Ratna odšteta od RS

Locked
Alfons Kauders

#351 Re: Ratna odšteta od RS

Post by Alfons Kauders »

willson wrote: A ti ocitio neznas citati ili bar zadrzati procitano ja sam rekao da odokativno mislim 1 na prema 3 kada je Bosnolog lupao 1 na prema 1000 tek poslije toga sam iznijeo brojeve i dalje nisam rekao sta mislim da ce da bude omjer nego da ce da bude jednocifren a ne 1 na prema 1000 udahni duboko pa ponovo procitaj hronoloskim redom i vidjeces da mi serviras nesto sto nisam rekao.
Kako ce biti pod cetnickom kontrolom pa to je bilo Marta 26 1992 godine, a teriroriji uklucujuci grad Brod je bio pod kontrolom HV i paravojnih formacija ( nesto sumnjam da su Zemir i Medo and Co. bili vise za HDZ nego za SDA) ali sada ce sudjenj pa cemo da vidimo. ;-)
Neznam abdicevci svasta pricaju da im se desavalo a ja iz licnog iskustva sam sklon da im povjerujem, ;-)
I dalje stoji hoce RS placati 100 godina ali Federacija ceka jedno 50 godina placanja a sta je to jebo 50 , 100 godina to ti prodje za cas pa da onda svi zivimo u miru i rahatluku. :mrgreen:
I u kojim borbenim operacijam VRS su poginuli Zenicki Srbi :lol: :lol:
Ja sam ti vec rekao Zoka Cegar ti fino kaze silovale se Srpkinje djevojcice po bilijarskim stolovima ubijale pa onda ubijo ih srpski snajper. :x Tako su i oni koji su se druzili sa CACOM vodjeni pod poginuo od srpske granate. ;-)

Nije zbrajanje nego iznosenje tacnih podataka.
Dok se ne prizna nanjeli su Srbi zla Hrvatim i Muslimanim , Hrvati su nanjeli zlo Srbima i Muslimanim i Muslimani su najnjeli zla Srbima i Hrvatim nije nicije maslo za ramazana i da nisu svi isto zla nanjeli mozda sto nisu htjeli ili sto nisu imali priliku onda ce se moci i pricati dalje . Dok god negiram zlocine po sistem ako ja priznam svoje onda ce mo biti isti nema napredka jer bez obzira sta su oni drugi uradili nase zrtve nece biti nista manje.
Ali svima je negacija postala uslovljena reakcija i tako mozemo u krug do sudnjeg/kijametskog dana.
ja bih samo da ponovim... :D

"prema evidenciji Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite, registrovano 22 368 poginulih u proteklom otadźbinskom ratu, od čega 20 903 borca Vojske RS i 1 405 civilnih žrtava."

a ti nekom drugom tushi svoju pricu druze, ovdje ne prolazi... :D
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

#352 Re: Ratna odšteta od RS

Post by Dado dijasporitus »

Marija86 wrote:
stari grad Visegrad wrote:Treba se vratiti internacionalim zakonima, jer to je najbolji putokaz.
Oni koji trebaju da plate zrtvama rata jesu:
1- prvo oni koji su planirali i smislili rat. Dakle ti koji su planirali rat i upad u Republiku Bosnu i Hercegovinu trebaju plati zrtvama rata -to su bili celnici u Beogradu, dakle Srbija
2. treba da palti paravojna vojska vrs koji su pocinili toliko strasnih zlocina nad civilima -to je danas rs
3- oni koji su planirali i dogovorali podjelu BiH, to su i Srbija i Hrvatska
4 - zapovjednici koji su odgovorni za etnicko ciscenje i ubijanja civila, unistenje imovine, te oni odgovorni za nacin ratovanja protivnom "medjunarodnim zakonima ratovanja". Prema "internacionalnim zakonima o ratovanju" jedna je stvar sta je nardjeno odozgo nekom zapovjedniku, a njegova je licna stvar ako ce on slusati naredjenja i izvrasavati.
1. Medjunarodni Sud Pravde je dokazao da to nije istina.

2. Formalno, RS postoji od 1995. tako da sam skepticna po tom pitanju. Onda bi i tada takodje nepostojeca federacija trebala da plati svim srpskim zrtvama, a ona cak negira da te zrtve i postoje.

3. Mislim da bi logicnije bilo da plate oni koji su ilegalnim referendumom i ilegalnim proglasenjem nezavisnosti izazvali rat.

4. U sustini se slazem mada tesko da ti ljudi imaju odakle da plate.

Oni koji bi po meni trebali da plate su oni koji su zaista zeleli raspad Jugoslavije, a to je Zapad. Naravno, zbog dobro poznatog pravila da sila Boga ne moli, ni od toga nema nista.

Drugim recima, treba odustati od te logike da komsiji crkne krava i potruditi se da tvoja krava bude dobro. Srbi Bosnjake oputzuju da su krivi za ovo ili ono, Bosnjaci Srbe isto tako a dok se oni svadjaju Zapad je ostvario ono sto je hteo. Rat se srecom zavrsio, razultat su RS i FBiH tako da umesto zlih zelja treba gajiti planove da se u svom dvoristu (neki bi rekli toru) napravi nesto dobro i da kod njih sve lepo funkcionise. Umesto toga, nekima je draze da kuju planove kako da drugom nanesu zlo.
1. Medjunarodni sud pravde je rekao da nije dovoljno dokazano, tj da su nedostajali dokazni materijali da je Beograd ucestvovao u ratnim dejstvima u BiH a vise puta sam naveo zasto je upravo tako odgovorio. Uostalom sam Beograd je prosle godine na sudu u Londonu priznao svoje ucesce u ratu u BiH. Tako da je i vise nego istina.

2. Formalno i pravno danasnja RS je pravna nasljednica ratne RS pa je time i odgovorna za sve sto je radila za vrijeme rata. Isti princip vazi i za Federaciju.

3. Referendum i preglasavanje nije ni po principu demokratije niti po ovom specificnom slucaju illegalno.

4. Ukoliko ljudi nemaju pare da odplate odstetu onda se odgovornost prenosi na one koje si nalozili da se steta pocini, u ovom slucaju vlasti RS-a i Federacije.

Mozemo pricati a i dokazati da ako je iko zelio i radio na raspadu Jugoslavije to je bio Milosevic u cilju da samim raspadom dobije istorijsku priliku da prekroji granice Srbije. A sto se tice krava, gradjani BiH ne zele da Srbiji crkne krava vec da nam isporuci tu kravu za odstetu nase koju su ubili i pojeli.
Alfons Kauders

#353 Re: Ratna odšteta od RS

Post by Alfons Kauders »

willson wrote:
Alfons Kauders wrote:
willson wrote: A ti ocitio neznas citati ili bar zadrzati procitano ja sam rekao da odokativno mislim 1 na prema 3 kada je Bosnolog lupao 1 na prema 1000 tek poslije toga sam iznijeo brojeve i dalje nisam rekao sta mislim da ce da bude omjer nego da ce da bude jednocifren a ne 1 na prema 1000 udahni duboko pa ponovo procitaj hronoloskim redom i vidjeces da mi serviras nesto sto nisam rekao.
Kako ce biti pod cetnickom kontrolom pa to je bilo Marta 26 1992 godine, a teriroriji uklucujuci grad Brod je bio pod kontrolom HV i paravojnih formacija ( nesto sumnjam da su Zemir i Medo and Co. bili vise za HDZ nego za SDA) ali sada ce sudjenj pa cemo da vidimo. ;-)
Neznam abdicevci svasta pricaju da im se desavalo a ja iz licnog iskustva sam sklon da im povjerujem, ;-)
I dalje stoji hoce RS placati 100 godina ali Federacija ceka jedno 50 godina placanja a sta je to jebo 50 , 100 godina to ti prodje za cas pa da onda svi zivimo u miru i rahatluku. :mrgreen:
Ja sam ti vec rekao Zoka Cegar ti fino kaze silovale se Srpkinje djevojcice po bilijarskim stolovima ubijale pa onda ubijo ih srpski snajper. :x Tako su i oni koji su se druzili sa CACOM vodjeni pod poginuo od srpske granate. ;-)

Dok se ne prizna nanjeli su Srbi zla Hrvatim i Muslimanim , Hrvati su nanjeli zlo Srbima i Muslimanim i Muslimani su najnjeli zla Srbima i Hrvatim nije nicije maslo za ramazana i da nisu svi isto zla nanjeli mozda sto nisu htjeli ili sto nisu imali priliku onda ce se moci i pricati dalje . Dok god negiram zlocine po sistem ako ja priznam svoje onda ce mo biti isti nema napredka jer bez obzira sta su oni drugi uradili nase zrtve nece biti nista manje.
Ali svima je negacija postala uslovljena reakcija i tako mozemo u krug do sudnjeg/kijametskog dana.
ja bih samo da ponovim... :D

"prema evidenciji Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite, registrovano 22 368 poginulih u proteklom otadźbinskom ratu, od čega 20 903 borca Vojske RS i 1 405 civilnih žrtava."

a ti nekom drugom tushi svoju pricu druze, ovdje ne prolazi... :D
I ja bih samo da se ponovim ja vjerujem IDC -Sarajevo jer jedino njima vjeruje Haski Sud a te podatke iz RS okaci macku na rep .Ne prolazi ni to negiranje jos malo pa su svi Srbi izvrsili masovno samoubistvo . :lol:
znaci ti smatras da ministarstvo RS minimizira broj vlastitih zrtava? :-)

da si citao ono sto sam napisao u proslom postu, shvatio bi da sam i ja pominjao podatke IDC-a, koji uz ovu brojku jasno dokazuju ono sto sam napisao...

ukratko... cetnici su pobili vise srba u proslom ratu nego arbih... kontash?
elSaik

#354 Re: Ratna odšteta od RS

Post by elSaik »

Ja imam ove podatke...
U Bosni je prema informacijama Istrazivacko dokumentacionog centra poginulo 97.207 ljudi
Na osnovu mjesta pogibije moze se priblizno utvrditi ko ih je ubio. Evo nekoliko informacija do kojih sam dosao na osnovu mjesta i vremena pogibije. Neki od ovih podataka su zvanicni (Istrazivacko dokumentacionog centra) a neki dio mog proizvoljnog “istrazivanja”

