore za vijece)....
sarajevo_boy280

#352 Re: Ilidža (Anketa u vezi sa izborima za načelnika)

golfista wrote:jadni li smo, vidi kandidata...ponekad se plašim da ne zaslužujemo bolje...
Pa, je li to zaista moguce da jos uvijek ima kretena koji glasaju za ove barabe i kriminalce. Pa mi zaista onda i ne zasluzujemo bolje...
sarajevo_boy280

#353 Re: Ilidža (Anketa u vezi sa izborima za načelnika)

komi wrote:za koga glasaju ilidžanski srbi i hrvati?
Neka glasaju za Husu... Znaju ove nase komsije sta im je radio. Cujem bio kod svestenika na Plandistu-obecao novu fasadu...
sarajevo_boy280

#354 Re: Ilidža (Anketa u vezi sa izborima za načelnika)

T4h wrote:E pa dzaba i izbori i sve u Osjeku most "ni na nebu ni na zemlji". I da, o opcinskoj administraciji imam samo jedno da kazem, dobrano nesposobni (cast izuzetcima).
NAROD ZNA!
sarajevo_boy280

#355 Re: Ilidža (Anketa u vezi sa izborima za načelnika)

PipiDugaDevetka wrote:
ROGOPEK wrote:ZNA LI NEKO JE LI ,TAJ, ŽILIĆ ATEISTA,AKO JESTE, HOĆE LI ZAMJENITI DIREKTORE HODŽE, NEKIMA IZ SVOJE RAJE, KAD POBJEDI?
BMK ako i jeste ateista baš kao što me je BK to što rahmetli Amer nije bio ateista. Važno je da će biti dobar barem upola kao što je bio Amer.

Ispade Amer bio ko Tito, a spiskali (Budnjo,Memic&Company) 150 miliona maraka...
ROGOPEK

#356 Re: Ilidža (Anketa u vezi sa izborima za načelnika)

Post by ROGOPEK »

Zašto ne treba glasati za SDP?Zato što su oni nasljednici komunista koji su napravili najveći zločin u prošlom vijeku,a to je ukidanje uskotračne pruge za istočnu Bosnu.(Za vašu informaciju,to je bio najskuplji projekat u svijetu tog doba,a oni su je jednostavno uništili)
ROGOPEK

#357 Re: Ilidža (Anketa u vezi sa izborima za načelnika)

Post by ROGOPEK »

Zna li neko koliko je radnih mjesta otvoreno,a koliko ukinuto za proteklih 7 godina?(Moj rahmetli amiđa je išao na posao sa Ilidže u Rajlovac u rudarskim čizmama)
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#358 Re: Ilidža (Anketa u vezi sa izborima za načelnika)

Post by PipiDugaDevetka »

ROGOPEK wrote:Zašto ne treba glasati za SDP?Zato što su oni nasljednici komunista koji su napravili najveći zločin u prošlom vijeku,a to je ukidanje uskotračne pruge za istočnu Bosnu.(Za vašu informaciju,to je bio najskuplji projekat u svijetu tog doba,a oni su je jednostavno uništili)
Jes' vala baš su zločin počinili.

Kad je ukinuše, presta pristizati užički sir na pijacu viza-vi Vijećnice, a i moja gospođa mama je pristigla tom prugom u Saraj'vo. Kad je ugledala svjetla grada sa koljena svoga brata učinilo joj se milion vatri gori, nije odvajala lice od prozora voza.

SKBiH i KP BiH nemaju veze sa današnjim SDP-om osim što su pravni nasljednici imovine i baštinici tekovina antifašističke borbe. Kapital je naučno djelo i ono vrijedi u svim sistemima. Čak ga i Amerikanci reaktiviraju svako malo.

Ovi vanredni izbori na IlidžU će biti test za najnoviju platformašku vlast i njihove poteze. Ko želi povratak SBiH i SDA vlasti, taj neće glasati za SDP Žilića.
Innovation

#359 Re: Ilidža (Anketa u vezi sa izborima za načelnika)

Post by Innovation »

Pipi, znaci li ti ista u zivotu mjesto Jezero?
JohnnyS.

#360 Re: Ilidža (Anketa u vezi sa izborima za načelnika)

Post by JohnnyS. »

cuj ovog sa uskotracnom prugom. ideologija ce nas ubiti. zamolit cu te da ugasis caps lock sljedeci put.

opsti i lokalni izbori nisu slucajno odvojeni. to su dva razlicita nivoa vlasti i nikako ih ne treba mjesati.
ono sto je karakteristicno za opste izbore jeste da uvijek treba glasati za stranke, programe stranaka i njihove ideje o eurointegracijama jednom rijecju treba gledati opstu sliku.
na lokalnim izborima kao sto su ovi naredni treba gledati samo covjeka za kojeg glasamo i njegove vrline i mane. jer samo na tom covjeku je kako ce sprovoditi lokalnu politiku i ona ce liciti bas na njega. u programima svih stranaka pise samo najbolje. tako da se ovdje moramo fokusirati na licnosti.

