shto si tamo zivio, to je bio tvoj a ne moj problemvox-populi wrote:Opet, da ne idemo u offtopic. Zivio sam jedno vrijeme u Beogradu, nisam ga samo gledao na razglednicama.haubica_i_to_teshka wrote: Cuj zivio, nedomibog.Dosta shto mi je dedo rodjen i odrastao, mati isto tako
Sad je red na tebe i tvoje
najljepsi gradovi ex-yu
- haubica_i_to_teshka
#351 Re: najljepsi gradovi ex-yu
-
mig
- vox-populi
#353 Re: najljepsi gradovi ex-yu
Vidi sto Zelenjak dobro izgleda iz vazduha, ko bi rekao da se radi o istom dijelu grada 
-
mig
- haubica_i_to_teshka
#355 Re: najljepsi gradovi ex-yu
@mig, od ove kuce do Terazija i Kalemegdana zavezanih ociju i dan- danas mogu doci (dosta od mene i mog poznavanja bg-a
)
Tebi ni navigacija, a ni @vox=populi ne moze pomoci...
jedino @respo, vidim da te je ispravljao par puta

p.s. uci malo istoriju "svog" grada (ovo Ti je malo zbog ubacivanja pdf "politika")
Tebi ni navigacija, a ni @vox=populi ne moze pomoci...
jedino @respo, vidim da te je ispravljao par puta