97.207 ljudi od toga
Bosnjaci 64.036 65.88%
Srbi 24.905 25.62%
Hrvati 7.788 8%
ostali 478 0.5%

Civili
Bosnjaci 33.070 (83.33%) od Hrvata oko 3000 od Srba 30.000

Srbi 4.057 (10.27%) od Hrvata oko 750 od Bosnj. 3.300

Hrvati 2.163 (5.45%) od Bosnjaka oko 750 od Srba 1.400

Vojnici
Bosnjaci 30.966 U medjusobnim borbama oko 1000
u borbi sa Hrvatima oko 6.000
od Srba oko 24.000

Srbi 20.830
u borbi sa Hrvatima oko 7.500
u borbi sa Bosnjacima 13.300

Hrvati 5.625 91.5% u postrojbama HVO-a 7.7% u ABiH
u borbi sa Bosnjacima oko 3000
u borbi sa Srbima oko 2600

Regije Bosnjaci
Drina 23.741 37.7% od toga civili 16.708
Una 10.187 16.7% od toga civili 5.943
C.Bosna 6.815 11% od toga civili 1.430
Vrbas 1.223 od toga civili 3.541
Neretva 3.541 5.7% od toga civili 1.691
Posavina 6.299 10% od toga civili 1.682
Sarajevo 9.733 15% od toga civili 5943

Regije Hrvati
Drina 50
Una 382
C.Bosna 2.544
Vrbas 932
Neretva 1.415
Posavina 1.707
Sarajevo 749

ubijene Zene
Bosnjaci 7.277
Srbi 1.573
Hrvati 772

Djeca (do 15 godina)
Bosnjaci 1549
Srbi 114
Hrvati 93

Maloljetnici (do 18)
Bosnjaci 2.961
Srbi 218
Hrvati 172

Na kao sto rekoh osnovu mjesta pogibije moze se barem priblizno utvrditi i ko je ubio sve te ljude

Srbi su ubili 31.400 civila (30.000 Bosnjaka 1.400 Hrvata)
Sveukupno su ubili
4.000 Hrvata
54.000 Bosnjaka
58.000 ljudi

Bosnjaci ubili 4.000 civila ( 3.300 Srba 750 Hrvata)
Sveukupno su ubili
Bosnjaka 1.000
Srba 16.500
Hrvata 3750
Ukupno 21.250 ljudi

Hrvati ubili 3.750 civila (3000 Bosnjaka 750 Srba)
8250 Srba
9000 Bosnjaka
Ukupno 17.750 ljudi
elSaik

#355 Re: Ratna odšteta od RS

Post by elSaik »

Samo što se ovdje vodi evidencija kao da su jedino Bošnjaci ubijali Bošnjake, što će reći da nijedan Hrvat i Srbin nisu poginuli do ruke Srba i Hrvata što nije tačno.
BHCluster

#356 Re: Ratna odšteta od RS

Post by BHCluster »

Evo i Tuzlaci traze svoja prava!
400 građanskih tužbi
Republiku Srpsku tužile i žrtve "Tuzlanske kapije"

Pravobranilaštvu Republike Srpske stiglo je oko 400 tužbi građana Tuzle za naplatu nematerijalne ratne štete, a kao osnov uzeta je presuda generalu bivše Vojske RS-a Novaku Đukiću u slučaju “Tuzlanska kapija”.

Slobodan Radulj, pravobranilac RS-a potvrdio je za banjalučku Alternativnu televiziju da je riječ o pojedinačnim tužbama za koje tvrdi da su “neosnovane”.

Pravobranilaštvo RS-a u narednom period mora dati odgovor na te tužbe.

“Očekujem da, tek kada pošaljemo naš odgovor, sud eventualno zakazuje raspravu. Naš je prijedlog da se tužbe odbace imajući u vidu više razloga. Tužbe su neuređene, tu je i nenadležnost suda u Sarajevu i ne može RS biti tužena u cijelom ovom postupku”, tvrdi Radulj.

Novak Đukić je osuđen na 25 godina zatvora zbog zločina koji je počinjen nad civilima u Tuzli u dijelu grada zvanom Kapija kada je u granatiranju usmrćena 71 osoba, a ranjeno još preko 130.

Podsjećanja radi, sredinom decembra u Pravobranilaštvo RS-a stigle su i tužbe civilnih žrtava rata u Sarajevu, koje su do sada podnijele oko 1.400 tužbi protiv RS-a i traže odštetu od oko 900 miliona maraka.

Radi se, naime, o tužbama osoba koje traže odštete zbog granatiranja Sarajeva tokom rata, a kao osnov, uzeli su presudu Stanislavu Galiću, komandantu Sarajevsko-romanijskog korpusa Vojske RS-a.

Tada je Radulj potvrdio da su angažirali sve raspoložive resurse i da u roku od 30 dana treba da odgovore na tužbene zahtjeve.
Bravo samo naprijed...
LBVIEW

#357 Re: Ratna odšteta od RS

Post by LBVIEW »

willson wrote:
LBVIEW wrote:
Iz post-a u post sve vise napredujes- davno sam ja konstatirao sto si ti. :mrgreen:
Sabirati mrtve glave k'o da je rijec o jabukama a ne zrtvama zlocina, a pritom tvrditi da posjedujes empatiju i pijetet spram istih, moze "stati po kapu" samo potomku "prvoborca" s Bravskog.
Da imas malo soli u glavi bolje bi prostudirao podatke objavljene od strane IDC-a, te se ne bi ovdje provaljivao
uvecavajuci, a potom dva puta zbrajajuci bosnjacke civilne zrtve stradale od strane HVO-a.
Kad se uzme u obzir regija i godina rata kada/gdje je pocinjen najveci broj zlocina, te cinjenica koja vojna formacija
je na pomenutom podrucju imala efektivnu kontrolu, lako se dode do zakljucka ko je odgovoran za smrt daleko najveceg broja civila: VRS i MUP RS-a.To se jasno vidi i u optuznicama kao i presudama za ratne zlocine, pa je
tako omjer 9:1 izmedu zlocina pocinjenih od strane Srba(i to preko 90 odsto bosnjacke zrtve) i bosnjacko-hrvatskih zlocina zajedno(i bosnjacke i hrvatske i srpske zrtve). Jos kad se uzme u obzir da su tvoji "junaci" s brda ubijali i Srbe,kao i da su Srbi stradali i od strane HVO-a ispada da je broj srpskih zrtava za koje su odgovorni Bosnjaci manji oda broja bosnjackih zrtava za koji su odgovorni VRS i MUP RS u samo, na primjer, prijedorskom podrucju 92-e.
Uz to, vojno i politicko rukovodstvo Srba u BiH osudeno je, izmedu ostalog, i za genocid te ucestvovanje u udruzenom zlocinackom poduhvatu ciji je cilj bio "ciscenje" neSrba sa osvojenih podrucja(sve utvrdeno i presudeno od strane Haskog Tribunala), tako da je i budali jasno na koju stranu "kantar" debelo preteze.-
A ti nastavi trolati i kukati nad bjelosvjetskom nepravdom i urotom protiv Srba :mrgreen:
A ko sam to ja ? :lol:
Je si li siguran da si se ulogovao pod pravim imenom ?
Pa znas nas sa Bravskog kad oni pocnu zavijat i pjevati onu Grmec ori Biac gori :lol:
Neznam ja koje su to Srbe ubijali sa brda Srbi jer to nije objektivno utvrdjeno kao sto Zoka Cegar rece silovale se curice po biljarskim stolovima ubijale poslije i onda se tvrdilo da su ih ubili snajperisti sa brda ;-) :x
Sada nije po miloniti put Genocid nije presudjen za cijelu BiH or RS nego za akte genocida u Srebrenici .
Cudan ti je sud svakom presudi i dosudi . :-D
Ma ja, gdje bi Srbi tukli po Srajevu svoje. Vjerovatno su imali navodene rakete koje prepoznaju ko je Srbin pa fino zaobidu. Ili su gadali samo Velesice, gdje, kako fino kaze vas uvazeni general, nema puno srpskog zivlja. :-)
A sto se tice onog gore zavijanja, sto ste po Grmecu zavijali, zavijali ste. :D Sad vam nista drugo ne preostaje, nego da, sve po zaslugama, negdje daleko, slusate Zareta i Gocija. :D Lipo mi bude krivo sto ne pripadam tom kulturno-historijskom krugu. ;-)
Nego, nek si se ti "zemo" predstavio i na srajevskom forumu. Da ne bude, lazu oni Krajisnici, nismo mi takvi.
Sto se ono u Krajini kaze, znamo vas k'o staru paru ;-)
Alfons Kauders

#358 Re: Ratna odšteta od RS

Post by Alfons Kauders »

willson wrote:Ukratko to te ja pitam za one Srbe koje je Caco bacio u kazane a ispalo ubili ih srpski snajperisti i granate. :lol:
Simptomaticno je kako se vjeruje institucijama Sumske i genocidne kada brojevi rade u koristi odredjene grupe a svaki drugi put lazu i izmisljaju. :lol:
ma ja, sve je to zavjera bila... nijedan srpski geler i metak nije pogodio neduznog srbina u sarajevu ili tuzli...

samo sto ja licno poznajem neke koje jeste... a poznavao sam i neke koji su poginuli... valjda sam i ja dio te zavjere, ili sam kao mali ubijao svoje komsije pa se sad vadim...

vrs je pobila ogroman broj srba u granatiranju bosanskohercegovackih gradova... to nije moje misljenje, vec cinjenica... koja ocito smeta ljudima u rs... a i treba da im smeta
kv99

#359 Re: Ratna odšteta od RS

Post by kv99 »

willson wrote:
kv99 wrote:
willson wrote: Ja ti nesto ne drzim do podataka iz RS samo iz IDC - Sarajevo .
Ma koje naredio i sl. ima sud da utvrdi , taj teritoriji je oslobodjen u sadejstvu i u trenutku paljenja Dejtonski
sporazum je bio potpisan,
Sjekovac sam ja jednom vec objasnio na ovom forumu Sarajevo nije nista preduzelo da proba zastiti stanovnistvo Sijekovca , Broda i sire Brodske regije.
Ja sam odokativno rekao 1 naprema 3 jer kao sto rece jedan nas uvazeni forumas nisu jabuke nego ljudske glave da ih zbiramo ono iz pijeteta ;-)
Ja samo se drzim sta je IDC- Sarajevo objavio kao podatke.
Imaju na svojoj stranici i grafikone i sve do zadnje zrtve pobrojano .
Atif Dudakovic sam rece ja izgubih :1200 vojnika u borbama sa Srbima i 1400 u borbama sa Abdicevcima, a ja njemu vjerujem. ;-)
Pa kada si "oduzimao " i tvrdio da su cetnici pobili 23 000 ljudi od 33 000 tada nisi imao obzira da nisu jabuke pa si tvrdio da je omjer 3:1. Pa ja sam na osnovu tih podatak koje si ti postavio i na osnovu tvojih tvrdnji pokazao da ne znas matematiku ( podjeliti dva broja ) jer da znas ne bi tvrdio da je 23 000 / 4000 = 3 vec da je 5,5 :1. Ti si sam poceo da iznosis omjere ( 23 000 : 4075 ) i pokazujem samo da se koristis ociglednim falsifikatima.

