Kontinuitet Bosanske drzave,njeni simboli,istorijski grbovi se nece usaglasavati sa nekim vjestackim suglasjem samo da bi neko barem djelomicno shvatio ovu reprezentaciju njegovom.
Ako ti smetaju ljiljani tu se nista uraditi ne moze,to je tradicionalni Bosanski simbol,pogledaj grbovnike,ni nikakve veze nema niti sa Islamom niti sa nekim bosnjackim nacionalizmom.
Pogledaj te grbove Srbije i Hrvatske,grbovi koji odrazavaju tradicionalne simbole tih zemalja i to je sasvim normalno,pa je tako isto normalno isticanje tradicionalnih obiljezja Bosne.
Ne svidja ti se grb i zastaa sa ljiljanima,ok imas ovu dejtonsku,imas i ove tradicionalne grbove iz raznih perioda nase zemlje,cak su i BHF imali zastave sa tradicionalnim grbovima Bosne a ne samo ovaj sa ljiljanima...bujrum,sa biklo kojim od tih obiljezja dodji na bilo koju tribinu kada igra reprezentacija i nema sanse da te bilo ko poprijeko pogleda.
Radi se o kontinuitetu tradicije i drzavnosti nase zemlje,sto dobar broj srba i hrvata bas negira cinom negiranja svih tih tradicionalnih obiljezja i grbova a samim tim i ovoga sa ljiljanima. Rasprava je ok,to je dobra stvar,ali nemoj da se lazemo
Ja prvi na svakom prvenstvu do sada sam navijao za Hrvatsku reprezentaciju,navijao sam za Hrvatsku i protiv Turske,i jednostavno nije istina to toliko izvikano po medijima poslije da su svi Bosnjaci navijali za Tursku,cak sto vise. To je bila vise onako reakcija pojedinaca i grupica tipa ,nek' komsiji crkne krava...balkanska posla.
A tekma sa Srbijom hem sto su ratne rane bile jos jako svjeze,hem sto su navijaci Srbije iz okolnih sela oko Sarajeva a i drugih dijelova RS-(malo ih je bilo iz Srbije) odmah krenuli sa provokacijama nacionalistickim i uvrjedljivim povicima i pjesmom ,negiranjem drzave BIH i slicno...i onda se desila eksplozivna reakcija mase .
Kretenski je mjesati politiku i sport,ali to ce ocito biti tako jos dugo kod nas. Promjena teza je prozivati navijace reprezentacije BIH(namjerno nisam napisao Bosnjake jer licno znam desetine srba i hrvata koji jako navijaju za rep)za neku ne toleranciju i nacionalizam narocito zadnjih par kvalifikacionih ciklusa kada apsolutno nema ni pomisli za bilo kojim uvredama na nacionalnoj osnovi. A svi smo jako svjesni na koji nacin,uz koju ikonografiju i uz koje pjesme BH Srbi i Hrvati bodre reprezentacije Srb. i Hrv. i kojim pjesmama se spominje i negira drzava BIH.
Niko nije cvjecka i bezgresan..ali razlike su i vise nego ocigledne.