p.s. uci malo istoriju "svog" grada (ovo Ti je malo zbog ubacivanja pdf "politika")
- respo
#356 Re: najljepsi gradovi ex-yu
sta hoces da kazes da ti je dedo bio ganci?haubica_i_to_teshka wrote:"jalijash" navodnicimig wrote:Posetila sam sve glavne gradove vise puta i provela u njima neko vreme (samo Ljubljana mi je bila usputna). Negde sam obisla i neka druga mesta pored glavnog grada. Vec sam rekla sta mi se svidelo, a sta ne. Cak sam kacila i svoje privatne fotografije sa nekih od tih putovanja.haubica_i_to_teshka wrote: @mig shta znaci "bila" u tvom slucaju?
shto se tice bg , moj dedo je "jalijash", ako ti shta znaci
Jalijas je jalijas gde god bio, ne znam kako bih povezala tvog dedu "jalijasa" sa Beogradom.![]()
Da mole bolje poznajesh grad u kojem zivish, povezala bi to sa jednim dijelom koji se zove DORCOL![]()
((rodjen je tu 20-tih kada je bg BIO grad, ostalo je ISTORIJA
- haubica_i_to_teshka
#357 Re: najljepsi gradovi ex-yu
Je li to, mozda, neki problem, ili cisto informativno pitash ?!"respo"
sta hoces da kazes da ti je dedo bio ganci?
-
mig
- respo
#359 Re: najljepsi gradovi ex-yu
sto ce biti problem kad ga i ne znam niti me konkretno on zanima pitamhaubica_i_to_teshka wrote:Je li to, mozda, neki problem, ili cisto informativno pitash ?!"respo"
- respo
#360 Re: najljepsi gradovi ex-yu
jeste znali da i u novom sadu postoji kvart koji se zove grbavica?
- spreca
#361 Re: najljepsi gradovi ex-yu
Imas kod Subotice selo zove se Mala Bosnarespo wrote:jeste znali da i u novom sadu postoji kvart koji se zove grbavica?
- haubica_i_to_teshka
#362 Re: najljepsi gradovi ex-yu
nema problema nego "trznulo" me ono "ganci"....respo wrote:sto ce biti problem kad ga i ne znam niti me konkretno on zanima pitamhaubica_i_to_teshka wrote:Je li to, mozda, neki problem, ili cisto informativno pitash ?!"respo"
Nije, ja pishem o periodu prije WW2 (prije nacionalizacije i oduzimanja)) bila druga vremena, kada je moj dedo (pokoj mu dushi) zivio u tim krajevima.
Ako se ne varam, ona fotka shto sam postavio je najstarija kuca u bg. Donji Dorcol, je bio mjesto rezidencija (izmedju ostalih Eugena Savojskog).
Najveca migracija Roma je 60-tih kada su im cerge rasturene sa perifernih dijelova bg i naseljavaju dokove "jalije"
p.s. Romi sa Gorice su dobri bili, dok ih Ciglane nisu "poklopile" i nemanja poceo obilaziti.
@mig, CIKA JOVO je moj
Iskreno ne znam ni zashto dolazish na ovaj forum, jedino ako te "korijeni" ne vucu.
Ostani tamo,ziva bila, drzava tebi, drzava meni i ....mirna Bosna i Hercegovina.
-
samo malo
#363 Re: najljepsi gradovi ex-yu
Zato sto odmah slijedi odgovor "na mom bolovo"Una ragazza wrote: Pa kako Olovo niko nije spomenuo do sad??
- vox-populi
#364 Re: najljepsi gradovi ex-yu
Ti fakat imas nekih problema u zivotu. Zasto guras politiku gdje joj nije mjesto? Ko je spomenuo Divjaka na ovoj temi? I btw, ko si ti da bilo kome kazes da ne dolazi na forum? Ako ne mozes normalno diskutovati, onda ucini uslugu onima koji to zele pa se nemoj javljati.haubica_i_to_teshka wrote: @mig, CIKA JOVO je moj, ma kako ti to teshko padalo, za ostalo me i nije briga. Uzivaj u ljepotama "prestolnice"/
Iskreno ne znam ni zashto dolazish na ovaj forum, jedino ako te "korijeni" ne vucu.
Ostani tamo,ziva bila, drzava tebi, drzava meni i ....mirna Bosna i Hercegovina.
Moj posljednji post vezan za tebe.
- haubica_i_to_teshka
#365 Re: najljepsi gradovi ex-yu
Advokat, uprati ko je prvi pomenuo politiku i ne stavljaj rijeci koje nisam rekao (gdje sam rekao da NEdolazi )vox-populi wrote:Ti fakat imas nekih problema u zivotu. Zasto guras politiku gdje joj nije mjesto? Ko je spomenuo Divjaka na ovoj temi? I btw, ko si ti da bilo kome kazes da ne dolazi na forum? Ako ne mozes normalno diskutovati, onda ucini uslugu onima koji to zele pa se nemoj javljati.haubica_i_to_teshka wrote: @mig, CIKA JOVO je moj, ma kako ti to teshko padalo, za ostalo me i nije briga. Uzivaj u ljepotama "prestolnice"/
Moj posljednji post vezan za tebe.
GOSPODINA DIVJAKA ,ima da spomenem na svakoj temi (boli i tebe ,je li?)
Od te usluge, nema nishta, dosta ste folirali, pusti tu "finocu" i prodavanje iste ,
Imaju pravila foruma, prijavi i zavrshi posao.
- Jazz_Junkie
#366 Re: najljepsi gradovi ex-yu
Spomenu se i Olovo, odakle vucem korijene sa oceve strane.
Olovo je prelijepo, ali njegove ljepote se odnose na prirodu, ne naselje. Prije svega, ono nije grad.
Nije ni Modracko jezero grad.
- Mis mekinjas
#367 Re: najljepsi gradovi ex-yu
to je najviši dio Novog Sada, cesta i na njoj, mora da prolazi kanalizacija..... pa malo izvijena u visrespo wrote:jeste znali da i u novom sadu postoji kvart koji se zove grbavica?
- Murat Sabanovic
#368 Re: najljepsi gradovi ex-yu
da bi grad bio lijep mora imati duh ... danasnji ex-yu gradovi ga nemaju i ruzni su .
- spreca
#369 Re: najljepsi gradovi ex-yu
Ti pjevas onu pjesmu:Niz Olovo sitna kaldrmica.....Jazz_Junkie wrote:Spomenu se i Olovo, odakle vucem korijene sa oceve strane.Olovo je prelijepo, ali njegove ljepote se odnose na prirodu, ne naselje. Prije svega, ono nije grad.
Nije ni Modracko jezero grad.
- psydelija
#370 Re: najljepsi gradovi ex-yu
u kosovskoj mitrovici postoji vec nekoliko stotina godina kvart koji se zove "bosnjacka mahala", tada mahom nastanjena m(M)uslimanima, od 90-tih bosnjacima... zna li iko ista o ovom "fenomenu"?
- Hajvan
#371 Re: najljepsi gradovi ex-yu
--mig wrote:Malo podsecanje na selo u kome si ziveovox-populi wrote: Opet, da ne idemo u offtopic. Zivio sam jedno vrijeme u Beogradu, nisam ga samo gledao na razglednicama.![]()
Zeleni venac
Nemanjina
Slavija
///////////
////////
Ispravka/
ma nebitno!
//////////////////
-
radostan dan
#372 Re: najljepsi gradovi ex-yu
.
Last edited by radostan dan on 21/10/2011 20:27, edited 1 time in total.
- vox-populi
#373 Re: najljepsi gradovi ex-yu
I jel pobijedio Beograd?
-
radostan dan
#374 Re: najljepsi gradovi ex-yu
.
Last edited by radostan dan on 21/10/2011 20:25, edited 1 time in total.

Perast, MN