Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post Reply
Čitalac

#351 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by Čitalac »

Ako ne grešim, ratno stanje u BiH proglašeno je tek na 123. sednici Predsedništva BiH od 19. juna 1992. godine.
zonbirile

#352 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by zonbirile »

zvanično da,mjesec dana po napuštanju JNA,teritorija BiH
ROTOR 9

#353 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by ROTOR 9 »

DANA 8. 6. 1992 iz kasarne Viktor Bubanj ( iz koje i dolazi ona gamad Pelemis company) JNA gadja iz minobacaca i vbr-a i PAM i PAT sve po naseljima buca potok i Otoka.. tad su i zapalili trzni centar Hepok..
Vjerujte neko je citavo vrijeme nastojao da izvuce svu JNA sa punom opremom i ti unutrasnji neprijatelji siguran sam i danas sjede u vladi.. To treba prvo sredit..
karanana

#354 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by karanana »

ROTOR 9 wrote:DANA 8. 6. 1992 iz kasarne Viktor Bubanj ( iz koje i dolazi ona gamad Pelemis company) JNA gadja iz minobacaca i vbr-a i PAM i PAT sve po naseljima buca potok i Otoka.. tad su i zapalili trzni centar Hepok..
Vjerujte neko je citavo vrijeme nastojao da izvuce svu JNA sa punom opremom i ti unutrasnji neprijatelji siguran sam i danas sjede u vladi.. To treba prvo sredit..
kad je iselila viktor bubanj? znaci to je bilo nakon 8.6., dana koji je u mnogome bio tezi i presudniji od 2.5. i nakon svega toga, gledam snimke gamadi kako iz te kasarne izlaze pod punim naoruzanjem sa transporterima, tenkovima, topovima i svim ostalim sranjima.

jesu li i iz marshalke izvukli sve sto valja?
muha_sa

#355 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by muha_sa »

karanana wrote:
ROTOR 9 wrote:DANA 8. 6. 1992 iz kasarne Viktor Bubanj ( iz koje i dolazi ona gamad Pelemis company) JNA gadja iz minobacaca i vbr-a i PAM i PAT sve po naseljima buca potok i Otoka.. tad su i zapalili trzni centar Hepok..
kad je iselila viktor bubanj? znaci to je bilo nakon 8.6., dana koji je u mnogome bio tezi i presudniji od 2.5. i nakon svega toga, gledam snimke gamadi kako iz te kasarne izlaze pod punim naoruzanjem sa transporterima, tenkovima, topovima i svim ostalim sranjima.

ono sto nisu mogli izvuc unistili su.----autogeni rezaci imali pune ruke posla prije neg su iselili.
madner

#356 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by madner »

U retrospektivi, tesko naoruzanje nije smjelo izaci. Ali nije ta greska napravljena samo u Sarajevu.
zambaklija

#357 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by zambaklija »

ljudi moji!!!!!ja pročitah tekst u havazu o onima šo su došli da upale svijeće i ona jedna ucviljena majka reče:"što lažete da ste bombardovani jer da jeste niko nebi ostao živ"!!!!!!!!!!! :shock: :shock: :shock: pa zar je takvo što moguće :? :? :? :? dođe mi da povraćam :oops: :oops: :oops:
Priorat
Location: Naučio sam krajnje oprezno upotrebljavati riječ nemoguće...

#358 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by Priorat »

zambaklija wrote:ljudi moji!!!!!ja pročitah tekst u havazu o onima šo su došli da upale svijeće i ona jedna ucviljena majka reče:"što lažete da ste bombardovani jer da jeste niko nebi ostao živ"!!!!!!!!!!! :shock: :shock: :shock: pa zar je takvo što moguće :? :? :? :? dođe mi da povraćam :oops: :oops: :oops:

i ja sam to vidio i cuo!! :lol: :lol:
smoki_choko

#359 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by smoki_choko »

