http://www.putovanja.info/sr/destinacij ... aras/opisi
Gdje putujete, kako vam je bilo?
Moderator: anex
- zonna
- Partizzanka
#352 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
e jel ovo fakat ovako brdovito kako kazu???
jeste li vi tesko nasli smjestaj
-
krompirusa
#353 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Sta mislite o ljetovanju u Albaniji , da li je neko bio i kakva su vam iskustva , imam namjeru ove godine tj . vec krajem juna da idem u Drac ?
Last edited by krompirusa on 01/04/2011 22:30, edited 1 time in total.
-
krompirusa
#355 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
lijepo je sve podatke imati kad se ide u relativno novo podrucje , a sto se tice tih prevara oko razmjene novca , ne znam gdje ih nema , zato cemo otvoriti oci , ali mene zanimaju druge info, npr, kakav je smjestaj , hogijena u hotelima , plaze , hrana i naravno gostoprimstvo ljudi , hvala vamA jedan wrote:prijatelj mi je prosle godine pricao neka losa iskustva iz Draca, vezano za neljubaznost albanaca ponajvise. pokusaji nekih sitnih prevara u trgovinama sa cijenama i pri razmjenjivanju novcakrompirusa wrote:Sta mislite o ljetovanju u Albaniji , da li je neko bio i kakva su vam iskustva , imam namjeru ove godine tj . vec krajem juna da idem u Drac ?to je ono sto mi je iz price ostalo u sjecanju, ostalo je uglavnom maglovito, popilo se hebga
![]()
al ne drzi me za rijec, nadam se da je neko od forumasa bio tamo da te savjetuje, ne bih htio da ispadne da imam nesto protiv albanaca
- Vitezanin
#356 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Je li tko bio u Calgariyu , u Kanadi? Trebaju mi doživljaji iz prve ruke. Hvala. 
- zonna
#357 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
jeste brdovito ali meni nije uopste nesto strasno bilo cak ima svojih cari.Partizzanka wrote:e jel ovo fakat ovako brdovito kako kazu???
pa mi smo isli u junu i nije problem bio ali bih ja ipak prije rezervisala ili direktno ili preko agencije.
-
Wind
#358 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Bio sam je proslo ljeto u Albaniji, izmedju ostalog i u Draču.krompirusa wrote:Sta mislite o ljetovanju u Albaniji , da li je neko bio i kakva su vam iskustva , imam namjeru ove godine tj . vec krajem juna da idem u Drac ?
Imas temu o tome: http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 32&t=51416
Ako ti to nije dosta, pitaj sta te interesuje.
-
krompirusa
#359 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Wind wrote:Bio sam je proslo ljeto u Albaniji, izmedju ostalog i u Draču.krompirusa wrote:Sta mislite o ljetovanju u Albaniji , da li je neko bio i kakva su vam iskustva , imam namjeru ove godine tj . vec krajem juna da idem u Drac ?
BAS TI HVALA , EVO CITAM , OCI MI ISPADOSE, JOS NE MOGU DA NADJEM AGENCIJU PREKO KOJE SE MOZE PUTOVATI U ALBANIJU , ZNAM SAMO CENTROPÜREVOZ ; ZNAS LI TI MOZDA NEKU JOS
hvala
-
krompirusa
#360 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
krompirusa wrote:Wind wrote:Bio sam je proslo ljeto u Albaniji, izmedju ostalog i u Draču.krompirusa wrote:Sta mislite o ljetovanju u Albaniji , da li je neko bio i kakva su vam iskustva , imam namjeru ove godine tj . vec krajem juna da idem u Drac ?
BAS TI HVALA , EVO CITAM , OCI MI ISPADOSE, JOS NE MOGU DA NADJEM AGENCIJU PREKO KOJE SE MOZE PUTOVATI U ALBANIJU , ZNAM SAMO CENTROPÜREVOZ ; ZNAS LI TI MOZDA NEKU JOS
hvala
ISPRAVKA agencija se zove CENTROPREVOZ
-
immuno
#361 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Jucer stigla sa Malte.Bilo lijepo srecu imala sa vremenom tako da sam "izgorila" od sunca ,nisam se suncala al hodajuci hm....Mala zemlja za heftu obidjes sve natenane od Valete glavnog grada,Mdine koja je bila glavni grad nekad,Rabata,Templa,Palve pecine i jos hejbet nakih ko biva gradica a kod nas bi to bile opstine tako je malo.Voznja brodom oko Malte interesantna.Nisam znala da su oni izvoznici krompira i vec "vade" krompir sazrio,razvoda brakova uopste nemaju,prosijaka takodje a droga se pojavila prije godinu dvije i to ima registrovanih nekih desetak narokomana,grijanje ono zimsko nepoznanica to uopste nemaju mada su zime blage ali vlazne.Nezaposlenst oko 7% mada i ti nezaposleni rade na crno.30% stambenih objekata je prazno ali grade ko ludi kome cemu ni sami neznaju.Engleski jezik sve manje pricaju jer kako su usli u EU zvanicni jezik je malteski koji je opet 70% arapski a ostatak je mjesavina engleskog,talijanskog i francuskog.Imaju izuzetno ukusan hljeb mozes ga pojesti tonu.
vecina kaze pa evo i ja bila jednom i to je sasvim dovoljno popnovo ici nevjerujem da cu jer i zadnja dva dana bi malo dosadno.
vecina kaze pa evo i ja bila jednom i to je sasvim dovoljno popnovo ici nevjerujem da cu jer i zadnja dva dana bi malo dosadno.
-
Wind
#362 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
@immuno,
Ma super je ici, putovati, bilo gdje...makar samo na par dana da se unese neka promjena u zivot, a ima sa sta i vidjeti...
Sto se mene tice, ja uvijek idem u vlastitom aranzmanu, autom, i nikad preko agencije....pravo u avanturu, pa sta bude...
Ukratko za Albaniju, zanimljivo, nije jeftino (kao sto neki misle) a pogotovo nije (vise) zaostala zemlja. Albanci su vrlo ljubazni, nikakvih problema nije bilo (a zavlacio sam se svuda), slabi su sa engleskim. Putevi kao kod nas, autoputevi bolji.
Novac Lek, 1KM = 70 Lek, 1 Euro = 134 Lek
Novac zamjenis u banci ili mjenjačnicama.
Od svega, najmanje mi se svidio Drac (sorry) zato sto su velike guzve, plaze pretrpane a u gradu je i velika luka pa je samim tim i dosta "prljavo" tako da sam se tu najmanje zadrzao a kako to izgleda mozes pogledati na ovim fotkama a evo ti i koji racun cisto da vidis cijene. Ako te jos nesto interesuje slobodno pitaj. Sretno.
Hotel na plazi, Drac, cijena 70 Eura noc (3/1)

