FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
-
convict
#351 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
Jelavić je pokušao silom, to je druga priča skroz. Mene je strah ove blokade kroz domove naroda. Obzirom da ni nakon 15 godina ne kontam najbolje kako to radi, može li neko ukratko objasniti? Mogu li HDZovi delagati u Domu naroda FBiH svojim nedolaskom blokirati donošenje odluka ili se samo prisutni računaju? Ako se samo prisutni računaju, da li je dovoljno 5-6 glasova za prolaz?
- ultima_palabra
#352 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
Jarane, jesi ti maznuo nick ovome drugom ili je obrnuto?Kenan-sa wrote:Nije mi jasno sta se u ovoj koaliciji ne svidja dr.Ljubicu ? on je dojuce bio sa HSP,gradili zajednicku predizbornu kampanju,sad im kao oni smetaju!? platforma SDP-a obuhvata zelje i hrvata i bosnjaka,prve da dobiju bolji status,a druge da drzava krupnim koracima koraca ka EU,borba protiv kriminala i korupcije,autoput,reforme zdravstva i obrazovanja,jacanje ekonomije..ne znam sta tu ne odgovara i Covicu,dobro znam da mu borba protiv korupcije i nije bas privlacna jer bi prvi on morao iza resetaka,ali Boze moj,ima kome se svidja! tek se sad vidi kako se hrvatski politicari kriju iza famozne neravnopravnosti,a platforma SDP-a im nudi mnogo mnogo bolji polozaj,ali eto sad nece ni to,haha,nego pod satore ih i pred Parlament!:)
Postao/la Kenan-sa dana 25/05/2009 11:09
Nema sanse da se SDA raspadne,to su puke zelje SDP i bosanskog Lukasenka!
SDA je najjaca politicka stranka u BIH,sa najvecom demokratijom,i primjer je drugima kakvi trebaju biti!
Druga je stvar sto Lagumdzija i Hilmo Selimovic preko placenika iz 60 minuta,mislim na B.Hadziomerovica vrse pritisak i manipulisu nepismenim stanovnistvom! ali od srijede,kad pobjedi Bakir Izetbegovic aBd,ocekujem da se druge stranke lagano zatvaraju,jer ce se SDA vratiti imidz najbolje stranke u drzavi sa najboljim programom,i mislim da ce bosanski Erdoan ovu zemlju preporoditi,da ce ekonomija dozivjeti procvat,da ce arapski kapital poplaviti ovom drzavom,da ce BIH biti najljepse drzava u ovom dijelu Evrope!
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
- Socijalista
#354 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
ZA SDP SPREMNIplain vanilla wrote:Jurišić: HSP će prihvatiti ponudu SDP-a,može i HDZ pod kišobranNightSkyWalker wrote:Pa sta bi ima li koalicije? Sta su rekli iz pravasa?
HSP BiH je apsolutno spreman zajedno sa SDP-om SDA i NS Radom za boljitak formirati vlast na federalnoj razini, izjavio je večeras u Mostaru predsjednik HSP-a Zvonko Jurišić.
Nakon što je razmotrena politička platforma i načela formiranja vlasti za Federaciju BiH, na proširenoj sjednici Predsjedništva HSP-a BiH večeras je zaključeno kako je ta platforma dobra osnova i da je uglavnom prihvatljiva za HSP BiH s tim da ta stranka ima određene opaske odnosno dodatke na ovu političku platformu.
Te opaske na platformu odnosno različita stajališta HSP BiH ima po pitanju mehanizama odlučivanja u federalnoj Vladi, Izbornog zakona, izbornih jedinica i izbora članova Predsjedništva, istaknuo je Jurišić izrazivši očekivanje da će partneri prihvatiti HSP-ove sugestije.
Na pitanje vjeruje li da HDZ BiH može blokirati federalnu vlast, Jurišić je kazao kako uopće o tome ne razmišlja. No, istaknuo je, ukoliko dođe do najavljenih blokada na način da se ne sazovu sjednice Parlamenta onda su tu na potezu Izborno povjerenstvo i visoki predstavnik.
