juancarlos wrote:pozdrav svima ,iz ovih 14 pročitanih stranica shvatio sam da POLOOVNI terenci nisu za svakoga jer traže puno ulaganja (i novca i vremena) i da je to za ljude koji se ne razumiju u mehaniku rupa bez dna,evo samo zadnja ova dva Jeep-a , ovaj Biščaninov totalno neispravan ,milion stvari čovjek mora zamjeniti..a ovaj Coberov izgleda s vana super ,a odozdo i mehanika ...bez uvrede momci ,ali to je za običan narod samo novo ako se može priuštiti , u suprotnom imate nepouzdano auto koje uz to izvuče zadnje dinar
Ne bih se bas slozio sa tobom kolega ,recimo ja sam 2007 kupio terenca za 5100 km 87 godiste ,4sezone me sluzio ka radno i porodicno auto .
Lista zamjenjenih djelova :alternator(350) km ,alanser (300),pragovi obrve 800 km ,remenje ,ulja,filteri 350 km ,šipka mjenjača 400 km ,grijači akumulator silver bosch 300 km ,gume 700 km .Sve ukupno 2850 + 51000 =7950 km U sami motor nikad nista dirano ,prenosi takođe ,e sad je ovaj novi vlasnik zamjenio krst kardana tako mi kaze i povario jednu šinu od šasije .
E sad mi nađi auto koje bi u ljetnom periodu prevozilo turiste po ovakvom putu a da izdrži mjesec dana .
Ovo je bolji dio puta ima par kilometara puta džomba na džombi .
Ako ces auto koji ce te odvest na posao i skojim ces otici na more i po djete u vrtić onda zaboravi terenca .
Obični auto trosi 7 l nafte po gradu dok moj krdžo 13 znači ušteda 7x2.3=16.10 29.90 ,13 km po gradu na 100 km .
Ima logike .Iako je to recimo slabija tura pića .
Ali kad voliš ovakve stvari :
Onda tu turu 'pića možeš i da zaboraviš jer kad imaš terenca nije te briga jeli pada snijeg jeli parking ili kakva strana očišćena .
Slobodno se zaputiš put Sarajeva u sred janura a i možeš da doživiš ovakve trenutke:
I još nešto ja jeepa u ovakvom stanju mogu da vozam godinama kao što su ga i ovi prije mene vozali ,jer uvijek kreše i goni

nije on kriv jer je godinama totalno zapušten .
Ali kad uložim jedno tri milje u njega dobijam pilu od 126kw spremnu za balkanske gromače i bespuća a to je neprocjenjivo.