Kao sto ti je vec receno na onoj temi o Sijekovcu Sarajevo nije nista poduzelo da zastiti ljude jer Sarajevo nije imalo mogucnosti da ih zastiti. Da si tako informisan kao sto tvrdis trebao bi da znas da je tada u tom podrucju vec bila proglasena cetnicka vlast koju je podrzavala JNA i Sarajevo nije imalo mogucnost da sprovede istragu ili da posalje snage jer su cetnici republicke snage proglasili za neprijateljske.
I pitamo sam ako je velikosrbima toliko stalo da zlocinci odgovaraju zasto se ne obrate onima koji su krivi za to ne samo u slucaju Sijekovca vec i M.G ? Krkan tvrdi da je u dobrim odnosima sa Josipovicem pa sto mu se ne obrati ? Ili zasto ne pita Covica da ovaj kao drzavljanin Hrvatske ne urgira pa da "lijepa njegova" izruci zlocince i one koji su naredili te zlocine ?
I Atif Duadokovic je rekao da je u BORBAMA izgubio 1400 ljudi sa Abdicevcima a ja sam ti rekao da nije bilo velikog gubitka civila kao sto si ti tvrdio jer da je po onim podacima po kojim pokusavas da smanjis odgovornost cetnika za ubijanje civila tada bi ABdic bio odgovoran za ubistva 5 000 Bosnjackih civila a sto nije istina. U sukobima Abdicevih kvislinga i ABIH ginuli su vecinom vojnici a sto tvrdi i sam general Dudakovic.
A ti ocitio neznas citati ili bar zadrzati procitano ja sam rekao da odokativno mislim 1 na prema 3 kada je Bosnolog lupao 1 na prema 1000 tek poslije toga sam iznijeo brojeve i dalje nisam rekao sta mislim da ce da bude omjer nego da ce da bude jednocifren a ne 1 na prema 1000 udahni duboko pa ponovo procitaj hronoloskim redom i vidjeces da mi serviras nesto sto nisam rekao.

" Odokativno" si tvrdio da je 3:1 ? Tvrditi takav omjer ne moze biti odokativno, ili je omjer takav kakav je ili nijeta .
Teritorija Bosanskog Broda nije bila u rukama HV marta 1992 i to je cista izmisljotina . Prvi napad koji su izveli cetnici je bio prema mostu koji povezuje Bosanski Brod sa Hrvatskom i pri tom trenutku polazni polozaji su bili 300 od samog mosta. Uzmi kartu u ruke pa se informisi sta to znaci. Napad na Sijkovac je bio upad jedinice HV i isto se tako inforimisi ko je napravio one snimke i ko je imao kontrolu nad tim podrucjem kada je taj snimak napravljen .
Ti vjerujes abdicevcima ali me ne iznenadjujes jer vidim da isto tako vjerujes i cetnickim podacima. I sta to znaci , da li su oni istiniti jer im ti vjerujes ?
I Cegar tako fino tvrdi da su cetnicki snajperisti ustvari bili silovane djevojke i to je po tebi istina ? Onaj isti Cegar koji to tvrdi u istom intervju kad tvrdi da je Vinko Samarlic ubijen od visokih oficira MUP BiH ? Da li i njemu vjerujes kao i abdicevcima ? Da li vjerujes da je Vinko ubijen na takav nacin iako svi drugi podaci i svjedoci tvrde drugacije ? Pa ako laze za Vinka a sto se moze lako utvrditi da laze ti tvrdis da on govori istinu za nesto sto je samo bazirano ...na osnovu cega ? I da li je rekao kako je dobio te podatke prije nego sto je prodao opremu koju je zaduzio u Specijalnoj i pobjegao u Zapadnu Ercegovinu ili poslije ?
Nanijeli su svi svima zlocine ali su XXXXX radili to sistematski, masovno, planski. Pogodi ko se krije iza XXXXX ;-)
Sam broj zlocina, nacin izvrsenja, rasprostranjenost, masovnost, dokazani plan za izvrsenje i sakrivanje zlocina dokazuje da nije istina " da su svi isto krivi " kao sto tvrdis kao i sto tvrde salonci. Jedina razlika je da ti za sebe trvdis da si "bivsi borac ABIH " a oni govore da su " borci za slobodu srpskog naroda" ali propaganda je doslovno ista.
Alfons Kauders

#360 Re: Ratna odšteta od RS

Post by Alfons Kauders »

willson wrote:
Alfons Kauders wrote:
willson wrote:Ukratko to te ja pitam za one Srbe koje je Caco bacio u kazane a ispalo ubili ih srpski snajperisti i granate. :lol:
Simptomaticno je kako se vjeruje institucijama Sumske i genocidne kada brojevi rade u koristi odredjene grupe a svaki drugi put lazu i izmisljaju. :lol:
ma ja, sve je to zavjera bila... nijedan srpski geler i metak nije pogodio neduznog srbina u sarajevu ili tuzli...

samo sto ja licno poznajem neke koje jeste... a poznavao sam i neke koji su poginuli... valjda sam i ja dio te zavjere, ili sam kao mali ubijao svoje komsije pa se sad vadim...

vrs je pobila ogroman broj srba u granatiranju bosanskohercegovackih gradova... to nije moje misljenje, vec cinjenica... koja ocito smeta ljudima u rs... a i treba da im smeta
A ja sam vazda mislio da ti petokolonasi su uvijek znali kada ce granatiranje pa se krili . :lol:
vidim da ti je ubijanje mojih komsija izvor zabave i smijeha, stoga odjebi i ne obracaj mi se vishe...
kv99

#361 Re: Ratna odšteta od RS

Post by kv99 »

willson wrote:
kv99 wrote:[

" Odokativno" si tvrdio da je 3:1 ? Tvrditi takav omjer ne moze biti odokativno, ili je omjer takav kakav je ili nijeta .
Teritorija Bosanskog Broda nije bila u rukama HV marta 1992 i to je cista izmisljotina . Prvi napad koji su izveli cetnici je bio prema mostu koji povezuje Bosanski Brod sa Hrvatskom i pri tom trenutku polazni polozaji su bili 300 od samog mosta. Uzmi kartu u ruke pa se informisi sta to znaci. Napad na Sijkovac je bio upad jedinice HV i isto se tako inforimisi ko je napravio one snimke i ko je imao kontrolu nad tim podrucjem kada je taj snimak napravljen .
Ti vjerujes abdicevcima ali me ne iznenadjujes jer vidim da isto tako vjerujes i cetnickim podacima. I sta to znaci , da li su oni istiniti jer im ti vjerujes ?
I Cegar tako fino tvrdi da su cetnicki snajperisti ustvari bili silovane djevojke i to je po tebi istina ? Onaj isti Cegar koji to tvrdi u istom intervju kad tvrdi da je Vinko Samarlic ubijen od visokih oficira MUP BiH ? Da li i njemu vjerujes kao i abdicevcima ? Da li vjerujes da je Vinko ubijen na takav nacin iako svi drugi podaci i svjedoci tvrde drugacije ? Pa ako laze za Vinka a sto se moze lako utvrditi da laze ti tvrdis da on govori istinu za nesto sto je samo bazirano ...na osnovu cega ? I da li je rekao kako je dobio te podatke prije nego sto je prodao opremu koju je zaduzio u Specijalnoj i pobjegao u Zapadnu Ercegovinu ili poslije ?
Nanijeli su svi svima zlocine ali su XXXXX radili to sistematski, masovno, planski. Pogodi ko se krije iza XXXXX ;-)
Sam broj zlocina, nacin izvrsenja, rasprostranjenost, masovnost, dokazani plan za izvrsenje i sakrivanje zlocina dokazuje da nije istina " da su svi isto krivi " kao sto tvrdis kao i sto tvrde salonci. Jedina razlika je da ti za sebe trvdis da si "bivsi borac ABIH " a oni govore da su " borci za slobodu srpskog naroda" ali propaganda je doslovno ista.
Ja ti rekoh zna se koje najvise zla nanjio ali se mora priznati da ga je bilo i na drugim stranama ne da bi se izjednacilo nego da bi se moglo krenuti dalje sami time tuzbe sa toga aspekta nisu losa stvar jer na kraju ce se znati sve.
Sada ubijanje zarobljenika po Vozuci se gleda malo iz tog aspekta da li je bilo organizovano i planski ili ne?
Ono sto jebe Federaciju je Mrkonjic Grad i Vozuca koji izgorise po Dejtonskom sporazum. ;-)
Ja znam gdje JNA i SDS paravojska drzala polozaj tu se linije nisu pomakle do '95 a da Brod i rafineriju puste cisto sumnjam . ;-)
Ja znam da je Cegar bio bolji borac od mnogih a vazda se sjetim onog jadnog Peze sto zavapi kada je najebo za Herendu : "Nemoj Vika da te kupuju za Roleks i kafic , reci ti istinu !"
Ko je rekao da i pripadnici ABIH nisu vrsili zlocine ? U kojem to ratu nije bilo zlocina ? Kao sto tvrdis da si tako dobro informisan onda bi treba da znas da su u 2SR cak i Saveznici vrsili zlocine , silovali, pljackali, ubijali zarobljenike itd. Ali niko ko ima koeficijnet inteligancije veci od broja cipela ne bi ih stavljao u istu ravan kao nacisticke zlocine . A znas li zasto ? Zato jer su nacisti to radili masovno, planski i sistematski. Niko sa imalo mozga u glavi i sa gramom stida u stijelu ne bi to tvrdio kao sto tvrde da su zlocini koje su vrsili cetnici isti kao i oni koji su vrsili pripadnici ABIH.
Na Vozuci je ABIH oslobodila cetnike koje su mudzahedini zarobili pa ih poslije razmjenila , toliko o "planu"ABiH da ih pobije .
Ono sto jebe salonce je da su za M.G grad krivi danasnji saveznici pa ne znaju kako da od njih traze da odgovaraju za te zlocine a da ne oslabe savez ;-)
Ti ne znas i nije sramota sto ne znas vec je sramota sto tvrdis da znas iako si informisan o suprotnom. Cetnici su marta 1992 u Bosanskom Brodu imali polozaje skroz u centru grada i prvi sukobi koji su se vodili su bili za kontrolu nad mostom i pocetni napadi cetnika su krenuli 300 m od mosta . Zato ti kazem da se informises prije nego sto se pocnes jos vise provaljivati.
Ti mnogo toga znas ali izgleda da samo mislis da znas jer bi isto tako trebao da znas da u istom intervju gdje Zoka tvrdi da su "snajperisti ustvari bili silovane djevojke " tvrdi kako su Vinka ubili visoki oficiri MUP BiH. Za prvu tvrdnju nema dokaza i zasniva se samo na njegovoj tvrdnji ( bez imena zrtve/ zlocinca/ mjesta/ datuma ...ustvari bez ikakve informacije ). Za drugu tvrdnju svaki drugi svjedok i informacija tvrdi suprotno pa se pitam da li mu u svemu vjerujes ? Tvrdi da je dobro infromisan pa kada mu vjerujes pitaj ga da li je dobio informacije prije ili poslije nego je prodao opremu i oruzje koje je zaduzio u Specijalnoj pa pobjegao u Zapadnu Ercegovinu ?
kv99

