Isus BOg kazes hm, neznam stvarno na osnovu cega to se zakljucuje, zapitam se nekad dali vi uospte citate biblijske tekstoveJa sam na pitanje vec odgovorila. Isus jeste Bog, Isusa jeste rodila Marija koja je zacela od Duha Svetoga. Sta jos ocekujes da ti se kaze?
Gde sam ja to rekla da obozavam i ljubim krst?
evo hajmo zajedno uzet jedan malo analizirati i vidjeti jeli isus Bog ili nije
Ako je isus Bog kako moze nesto vako reci:
Ivan 20:17 Isus joj reče (Mariji Magdaleni): "Ja se uzdižem svom Ocu i tvom ocu; i mom Bogu i tvom Bogu".
Isus ako je bog to znaci ,Bog govori mariji magdaleni, da se BOg uzdize drugom Bogu, to jeste njegovom Bogu i njezinom Bogu, dva Boga znaci
Bog koji nema moci, i nemoze ciniti nista na svoju volju
Ivan 5:30,31 "Ja sam po sebi ništa ne mogu učiniti: sudim kako čujem, a moj sud je pravedan; jer ja nisam po svojoj volji nego po volji Oca koji me je poslao. Ako ja svjedočim o sebi, moje svjedočanstvo nije vjerodostojno."
Otac Bog poslao Boga sina , hm znaci opet dva BOga, a sve se prica kako je krcani vjeruju u jednog Boga a sad ispade dva Boga
Ivan 17:3 "A ovaj život je vječni, da bi oni znali Tebe, jedinog pravog Boga i Isusa Krista kojeg si Ti posalo".
Bog poslao Boga isusa, opet dva Boga
Bog koji nema znanja
Marko 13:32 "Ali o tom času i tom danu ne zna niko, ne, ni anđeli koji su na nebu, niti sin, nego samo Otac".
ako je Sin Bog od Boga Oca, kakav je to BOg koji nezna stvari ?????????
Vidi kako fino isusa kaze covjeka a vi mu opet kazete da je Bog
Ivan 8:40 "A vi sad tražite da me ubijete, čovjeka koji vam je rekao istinu koju sam čuo od Boga".
stvarno neznam kako iko moze pored ovih stihova iz Biblije vjerovati da je isus Bog.
A sa logicke strane, hajde sjedni malo i razmisli, kakav je to Bog koji, jede , pije, spava i ide u wc. Mozes li ti zamisliti BOga koji ide u wc, ja nemogu zamisliti
evo nek Allah kaze nesto u vezi toga svega:
Allah kaze:
kad rekne Allah: “O Isuse/Isa, sine Marijin/Merjemin! Jesi li ti govorio ljudima: ‘Uzmite mene i majku moju kao dva boga mimo Allaha?”
Reći će: “Slava Tebi! Nije moje da kažem šta pravo nemam. Ako sam to rekao, pa doista to znaš. Ti znaš šta je u duši mojoj, a ja ne znam šta je u duši Tvojoj. Uistinu! Ti, Ti si znalac nevidljivih. Nisam im govorio, izuzev šta si mi naredio: ”Obožavajte Allaha, Gospodara mog i Gospodara vašeg."
a vidi ovo sta isus kaze u novom zavjetu i opet pored svega vjerujete u dva Boga
Marko 12:29 Isus odgovori: "Prva glasi: "Čuj, Izraele, Gospodin, Bog naš, jest jedini Gospodin.
znaci 1 Bog a ne 2 Boga kao sto neki vjeruju