BOG vs NAUKA
-
neretvanac
#351 Re: BOG vs NAUKA
Nauka i islam ne odudaraju jedno od drugog, niti je islamom preporuceno odricati se nauke kao sto je u nekim drugim religijama i ucenjima.
Ikre !
Ikre !
- Bloo
- Globalna šefica
#352 Re: BOG vs NAUKA
arzuhal wrote:
Pa...moj dokaz jestvovanja Boga je On sam. Osobno mi ne treba nikakav drugi dokaz jer bi onda taj dokaz bio jači, precizniji, tačniji i temeljitiji od samog Stvoritelja. Nisam nikad pogledao u sliku neke nebule ili list na stablu i uzviknuo - ovo je dokaz da ima Boga!
Mada Walt Whitman ima super stihova na tu temu![]()
Što se mene lično, dakle, tiče, ja se nekako sam upirem da sebe dokažem Bogu, a ne obrnuto.
A astrofizika je super nauka, neka je, elhamdulillah
ne rekoh ovo za tebe, vec za one koji mi pod nos turaju crvene dzinove i pulsare kao dokaz
ko što reče Bog u Vodiču kroz galaksiju za autostopere: "I refuse to prove that I exist", says God, "for proof denies faith, and without faith I am nothing."
- arzuhal
#353 Re: BOG vs NAUKA
U Vodiču imaš objašnjenje i za norveške fjordoveBloo wrote:ko što reče Bog u Vodiču kroz galaksiju za autostopere: "I refuse to prove that I exist", says God, "for proof denies faith, and without faith I am nothing."
- Bloo
- Globalna šefica
#354 Re: BOG vs NAUKA
arzuhal wrote:U Vodiču imaš objašnjenje i za norveške fjordoveBloo wrote:ko što reče Bog u Vodiču kroz galaksiju za autostopere: "I refuse to prove that I exist", says God, "for proof denies faith, and without faith I am nothing."
i za nastanak planete i ko upravlja nama
- arzuhal
- Bloo
- Globalna šefica
#356 Re: BOG vs NAUKA
arzuhal wrote:

- harač
#357 Re: BOG vs NAUKA
jesu l' ovo još uvijek oni koji tvrde da je tačno da sperma izvire negdje između kičme i rebra iako im je nauka objasnila da je taj, istina prvobitno Hipokratov debilizam kojeg je islam plagirao, malo neprecizan... ili?
- Bloo
- Globalna šefica
#358 Re: BOG vs NAUKA
harač wrote:jesu l' ovo još uvijek oni koji tvrde da je tačno da sperma izvire negdje između kičme i rebra iako im je nauka objasnila da je taj, istina prvobitno Hipokratov debilizam kojeg je islam plagirao, malo neprecizan... ili?
možda je Hipokrat imao podignute testise....
- Bloo
- Globalna šefica
- harač
#360 Re: BOG vs NAUKA
onda je Kur'anska greška još gora jer generalizira na osnovu jednog medicinskog fenomenaBloo wrote:harač wrote:jesu l' ovo još uvijek oni koji tvrde da je tačno da sperma izvire negdje između kičme i rebra iako im je nauka objasnila da je taj, istina prvobitno Hipokratov debilizam kojeg je islam plagirao, malo neprecizan... ili?
možda je Hipokrat imao podignute testise....
-
Great Cornholio
#361 Re: BOG vs NAUKA
Ili oni koji kažu da je zdravo ako ništa ne pojedemo niti popijemo ujutro od 5 pa naveče do 7 i to u julu mjesecu na temperaturi preko 35 stepeni, ili oni koji tvrde da je bog pravedan zato što je Ibrahima( da ispita njegovu odanost), izdao naredbu da zakolje vlastitog sina, pa kad je vidio da je ovaj dovoljno lud da to i uradi bacio mu ovna, i rekao "od sad koljite životinje da bi mi se dodvorili, i da bi vas ta životinja prenijela preko sirat ćuprije na "sudnjem danu"harač wrote:jesu l' ovo još uvijek oni koji tvrde da je tačno da sperma izvire negdje između kičme i rebra iako im je nauka objasnila da je taj, istina prvobitno Hipokratov debilizam kojeg je islam plagirao, malo neprecizan... ili?
@arzuhal, jedan od simptoma šizofrenije su i slušne halucinacije, pa čovjek može misliti da čuje da mu se neko obraća, a da mu se niko ne obraća
- Big Boy
- Location: Sve bitke u životu služe da nas nečemu nauče - uključujući i one koje gubimo.
#362 Re: BOG vs NAUKA
@arzuhal... nadam se da nisi prepustio zaboravu da mi dodjes jednu... bezalkoholnu. Citaj... kad bude dernek, zovite.NIN wrote:Ma kakv ba kiborgarzuhal wrote:eee..NIN wrote: Drug, umorio sam se....ja sam sve mislio da si ti kiborg..
..hajmo na jednu bezalkoholnu, pa šta bilo...
Eto mene u aprilu u Seher pa da svucemo po koju
Sta reci na temu...
Vjera nije sinonim za znanje i tu lezi kljucna razlika. Vjera u svom osnovu ima zelju na koju se naslanja nas ugao percepcije iz kojeg posmatramo svijet i Tvorca ili "osjecamo" ili "ne osjecamo". Znanje podupire nauka koja se temelji na argumentima koje je, na neki nacin moguce "dotaknuti".