zambaklija wrote:ljudi moji!!!!!ja pročitah tekst u havazu o onima šo su došli da upale svijeće i ona jedna ucviljena majka reče:"što lažete da ste bombardovani jer da jeste niko nebi ostao živ"!!!!!!!!!!! :shock: :shock: :shock: pa zar je takvo što moguće :? :? :? :? dođe mi da povraćam :oops: :oops: :oops:
evo je, ne bih da se izrazavam al :x
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#360 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by PipiDugaDevetka »

smoki_choko wrote:
Ja očekujem od ovih elektromuzičara da naprave remix kao što su to uradili Melisi kojoj je kisla ''glOva'':
anthraxQ
Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi

#361 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by anthraxQ »

pa i treba im zabraniti da obilježavaju išta...

sjecam se da sam čitao blog od nekoga ko je bio na ratištu gore oko Tuzle negdje... na prvoj liniji i četnici se deru u smislu da li im treba vreća za Tuzlu. znamo sta se desilo '95. u Tuzli-kapija.

neka mi neko nađe mjesto u cijeloj državi BiH u kojem je 74 srba stradalo odjednom? samo jedno.
Last edited by anthraxQ on 05/05/2011 11:04, edited 1 time in total.
anthraxQ
Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi

#362 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by anthraxQ »

slučajno 2. post. neka mod obrise.
anthraxQ

#363 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by anthraxQ »

smoki_choko wrote:
nije nikoga izgubila???? pa šta koji !urac radi tu???
zambaklija

#364 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by zambaklija »

anthraxQ wrote:
smoki_choko wrote:
vjerovatno dnevnice i izleta radi :-)
Priorat
Location: Naučio sam krajnje oprezno upotrebljavati riječ nemoguće...

#365 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by Priorat »

slucajni prolaznik kao zlatko lagumdzija... :D
muha_sa

#366 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by muha_sa »

anthraxQ wrote:
smoki_choko wrote:
ne samo ona vec skoro svi koji su dosli.--cast majci poginulog vojnika mada bi i njoj bolje bilo da svoju bol na pravom mjestu pokaze-na grobu sina svog i u crkvi da svijecu zapali--a moze i svaki dan doc u Dobrovoljacku- bez ovih narucenih provokatora.
argyle

#367 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by argyle »

muha_sa wrote:
karanana wrote:

ono sto nisu mogli izvuc unistili su.----autogeni rezaci imali pune ruke posla prije neg su iselili.
isto tako se desilo na aerodromu Dubrave - Tuzla kad su ga napustili u maju 92 ( prije toga su okupirali Kalesiju i pokusali sve da se iz tog pravca spoje sa trupama na aerodromu, sto bi znacio i pad Tuzle, i cijele Sjeveroistocne BiH, ali nista od toga, najebali su 15. tog u Tuzli, pa 18.tog na Bjeljevcu, 23.og u Dubnici, Kalesiji ).

Koliko god 2. znacio za Sarajevo, toliko je i 15. maj vazan za Tuzlu, za desetak dana u delegaciji genocidasa ocekujemo i babu Djurdu :-)
Last edited by argyle on 05/05/2011 11:20, edited 2 times in total.
anthraxQ

#368 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by anthraxQ »

brate, to je isto kao kada bi došli nijemci obilježavati ubijene naciste u Aušvicu.

to je isto kada bi neka tako isto rekla u Ausvicu za jevreje.

da ne povjeruješ... :cry:
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#369 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by PipiDugaDevetka »

anthraxQ wrote: pa i treba im zabraniti da obilježavaju išta...

sjecam se da sam čitao blog od nekoga ko je bio na ratištu gore oko Tuzle negdje... na prvoj liniji i četnici se deru u smislu da li im treba vreća za Tuzlu. znamo sta se desilo '95. u Tuzli-kapija.

neka mi neko nađe mjesto u cijeloj državi BiH u kojem je 74 srba stradalo odjednom? samo jedno.
Prošle godine (2010.) je gradonačelnik ALija Behmen poslao preporuku/molbu policiji da NE DOZVOLI ovo politčko događanje.
Nisu ga poslušali,...Hbga, koliko god se Behmen provaljivao kao u vezi sa centripetalnom silom prilikom Bregovićevog ''povratka'' i koliko god se ne snalazi u nastupima putem medija,
ovo mu je bila odlična preporuka policiji.
muha_sa

#370 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by muha_sa »

anthraxQ wrote:brate, to je isto kao kada bi došli nijemci obilježavati ubijene naciste u Aušvicu.