Jurišić je ponovio kako HDZ 1990 i dalje ima otvorenu ponudu od predsjednika SDP-a Zlatka Lagumdžije. Istaknuo je i to kako za HSP BiH ne bi bio problem da pored njih budu oba HDZ-a, iako je ranije izjavio kako "ne želi pod isti kišobran s HDZ-om BiH".
"Ukoliko dođe do toga mi ćemo biti suglasni da i jedan i drugi HDZ uđu, uz naravno suglasnost i SDP-a i SDA i NS Radom za boljitak", kazao je Jurišić.
Što se tiče uspostave vlasti na državnoj razini, Jurišić drži kako će tu doći do jedne široke koalicije u kojoj vidi oba HDZ-a.
- NightSkyWalker
#355 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
I za SDA!Socijalista wrote:
ZA SDP SPREMNI
- plain vanilla
#356 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
e za SDA smo potpuno nespremniNightSkyWalker wrote:I za SDA!Socijalista wrote:
ZA SDP SPREMNI
edit
ali je mozda SIPA za njih spremna
- NightSkyWalker
#357 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
Jel sipa spremna za aferu reket?plain vanilla wrote:
edit
De molim te malo popusti.
-
Geronimo81
#358 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
Pa kad bi se pustili da rade i da se politika nemjesa mislim da bi bilo .... ha ja ponavljanje izbora jer bi ostali bez Lagundžije, Čovića, Dodika, Bakira i FahrudinaNightSkyWalker wrote:Jel sipa spremna za aferu reket?plain vanilla wrote:
edit
- plain vanilla
#359 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
i za sferu reket je spremna, nadam seNightSkyWalker wrote:Jel sipa spremna za aferu reket?plain vanilla wrote:
edit
ko god je krao, nek ga maknu
pa makar ostali bez ijednog politicara
- seln
#360 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
Dusa su mi nacionalisti u nemocnom bijesu.Geronimo81 wrote:Pa kad bi se pustili da rade i da se politika nemjesa mislim da bi bilo .... ha ja ponavljanje izbora jer bi ostali bez Lagundžije, Čovića, Dodika, Bakira i FahrudinaNightSkyWalker wrote:Jel sipa spremna za aferu reket?plain vanilla wrote:
edit
De molim te malo popusti.i jos mnogih
- plain vanilla
-
Kenan-sa
#362 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
To je to,jedini sam ja bio ubjedjen da ce Bakir pobjediti,valjda sam jedini bio objektivan! SDA je i dalje najjaca bosnjacka i probosanska stranka,SDP najjaca komunisticka i to je to,onaj ko ima izborni rezultat treba formirati vlast,bio on Mujo ili Suljo,Zlatko ili Jerko..Izetbegovic je bas kao sto sam govorio donio procvat u predsjednistvu,uradio je za mjesec dana na pomirenju medju narodima vise nego Silajdzic i Komsic za 4 godine!ultima_palabra wrote:Jarane, jesi ti maznuo nick ovome drugom ili je obrnuto?Kenan-sa wrote:Nije mi jasno sta se u ovoj koaliciji ne svidja dr.Ljubicu ? on je dojuce bio sa HSP,gradili zajednicku predizbornu kampanju,sad im kao oni smetaju!? platforma SDP-a obuhvata zelje i hrvata i bosnjaka,prve da dobiju bolji status,a druge da drzava krupnim koracima koraca ka EU,borba protiv kriminala i korupcije,autoput,reforme zdravstva i obrazovanja,jacanje ekonomije..ne znam sta tu ne odgovara i Covicu,dobro znam da mu borba protiv korupcije i nije bas privlacna jer bi prvi on morao iza resetaka,ali Boze moj,ima kome se svidja! tek se sad vidi kako se hrvatski politicari kriju iza famozne neravnopravnosti,a platforma SDP-a im nudi mnogo mnogo bolji polozaj,ali eto sad nece ni to,haha,nego pod satore ih i pred Parlament!:)![]()
Postao/la Kenan-sa dana 25/05/2009 11:09
Nema sanse da se SDA raspadne,to su puke zelje SDP i bosanskog Lukasenka!
