Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post Reply
Hendrix

#351 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by Hendrix »

stochar wrote:
bas im ovaj ministar kulture nenacitan: (btw. Dansku i nas je nemoguce porediti, jer je to uredjen sistem gdje zaista nema veze ko je ministar, ali opet su tu 99 posto ljudi od struke. nedavno je doris pack jasno porucila: nemojte si umisljati da ste Belgija, oni imaju uhodan sistem i mogu godinama funkcionisati bez vlade a da ne primijete)

Per Stig Møller (Danish pronunciation: [ˈpeɐ̯ sdi ˈmølɐ], informal: Per Stig; born August 27, 1942 in Frederiksberg) is the current Culture Minister of Denmark. He has been a member of Folketinget (the Danish national parliament) for the Conservative People's Party since 1984, and was Minister for the Environment from December 18, 1990 to January 24, 1993 as part of the Cabinet of Poul Schlüter IV and Foreign Minister from November 27, 2001 to February 23, 2010 as part of the Cabinet of Anders Fogh Rasmussen I, II and III, and the first Cabinet of Lars Løkke Rasmussen. Since February 23, 2010 he has been Minister for Culture.

Non-political career

* 1973 - 1974: Editor of culture in Danmarks Radio.
* 1974 - 1976: Lecturer at the University of Paris.
* 1974, 1976 - 1979: Vice president (souschef) at the department of culture and society at Danmarks Radio.
* 1979 - 1984: Working with the program manager at Danmarks Radio.
* 1985 - 1986: Vice president of Radiorådet, the leading organ of Danmarks Radio which is appointed by the folketing.
* 1986 - 1987: President of Radiorådet.
* 1984 - 2001: Commentator at the newspaper Berlingske Tidende.

[edit] Political career

* 1983 - 1989: President of Folkeligt Oplysningsforbund.
* 1984–present: Member of Folketinget for the Conservative People's Party.
* 1985 - 1998: Member of hovedbestyrelsen, the leadership of the Conservative People's Party.
* 1987 - 2001: Member of the Council of Europe.
* 1990 - 1993: Minister for the Environment in the Cabinet of Poul Schlüter IV.
* 1994 - 2001: Member of Udenrigspolitisk Nævn, the committee for foreign policy.
* 1994 - 1996: President of Sikkerhedspolitisk Udvalg, the committee of security.
* 1997 - 1998: Leader of the Conservative People's Party, succeeding Hans Engell. He resigned after a poor result in the election in 1998.
* 1998 - 2001: Foreign policy spokesman for the Conservative People's Party.
* 2001 - 2010: Foreign Minister of Denmark
* 2010–present: Culture Minister of Denmark
* 2011–present: Minister for Ecclesiastical Affairs of Denmark

[edit] Bibliography

* Synspunkter i konservatismen (anthology) (1968)
* Antikleksikon (with Preben Hasselbalch and Jens Winther) (1970)
* La Critique dramatique et littéraire de Malte-Brun (1971)
* Utopi og virkelighed (with Søren Krarup and Ebbe Reich) (1973)
* Malte-Bruns litterære kritik og dens plads i transformationsprocessen mellem klassicisme og romantik i fransk litteraturhistorie 1800-1826 (Doctor of Philosophy|Ph. D. thesis) (1973)
* Léopold Sédar Senghor: Mod en ny civilisation (commentary) (1973)
* Tøger Reenberg: Ars Poetica. Digte mellem to tider (commentary) (1973)
* Erotismen (1973)
* København-Paris t/r (1973)
* Tværsnit 1790 (anthology) (1974)
* På Sporet af det forsvundne Menneske (1976)
* Forfatternes Danmarkshistorie (editor) (1977)
* Livet i Gøgereden (1978)
* Fra Tid til Anden (1979)
* Forfatternes kulturhistorie (editor) (1979)
* Tro, Håb og Fællesskab (1980)
* Forfatternes forfatterhistorie (editor) (1980)
* Midt i Redeligheden (1981)
* Orwells Håb og Frygt (1983)
* Nat uden Daggry (1985)
* Mulighedernes Samfund (with Bertel Haarder and Tom Høyem) (1985)
* Stemmer fra Øst (1987)
* Historien om Estland, Letland og Litauen (1990)
* Kurs mod Katastrofer? (1993)
* Miljøproblemer (1995)
* Den naturlige Orden - Tolv år der flyttede Verden (1996)
* Spor. Udvalgte Skrifter om det åbne Samfund og dets Værdier (1997)
* Magt og Afmagt (1999)
* Munk (2000)
* Mere Munk (2003)
Izvini ali ovaj lik nije našem Kaplanu ni do koljena , samo nešto piso i čito, ja ministra .... :D

A vidi našeg ljepotana, mlad i ima fakultet, dobro odijelo, idealan zet za single dame u ministarstvu...šta ti više treba za kulturu?