a ako bas vec hoces pricu o tom hadrovicu on je promjenio stranku a ja to bas ne mnogo volim. po meni jednom se opredjeljujes a ostalo samo trazis sebe. a na ovim izborima on trazi broj glasaca koji ce glasati za njega na sljedecim izborima za vjecnika. inace dobar covjek cuo sam. al on je doktor. kad vec mislim glasati za novog covjeka a ne onu dvojicu lupeža onda cu ipak odabrati poljopvrivrednika sa uspjesnom karijerom a ne doktora sa uspjesnom karijerom.

prirodniji mi je za mjesto nacelnika

pozdrav ;)
ROGOPEK

#361 Re: Ilidža (Anketa u vezi sa izborima za načelnika)

Post by ROGOPEK »

Jeste gospodine,uskotračna pruga,a možda si ti novi VALTER,pa imaš pravo da je rušiš.(uostalom kao i ilidžanski načelnici željezničku stanicu)
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#362 Re: Ilidža (Anketa u vezi sa izborima za načelnika)

Post by bordo gandalf »

Ovaj se izgubio na forumu :-) filmovi su par pdf-a gore
RodneyTrotter

#363 Re: Ilidža (Anketa u vezi sa izborima za načelnika)

Post by RodneyTrotter »

ROGOPEK wrote:Zašto ne treba glasati za SDP?Zato što su oni nasljednici komunista koji su napravili najveći zločin u prošlom vijeku,a to je ukidanje uskotračne pruge za istočnu Bosnu.(Za vašu informaciju,to je bio najskuplji projekat u svijetu tog doba,a oni su je jednostavno uništili)
ROGOPEK inače čovjek pun informacija heejj i to argumentovanih... da da i vrlo pismeno posloženih majko moja ahahah... Dakle nemogućnost pronalaska dlake u jajetu uslovljava ovo pozivanje na komunizam i prošli režim. Toliko o ROGOPEKu i njegovoj neuspjeloj ideji bockanja NJEMU protivničkih kandidata...
:bih:
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#364 Re: Ilidža (Anketa u vezi sa izborima za načelnika)

ROGOPEK wrote:Jeste gospodine,uskotračna pruga,a možda si ti novi VALTER,pa imaš pravo da je rušiš.(uostalom kao i ilidžanski načelnici željezničku stanicu)
Ilidžanska stara željeznička stanica je spržena od strane ratnog zločinca Obrve Krajišnika (predratnog osuđenika od strane tadašnje socijalističke vlasti) i njegovih pulena NAKON RATA. Pod zaštitom je države po Anexu 8 Dejtonskog mirovnog sporazuma, a kakva nam je država to i sam znaš.

Došao je Valter i naopćiće se prvih ženskih predaka svima koji budu potpadali pod najavljeni Zakon o opljačkanoj imovini, samo treba podržati Valtera prilikom glasanja!

Ni na filmu Valter nije rušio prugu, nego vagone sa benzinom za grupu armija E u povlačenju.

Ponavljam, dragi sugrađani, Ilidžanci, ovo nije samo izbor načelnika naše Opštine, nego i test da li odobravate poteze najnovije platformaške vlasti.

Dadnite šansu Valteru da se naopći prvih ženskih predaka svima kojima je to obećao!
PipiDugaDevetka

#365 Re: Ilidža (Anketa u vezi sa izborima za načelnika)

RodneyTrotter wrote:
ROGOPEK inače čovjek pun informacija heejj i to argumentovanih... da da i vrlo pismeno posloženih majko moja ahahah... Dakle nemogućnost pronalaska dlake u jajetu uslovljava ovo pozivanje na komunizam i prošli režim. Toliko o ROGOPEKu i njegovoj neuspjeloj ideji bockanja NJEMU protivničkih kandidata...
Internet za sve, svi na internet.

Ovo u vezi sa pismenošću ti je bezze. Svi imaju pravo da na ovom javnom forumu iskažu svoje stavove o bilo čemu držeći se pravila koja su uspostavili vlasnici Sarajevo-x.

Da nije @ROGOPEKa, ja ne bih saznao neke stvari. Njegove informacije su veoma važne, bar za mene.

@ROGOPEČE,
Je li amidža imao mogućnosti da na posao putuje tramvajem, pa onda, busom do Rajlovca? Je li mu firma plaćala prevoz?
RodneyTrotter

#366 Re: Ilidža (Anketa u vezi sa izborima za načelnika)

Post by RodneyTrotter »

PipiDugaDevetka wrote:
RodneyTrotter wrote:
Internet za sve, svi na internet.

Ovo u vezi sa pismenošću ti je bezze. Svi imaju pravo da na ovom javnom forumu iskažu svoje stavove o bilo čemu držeći se pravila koja su uspostavili vlasnici Sarajevo-x.