SDA je najjaca politicka stranka u BIH,sa najvecom demokratijom,i primjer je drugima kakvi trebaju biti!
Druga je stvar sto Lagumdzija i Hilmo Selimovic preko placenika iz 60 minuta,mislim na B.Hadziomerovica vrse pritisak i manipulisu nepismenim stanovnistvom! ali od srijede,kad pobjedi Bakir Izetbegovic aBd,ocekujem da se druge stranke lagano zatvaraju,jer ce se SDA vratiti imidz najbolje stranke u drzavi sa najboljim programom,i mislim da ce bosanski Erdoan ovu zemlju preporoditi,da ce ekonomija dozivjeti procvat,da ce arapski kapital poplaviti ovom drzavom,da ce BIH biti najljepse drzava u ovom dijelu Evrope!
-
Geronimo81
#363 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
Dusa su mi nacionalisti u nemocnom bijesu.seln wrote:Pa kad bi se pustili da rade i da se politika nemjesa mislim da bi bilo .... ha ja ponavljanje izbora jer bi ostali bez Lagundžije, Čovića, Dodika, Bakira i FahrudinaNightSkyWalker wrote:Jel sipa spremna za aferu reket?plain vanilla wrote:
edit
De molim te malo popusti.i jos mnogih
Slicis mi na ovog vućića pardon lisicu
-
convict
#364 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
Čović: Za KP dom spremni !
-
hercegovac_pravi
#366 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
1) Antidaytonsko djelovanjeL@BuD wrote:evo tri scenarija u slučaju da HDZ ipak ne uđe u vlast:
1
Prvi način da HDZ blokira vlast jest da blokiraju formiranje Kluba Hrvata u Domu naroda na način da bojkotiraju izbor izaslanika iz županijskih skupština
2
Drugi scenarij je da dva HDZ-a u potpunosti bojkotiraju rad Doma naroda na način da kažu svojim izaslanicima da ne dolaze na sjednice
3
Kao treći rezervni scenarij koji će se pokrenuti samo ako SDP uspije formirati vlast bez dva HDZ-a je aktiviranje vitalnog nacionalnog interesa
detaljnije
http://dnevni-list.ba/index.php?option= ... &Itemid=21
2) Vidi pod jedan
3) Netačno, nema nikakve osnove za podošenje takve tužbe, jer HDZ nije ekskluzivni predstavnik Hrvata i zastupljenost Hrvatskog naroda u federalnim institucijama će biti obavljena po slovu Ustava, doslovice.
Ovi novinari veze nemaju šta pišu.
Zar još ima budala koji vjeruju da ovo Lagumdžija radi samostalno i na svoju ruku
p.s Jel ovo "crvĆkov" scenraij blokade? Kakav nepismeni moron, kad se "intelektualci iz auto praonice" uhvate politike...idi vrvi nonomo, grabi šušljinu
-
sijedi
#367 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
danas sam nešto pisao na ovu temu, na ovom forumu i mislim da nisam bio ekstreman, već umjeren i neko ko je za poštovanje reda i zakona
to je sve pobrisano
moram da priznam da se osjećam jadno , a jadnim i bijednim smatram, ovaj forum i moderatore koji na njemu rade i modeliraju diskusije.
pozdrav jadu i čemeru
to je sve pobrisano
moram da priznam da se osjećam jadno , a jadnim i bijednim smatram, ovaj forum i moderatore koji na njemu rade i modeliraju diskusije.
pozdrav jadu i čemeru
-
convict
#368 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
Samo mi je Lijan kralj što i dalje nastupa u onoj plavoj majici sa srcem, kakav marketing

-
Geronimo81
#369 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
Lijan je betonconvict wrote:Samo mi je Lijan kralj što i dalje nastupa u onoj plavoj majici sa srcem, kakav marketing![]()
Taj ako ikada dode u vlast a doce posto ima mnogo stoke koje moze da kupi za 100 km to ce da bude mnogo zanimljivo
- slobodni armirach
#370 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
hocel iko ostati u opoziciji?