Image

Samo me interesuje koliko obraza moraš imati da sa 30 godina smogneš hrabrosti da prihvatiš mjesto ministra u resoru s kojim veze nemaš? Bezobrazluk i đon-obraz, recept za uspjeh u BiH, još jedan dobar razlog za odlazak iz ove zemlje, jer svake godine je definitivno sve gore. Sa Paravcom je bilo jasno da je šprdnja i zajebancija protiv države, a šta je ovaj lik? Najbolje od kulture što SDA ima? :shock:
zonbirile

#352 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by zonbirile »

Hendrix wrote:
stochar wrote:
bas im ovaj ministar kulture nenacitan: (btw. Dansku i nas je nemoguce porediti, jer je to uredjen sistem gdje zaista nema veze ko je ministar, ali opet su tu 99 posto ljudi od struke. nedavno je doris pack jasno porucila: nemojte si umisljati da ste Belgija, oni imaju uhodan sistem i mogu godinama funkcionisati bez vlade a da ne primijete)

Per Stig Møller (Danish pronunciation: [ˈpeɐ̯ sdi ˈmølɐ], informal: Per Stig; born August 27, 1942 in Frederiksberg) is the current Culture Minister of Denmark. He has been a member of Folketinget (the Danish national parliament) for the Conservative People's Party since 1984, and was Minister for the Environment from December 18, 1990 to January 24, 1993 as part of the Cabinet of Poul Schlüter IV and Foreign Minister from November 27, 2001 to February 23, 2010 as part of the Cabinet of Anders Fogh Rasmussen I, II and III, and the first Cabinet of Lars Løkke Rasmussen. Since February 23, 2010 he has been Minister for Culture.

Non-political career

* 1973 - 1974: Editor of culture in Danmarks Radio.
* 1974 - 1976: Lecturer at the University of Paris.
* 1974, 1976 - 1979: Vice president (souschef) at the department of culture and society at Danmarks Radio.
* 1979 - 1984: Working with the program manager at Danmarks Radio.
* 1985 - 1986: Vice president of Radiorådet, the leading organ of Danmarks Radio which is appointed by the folketing.
* 1986 - 1987: President of Radiorådet.
* 1984 - 2001: Commentator at the newspaper Berlingske Tidende.

[edit] Political career

* 1983 - 1989: President of Folkeligt Oplysningsforbund.
* 1984–present: Member of Folketinget for the Conservative People's Party.
* 1985 - 1998: Member of hovedbestyrelsen, the leadership of the Conservative People's Party.
* 1987 - 2001: Member of the Council of Europe.
* 1990 - 1993: Minister for the Environment in the Cabinet of Poul Schlüter IV.
* 1994 - 2001: Member of Udenrigspolitisk Nævn, the committee for foreign policy.
* 1994 - 1996: President of Sikkerhedspolitisk Udvalg, the committee of security.
* 1997 - 1998: Leader of the Conservative People's Party, succeeding Hans Engell. He resigned after a poor result in the election in 1998.
* 1998 - 2001: Foreign policy spokesman for the Conservative People's Party.
* 2001 - 2010: Foreign Minister of Denmark
* 2010–present: Culture Minister of Denmark
* 2011–present: Minister for Ecclesiastical Affairs of Denmark