#362 Re: Ratna odšteta od RS

Post by kv99 »

willson wrote:
kv99 wrote:[
Ko je rekao da i pripadnici ABIH nisu vrsili zlocine ? U kojem to ratu nije bilo zlocina ? Kao sto tvrdis da si tako dobro informisan onda bi treba da znas da su u 2SR cak i Saveznici vrsili zlocine , silovali, pljackali, ubijali zarobljenike itd. Ali niko ko ima koeficijnet inteligancije veci od broja cipela ne bi ih stavljao u istu ravan kao nacisticke zlocine . A znas li zasto ? Zato jer su nacisti to radili masovno, planski i sistematski. Niko sa imalo mozga u glavi i sa gramom stida u stijelu ne bi to tvrdio kao sto tvrde da su zlocini koje su vrsili cetnici isti kao i oni koji su vrsili pripadnici ABIH.
Na Vozuci je ABIH oslobodila cetnike koje su mudzahedini zarobili pa ih poslije razmjenila , toliko o "planu"ABiH da ih pobije .
Ono sto jebe salonce je da su za M.G grad krivi danasnji saveznici pa ne znaju kako da od njih traze da odgovaraju za te zlocine a da ne oslabe savez ;-)
Ti ne znas i nije sramota sto ne znas vec je sramota sto tvrdis da znas iako si informisan o suprotnom. Cetnici su marta 1992 u Bosanskom Brodu imali polozaje skroz u centru grada i prvi sukobi koji su se vodili su bili za kontrolu nad mostom i pocetni napadi cetnika su krenuli 300 m od mosta . Zato ti kazem da se informises prije nego sto se pocnes jos vise provaljivati.
Ti mnogo toga znas ali izgleda da samo mislis da znas jer bi isto tako trebao da znas da u istom intervju gdje Zoka tvrdi da su "snajperisti ustvari bili silovane djevojke " tvrdi kako su Vinka ubili visoki oficiri MUP BiH. Za prvu tvrdnju nema dokaza i zasniva se samo na njegovoj tvrdnji ( bez imena zrtve/ zlocinca/ mjesta/ datuma ...ustvari bez ikakve informacije ). Za drugu tvrdnju svaki drugi svjedok i informacija tvrdi suprotno pa se pitam da li mu u svemu vjerujes ? Tvrdi da je dobro infromisan pa kada mu vjerujes pitaj ga da li je dobio informacije prije ili poslije nego je prodao opremu i oruzje koje je zaduzio u Specijalnoj pa pobjegao u Zapadnu Ercegovinu ?
Zlocin je zlocin a sada sto su jedni imali vise sanse nego drugi , a sada mozda su to cinili neodgovorni pojedinci mislim Dusan Tadic je pojedinac nije on citav Srpski narod.
Neznam ja gdje su bili polozaji ja znam da ih nije bilo u Sijekovcu da su ljudi kod kuca ubijani i nemozes me ubijediti da cica od 84 godine je pucao i pretrcavao od kuce do kuce. ;-)
Sto se tice tih oslobodjenih daj molim te reci mi da li si ti bio u Vozuci 95 jer ja jesam i recu ti da vec prvu noc je sleper iskipovao 51-og zivog Srbina i to doslovice iskipovao ono kamion kiper dize prikolicu i ljudi poispadase znas kolko ih je bilo do ujutru bez glave ? 51 :x Tek toliko za tvoju informaciju a da ti ne kazem kolko je to bilo od komande i logora Vojne Policije 3 Korpusa . ;-) Mani se prica o razmjenama pa jos su se godinam poslije Dejtona po Zenickom zatvoru sakrivana dva oficira VRS ( braca blizanci ) tek ih IPTF oslobodio jer su cuvani za razmjenu za Mahmuljinovu bracu kako rekose direktni izvrsioci skrivanja . ;-)
Znaci Zoka se penje na transporter da oslobodi Aliju i onda postane veliki hrvat i pobjegne a i sada je konfabulator samo cudna je ta paterna ko god sta kaze od zadanog misljena ili je lud ili je lazov .. :lol: :lol:
Daj te ljudi to "Salonac "ostavite za kakvog carsiskog insana ja sumnjak kakav salon . :lol:
Zlocin je zlocin ali samo bi neko bez inteligencije ili stida tvrdio da su isti zlocini koje su izvrsili Saveznici i Nacisti na isti nacin kao sto neki tvrde da su iste zlocine izvrsili cetnici i pripadnici ABIH. Pa i Ajhman je pojedinac a nije citav Njemacki narod pa sta to znaci da Nacisti nisu krivi za zlocine ? Svi su imali iste sanse za zlocin ali opet nisu izvrsili na isti nacin, ni po broju, ni po masovnosti, ni po planiranju, ni sistematski. Zna se razlika i ko je kako vrsio zlocine.
Tvrdio si da je Bosanski Brod bio pod kontrolom HV marta 1992 a sada tvrdis da ne znas gdje su bili polozaji ? Pa ako ne znas kako onda mozes da tvrdis da su imali kontrolu ? Ja ti kazem ako meni ne vjerujes onda se informisi jer se inace samo izvaljujes. I ja ne znam ko je pretrcavao ali znam da su zlocin izvele jedinice HV koje su upale iz Hrvatske. Zasto Dodik i ostali salonci ne zele da se pokrene pitanje nihove odgovornosti pitaj njega jer vidim da im vjerujes.
Pripadnici VP su oslobodili zarobljene cetnike iz mudzahedinskog logora i o tome je bilo svjedoceno u Haagu. Ako si tako dobro informisan zasto nisi otisao i to opovrgao ? I kako kazes ta 2 oficira su bila sakrivena tj ziva. Nisu bili zarobljeni , ispitivani pa ubijeni kao na primjer zarobljeni oficiri ABIH npr Avdo Palic.
Znaci da zato jer se Zoka 1992 penje na transporter mora da je istina kad 2010 tvrdi u istom intervju da je Vinko ubijen od strane oficira MUP BiH i da je " neko " silovao " nekoga " bez datuma i mjesta. Pravo da ti kazem ja bi mu i povjerovao za snajperiste ali je " usr*o " sa lazima o Samarlicu jer za silovanje postoji samo njegova rijec a ociglednom lazi je tu rijec izlizao. I kada vec gledas gdje je i kada bio da li znas da je Drazen Erdemovic isto tako poceo "karijeru " u ABIH , pa poslije u HVO a onda prebjegao cetnicima. Da li i njemu da vjerujemo na rijec jer je pocetkom rata bio u Armiji ?
kv99