Nesto Brisel i USA spremaju za slijedecu godinu, glavni igraci vjerovatno naziru sta bi moglo biti a mi samo nagadjamo,
vrlo interesanta je jucerasnja vijest oko blokiranja racuna i blokiranja kretanja BiH neposlusnim politicarima,
Nesto Brisel i USA spremaju za slijedecu godinu, glavni igraci vjerovatno naziru sta bi moglo biti a mi samo nagadjamo,
vrlo interesanta je jucerasnja vijest oko blokiranja racuna i blokiranja kretanja BiH neposlusnim politicarima,
-
hercegovac_pravi
#371 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
Čuj ne primaju plaće? Pa zar do juče niste Lijana navodili kao primjer uspješnosti ? Ono jeste da ste tada pokušavali prodati priču o "bogatstvu i uspjehu" Hrvata ali ipak..de malo obraza..Geronimo81 wrote:Lijan je betonconvict wrote:Samo mi je Lijan kralj što i dalje nastupa u onoj plavoj majici sa srcem, kakav marketing![]()
duzan drzavi poreza i poreza
radnici mu placu primaju u njegovim proizvodima i pola ih nije osigurano a on kralj udara price o novim radnim mjestima hahhaahah
Taj ako ikada dode u vlast a doce posto ima mnogo stoke koje moze da kupi za 100 km to ce da bude mnogo zanimljivoima da podere sve politicare u krađi hahahahaha
- heckler
#372 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
hercegovac_pravi wrote:1) Antidaytonsko djelovanjeL@BuD wrote:evo tri scenarija u slučaju da HDZ ipak ne uđe u vlast:
1
Prvi način da HDZ blokira vlast jest da blokiraju formiranje Kluba Hrvata u Domu naroda na način da bojkotiraju izbor izaslanika iz županijskih skupština
2
Drugi scenarij je da dva HDZ-a u potpunosti bojkotiraju rad Doma naroda na način da kažu svojim izaslanicima da ne dolaze na sjednice
3
Kao treći rezervni scenarij koji će se pokrenuti samo ako SDP uspije formirati vlast bez dva HDZ-a je aktiviranje vitalnog nacionalnog interesa
detaljnije
http://dnevni-list.ba/index.php?option= ... &Itemid=21
2) Vidi pod jedan
3) Netačno, nema nikakve osnove za podošenje takve tužbe, jer HDZ nije ekskluzivni predstavnik Hrvata i zastupljenost Hrvatskog naroda u federalnim institucijama će biti obavljena po slovu Ustava, doslovice.
Ovi novinari veze nemaju šta pišu.
Zar još ima budala koji vjeruju da ovo Lagumdžija radi samostalno i na svoju ruku![]()
p.s Jel ovo "crvĆkov" scenraij blokade? Kakav nepismeni moron, kad se "intelektualci iz auto praonice" uhvate politike...idi vrvi nonomo, grabi šušljinu
I mene iznenadjuje elementarno nepoznavanje ustava i poslovnika doma naroda. Opcija 3 nije moguca ako SDP koalcija osigura 6 poslanika, koje je osigurala inace ova prica nebi ni krenula nigdje.
Prve dvije opcije su anti dejtonske opstrukcije pa cemo da vidimo sta dalje. Samo moguce da hercegsrbi zaboravljaju da Vlada FBiH i u tehnickom mandatu moze zatvoriti pipu davljenicima u kantonima koji odbijaju formirati skupstinu i delegirati dom naroda
Helem kao sto se ponavlja ovdje non stop, rahat patnja. Od svih igraca na sceni, samo jednim ne gori pod nogama i samo jedni imaju vrijeme na svojoj strani za sada.
