Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ja se iskreno nadam da ce Roger otplesati poslednji ples trijumfom u finalu. Sedamnaesti GS je prijeko potreban kako bi dosao osamnaesti. Logicno, jelte?
So....hajde Rogeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer!!!!!
Hrasno i Grbavica su uz tebe
aleeeeeeeeeeee. Let`s go Roger, let`s go!
Fedex
Pssst genius at work
Show us some magic
Is it possible? No it`s Roger
Tomahawk11 wrote:Da je bar set uzeo...to je islo u prilog onom preko 34,5 gemova A kad vec nije bio spreman da igra, sto nije predao.
Zato sto je publika platila kartu da gleda mec i covjek nece odma da preda mec kao neki igraci... i svaka mu cast za to
Stoji ti ta, i nije trebao predati odmah, ali recimo na kraju drugog seta je vec bio gotov. Ja da sam platio ulaznicu ne bi mi bilo prijatno gledati No. 1 u tenisu kako se vuce nemocno po terenu. To nije tenis.
Tomahawk11 wrote:Da je bar set uzeo...to je islo u prilog onom preko 34,5 gemova A kad vec nije bio spreman da igra, sto nije predao.
Zato sto je publika platila kartu da gleda mec i covjek nece odma da preda mec kao neki igraci... i svaka mu cast za to
Stoji ti ta, i nije trebao predati odmah, ali recimo na kraju drugog seta je vec bio gotov. Ja da sam platio ulaznicu ne bi mi bilo prijatno gledati No. 1 u tenisu kako se vuce nemocno po terenu. To nije tenis.
Rafa je to, cak je imao i brejk lopte u 3 setu, i ko njega nema predaje do zadnje poena
Rafa Od samog starta turnira se vidjelo da je nemoguća misija pred njim, problemi sa gripom, a sad i nekakva povreda... Šteta što već drugu godinu nije 100% spreman u Melbourneu, ali život je takav.
Ferru Ako je već morao izgubiti, nek je od njega.
irvinx1 wrote:Jao, evo opet rasprava
Iako po inerciji zimzelen ima vise ukusa (cim ne navija za Nadala) ultima je u pravu...fakat je nesto cudno bilo s Nadalom.
Dobro rece komentator sa ES: "sam je kumovao tom" Dakle, nema tu nasladjivanja. Da Nadal igra drugaciji tenis mozda bi ga povrede mimoisle. Ali onda ne bi nista ni uzeo od titula.
Korektno je sto je zavrsio mec, ali nekorektno je sto je pola meca proveo pricajuci sa stricem.
Ma nema opravdanja, povrede su dio igre, moraš uraditi sve što treba da bi bio 100% za svaki GS, Nadal to nije uradio već je gripozan igrao u Dohi. Sve si u pravu, izgubiš na mostu, nađeš na ćupriji... Nadal je dostigao takav nivo da ga je skoro nemoguće dobiti u 3 dobivena seta kad je 100%... ono što je problem je zadržati se na takvom nivou fizički.
Takvo rezonovanje je ispravno, ali naslađivanje je dno dna.
Koliko je vas uopce gledalo Nadala danas a koliko procitalo iscrpan izvjestaj press konferencije u Melbourne? Covjek je igrao vrlo dobro, vracao vrlo teske lopte, i pored tegoba koje je odavalo njegovo lice i ne znam zasto se umanjuje sjajan trijum Ferrera!? Tvrdim, a gledao sam cijeli mec, da Trkaci bi i onakav pobijedio sve van Top 3, izuzev Murraya i danas iznimno raspolozenog Davida. Cak je i sam Nadal rekao da nece o problemima koje je imao jer ne zna sta je, potencirajuci da i on moze imati losih dana! Razumijem njegove naviajce ovdje, ali gdje objektivnost? Kad Federer izgubi od Montanesa u estorilu, ne govori se o ozljedi, vec motivima, a Nadal, redovito-gripa, koljeno, zadnja loza!? Ma, pun mije kufer takvih 'strucnjaka' u tenisu.
Danas bi Ferrer porazio mozda cak i Murraya i federera, po meni jedinih favorita za krunu AO!
Mislio sam prognozirati Nole u 4 seta, ali sad je psihologija malo drukčija... često Federeru padne kamen sa srca kada Nadal ispadne sa turnira, pa pošamara konkurenciju S druge strane, Nole isto zna da bi bio možda i favorit u finalu, ali kako će on to primiti, teško je reći.