#363 Re: Ratna odšteta od RS

Post by kv99 »

willson wrote:
kv99 wrote:
willson wrote: Zlocin je zlocin a sada sto su jedni imali vise sanse nego drugi , a sada mozda su to cinili neodgovorni pojedinci mislim Dusan Tadic je pojedinac nije on citav Srpski narod.
Neznam ja gdje su bili polozaji ja znam da ih nije bilo u Sijekovcu da su ljudi kod kuca ubijani i nemozes me ubijediti da cica od 84 godine je pucao i pretrcavao od kuce do kuce. ;-)
Sto se tice tih oslobodjenih daj molim te reci mi da li si ti bio u Vozuci 95 jer ja jesam i recu ti da vec prvu noc je sleper iskipovao 51-og zivog Srbina i to doslovice iskipovao ono kamion kiper dize prikolicu i ljudi poispadase znas kolko ih je bilo do ujutru bez glave ? 51 :x Tek toliko za tvoju informaciju a da ti ne kazem kolko je to bilo od komande i logora Vojne Policije 3 Korpusa . ;-) Mani se prica o razmjenama pa jos su se godinam poslije Dejtona po Zenickom zatvoru sakrivana dva oficira VRS ( braca blizanci ) tek ih IPTF oslobodio jer su cuvani za razmjenu za Mahmuljinovu bracu kako rekose direktni izvrsioci skrivanja . ;-)
Znaci Zoka se penje na transporter da oslobodi Aliju i onda postane veliki hrvat i pobjegne a i sada je konfabulator samo cudna je ta paterna ko god sta kaze od zadanog misljena ili je lud ili je lazov .. :lol: :lol:
Daj te ljudi to "Salonac "ostavite za kakvog carsiskog insana ja sumnjak kakav salon . :lol:
Zlocin je zlocin ali samo bi neko bez inteligencije ili stida tvrdio da su isti zlocini koje su izvrsili Saveznici i Nacisti na isti nacin kao sto neki tvrde da su iste zlocine izvrsili cetnici i pripadnici ABIH. Pa i Ajhman je pojedinac a nije citav Njemacki narod pa sta to znaci da Nacisti nisu krivi za zlocine ? Svi su imali iste sanse za zlocin ali opet nisu izvrsili na isti nacin, ni po broju, ni po masovnosti, ni po planiranju, ni sistematski. Zna se razlika i ko je kako vrsio zlocine.
Tvrdio si da je Bosanski Brod bio pod kontrolom HV marta 1992 a sada tvrdis da ne znas gdje su bili polozaji ? Pa ako ne znas kako onda mozes da tvrdis da su imali kontrolu ? Ja ti kazem ako meni ne vjerujes onda se informisi jer se inace samo izvaljujes. I ja ne znam ko je pretrcavao ali znam da su zlocin izvele jedinice HV koje su upale iz Hrvatske. Zasto Dodik i ostali salonci ne zele da se pokrene pitanje nihove odgovornosti pitaj njega jer vidim da im vjerujes.
Pripadnici VP su oslobodili zarobljene cetnike iz mudzahedinskog logora i o tome je bilo svjedoceno u Haagu. Ako si tako dobro informisan zasto nisi otisao i to opovrgao ? I kako kazes ta 2 oficira su bila sakrivena tj ziva. Nisu bili zarobljeni , ispitivani pa ubijeni kao na primjer zarobljeni oficiri ABIH npr Avdo Palic.
Znaci da zato jer se Zoka 1992 penje na transporter mora da je istina kad 2010 tvrdi u istom intervju da je Vinko ubijen od strane oficira MUP BiH i da je " neko " silovao " nekoga " bez datuma i mjesta. Pravo da ti kazem ja bi mu i povjerovao za snajperiste ali je " usr*o " sa lazima o Samarlicu jer za silovanje postoji samo njegova rijec a ociglednom lazi je tu rijec izlizao. I kada vec gledas gdje je i kada bio da li znas da je Drazen Erdemovic isto tako poceo "karijeru " u ABIH , pa poslije u HVO a onda prebjegao cetnicima. Da li i njemu da vjerujemo na rijec jer je pocetkom rata bio u Armiji ?
Nisu svi imali iste sanse jer su Srbi u Krajini imali Banjalucki Korpus koji je mogao kontrolisati vojnu stiuaciju i civilno stanovnistvo sto AR BiH bi imala kao veliki problem da otvara front sebi iza ledja dok se VRS kotrlja prema njima.
Medo , Zemir i ostali iz interventnog voda nisu bili pripadnici HV nego PL-HOS formacija koje su se borile za suverenu R BiH ,
Pripadnici VP nisu smjeli prdnuti u mudjahedinski logor ti prezivjeli su oslobodjeni na insistiranje rahmetli predsjednika a u HAG se nije otislo zato sto su ovi strpani u logor nego sto su poklani sva je bila prica nismo mi nego arapi a 3 Korpus nije imao kontrole nad njima i sada ces ti meni reci da oni nisu pobijeni i zakopani u Kamenici a onda kada su iskopani doslo je do napada to sam cuo na ekipu koja je vrsila eshumaciju i onda su do povratka iste sa policijom vrece sa kostima zapaljene .
Sto sam ja cuo za pokojnog Vinka je da je on izasao jer su ti koji su pucali njegove zene familija i da ga je jednan od njih ubio rafalom iz garonje . Ja tu nisam bio niti znam licno ijednog ucesnika tako da nemogu komentarisati .
Ta dvojica su zarobljena na Vozuci i odvedena ispitivana , onako propisno "naparena" i onda skrivana jos tri godine preo potpisivanju Dejtonskog sporazuma da se razmjene za leseve brace komadanta 3 Korpusa ubijene 1992 u Kozarcu

[youtube] http://www.youtube.com/watch?v=vXJP-leN ... re=related
[/youtube]
Ne preporucuje se osobama losega zdravlja.
a evo ti kako je to izgledalo , nemoras obracati paznju na izjave imas orginalne snimke el. mudj.
Kakv korpus je to trebao da se kolju i ubijaju civili ? Lijepo si tvrdio da bi i ABIH klala i ubijala samo da je imala istu priliku ali to je i imala ali nije radila.Bilo je puno civil po teritoriji gdje je ABIH imala kontrolu pa opet nije bilo ni blizu istih zlocina, ni po broju, ni metodici , ni planiranju itd. Za ubijanje civila nije bio potreban korpus kao sto nije ni trebao ni cetnicima. Najvece i najkrvavije zlocine nisu izvrsili tenkovima i avionima vec kamom i puskama .
Ako vec tvrdis da nije bilo upada VP zasto nisi otisao u Haag i to potvrdio tamo ? Jbg, malo precesto se stvari koje su se mogle da "dokazu " na sudu kada sve prodje na forumu vade iz naftalina :-)
Zoka tvrdi u istom intervju da su " snajperisti ustvari bile silovane djevojke " kada tvrdi da je Vinko bio ubijen od oficira MUP BiH. Za navode o "silovanju " postoji samo njegova tvrdnja ( ni ime zlocinca/ zrtve, mjesta, datuma) ...tj postoji samo njegova rijec a tu rijec je tvrdnjom o Vinku sam popljuvao.
I kazem ti za te zarobljenike , nisu zarobljeni, ispitani pa onda ubijeni i tijela sakrivana 14 godina. Oni su drzani zivi i zivi su i nadzeni za razliku od oficira ABIH koji sz pali u cetnicke ruke.Zato to i govorim cijelo vrijeme, zlocini su bili ali zlocini nisu bili isti, ni po razmjeru, ni po broju, planiranju, metodici itd.
vonSchtigliz

#364 Re: Ratna odšteta od RS

Post by vonSchtigliz »

Sad poslije rata puno nekih pametnjakovica svaki napravio svoj spisaka poginulih, ispade na kraju da vise ljudi nastrada u saobracajnim nesrecama ili od prirodne smrti nego od rata. Sledeci put kad neki od ovih sveznajucih pocnu da prostiru spiskove poginulih vojnika i civila iz samo njima poznatih izvora bez imalo dokaza ili imana osoba koje su te spiskove nacinili nek bar postave spisak za moj rodni grad Banjaluku ( i granicne opstine ) pa da bar mogu posto poznajem situaciju da licno provjerim koliko je doslovno odnosno ne. Kad se vec prave toliko pametni da znaju sta se desavalo u svakoj zabiti ove zemlje i to u ratu nadam se da im to nece biti tesko ili nek prestanu da lupetaju.
kv99

#365 Re: Ratna odšteta od RS

Post by kv99 »

willson wrote:
kv99 wrote:
Kakv korpus je to trebao da se kolju i ubijaju civili ? Lijepo si tvrdio da bi i ABIH klala i ubijala samo da je imala istu priliku ali to je i imala ali nije radila.Bilo je puno civil po teritoriji gdje je ABIH imala kontrolu pa opet nije bilo ni blizu istih zlocina, ni po broju, ni metodici , ni planiranju itd. Za ubijanje civila nije bio potreban korpus kao sto nije ni trebao ni cetnicima. Najvece i najkrvavije zlocine nisu izvrsili tenkovima i avionima vec kamom i puskama .
Ako vec tvrdis da nije bilo upada VP zasto nisi otisao u Haag i to potvrdio tamo ? Jbg, malo precesto se stvari koje su se mogle da "dokazu " na sudu kada sve prodje na forumu vade iz naftalina :-)
Zoka tvrdi u istom intervju da su " snajperisti ustvari bile silovane djevojke " kada tvrdi da je Vinko bio ubijen od oficira MUP BiH. Za navode o "silovanju " postoji samo njegova tvrdnja ( ni ime zlocinca/ zrtve, mjesta, datuma) ...tj postoji samo njegova rijec a tu rijec je tvrdnjom o Vinku sam popljuvao.
I kazem ti za te zarobljenike , nisu zarobljeni, ispitani pa onda ubijeni i tijela sakrivana 14 godina. Oni su drzani zivi i zivi su i nadzeni za razliku od oficira ABIH koji sz pali u cetnicke ruke.Zato to i govorim cijelo vrijeme, zlocini su bili ali zlocini nisu bili isti, ni po razmjeru, ni po broju, planiranju, metodici itd.
Imaju podatci na IDC - Sarajevo sa godinam i regijama i spolom i svim ostalim podjelama.