-
Geronimo81
#373 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
Ja nisam, davno sam rekao kako je dobivao glasovehercegovac_pravi wrote:Čuj ne primaju plaće? Pa zar do juče niste Lijana navodili kao primjer uspješnosti ? Ono jeste da ste tada pokušavali prodati priču o "bogatstvu i uspjehu" Hrvata ali ipak..de malo obraza..Geronimo81 wrote:Lijan je betonconvict wrote:Samo mi je Lijan kralj što i dalje nastupa u onoj plavoj majici sa srcem, kakav marketing![]()
duzan drzavi poreza i poreza
radnici mu placu primaju u njegovim proizvodima i pola ih nije osigurano a on kralj udara price o novim radnim mjestima hahhaahah
Taj ako ikada dode u vlast a doce posto ima mnogo stoke koje moze da kupi za 100 km to ce da bude mnogo zanimljivoima da podere sve politicare u krađi hahahahaha
Pa materijano su daleko ispred bosnjaka pa ti to dobro znas ta neidu iz hercegovine u bosnu da rade , bio ti je prilog u 60 min
Jesi vidio fela kako radi
-
Kenan-sa
#374 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
Najbolje bi bilo da svi budu vlast,jer je svako u ovoj zemlji ugrozen,onda nam i ne trebaju izbori,neka se kao do sada samo podjele fotelje a narod neka nastavi gladovati!? Ljubic je ovdje najsmjesniji lik,ne znam sta on sad razmatra,i pitanje je da li je HDZ 1990 u sluzbi HDZ-u BIH,ili su to dvije stranke!? Drago mi je sto SDP insistira da ni pod koju cjenu nece u vlast sa HDZ-om,jer u tom slucaju bi se samo ponovile prethodne 4 godine,onda nam izbori i ne trebaju ako ce uvijek isti vladati! Ako Ljubic odbije,nije do SDP-a,ponudili su im vlast na zajednickoj platformi i oni su svoje posteno odradili,samo programska koalicija dolazi u obzir!slobodni armirach wrote:hocel iko ostati u opoziciji?
-
hercegovac_pravi
#375 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
Nisam ni pominjao samo tebe...ako pažljivije pročitaš moj post primjetiti ćeš da se radi o množini..Geronimo81 wrote:Ja nisam, davno sam rekao kako je dobivao glasovehercegovac_pravi wrote:Čuj ne primaju plaće? Pa zar do juče niste Lijana navodili kao primjer uspješnosti ? Ono jeste da ste tada pokušavali prodati priču o "bogatstvu i uspjehu" Hrvata ali ipak..de malo obraza..Geronimo81 wrote:[
Lijan je betonduzan drzavi poreza i poreza
![]()
Pa materijano su daleko ispred bosnjaka pa ti to dobro znas ta neidu iz hercegovine u bosnu da rade , bio ti je prilog u 60 min
Jesi vidio fela kako radi
Ne treba mi prilog sa 60 min...kao što sam kažeš "dobro i sam znam"..odlazi se iz Hercegovine na kopanje mandarina po Opuzenu i hamalenje po kamenolomima po Ivanici, i mješanje maltera po Dubrovniku, Trpnju, Orebiću,čišćenju restoranskih stolova i ćenifa po primorju...itd..itd...ne svi ali dobar broj..
Isto tako si malo kontradiktoran..jedan post iznad pišeš kako ljudi ne primaju plaću a sada govoriš o "dobrom materijalnom stanju"..šta jel to kod vas iz have pada? Ili i vi postašte "nebeski narod"? A o stanju privrede u ZHK-u molim te nemoj mi puno pričati...sve znam... od kabla u širokom, do violete, do trgovina po Ljubuškom..itd..itd..Ili ti misliš da je ZHK pred bankrotom zbog "odlične" ekonomske situacije? Livanjski kanton nema potrebe ni pominjati...