[edit] Bibliography

* Synspunkter i konservatismen (anthology) (1968)
* Antikleksikon (with Preben Hasselbalch and Jens Winther) (1970)
* La Critique dramatique et littéraire de Malte-Brun (1971)
* Utopi og virkelighed (with Søren Krarup and Ebbe Reich) (1973)
* Malte-Bruns litterære kritik og dens plads i transformationsprocessen mellem klassicisme og romantik i fransk litteraturhistorie 1800-1826 (Doctor of Philosophy|Ph. D. thesis) (1973)
* Léopold Sédar Senghor: Mod en ny civilisation (commentary) (1973)
* Tøger Reenberg: Ars Poetica. Digte mellem to tider (commentary) (1973)
* Erotismen (1973)
* København-Paris t/r (1973)
* Tværsnit 1790 (anthology) (1974)
* På Sporet af det forsvundne Menneske (1976)
* Forfatternes Danmarkshistorie (editor) (1977)
* Livet i Gøgereden (1978)
* Fra Tid til Anden (1979)
* Forfatternes kulturhistorie (editor) (1979)
* Tro, Håb og Fællesskab (1980)
* Forfatternes forfatterhistorie (editor) (1980)
* Midt i Redeligheden (1981)
* Orwells Håb og Frygt (1983)
* Nat uden Daggry (1985)
* Mulighedernes Samfund (with Bertel Haarder and Tom Høyem) (1985)
* Stemmer fra Øst (1987)
* Historien om Estland, Letland og Litauen (1990)
* Kurs mod Katastrofer? (1993)
* Miljøproblemer (1995)
* Den naturlige Orden - Tolv år der flyttede Verden (1996)
* Spor. Udvalgte Skrifter om det åbne Samfund og dets Værdier (1997)
* Magt og Afmagt (1999)
* Munk (2000)
* Mere Munk (2003)
Izvini ali ovaj lik nije našem Kaplanu ni do koljena , samo nešto piso i čito, ja ministra .... :D

A vidi našeg ljepotana, mlad i ima fakultet, dobro odijelo, idealan zet za single dame u ministarstvu...šta ti više treba za kulturu?

Image

Samo me interesuje koliko obraza moraš imati da sa 30 godina smogneš hrabrosti da prihvatiš mjesto ministra u resoru s kojim veze nemaš? Bezobrazluk i đon-obraz, recept za uspjeh u BiH, još jedan dobar razlog za odlazak iz ove zemlje, jer svake godine je definitivno sve gore. Sa Paravcom je bilo jasno da je šprdnja i zajebancija protiv države, a šta je ovaj lik? Najbolje od kulture što SDA ima? :shock:
--------------------------------------
ljepši za slikanje,ionako će sve voditi Cacin četni pisar.
JBT

#353 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by JBT »

Donijece ovaj covjek malo optimizma i energije u nasu kulturu i sport. Ubijedjen sam u to. :)
Bosnolog

#354 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by Bosnolog »

Pederacija ce se raspasti kao i BiH kako kaze Dodik od Laktasi,stoga je spas selidba u bolji i prosperitetniji dio Karadzicevog Raj(h)a,..... to isto najavljuje i Dodikov jugoCovni kockar "Soko" bez krila a zigleda da bi mogao ostati u buducnosti i bez perja,...
Max Bunker

#355 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by Max Bunker »

JBT wrote:Donijece ovaj covjek malo optimizma i energije u nasu kulturu i sport. Ubijedjen sam u to. :)
Momka upoznao prije par dana, kada sam radio na jednom projektu. Momak pozitiva, korektan, koliko moze toliko i obeca i ispuni. Kada smo poceli pricu o necemu ( nije sada vazno sta ), momak fino rece da se u to ne razumije i zamoli nas da mu pojasnimo. Nakon toga provjerio jos jednom i dao nam odgovor.
Znaci, kao o covjeku sve najbolje. Kakav ce biti kao politicar, ostaje da se vidi.
GOLFER

#356 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by GOLFER »

stochar wrote:
JBT wrote:Donijece ovaj covjek malo optimizma i energije u nasu kulturu i sport. Ubijedjen sam u to. :)
hoce, hoce, imacemo Hamleta na 100 metara s preponama...
:thumbup:
ovome momku kultura i sport zadnjih 10 godina zivota nisu nikad ni na pamet pali... Frca od energije :-D Inace jako se dokazao vodeci omladinu SDA :lol: nema sve je frcalo od energije i rada :lol:
sumirprimus

#357 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by sumirprimus »

chuchumbamayumbe wrote:Zna li ko kada počinje Green Lottery za ovu godinu?! :roll:
treba bit fer pa dat novim bar godinu,eh ako nakon godinu dana ni od ove salate ne bude hajra, :roll:
mada ja bih radije dojĆland
njemci car drze se po strani,glavna prica ekonomija, i nemaju šahtova na po ceste koji odvale toĆak.
jap dojćland frst ćojs 8-) :bih:
hercegovac_pravi

#358 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by hercegovac_pravi »

Ono što je neprocjenjivo u ovoj vladi je činjenica da neJma ni jednog ministra iz HDZ-a. Za sve ostalo mi je svjeedno.. :P
Nass