Za svu dalju raspravu samo mi reci da li si ti bio vojnik u periodu 92-95 ?
Prvo bez tenka i aviona nema kame i puske .
Banjalucki korpus je bio najaci korupus u BiH u to doba , sto rece jedan moj prijatelj Banajalucanin sta smo to mi mogli sa puskama i pistoljima napast na Banjalucki korpus pa izginuti kao Prijedorcani ? :x Lako je haraciti narod kada stoji korpus iz tebe a narod ide onom logikom nece mene.
Gdje je imala sansu , nemoj biti naivan pa iz Zenice su se Srbi vecinom iselili a Srbi su zaposjeli gradove u prve dvije sedmice od Banja Luke do Doboja i tako redom , umro Rasim pa se nije zavrsilo a doveli su oni par svjedoka cak i arapa da to kaze , i opet negacija zlocina sa onim zlocin je zlocin kao eto vidis ja to razumijem . Oni su drzani zivi jer tesko bi ih bilo skrivati po hladnjaci :lol: a nasao ih je IPTF i to sto su izvrsili upad u KPD Zenica a Predator ( bespilotna letjelica ) kruzila iznad KPD i kada su ih u panici prebacili iz zatvorskih prostorija u kotlovnicu doso oficir IPTF i kaze de otvori kotlovnicu , kad tamo oni u kotlovnici , bili bi i oni likvidirani samo htjeo covjek da nadje svoju bracu pa su zato ostali zivi. ;-)
Prijedorcani nisu izginuli kada su napali na tenkove vec kada su pobijeni po logorima puskama i kamama , kada su bacani niz stijene i odvozeni pojedinacno iz kuca na " ispitivanje ...i sta mislis ko ih je vodio i gdje ? Policija u uniformi, u sluzenim kolima i u policijsku stanicu u po bijela dana pa je li tako bilo i u Zenici ? I jesu li i po Bratuncu, Zvorniku, Visegradu, Foci, Sanskom Mostu itd ubijani jer su napadali tenkove ?
Pa kako onda mozes da tvrdis da je bilo zlocina na isti nacin ? Tvrdis da su BiH Srbi vecinom iselili iz Zenice ...pa kako onda da je bilo na isti nacin kao sto su to cetnici radili ? Gdje su ti logori ( kao npr Omarska, Trnopolje, Keraterm itd ), da je na stotine zarobljenika pobijeno u jednom danu itd. Kako to da je bilo isto ako nije bilo isto ?
Pa kakve veze ima sto nisu bili po hladnjacama ? Da li su bili ubijeni ili ne ? Da li su zavrsili kao zarobljeni oficiri ABIH koji bi pali cetnicima u ruke ? Po cemu je isto ako nije isto ? Ti trvdis da bi oni bili ubijeni ali ja te pitam da li su bili ubijeni ? I da li je zlocin jer bi po tebi bili ubijeni ili je zlocin sto nisu ubijeni ?
Znaci sada si dosao to toga da nije bilo isto vec da bi "bilo isto " ? Super ti to objasni, de mi reci sto ti ovdje radis , ako mozes tako da znas sta bi se dogodilo u buducnosti i kako je ABIH imala takve zlocinacke namjere sto nisi odma otisao iz Zenice vec 1990 ? Ili 1991 ? Ili 1992 ?
BHCluster

#366 Re: Ratna odšteta od RS

Post by BHCluster »

willson wrote: Istraživačko dokumentacioni centar Sarajevo- IDC

Istraživačko dokumentacioni centar je formiran 19. aprila 2004. godine kao pokušaj da se nastavi decenijska tradicija koju smo baštinili u okviru Komisije za prikupljanje činjenica o ratnim zločinima koju je formiralo Predsjedništvo Republike Bosne i Hercegovine 28. aprila 1992. godine.

IDC je nezavisna, neprofitna, profesionalna, nevladina i nepristrana institucija koja ima zadatak da istražuje i sakuplja dokumente, činjenice i informacije o genocidu, ratnim zločinima i svim oblicima kršenja ljudskih prava bez obzira kojoj etničkoj, socijalnoj, religijskoj ili rasnoj skupini žrtve pripadaju. Baza podataka kao kičma ukupne organizacije IDC-a je jedna od najvećih koja u ovoj oblasti postoji u civilnom sektoru na teritoriji BiH. Arhiva sadrži milione stranica različitih dokumenata, audio i video materijala te izjava preživjelih i očevidaca pojedinih događaja. U arhivi se nalazi više od 60.000 fotografija i 3 500 sati video zapisa. Dokumentacija je na raspolaganju Međunarodnom krivičnom Tribunalu za bivšu Jugoslaviju u Hagu, domaćim tužiocima i sudovima, a djelimično vladinim i nevladinim organizacijama. Registrovano je preko 440 lokacija zatvora i koncentracionih logora, 320 masovnih grobnica i 900 incidenata masovnih ubistava u kojima su većinom žrtve bili civili.

Smatramo da su naši glavni ciljevi:

-istraživanje i prikupljanje faktografije i dokumenata i njihovo analiziranje i pohranjivanje u bazu podataka i arhiv;

-pomaganje pravosudnim institucijama u kažnjavanju zločina i ostvarivanju pravde i moralne satisfakcije za žrtve;

-očuvanje procesa izvan dnevno političkih i ideoloških uticaja i manipulacija;

-suradnja s međunarodnim vladinim i nevladinim organizacijama na razmjeni iskustava i znanja;

- pomaganje izgradnje i jačanje institucija civilnog društva;

Organizovanje i vođenje procesa suočavanja s prošlošću je, zapravo, sakupljanje faktografije i dokumentovanje prošlosti, načina kako su ljudi stradali, aktivan odnos spram minulih događaja, a ne amnestija i amnezija. To je za nas sprečavanje historijske revizije, falsifikata i manipulacije događajima iz prošlosti, stvaranje ambijenta snažnijeg osjećanja društvene odgovornosti prema patnji žrtava. Naš jedini argument su fakti i informacije prikupljenje kroz stalni istraživački rad na terenu, a naš najpouzdaniji izvor saznanja su, prije svih, same preživjele žrtve zločina. Cijenimo da samo na taj način možemo doprinjeti očuvanju historijskog pamćenja i dostojanstvenom suočavanju s tragičnom prošlošću, koje treba biti oslobođeno svake ideologizacije i politikanstva. Na svima nama je zadatak da očuvamo pamćenje i stvorimo institucionalni okvir na kojem će generacije koje dolaze temeljiti važne životne odluke i biti spremne na vrijeme prepoznati i spriječiti ponavljanje zločinačkih nakana.

A evo i link za vas vase grofstvo :lol: :

http://www.idc.org.ba/
Pa is dokumentacije IDC-a moze se zakljuciti da samo u Podrinju je poginulo vise Bosnjaka, Muslimana ili ti ga kako Predsjednica RS rece ljudi sa "genetskim poremecajem" nego svih Srba, i sta to onda dokazuje?
BHCluster

#367 Re: Ratna odšteta od RS

Post by BHCluster »

willson wrote:
BHCluster wrote: Pa is dokumentacije IDC-a moze se zakljuciti da samo u Podrinju je poginulo vise Bosnjaka, Muslimana ili ti ga kako Predsjednica RS rece ljudi sa "genetskim poremecajem" nego svih Srba, i sta to onda dokazuje?
Da se zna koliko je poginulo tako da raznorazni logzi nemogu bacati ofrlje brojeve.
I sta ti brojevi kazu? Kada se uzme u obzir njihov pol, godine, nacin stradavanja, i mjesta gdje su otkrivena njihov tijela...
kv99

#368 Re: Ratna odšteta od RS

Post by kv99 »

willson wrote:
kv99 wrote:
Prijedorcani nisu izginuli kada su napali na tenkove vec kada su pobijeni po logorima puskama i kamama , kada su bacani niz stijene i odvozeni pojedinacno iz kuca na " ispitivanje ...i sta mislis ko ih je vodio i gdje ? Policija u uniformi, u sluzenim kolima i u policijsku stanicu u po bijela dana pa je li tako bilo i u Zenici ? I jesu li i po Bratuncu, Zvorniku, Visegradu, Foci, Sanskom Mostu itd ubijani jer su napadali tenkove ?
Pa kako onda mozes da tvrdis da je bilo zlocina na isti nacin ? Tvrdis da su BiH Srbi vecinom iselili iz Zenice ...pa kako onda da je bilo na isti nacin kao sto su to cetnici radili ? Gdje su ti logori ( kao npr Omarska, Trnopolje, Keraterm itd ), da je na stotine zarobljenika pobijeno u jednom danu itd. Kako to da je bilo isto ako nije bilo isto ?
Pa kakve veze ima sto nisu bili po hladnjacama ? Da li su bili ubijeni ili ne ? Da li su zavrsili kao zarobljeni oficiri ABIH koji bi pali cetnicima u ruke ? Po cemu je isto ako nije isto ? Ti trvdis da bi oni bili ubijeni ali ja te pitam da li su bili ubijeni ? I da li je zlocin jer bi po tebi bili ubijeni ili je zlocin sto nisu ubijeni ?
Znaci sada si dosao to toga da nije bilo isto vec da bi "bilo isto " ? Super ti to objasni, de mi reci sto ti ovdje radis , ako mozes tako da znas sta bi se dogodilo u buducnosti i kako je ABIH imala takve zlocinacke namjere sto nisi odma otisao iz Zenice vec 1990 ? Ili 1991 ? Ili 1992 ?
Prvo ti jos nisi odgovorio na pitanje o tvom ucescu u ratu ?

Jelde nisi ti cuo za Kurevsku Cetu za Ribara i Hadziju ? Prijedorcani nisu sjedili kao drugi nego su krenuli herojski u sigurnu smrt rijeseni da umru boreci se za razliku od mnogih drugih Krajskih i Bosanskih carsija koje padose saptom.
Evo ti link da naucis nesto
http://mojprijedor.com/com/index.php?op ... &Itemid=57

A u Zenici u pocetku zavrsis u kombiju i onda Hotel Internacional, Stadion Celikov ( svlacionice) a poslije su skontali da ode benzin tako da ti samo jave da sam dodjes do "Muzicke Skole" a sad ti budi mangup pa se nemoj pojavit. ;-)
Neki su proveli i citav rat u KPD Zenica 5 paviljon , pa nemozes prodavati multikulturu a istovremeno biti isti kao oni jednoumljasi protiv kojih se boris tada se kockas sa sta ce svijet uraditi mozda kazu ko vas jebe i pust Srbe .
Pa nisu ubijeni jer je lakse mjenjati zive za mrtve nego mrtve za mrtve jer tako ljudi imaju malo vise motivacije. ;-)
Koji oficir AR BiH nisi moga nadporucnika vidjeti na liniji a svi ostali komanduju sa IKM jedno 10 km od linije cast izuzetcima , kad linija padne prvi razgule oficiri pa znali su im cetnici zarobit sifrarnike i cinove da ih ne imenujem ali vecina boraca 3 korpusa zna o kome ja pricam. :lol:
Pa ja sam sacekao da rat stane dao vam sansu da je to samo produkt ratne situacije i onda sam se ispalio iz te multikulture u SAD.
A evo ti link da vidis kako se Kantonalni tuzilac boji spomenuti i jedno ime na TV :

Bio sam pocetkom rata u Armiji pa sam presao u HVO pa sam se onda borio za cetnike tako da sigurno zadovoljavam kriterije po kojima ocjenjujes istinitost.