-ludjacka kosulja u Dejtonu navucena.
-katarze ni na vidiku--a najmanje sto od njih ja kao obican covjek ocekujem to je priznanje zlocina i pokajanje.--ne lipsi magarce-kazem sebi.
-u drzavnim organima rade neprijatelji drzave od koje debele pare primaju.
-u ovom dijelu BiH vec 16.godina sjede oni koji samo o svojoj i egzistenciji praunucadi misle.-dobar vakat za pogana insana.
ROTOR 9

#371 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by ROTOR 9 »

karanana wrote:

Iz te kasarne svakodnevno su tukli zgradu RTV sarajevo ( sada Federalne RTV) od navodecih raketa do stalne minobacacke vatre., vbr im je gadjao ovamo po naseljima.. a PAM i PAT sa Mojmila iznad ., pa desno gdje je onaj rezvoar.. odatle su svaku noc dejstvovali.. da ne govorim o snajperima..tog 8 . 6. 1992 su najvise tukli iz kasarne.. najzecse.. oni su prije 6 sati ujutru poceli sa gadjanjem.. prvo su RTV dom gadjali nekoliko sati..(ma ima tih snimaka sigurno) ..Iseljenje.. Koliko se sjecam to je bilo pocetkom jula ili sredina jula 1992..Izasli su kamionima i sve sto je na kamion moglo stati.. bilo je cak i nekoliko onih topova.. 105.. na prikolici.. U sustini ostali su samo zidovi i pokoji prozor.. Znam da su iz te kasarna tih dana jula dolazili u nasu ulicu da traze neke srbe jer kao trebaju im nesto oko saniranja stete kao majstori za ovo ono.. (a ti isti srbi razgulili jos 2 aprila sa komplet porodicom.,gledali ih kako se pakuju.. kazu odose na odmor na selo.. )
Jel zna neko nekog lika Doko (prezime) jel to onaj sto je sa Abdicem bio u televiziji... ? Cuo sam da je on zapravo vodio iseljenje mnogih kasarni..
oridjidji

#372 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by oridjidji »

Koliko se sjecam vanredno stanje je uvedeno 2 maja, kada je zapoceo napad na predsjednistvo i kada su cete pokusale da podijele grad. Mene je cudilo to da je mjesec dana od pada Bjeljine i prvih pokolja paravojnih formacija po istocnoj Bosni tek tad proglaseno ratno stanje. Pitanje je "Sta je nagnalo tadasnji vrh BIH-a da proglasi ratno stanje mjesec dana od pada Bjeljine?" Dali je to samozavaravanje BIH predsjednistva da ce Srbi promjeniti ono sto su zacrtali, te rat zamjeniti odgovarajucom politickom borbom , ocita nespremnesto i neorganizovanost predsjednistva BIH-a da organizuje odbranu ili je to bilo kupovina vremena da se kako tako organizuje otpor prema Srbima. Ne znam dali je tadasnje rukovodstvo imalo senzibilitet prema zrtvama u istocnoj Bosni, ali ratno stanje je trebalo da se proglasi puno prije. Neko ce mozda reci da je to bio izdajnicki cin i tiha prodaja istocne Bosne cetnicima, ali tesko je traziti razloge da bi se opravdala ta zakasnjela odluka.