#359 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by Nass »

hercegovac_pravi wrote:Ono što je neprocjenjivo u ovoj vladi je činjenica da neJma ni jednog ministra iz HDZ-a. Za sve ostalo mi je svjeedno.. :P
Hihihihi i meni :thumbup: samo da ovaj nacionalizam nestane, ili se barem smanji, sve ostalo mi je trenutno manje vazno.
Johnny_x

#360 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by Johnny_x »

Uclanim se u SDA/SDP, zavrsim ETF za 5 god(za vrijeme studiranja sam aktivni clan stranke a zauzvrat dobijem stipendiju od telekoma) po zavrsetku studija ubace me u energoinvest(izmisle mi radno mjesto strancke kolege), a i clan sam nekog odbora u telekoma. U energoinvestu napredujem brzo(brzina napredovanja je slicna brzini zvuka u prirodi) i dolazim do mjesta sefa nekog odsjeka, a sto se stranke tice postajem predsjednik kantonalne organizacije mladih. Nakon provedenih 5 godina u energoinvestu i po raznim upravnim odborima vodovoda, telekoma, pozorista itd. postajem sa 30 godina ministar energije, sta covjek moze da pozeli vise.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#361 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by plain vanilla »

Johnny_x wrote:Uclanim se u SDA/SDP, zavrsim ETF za 5 god(za vrijeme studiranja sam aktivni clan stranke a zauzvrat dobijem stipendiju od telekoma) po zavrsetku studija ubace me u energoinvest(izmisle mi radno mjesto strancke kolege), a i clan sam nekog odbora u telekoma. U energoinvestu napredujem brzo(brzina napredovanja je slicna brzini zvuka u prirodi) i dolazim do mjesta sefa nekog odsjeka, a sto se stranke tice postajem predsjednik kantonalne organizacije mladih. Nakon provedenih 5 godina u energoinvestu i po raznim upravnim odborima vodovoda, telekoma, pozorista itd. postajem sa 30 godina ministar energije, sta covjek moze da pozeli vise.
Moze vise, da pozeli da se ne probudi vas u goloj vodi k'o Mufid Memija.
TLFanaticos777

#362 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by TLFanaticos777 »

I sta se desava sa BiH?
Jesu li je kosor i josi podijelili posto vidim da su cova i ljuba bili u ZG..... :bih:
madner

#363 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by madner »

Mogu nam ga famflat u ritmu muzike za ples :D
Alfons Kauders

#365 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by Alfons Kauders »

Johnny_x wrote:Uclanim se u SDA/SDP, zavrsim ETF za 5 god(za vrijeme studiranja sam aktivni clan stranke a zauzvrat dobijem stipendiju od telekoma) po zavrsetku studija ubace me u energoinvest(izmisle mi radno mjesto strancke kolege), a i clan sam nekog odbora u telekoma. U energoinvestu napredujem brzo(brzina napredovanja je slicna brzini zvuka u prirodi) i dolazim do mjesta sefa nekog odsjeka, a sto se stranke tice postajem predsjednik kantonalne organizacije mladih. Nakon provedenih 5 godina u energoinvestu i po raznim upravnim odborima vodovoda, telekoma, pozorista itd. postajem sa 30 godina ministar energije, sta covjek moze da pozeli vise.
pa bolje diplomirat defektologiju vanredno i odma za ministra...

cuj 5 godina etfa... tu ima matematike bolan... :D
Johnny_x

#366 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by Johnny_x »

Alfons Kauders wrote:
pa bolje diplomirat defektologiju vanredno i odma za ministra...

cuj 5 godina etfa... tu ima matematike bolan... :D
pa obnovis 2 puta i dobijes onu BCS diplomu a kad budes ministar sredis sebi master
poznanik

#367 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by poznanik »

plain vanilla wrote:
Moze vise, da pozeli da se ne probudi vas u goloj vodi k'o Mufid Memija.

Kakve veze s ovom temom ima Mufid Memija?

Tema je postavljena s namjerom da raspravimo o programu rada Vlade, kako je mandatar najavio u ekspozeu, o sposobnosti sastava ministara, o realnoj mogućnosti da privreda Federacije zaživi u predviđenom roku, da Vlada osposobi ekonomiju i poboljša socijalnu situaciju građana. Bilo je pitanje da li je sve to u stanju uraditi u svom mandatu, obzirom na postojeći kredit MMF i skoro do dna upropaštenu industrijsku proizvodnju. Mandatar nije čak ni rokove obećao, niti je spomenuo ičiju odgovornost, ukoliko ne uspije.