Da nije @ROGOPEKa, ja ne bih saznao neke stvari. Njegove informacije su veoma važne, bar za mene.

@ROGOPEČE,
Je li amidža imao mogućnosti da na posao putuje tramvajem, pa onda, busom do Rajlovca? Je li mu firma plaćala prevoz?
Ma nemam ništa protiv toga, samo na provokatorske izjave odgovaram provokatorskim izjavama :roll:
JohnnyS.

#367 Re: Ilidža (Anketa u vezi sa izborima za načelnika)

Post by JohnnyS. »

stara zeljeznicka stanica na ilidzi ne pripada opstini nego zeljeznicama federacije. a oni nemaju para da je obnove. i tako to propada godinama...
bordo gandalf

#368 Re: Ilidža (Anketa u vezi sa izborima za načelnika)

Post by bordo gandalf »

JohnnyS. wrote:stara zeljeznicka stanica na ilidzi ne pripada opstini nego zeljeznicama federacije. a oni nemaju para da je obnove. i tako to propada godinama...
Kod podvoznjaka stara zeljeznicka stanica?...pa sto bi je obnavljali kad nema pruge pored vise :D
dinoEL

#369 Re: Ilidža (Anketa u vezi sa izborima za načelnika)

Post by dinoEL »

slatkica24 wrote:Pa bolje i za Mahmutovica glasati :? nego za -memica :-? ....jer ce biti borba izmedzu njih dvojice a ko to nezavrce kad je na vlasti pa takvih nema il su u manjini....Samo ne Memic on je mis a ne kriminalac,cim je svog sina tako uvalio da bi sebe iscupao zbog sverca oruzjem koje je dobio da podjeli a on pare uzimao....klosar :x
ja mislim da će Memić nastaviti tamo gdje je nažalost stao Ćenanović. On mi izgleda kao najbolja opcija, jer Mahmutović nema u kojoj stranci nije bio, a zna se šta je radio dok je bio na poziciji, a da SDP dobije izbore na Ilidži - male su šanse. Ostali kandidati se mogu zanemariti.
ROGOPEK

#370 Re: Ilidža (Anketa u vezi sa izborima za načelnika)

Post by ROGOPEK »

rashtiman wrote:
JohnnyS. wrote:stara zeljeznicka stanica na ilidzi ne pripada opstini nego zeljeznicama federacije. a oni nemaju para da je obnove. i tako to propada godinama...
Kod podvoznjaka stara zeljeznicka stanica?...pa sto bi je obnavljali kad nema pruge pored vise :D
Znači, nema pruge,nema istočne Bosne,nema podrinja i bezbeli podrinjaca.Ruši jarane!!
ROGOPEK

#371 Re: Ilidža (Anketa u vezi sa izborima za načelnika)

Post by ROGOPEK »

@ROGOPEČE,
Vidi se da si kursista, pa se ne razumijemo.Rekao sam da je čovjek imao posao.
ROGOPEK

#372 Re: Ilidža (Anketa u vezi sa izborima za načelnika)

Post by ROGOPEK »

Znači li to :"Čije stado, toga i livada."
bordo gandalf

#373 Re: Ilidža (Anketa u vezi sa izborima za načelnika)

Post by bordo gandalf »

ROGOPEK wrote:
rashtiman wrote:
Znači, nema pruge,nema istočne Bosne,nema podrinja i bezbeli podrinjaca.Ruši jarane!!
I treba tako sta ce nam ha ja...treba onaj tunel na izlazu iz sarajeva obrusiti da ne ulaze vise u grad :dance:
JohnnyS.

#374 Re: Ilidža (Anketa u vezi sa izborima za načelnika)

Post by JohnnyS. »

ROGOPEK wrote:
rashtiman wrote:

zaboravih reci, ne moze se rusiti zato sto je proglasena spomenikom. bas onako pat pozicija
JohnnyS.

#375 Re: Ilidža (Anketa u vezi sa izborima za načelnika)

Post by JohnnyS. »

[/quote] ja mislim da će Memić nastaviti tamo gdje je nažalost stao Ćenanović. On mi izgleda kao najbolja opcija, jer Mahmutović nema u kojoj stranci nije bio, a zna se šta je radio dok je bio na poziciji, a da SDP dobije izbore na Ilidži - male su šanse. Ostali kandidati se mogu zanemariti.[/quote]

ja cu dati svoj glas kandidatu za koga mislim da je najbolji a ne zato sto mislim da moze ili ne moze pobijediti pa mi nije logicno tvoje razmisljanje. jer ako ne prodje moj kandidat, znam da sam uradio sto sam mogao.
a opet ja memica ne smatram ozbiljnim kandidatom uopste. bice debelo treci. jer sda je i na proslim opstim izborima bila tek treca stranka i sa obzirom kakav im je kandidat bitka ce biti izmedju huse i zilica po meni. opet kazem ovo je neka moja procjena.
Locked