Trazenje bilo kakve paralele izmedju ta dva "svijeta" i predstavljanje istih drugima je najcesce samo Sizifov posao.
- travar
#363 Re: BOG vs NAUKA
Inače, onako usput, dokazano je da 43.7% ljudi umre jer ne jedu ništa od 05:00 do 19:00 i to u julu mjesecu na temperaturi od preko 35° (što je relativno, jer sve zavisi od mjeste gdje se nalazite). Čak je dokazano da je 98.7% tih ljudi islamske vjeroispovjesti. Ostale statističke podatke o štetnosti jednomjesečnog izgladnjivanja možete naći na:
http://www.festingkillsstopfesting.com

http://www.festingkillsstopfesting.com
- Bloo
- Globalna šefica
#364 Re: BOG vs NAUKA
Big Boy wrote:
Sta reci na temu...
Vjera nije sinonim za znanje i tu lezi kljucna razlika. Vjera u svom osnovu ima zelju na koju se naslanja nas ugao percepcije iz kojeg posmatramo svijet i Tvorca ili "osjecamo" ili "ne osjecamo". Znanje podupire nauka koja se temelji na argumentima koje je, na neki nacin moguce "dotaknuti".
Trazenje bilo kakve paralele izmedju ta dva "svijeta" i predstavljanje istih drugima je najcesce samo Sizifov posao.
quod erat demonstrandum
The Babel fish is small, yellow and leech-like, and probably the oddest thing in the Universe. It feeds on brainwave energy recieved not from its own carrier but from those around it, It absorbs all unconscious mental frequencies from this brainwave energy to nourish itself with. the practical upshot of this is that if you stick a Babel fish in your ear you can instantly understand anything said to you in any language.
Now it is such a bizarrely improbable coincidence that anhthing so mind-bogglingly useful could have evolved purely by chance that some thinkers have chosen to see as a final and clinching proof of the non-existence of God. The argument goes like this : "I refuse to prove that I exist", says God, "for proof denies faith, and without faith I am nothing."
"But", says Man, "the Babel fish is a dead giveaway isn't it? it could not have evolved by chance. it proves you exist, and so therefore, by your own arguments, you don't. QED."
"Oh dear", says God, "I hadn't thought of that," and promptly vanishes in a puff of logic
- Optimus Prime
#365 Re: BOG vs NAUKA
Unutarnja praznoca.Mustafapasa wrote:Dobro, sada svi znamo tvoje uvjerenje kao i to da si prazan-iznutra...Optimus Prime wrote:Ovo nije istina!black wrote:dokle stesvake godine se po par puta ponovi ista ili slicna tema, naravno niko i nikada nece bilo kome nesto dokazati na onaj nacin kako bi volili
Meni su ovakve rasprave pomogle da spoznam da bog ustvari ne postoji.
Sad kao treba i nama da dokazes to isto? hvala ti i prije nego nesto napises, konsultuj cika googl...
Kakve li besmislene fraze.
Ali eto ako te tjesi!
Moras znati da se ja ustvari osjecam pravo opusteno otkako sam spoznao da bog kakvog religije opisuju ne postoji.
Bez straha od dzehenema, i osjecaja da te neko uvijek motri.
Pored toga puno vise vjerujem u sebe i oslanjam se na svoje sposobnosti umjesto da cekam neku nafaku.
Prije sam za svoje neuspjehe uvijek krivio neke vise sile. Sada kada znam da one nemaju nikakvog utjecaja na moj zivot, posmatram svijet mnogo racionalnije. Cak je i motivacija da iskoristim ovo vrijeme koje je preostalo mnogo veca.
- Bloo
- Globalna šefica
#366 Re: BOG vs NAUKA
@Optimus
možda on samo želi da te ispuni da ne budeš prazan iznutra
-
Ali_G
#367 Re: BOG vs NAUKA
Ja koliko znam vjerniku nije dozvoljeno da sjedi i da ceka nesto da mu padne s neba. Mora da radi i da se trudi. Vjerovao ti ili ne, ne zavisi bas sve od tebe, nit si ti taj koji drzi sve konce u rukama. Eh to ti je druze, kad kazu nafaka.
- therrarrius
#368 Re: BOG vs NAUKA
Neke praznine, nicim se popuniti ne mogu!Bloo wrote:@Optimus
- Bloo
- Globalna šefica
#369 Re: BOG vs NAUKA
therrarrius wrote:Neke praznine, nicim se popuniti ne mogu!Bloo wrote:@Optimus
ovaj...you are missing the point
ovo je bila lascivna šala
- therrarrius
#370 Re: BOG vs NAUKA
U tom slucaju cu se grohotom nasmijatiBloo wrote: ovaj...you are missing the point
ovo je bila lascivna šalawink wink
- Optimus Prime
#371 Re: BOG vs NAUKA
Za perderluk se ide u dzehenem.Bloo wrote:therrarrius wrote:Neke praznine, nicim se popuniti ne mogu!Bloo wrote:@Optimus
ovaj...you are missing the point
ovo je bila lascivna šalawink wink
Barem Arapi to tvrde.
- Bloo
- Globalna šefica
#372 Re: BOG vs NAUKA
Optimus Prime wrote:
Za perderluk se ide u dzehenem.
Barem Arapi to tvrde.
ništa bolje ni kod drugih
vid šta se Sodomi i Gomori desilo