Plaza, Drac , ma kakav Neum

Zabava na plazi
, ovo ima samo u AL

( cevapi 3 x 5 kom, jogurt 3x, salata )

Ma super je ici, putovati, bilo gdje...makar samo na par dana da se unese neka promjena u zivot, a ima sa sta i vidjeti...
Sto se mene tice, ja uvijek idem u vlastitom aranzmanu, autom, i nikad preko agencije....pravo u avanturu, pa sta bude...
Ukratko za Albaniju, zanimljivo, nije jeftino (kao sto neki misle) a pogotovo nije (vise) zaostala zemlja. Albanci su vrlo ljubazni, nikakvih problema nije bilo (a zavlacio sam se svuda), slabi su sa engleskim. Putevi kao kod nas, autoputevi bolji.
Novac Lek, 1KM = 70 Lek, 1 Euro = 134 Lek
Novac zamjenis u banci ili mjenjačnicama.
Od svega, najmanje mi se svidio Drac (sorry) zato sto su velike guzve, plaze pretrpane a u gradu je i velika luka pa je samim tim i dosta "prljavo" tako da sam se tu najmanje zadrzao a kako to izgleda mozes pogledati na ovim fotkama a evo ti i koji racun cisto da vidis cijene. Ako te jos nesto interesuje slobodno pitaj. Sretno.
Hotel na plazi, Drac, cijena 70 Eura noc (3/1)

