kad sam bio mali
- Michun
#351 Re: kad sam bio mali
Ne znam dal neko spomenu nedjeljni zabavnik. Zijah, Vajta, curice plesu u dvoristu. Tragom ptice dodo. Metla bez drske...
Last edited by Michun on 15/12/2010 21:16, edited 1 time in total.
- Ridjobrki
#352 Re: kad sam bio mali
@pustopoljina: igra planova
Nigdje gdje sam živio više nisam vidio da se ta igra igra, mislim da se to samo kod nas igralo.
A reklame osamdesetih
To-to, ps-ps, to-to, ps-ps, TOPS!!! Pa onda ona Jugotonova ptica i njeno ''Novaploča! Novaploča!'', pa misica na motorinu po plaži i mokre majice za PiPi, pa Prosinečki i čarape ''Udarnik''... 
A reklame osamdesetih
- Michun
#353 Re: kad sam bio mali
Planovi daaaaa. Podjelimo se dvije grupe pa crtaj...Ridjobrki wrote:@pustopoljina: igra planova![]()
Nigdje gdje sam živio više nisam vidio da se ta igra igra, mislim da se to samo kod nas igralo.
A reklame osamdesetih![]()
To-to, ps-ps, to-to, ps-ps, TOPS!!! Pa onda ona Jugotonova ptica i njeno ''Novaploča! Novaploča!'', pa misica na motorinu po plaži i mokre majice za PiPi, pa Prosinečki i čarape ''Udarnik''...
I da, kliza ispred dvorista zimi. I tamam kad je napravis kako treba, izadje neko od starijih i pospe sve lugom.
- cava
#354 Re: kad sam bio mali
A jeste li se sankali u lavoru (lavorali) dok vam se ne zamanta?
- pustopoljina
#355 Re: kad sam bio mali
ma joj, ja sam skracivala post
to kad krene
pice mog djetinjstva je bilo POLO (zuti i crni), karlovacka pivovara...
a kasnije kola, meni je kola manje slatka od pepsija
reklame...
bila je i ona kako mama kaze- prvi maj pirot
a tops- da li ste ikad probali tops i igraju tenis...
i supe to su liebig proizvodi
ali bjanka i kras sa onim predloscima
cokolesnik? sa onim pozadi sto isjeces,pa pravis drvo i vjevericu.
prvo pijanstvo:
teta bosa donijela liker od drijenjaka...mi smo samo vidjeli neku vodu sa crvenim tackama...
NJAM
ostali sami i pravac frizider...prvo naginjali flasu, pa malo izlazilo (ali se popilo
), onda izlijevali u tanjir i sve drINove pojeli...nasli nas kako spavamo na podu u kuhinji, odmah pored frizidera

to kad krene
pice mog djetinjstva je bilo POLO (zuti i crni), karlovacka pivovara...
a kasnije kola, meni je kola manje slatka od pepsija
reklame...
bila je i ona kako mama kaze- prvi maj pirot
a tops- da li ste ikad probali tops i igraju tenis...
i supe to su liebig proizvodi
ali bjanka i kras sa onim predloscima
prvo pijanstvo:
teta bosa donijela liker od drijenjaka...mi smo samo vidjeli neku vodu sa crvenim tackama...
ostali sami i pravac frizider...prvo naginjali flasu, pa malo izlazilo (ali se popilo
- piupiu
#356 Re: kad sam bio mali
A "Veselu svesku"?astrid wrote:..nastavak![]()
....kad sam bila mala obožavala sam, prvo gledati slike ,a kasnije čitati "Mikijev Almanah" i "Politikin Zabavnik"![]()
- sheilak
#357 Re: kad sam bio mali
Da nije ttttttttt...tops?pustopoljina wrote:a tops- da li ste ikad probali tops i igraju tenis...i supe to su liebig proizvodi![]()
![]()
ali bjanka i kras sa onim predloscima![]()
prvo pijanstvo:
teta bosa donijela liker od drijenjaka...mi smo samo vidjeli neku vodu sa crvenim tackama...![]()
NJAM
![]()
Bjanka daaa, uvijek smo mama i ja to pile. Trazim ju vec dugo, neki kazu da su Bjanku vidjeli u Hrvatskoj.
Cokolesnik nisam voljela, ali sam uvijek tjerala mamu da mi kupi, nakon par dana, kad zaboravim ruzan okus. Naravno, zbog onih vjeverica pozadi. I uvijek njeno upozorenje da to ne volim i moje uvjeravanje da volim!
Na velikom odmoru uvijek sam jela cipi i cips i pila sok vindija.
A ovo mi je bilo omiljenoooooo
- felipe kajetano
#358 Re: kad sam bio mali
piupiu wrote:A "Veselu svesku"?astrid wrote:..nastavak![]()
....kad sam bila mala obožavala sam, prvo gledati slike ,a kasnije čitati "Mikijev Almanah" i "Politikin Zabavnik"![]()
"Vesela sveska" do 4-tog, od 5-tog "Decije novine" ili "Male novine"
- ljubav_aha
#359 Re: kad sam bio mali
Ridjobrki wrote:@ljubav_aha: ja sam znao tako kašikom oplesti po cedeviti! Ono ujeda pa srknem malo vode pa zapjenim k'o bijesan!
Ala me ova tema razgali, a večeras se jedu police uz utakmicu, dobio dobrog kajmaka iz Petrovca.
(koristan savjet: gornju, presječenu stranu krompira premazati maslacem da se fino zapeče)
- ljubav_aha
#360 Re: kad sam bio mali
WipeOut wrote:Kad sam bila...sestra i amidzic su me stalno zezali kako oni piju pivo u garazi a ja ne smijem,i ja odlucim da im pokazem kako smijem i ja,i to eksiram pola staklene flase...da stvar bude gora u flasi je bio benzin.Bila u bolnici sedam dana
.
Na pivo vise nikad nisam pomislila![]()
A ja se sjecam soka "Zlatne kapi" u casi od Valjevke Srbija...i sjecam se kako nam ih mama donosila s sindikalnog...sad znam da je bilo krisom
sindikalni sok
- pustopoljina
#361 Re: kad sam bio mali
de dobro je s tim policama
i kajmakom
ima nas sto svaku noc hodamo oko frizidera i ostave...i udaramo se po prstima
izrasce klementine iz mene
ima nas sto svaku noc hodamo oko frizidera i ostave...i udaramo se po prstima
izrasce klementine iz mene
- ljubav_aha
#362 Re: kad sam bio mali
IGRA PLANOVA nesto njabolje iz djetinjstvaMichun wrote:