Prijedorcanima svala cast, krenuli na tenkove ali da li su zbog toga nastradali ? Tvrdis da banjalucani nisu napali da ne bi prosli kao prijedoraci pa to znaci da su prijedorcani sami krivi sto su onako nastradali ? Da li su isto tako i oni po Bratuncu, Visegradu, Zvorniku, Sanskom Mostu, Rogatici itd nastradali jer su krenuli na tenkove ? Pametno ti to radis, gotovo neprimjetno prebacujes odgovornost za zlocine na zrtve a ne na zlocince.
Neki su proveli citav rat u zatvoru u Zenici ...pa to znaci da su neki proveli cijeli rat u Keratermu i Omarskoj...pa su svi isti...ili ne ?
I lakse je drzati zive ljude godinama po zatvoru nego ih ubijati ? Jel to na isti onaj nacin na koji " zli i podli " Bosnjaci nisu rusili crkve jer su se samo pravili pred kamerama ali su cetnici bili "naivni " pa su to radili javno i bez pardona ? I koga su to cetnici planirali da razmjenjuju barem mrtve kada su ih bacali u masovne grobnice/ rijeke/ palili/ otkopvali pa opet zakopavali, bacali na deponije smeca itd ? Znaci lakse je ubiti 30 000 civila nego drzati zive ljude ? Pa sto ih cetnici nisu drzali zive ako je tako lako ? Kako te nije stid .
Ti opet "sta bi bilo kad bi bilo " ? Znaci nisu mogli da zarobe oficire ABIH jer su ovi bjezali ali su cetnicki oficiri bili uz svoje vojnike pa padose u zarobljenstvo ? I samo zbog toga nije bilo pobijenih oficira ABIH ? Kako te nije stid tako nesto tvrditi kada sam ti par puta naveo primjer Avde Palica kojeg su oteli iz baze UN kada su pregovarali, drzali zarobljenog po tajnim zatvorima , ispitivali i onda ubili sa drugim clanovima ratnog predsjednistva Zepe ? Sve se vise uvlacis u te neistine jer vise ni " bilo bi " nije dovoljno da opravdas sto se opravdati ne moze.
BHCluster

#369 Re: Ratna odšteta od RS

Post by BHCluster »

willson wrote: Znaci nisi vidjeo rata pa jer nemas odgovor na vrlo jednostavno pitanje . ;-) :lol:
Rahmetli Avdo je otisao kao pregovarac iu demilitarizovanoj zoni a odgovornost je na prvom mjestu UN sto nije mu pruzila zastitu . :x
Banjalucani nisu imali muda kao Prijedorcani samo ja garantujem ti nisi znao sta se desilo do danas. ;-)
Morate da se usaglasite izmedju sebe jeli vas SDA naoruzao ili nije to se mjenja po potrebi .
Ne vecina je provela samo tri mjeseca logori u RS su raspusteni jos 92 posebno ti u Prijedorsko Ljubiskoj regiji a logorasi poslani u STL :roll: Sada nekada je smrt bolja od logora. Ja ti rekoh cast izuzetcima ali za razliku od tebe ja pricam iz iskustva a ne pricali mi pricu ti izuzetci su danas ili mrtvi ili invalidi a ove sto paradirjau znaj da su sjedili po IKM -ovima .
Nisu ni Srbi javno dizali dzamije i katolcke crkve u vazduh pitaj bilo koga iz tih gradova nego samo u po noci sastavi detonacija i NN lica.
Zamisli sta bi bilo da izaslo na CNN zli bosnjaci ruse kriscansku bogomolju pa NATO bi poceo bombardovanja istu noc sa svojim saveznicima Srbima .\
Isto ja ti rekoh i kad se nadju kosti onda su se palile . A mozes misliti kako je podlo i perfidno pobiti ljude pa onda to podvesti po ubistvo a ne ratni zlocin . :x A takvih malo previse slucajeva na Bosnjackoj strani , ako ne vjerujes meni pogledaj ostatak djelove 2,3,4, RAvne Linije Smrti na linku koji sam ti obezbjedio.
Za tebe neistine za mene istine itd.
Na banjaluku ni jedna granata da pade, niti jedan snajperski metak opali, niti jedna bomba niti jedno ubistvo nista od srane Bosnjaka i Hrvata a sta dobise za uzvrat mucenja, ubistva i progon od koga? nekih nepoznatih lica, pa ti meni reci ko kome moze da pogleda u oci nakon svega? I zamisli molimte da neko u sami centar Banjaluke donese dovoljno eksploziva da digne u zrak Frhadiju, Arnaudiju i Gazanferiju a da niko nezna ko je to uradio, daj bolan probudi se! Ali zato sto ti Banjalucki Bosnjaci i Hrvati nemase muda kako ti rece da napadnu svoje komsije a dobise ono sto jesu ce i te kako da naplate od RS-a ono po zakonu ni manje ni vise a ako sudovi u RS, FBiH ili na nivou BiH nisu u stanju da to urade ima ko hoce.
kv99

#370 Re: Ratna odšteta od RS

Post by kv99 »

willson wrote:[
quote="kv99"]

Bio sam pocetkom rata u Armiji pa sam presao u HVO pa sam se onda borio za cetnike tako da sigurno zadovoljavam kriterije po kojima ocjenjujes istinitost.

Prijedorcanima svala cast, krenuli na tenkove ali da li su zbog toga nastradali ? Tvrdis da banjalucani nisu napali da ne bi prosli kao prijedoraci pa to znaci da su prijedorcani sami krivi sto su onako nastradali ? Da li su isto tako i oni po Bratuncu, Visegradu, Zvorniku, Sanskom Mostu, Rogatici itd nastradali jer su krenuli na tenkove ? Pametno ti to radis, gotovo neprimjetno prebacujes odgovornost za zlocine na zrtve a ne na zlocince.
Neki su proveli citav rat u zatvoru u Zenici ...pa to znaci da su neki proveli cijeli rat u Keratermu i Omarskoj...pa su svi isti...ili ne ?
I lakse je drzati zive ljude godinama po zatvoru nego ih ubijati ? Jel to na isti onaj nacin na koji " zli i podli " Bosnjaci nisu rusili crkve jer su se samo pravili pred kamerama ali su cetnici bili "naivni " pa su to radili javno i bez pardona ? I koga su to cetnici planirali da razmjenjuju barem mrtve kada su ih bacali u masovne grobnice/ rijeke/ palili/ otkopvali pa opet zakopavali, bacali na deponije smeca itd ? Znaci lakse je ubiti 30 000 civila nego drzati zive ljude ? Pa sto ih cetnici nisu drzali zive ako je tako lako ? Kako te nije stid .
Ti opet "sta bi bilo kad bi bilo " ? Znaci nisu mogli da zarobe oficire ABIH jer su ovi bjezali ali su cetnicki oficiri bili uz svoje vojnike pa padose u zarobljenstvo ? I samo zbog toga nije bilo pobijenih oficira ABIH ? Kako te nije stid tako nesto tvrditi kada sam ti par puta naveo primjer Avde Palica kojeg su oteli iz baze UN kada su pregovarali, drzali zarobljenog po tajnim zatvorima , ispitivali i onda ubili sa drugim clanovima ratnog predsjednistva Zepe ? Sve se vise uvlacis u te neistine jer vise ni " bilo bi " nije dovoljno da opravdas sto se opravdati ne moze.[/quote
Znaci nisi vidjeo rata pa jer nemas odgovor na vrlo jednostavno pitanje . ;-) :lol:
Rahmetli Avdo je otisao kao pregovarac iu demilitarizovanoj zoni a odgovornost je na prvom mjestu UN sto nije mu pruzila zastitu . :x
Banjalucani nisu imali muda kao Prijedorcani samo ja garantujem ti nisi znao sta se desilo do danas. ;-)
Morate da se usaglasite izmedju sebe jeli vas SDA naoruzao ili nije to se mjenja po potrebi .
Ne vecina je provela samo tri mjeseca logori u RS su raspusteni jos 92 posebno ti u Prijedorsko Ljubiskoj regiji a logorasi poslani u STL :roll: Sada nekada je smrt bolja od logora. Ja ti rekoh cast izuzetcima ali za razliku od tebe ja pricam iz iskustva a ne pricali mi pricu ti izuzetci su danas ili mrtvi ili invalidi a ove sto paradirjau znaj da su sjedili po IKM -ovima .
Nisu ni Srbi javno dizali dzamije i katolcke crkve u vazduh pitaj bilo koga iz tih gradova nego samo u po noci sastavi detonacija i NN lica.
Zamisli sta bi bilo da izaslo na CNN zli bosnjaci ruse kriscansku bogomolju pa NATO bi poceo bombardovanja istu noc sa svojim saveznicima Srbima .\
Isto ja ti rekoh i kad se nadju kosti onda su se palile . A mozes misliti kako je podlo i perfidno pobiti ljude pa onda to podvesti po ubistvo a ne ratni zlocin . :x A takvih malo previse slucajeva na Bosnjackoj strani , ako ne vjerujes meni pogledaj ostatak djelove 2,3,4, RAvne Linije Smrti na linku koji sam ti obezbjedio.
Ja sam ti lijepo odgovorio da sam bio prvo u Armiji BiH pa sam presao u HVO pa onda se borio za cetnike pa zato imam kod tebe pravi kredibilitet jer samo takvi koji su izdali sve sto mogu pa se onda pokaju mogu da po tebi govore istinu.
O Prijedoru znam vise nego sto ces ikad znati i meni ne treba link. Ja sam te lijepo pitao da li su prijedorcani pobijeni jer su isli na tenkove ? Ako jesu da li znaci da su isto tako i po Bratuncu, Rogatici, Visegradu, Zvorniku sami izazvali cetnike da ih ovi pobiju ?
I proveli "samo " tri mjeseca po logorima ? Po logorima po kojima je masakrirano na hiljade zarobljenika i gdje se jos traga za oko hiljadu nestalih iz Prijedora i okoline ? I na kraju kada su prosla " samo " tri mjeseca strpali na autobuse u po bijela dana u Prijedoru , odvezli na Vlasic i pobacali niz stijene i sve to u po bijela dana i od strane zvanicnih policajca a poslije toga se "nevini srpski civilili " pobunili ....ne zato jer su pobijeni logorasi jer ptice raznose komade tijela na krovove .
Rahmetli Avdo Palic je bio otet iz UN baze pred strancima svjedocima ...i pored toga ubijen. I ti imas obraza da tvrdis da je ABIH ista jer je drzala zive zarobljene oficire cetnike ?
Unistiti 95 % vjerskih objekata i vecinu tamo gdje nije metka ispaljeno u borbi je javno , planirano, masovno i sistematski.
A ako mislis da nije podlo i licemjerno pobiti ljude snajperima i granatama sa brda i onda te iste ljude staviti na listu " nevinih srpskih zrtava muslimanskog terora " onda je lahko svatiti sto branis to sto se ne moze odbraniti. Na isti nacin kao kada se tvrdi kako su "svi isti " a kada se pita kako su isti ..."dokaz " je : "pa mogli su " :-)
luckypot