Plaza, Drac , ma kakav Neum

Zabava na plazi

( cevapi 3 x 5 kom, jogurt 3x, salata )

- Sunrise00
#363 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Elem, predlazem svojima da idemo u Italiju ove godine na more
gdje ici i valja li uopce tamo 
-
immuno
#364 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Italija je lijepa i interesantna zemlja.Sto se tice odmora ono kupanje,suncanje takav odmor meni opet kazem nije bio nesto plaze pijesak i moras malo otpjesaciti da bi bas zaplivo.Sto se tice obilaska svakako vrijedi vidjeti ali ne bas u ljetnim mjesecima zbog vrucine proljece je najljepsi dio godine.Prirode,hrana,ljudi,sve vrijedno vidjeti,dozivjeti,probati......sretno!
-
Wind
#365 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Italija
nema greske, samo nemoj u 8 mjesecu....
ma ne znas gdje bi prije....
nema greske, samo nemoj u 8 mjesecu....
- Sunrise00
#366 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
ja jedino u 8. mjesecu moguWind wrote:Italija![]()
nema greske, samo nemoj u 8 mjesecu....ma ne znas gdje bi prije....
- Vitezanin
#367 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Ajmo ljudi, kud se ide, dizite temu. Opet. Ja trenutno ne idem nigdje pa da malo parim oci stavite koju sliku.

-
Gospoda Ministarka
#368 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Bila u regiji Marche ali Italija (pored Grcke) mi je ponovno u opciji za ovu godinu, u Italiju nikako nemojte ici radi kupanja, grehota je.Sunrise00 wrote:Elem, predlazem svojima da idemo u Italiju ove godine na moregdje ici i valja li uopce tamo
Moje preporuka, autom pa Slovenija-Trst-Venecija- Ravena (gdje se mozes i okupati)
- Mjesanac
#369 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Ja kontam sad na ljeto u Amsterdam. Necu da idem avionom, jer nije zanimljivo, nije avantura. Konto uzet sa rajom rent a car, pa malo Avstrija, pa malo Dojčland, pa malo vise Amsterdam
Jel ko bio? Imal kakvih prijedloga sta da se posjeti?
- Magarece_godine
#370 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Neki free shopMjesanac wrote:Ja kontam sad na ljeto u Amsterdam. Necu da idem avionom, jer nije zanimljivo, nije avantura. Konto uzet sa rajom rent a car, pa malo Avstrija, pa malo Dojčland, pa malo vise Amsterdam![]()
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
#371 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Magarece_godine wrote: Neki free shop.. ulicu s kurvama ...
- Magarece_godine
#372 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
hahahha zajeb ... al' et skonto si na sto sam mislio ...pape wrote:Magarece_godine wrote: Neki free shop.. ulicu s kurvama ...
Nije bolan free shop, ..... coffee shop, ....
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#373 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
25 dana
kambdoža tajland i laos
oko 2000 eura
1000 eura etiopija 14 dana
to mi je palo za oko u ponudama putovanja
i naravno grčka jer je jeftino sad ili nikad do atene i sparte
kambdoža tajland i laos
oko 2000 eura
1000 eura etiopija 14 dana
to mi je palo za oko u ponudama putovanja
i naravno grčka jer je jeftino sad ili nikad do atene i sparte
- Angel_of...
#374 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Ima li neko da je isao na ljetovanje u Italiju preko neke nase agencije? Ako ima,preko koje,gdje,cijena,usluga?Imate li neku preporuciti?

- Angel_of...
#375 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Ili Spanija, Mallorca...