Prije 3, 4 godine na RTS sam gledao dokumentarac kojim su Srbi nastojali da svoj auditorijum ubjede u navodnu istinu o Dobrovoljackoj ulici. U tome dokumentarcu Kukanjac je rekao da je u Dobrovoljackoj poginulo 5 muskaraca i jedna zena muslimanka u ambulantnim kolima JNA. Drugi general se napinjao da kaze da taj broj nije tacan, na kraju dokumentarca je receno da je u toj ulici ubijeno 60 jna vojnika i da ih je 400 odvedeno u zarobljenistvo. Tada se mogla nazrijeti novi pocetak srpske propagandne masine koja ce svojim tumacenjem ratnih dogadjaja u BIH-a pokusati promjeniti stvarnu istinu i relativizirati odgovornost Srba za mnoge zlocine pokusavajuci da izjednace krivicu medju narodima za sve ono sto se na Balkanu desilo, a u BIH posebice.

Poslje je krenula hajka na medijima sirom republike sumske, a potom su krenule akcije srbijanskog pravosudja prema gradjanima BIH koji su dali svoj doprinos u odbrani BIH, time sto su neke uhapsili, a neke stavili na interpolovu crvenu listu. Iako tih imena nije puno, bitno je naglasiti da su zbog te liste uhapseni Jurisic, potom Ganica, te Divjak, sve u nastojanju da im sta prisiju od svojih lazi. Najgore je u svemu tome sto su se oni svezali za slucajeve koje je ICTY odbacio jer nisu imali razloga da za njih podize bilo kakva optuznica za zlocin koji nije postojao ili nije bilo dovoljno dokaza da se podigne bilo kakva ozbiljna tuzba.

Moj savjet je svima da obrate paznju na njihove medije i preventivno djeluju jer mnogo toga se jos moze predviditi gledajuci njihove kanale i politicke emisije jer duh tih zlih vremena jos zivi u Srbiji i RS-u.
karanana

#373 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by karanana »

muha_sa wrote:
anthraxQ wrote:brate, to je isto kao kada bi došli nijemci obilježavati ubijene naciste u Aušvicu.

-ludjacka kosulja u Dejtonu navucena.
-katarze ni na vidiku--a najmanje sto od njih ja kao obican covjek ocekujem to je priznanje zlocina i pokajanje.--ne lipsi magarce-kazem sebi.
-u drzavnim organima rade neprijatelji drzave od koje debele pare primaju.
-u ovom dijelu BiH vec 16.godina sjede oni koji samo o svojoj i egzistenciji praunucadi misle.-dobar vakat za pogana insana.
pa njihova taktika i jeste da mi sami uvidimo da ova drzava ustvari nagradjuje one koji je mrze i da jednog dana kazemo: jebaji ovo.
smoki_choko

#374 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by smoki_choko »

Priorat wrote:slucajni prolaznik kao zlatko lagumdzija... :D
slučajna miletova narikača :lol: :x :x
ROTOR 9

#375 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by ROTOR 9 »

PipiDugaDevetka wrote:
anthraxQ wrote: pa i treba im zabraniti da obilježavaju išta...

Prošle godine (2010.) je gradonačelnik ALija Behmen poslao preporuku/molbu policiji da NE DOZVOLI ovo politčko događanje.
Nisu ga poslušali,...Hbga, koliko god se Behmen provaljivao kao u vezi sa centripetalnom silom prilikom Bregovićevog ''povratka'' i koliko god se ne snalazi u nastupima putem medija,
ovo mu je bila odlična preporuka policiji.
cekaj malo., ako policija ne slusa gradjane-gradonacelnika., koga slusa ? jel to znaci da je policija privatno preduzece ili drzavni organ koji placa neki stranac.. a ne drzavljanin..
Osim toga., kazem nemamo mi sta traziti preko linije.. anamo njih.. jer ovdje u normalnom Sarajevu sjede ljudi koji otvoreno saradjuju s agresorom i jos nam se keze ( :D ) za nase probleme..
Trazit smjenu i nacelnika -komesra policije i svih odgovornih.. koji ovo dozvole..
Post Reply