Za spamanje i trolanje otvorite druge teme :x
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#368 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by plain vanilla »

Joj, poznanik, de ba opusteno
Jos uvijek se ne zna hoce li Sud ponistiti Vladu, a ti rokove pratis
poznanik

#369 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by poznanik »

plain vanilla wrote:Joj, poznanik, de ba opusteno
Pa ljudi su počeli raditi, ako sud poništi njihova imenovanja, ko će im platiti radne dane? Ne ostvaruju pravo na naknadu iz budžeta, jedino ako će im njihove stranke nadoknaditi plaće.
1gorstak

#370 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by 1gorstak »

poznanik wrote:
Pa ljudi su počeli raditi, ako sud poništi njihova imenovanja, ko će im platiti radne dane? Ne ostvaruju pravo na naknadu iz budžeta, jedino ako će im njihove stranke nadoknaditi plaće.
Ne zezaj. Prvog koji bi digao frku zbog jedne neisplacene plate treba verbalno isutirati. Oni bi trebali biti reprezentativni primjerci patriota :) .... ljudi ne dobijaju platu po pola godine pa zive. Nek' se solidarisu malo.
poznanik

#371 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by poznanik »

1gorstak wrote:
poznanik wrote:
Ne zezaj. Prvog koji bi digao frku zbog jedne neisplacene plate treba verbalno isutirati. Oni bi trebali biti reprezentativni primjerci patriota :) .... ljudi ne dobijaju platu po pola godine pa zive. Nek' se solidarisu malo.
Slažem se @gorstak, naravno, ali - sudeći po naučenim odnosima građanin-vlast, sumnjam da ikom pada na pamet solidarnost sa drugim u državi, posebno onih koji i najmanjim prstom dotaknu vlast. Šta više, ubijeđen sam da očekuju i posebnu nagradu za svoje prisustvo u organima izvršne vlasti, ne samo plaće i redovne dnevnice...

Pratićemo razvoj situacije sa sudom, znaćemo za koji mjesec da li će pokazati solidarnost ili đon-obraz.
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#372 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by Pera Trta »

Da li ministri mogu obavljati druge rukovodeće funkcije (šefofi i direktori u drugim ustanovama), tj. da li mogu uopšte biti stalno zaposleni još negdje osim u ministarstvu?
poznanik

#373 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by poznanik »

Pera Trta wrote:Da li ministri mogu obavljati druge rukovodeće funkcije (šefofi i direktori u drugim ustanovama), tj. da li mogu uopšte biti stalno zaposleni još negdje osim u ministarstvu?

Ne mogu, ministarsko im je radno mjesto, takvo im je upisano u radnu knjižicu. To im je redovan, stalni posao.
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#374 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by Pera Trta »

poznanik wrote:
Pera Trta wrote:Da li ministri mogu obavljati druge rukovodeće funkcije (šefofi i direktori u drugim ustanovama), tj. da li mogu uopšte biti stalno zaposleni još negdje osim u ministarstvu?

Ne mogu, ministarsko im je radno mjesto, takvo im je upisano u radnu knjižicu. To im je redovan, stalni posao.
A poslanici u federalnom i državnom parlamentu? Čini mi se da je oko toga bilo nekih promjena u smislu da ne mogu, ili ne...
Japija

#375 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by Japija »

Ne znam zašto roliko raspravljate o vladi koja je izglasana državnim udarom i koja je nelegalna i nelegitimna, danas će to potvrditi i SIP a uskoro i Ustavni sud, prema tome to je samo jedna skupina ljudi koji su se samoproglasili nekim ministrima itd., dakle nova Vlada ne postoji niti Dom naroda ma koliko to vama bilo teško. Kada a ako bude nova legalna vlada tada možemo raspravljati o istoj. P.S. Npr. Rusmir Mesihović, novi samoproglašeni ministar zdravstva, sin partijskog sekretara CK SKBiH, pokupovao sve diplome, nikada se nije pojavio ni na jednom ispitu iz anatomije, upravo je on iziritirao momke iz Zabranjenog pušenja da napišu pjesmu Guzonjin sin, valjda toliko znate vi koji ste prave Sarajlije, eto vam npr. jedan od ministara. Solidna vlada, nema šta.
Post Reply