Breaking Bad
Moderator: _BataZiv_0809
- drugodtvogdruga
#351 Re: Breaking Bad
Upravo sam gledo prvu epizodu nove sezone... Fenomenalan show, sta reci, da ne odajem dalje dok ne pogledaju ostali, vrhunski show.
- Jack Be Nimble
#352 Re: Breaking Bad
Podsjeti me kako su moja dva druga u drugoj srednje stavili par malih magneta iza kompjutera kao da uniste nastavniku kompjuter, to jest da izbrisu ocjene sa kompjutera
. Naravno nista od tog plana nije bilo.
-
Lavabo
#354 Re: Breaking Bad
Nadam se odlicnom nastavku price kao i u ostalim sezonama, nesto mi se neda gledat tu prvu episodu, probat cu da izdrzim dok se ovih epizoda malo "nakupi", serija je dinamicna sto mi se i svidja, tako da mi je vrlo tesko izdrzat slijedecu epizodu/sedmicu da bih vidio sta se desilo. 
-
ice2cube
#355 Re: Breaking Bad
Ovu su seriju jednom bilo poceli na pinku da pustaju, mislim prosle godine bilo nekoliko epizoda i prekinuli koliko se ja sjecam..
Ipak, ne ide njima nista drugo osim sapunica
Ipak, ne ide njima nista drugo osim sapunica
- horion_bosona
#356 Re: Breaking Bad
zar je i bilo prostora za sumnju!? 
-
nova_korisnica
#357 Re: Breaking Bad
ja cekam da se malo nakupi
ne mogu gledati jednu pa cekati heftu za sljedecu....mora barem dvij-tri biti u cugu 
- Gandalf
#358 Re: Breaking Bad
sačekaću svih 8 komada predviđenih za ovu godinu pa ću ih upržit' za dan 
- Plavo-bijeli
- So What!
#360 Re: Breaking Bad
OK, ja sam čekao i psihički se pripremao za ovu epizodu, a ona me je totalno odnijela. Među 5 najboljih epizoda u cijelom serijalu, ni na trenutke dosadna i vrlo vrlo uzbudljiva. Najviše sam se radovao Jessieju, njega sam najviše poželio, ali momci su zaista raznijeli. Svaka čast, kada bi i ostatak sezone bio ovakav to bi bilo odlično.
- moskri_loco_pajdoman
#361 Re: Breaking Bad
Upravo sam pregledao prvu epizodu pete sezone, i nikako ne mogu da se sjetim šta se desilo Tedu. Ako neko može da me podsjeti.
- janje_
#362 Re: Breaking Bad
i ja sam to konto, ali mislim da to tek dolazi.. sjeco bi se sta je bilo garant.. znam da je kupio onu mecku za pare koje mu je skajler posudila, ali se ne sjecam jel se skrho negdje..moskri_loco_pajdoman wrote:Upravo sam pregledao prvu epizodu pete sezone, i nikako ne mogu da se sjetim šta se desilo Tedu. Ako neko može da me podsjeti.
- janje_
#363 Re: Breaking Bad
ispravka: ipak se sjecam ove epizode kad je sol poslo krkane..
When Skyler tells him where the money really came from, Ted tries to return the money supposedly because it's the right thing to do, but possibly because he's blackmailing Skyler for an even greater sum. Skyler contacts Saul for help, who sends his "A-Team", Huell and Kuby, to Ted's home to force him to sign the check for the IRS and then keep him company at home for a few days until the check clears. Panicked, Ted runs past Huell in an effort to escape from the house, but trips on an area rug, crashing headfirst into a piece of furniture. It appears that he may have broken his neck, but as of the end of the episode, his status is unconfirmed. Later in the episode Walter returns to Saul Goodman's office, where Huell and Kuby are already present. Upon seeing Walter, Saul exclaims "How the hell did you find out so quickly?" implying that Ted may be dead or severely injured ("Crawl Space").
When Skyler tells him where the money really came from, Ted tries to return the money supposedly because it's the right thing to do, but possibly because he's blackmailing Skyler for an even greater sum. Skyler contacts Saul for help, who sends his "A-Team", Huell and Kuby, to Ted's home to force him to sign the check for the IRS and then keep him company at home for a few days until the check clears. Panicked, Ted runs past Huell in an effort to escape from the house, but trips on an area rug, crashing headfirst into a piece of furniture. It appears that he may have broken his neck, but as of the end of the episode, his status is unconfirmed. Later in the episode Walter returns to Saul Goodman's office, where Huell and Kuby are already present. Upon seeing Walter, Saul exclaims "How the hell did you find out so quickly?" implying that Ted may be dead or severely injured ("Crawl Space").