#371 Re: Ratna odšteta od RS

Post by luckypot »

o @willsone iliti @exliberal :D kako si se ono ranije titulirao i samopisivao - "potomak stare sarajevske srpske familije", "borac abih sa žuči", "prinudno odveden iz svog stana na kopanje rovova od strane cace" ili šta ono već bi - jesi li ubjedio koga da srbi nisu demokratski glasali za klanje i genocid? slabo ti ide, tolike godine truda a rezultati ništa, puno su brate dokumentacije braća ostavili iza sebe, puno i previše, ne može rijeka amazon i kompletna dita tuzla oprati smrad i prljavštinu
A-R-N-I

#372 Re: Ratna odšteta od RS

Post by A-R-N-I »

Ja cu da tuzim. Nicim izazvan sam morao da prozivljavam razne patnje 44 I kusur mjeseci (sto sa puskom sto sa kanisterom) I cu da iskoritim svoje pravo na to da neko (barem finansijski) nadoknadi, I do Strasbura ako bude trebalo …..
Bosnolog

#373 Re: Ratna odšteta od RS

Post by Bosnolog »

willson wrote:[
quote="kv99"]

Ti opet "sta bi bilo kad bi bilo " ? Znaci nisu mogli da zarobe oficire ABIH jer su ovi bjezali ali su cetnicki oficiri bili uz svoje vojnike pa padose u zarobljenstvo ? I samo zbog toga nije bilo pobijenih oficira ABIH ? Kako te nije stid tako nesto tvrditi kada sam ti par puta naveo primjer Avde Palica kojeg su oteli iz baze UN kada su pregovarali, drzali zarobljenog po tajnim zatvorima , ispitivali i onda ubili sa drugim clanovima ratnog predsjednistva Zepe ? Sve se vise uvlacis u te neistine jer vise ni " bilo bi " nije dovoljno da opravdas sto se opravdati ne moze.[/quote
Znaci nisi vidjeo rata pa jer nemas odgovor na vrlo jednostavno pitanje . ;-) :lol:

Djelujes totalno napuseno i rastrojeno,prije nego nastavis sa pisanjem u vjetar moga bi malo da procitas neke presude i da se bolje informises,ovo sto trunis je rekla kazala,prije nego sto nastavis sa svojim nebulozama otidi za pocetak na ovu temu,jes da uzivas u Cosicevoj doktrini lazima i negacijom protiv zavjera ali je istina drugacija :razz: http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... =3&t=22063

Usput da procitas sta su izjavile ugledne svijetske licnosti o velikosrbima i njohovom ludili a na osnovu njihovog ponasnja i podrske koju su dobijali od vecine Srba u vijeme pokusaja stvaranja Srboslavije cinjenjem planskih i sistematskih monstruoznih zlocina nad golorukim komsijema ukljucujuci i genocid,.........
Izjave uticajnih llidera Svijeta o Srbima i njihovim liderima:

"Srbi su narod bez zakona i bez vjere. To je narod razbojnika i terorista."
(Izjava Žaka Širaka, predsjednika Francuske, za ručkom, juna 1995. povodom sastanka sefova vlada država članica EU)

"Mi bi smo trebali da Srbiju osudimo na karantin, sve dok se virus koji ona nosi ne izbriše."(David Gompert, stariji direktor za Europu u Savjetu za nacionalnu bezbijednost u vrijeme Bushove administracije, casopis Foreign Affairs, jul-avgust 1994)

”Uostalom, bosanski Srbi su za nas uvijek bili i ostali samo banda razbojnika i ubica."
(Johan Fritz, direktor bečkog dnevnika Die Presse, direktor Međunarodnog Instituta za Štampu)

”Srbija, je nesumnjivi agresor, trebalo bi da bude prisiljena UN rezolucijom da snosi čitav teret reparacija."
(Josif Brodski, ruski jevrejski pijesnik-disident, Nobelovac, u dnevniku International Herald Tribun, 05. 08. 1993.)

”Rat protiv Srba nije više samo vojni sukob. To je bitka između dobra i zla, između civilizacije i varvarstva."(Toni Blair, bivsi britanski premijer, 1999)

"Predlažem da se srpskoj dijeci zabrani u školama učenje srpske nacionalne poezije."

(prof. dr Rolf-Dieter Kluge, direktor slavističkog seminara Univerziteta Tibingen, na okruglom stolu Univerziteta u Tibingenu, 1997)

„Trebalo bi da bombardujete Srbe”.

(Papa Jovan Pavle Drugi – Riječi upućene predsijedniku Klintonu tokom javnog pojavljivanja u Denveru)

„Srbi nisu naročito pametni”… „Srpska dijeca se više neće smijati”.

(Lorens Inglberger, bivši državni sekretar SAD)

„Srbi trguju ljudskim organima svojih žrtava kako bi obezbijedili novac za svoj rat… Trebalo bi da đavolski bombardujemo Beograd”

(Pol Džekson, urednik lista „Kalgari san”, u izjavi za Fani star, 13. oktobar 1992)

„Srbe treba baciti na koljena”.

(Klaus Kinkel, nemački ministar inostranih poslova, izjava 27. maja 1992)

”Hrvatska ne želi da u njoj žive ljudi koji pripadaju drugom narodu„.

(Bosiljka Mišetić, potpredsednica hrvatske vlade, na press-konferenciji, kolovoz 1995)

”Neka se Srbi podave u sopstvenom smradu„.

(Helmut Kol, Njemački kancelar, početkom 1998)

”Voditi će mo protiv Srba rat – diplomatski, ekonomski, politički, propagandni i psihološki„.

(Džejms Bejker, državni sekretar SAD, na američkoj TV, jun 1992)
O ovom ti pisu i sami Srbi kao dio frustracja zbog izgubljenih ratova i Kosova i ne zele vidjeti Srbiju u NATO paktu niti EU-i vec blize Rusima i Rusji,......
Ridjobrki

#374 Re: Ratna odšteta od RS

Post by Ridjobrki »

Raja, gubite vrijeme na glupe priče. Cijela je stvar toliko zamršena da je tu svako u pravu i niko nije u pravu. Miješate opšte sa parcijalnim, činjenice sa manipulacijama, subjektivno i objektivno i tome smo podložni svi. Kad rat završi neriješeno onda se igraju produžeci drugim sredstvima a u tim smo produžecima uvijek mi ti koji trebamo ostaviti srce i još pokoji organ na terenu. Ja pratim ovako pokoju diskusiju i ne mogu vjerovati kako vam se da kretati se u tako nejasnim okvirima i tražiti bilo šta jasno u tome...

Ja shvatam i jedne i druge i trebamo skontati da svako ima svoju istinu i da niko nikoga ne može ubijediti ni u šta, niti treba. Država, istorija, društvo, ekonomija, zdravstvo, nama je sve postavljeno da nema ni mjerila ni vrednovanja i mi kao trebamo doći do nekih odgovora po bilo čemu... Nema od te priče ništa, to ne zanima ni one koji uzimaju naše glasove na tome... Niti ćemo mi doći do kakvih odgovora niti trebamo gubiti vrijeme na to. Nema istine, nema naših, nema pravde, nema demokratije, nema ničega što ne možeš rukom uhvatiti.

To je što se forumanja tiče. A ko misli da ima zašto koga tužiti i može to učiniti, neka tuži. Generalno gledajući. Ako ima pravni osnov, ako ima merituma, neka se tužava... Na kraju sve dođe na svoje. RS je neodrživa iz milion razloga i nijedna onakva struktura nije opstala tokom istorije, iz ovog ili onog razloga. Btw, još je nešto siće ostalo na escrow računu pa će se neko valjda i sjetiti na predizbornom skupu na "Srpska zauvijek" sjetiti upitati "A čime, majstore?"...
exliberal

#375 Re: Ratna odšteta od RS

Post by exliberal »

willson wrote:
luckypot wrote:o @willsone iliti @exliberal :D kako si se ono ranije titulirao i samopisivao - "potomak stare sarajevske srpske familije", "borac abih sa žuči", "prinudno odveden iz svog stana na kopanje rovova od strane cace" ili šta ono već bi - jesi li ubjedio koga da srbi nisu demokratski glasali za klanje i genocid? slabo ti ide, tolike godine truda a rezultati ništa, puno su brate dokumentacije braća ostavili iza sebe, puno i previše, ne može rijeka amazon i kompletna dita tuzla oprati smrad i prljavštinu
ma kakav ja Sarajlia nedo mi bog , :lol:
Opet vi sa teorijom zavjere :lol: :lol:

Exalibure javi se da ljudi nas prestanu mjesati . :D
Lucky....jel me to prozivas za nesto....ja se imao post prije par stranica...prije nego sto se zakuvalo...a ti o svojem junastvu pisi , ja sam rekao ....i bit ce zanimljivo ako Cegar proprica o mnogim sumnjivim ubistvima.....zato ako nemas nista pametno da odgovoris willsonu nemoj da provociras prozivajuci druge..... :-)
Locked