- moskri_loco_pajdoman
#365 Re: Breaking Bad
A da hvala, sad se sjećam te situacije, samo nisam očekivao da će mu se ono desiti od onog udarca. 
- Alija Nametnik
#366 Re: Breaking Bad
Kako odrađena polarizacija lika! Aferim! Dobro gradi ovaj novi odnos s Majkom, biće zanimljivo vidjet šta će se it toga izrodit.
- janje_
#367 Re: Breaking Bad
hajzenberg je odlijepio totalno.. pravi zlatko lagumdzija.. 
- Harry Lime
#368 Re: Breaking Bad
Dovoljno je pogledati samo dvije epizode nove sezone, da bi se uvjerili koliko je ovo genijalno. Sjajni likovi, čak i oni najsporedniji i brzi tempo, uz sjajano razvijanje radnje u stanju su navući, poput metamfetamina kojeg glavni likovi prodaju, svakoga, pa i one koje serije u suštini i ne gledaju.
- Not My Idea
#369 Re: Breaking Bad
horion_bosona wrote:zar je i bilo prostora za sumnju!?
So What! wrote:OK, ja sam čekao i psihički se pripremao za ovu epizodu, a ona me je totalno odnijela. Među 5 najboljih epizoda u cijelom serijalu, ni na trenutke dosadna i vrlo vrlo uzbudljiva. Najviše sam se radovao Jessieju, njega sam najviše poželio, ali momci su zaista raznijeli. Svaka čast, kada bi i ostatak sezone bio ovakav to bi bilo odlično.
janje_ wrote:hajzenberg je odlijepio totalno.. pravi zlatko lagumdzija..
- horion_bosona
#370 Re: Breaking Bad
Harry Lime wrote:Dovoljno je pogledati samo dvije epizode nove sezone, da bi se uvjerili koliko je ovo genijalno. Sjajni likovi, čak i oni najsporedniji i brzi tempo, uz sjajano razvijanje radnje u stanju su navući, poput metamfetamina kojeg glavni likovi prodaju, svakoga, pa i one koje serije u suštini i ne gledaju.
- Jack Be Nimble
#371 Re: Breaking Bad
Govore da je ova sezona zadnja sezona sa mogucnosti da naprave film za par godina. Sta god da bude u ovoj sezoni vise nema Walter-a, on je umro to jest Heisenberg ga ubio. Postaje polako novi Gus, nisu vise u pitanju samo pare nego zeli da bude broj 1, da ima kontrolu nad svakome.
- Alija Nametnik
#372 Re: Breaking Bad
Pa naravno, u fokusu je transformacija koja počinje iz plemenitih pobuda, a nastavi se željom za moć.Jack Be Nimble wrote:Govore da je ova sezona zadnja sezona sa mogucnosti da naprave film za par godina. Sta god da bude u ovoj sezoni vise nema Walter-a, on je umro to jest Heisenberg ga ubio. Postaje polako novi Gus, nisu vise u pitanju samo pare nego zeli da bude broj 1, da ima kontrolu nad svakome.
Kako nema Gasa, sada je njegovo funkcionalno mjesto zauzeo Majk, vjerovatno će dramsku napetost glavne narativne niti održavati relacija Hajzenberg-Majk, kao u prošloj sezoni Hajzenberg-Gas.
Last edited by Alija Nametnik on 27/07/2012 12:27, edited 1 time in total.
- janje_
#374 Re: Breaking Bad
u ovoj zadnjoj epizodi je reko skajler nesto ko barem znam zasto sam sve to uradio, ko cilj opravdava sredstva.. jebo to..Alija Nametnik wrote:Pa naravno, u fokusu je transformacija koja počinje iz plemenitih pobuda, a nastavi se željom za moć.
Kako nema Gasa, sada je njegovo funkcionalno mjesto zauzeo Majk, vjerovatno će dramsku napetost glavne narativne niti održavati relacija Hajzenberg-Majk, kao u prošloj sezoni Hajzenberg-Gas.
elem, mislim da ce hajzenberg ubrzo progutati majka.. ne znam samo koja je uloga one livije.. odjednom se pojavi niotkud..
- Jack Be Nimble
#375 Re: Breaking Bad
Livija? Jel to ona sto je na krevetu molila da joj ne puca u glavu?janje_ wrote:u ovoj zadnjoj epizodi je reko skajler nesto ko barem znam zasto sam sve to uradio, ko cilj opravdava sredstva.. jebo to..Alija Nametnik wrote:Pa naravno, u fokusu je transformacija koja počinje iz plemenitih pobuda, a nastavi se željom za moć.
elem, mislim da ce hajzenberg ubrzo progutati majka.. ne znam samo koja je uloga one livije.. odjednom se pojavi niotkud..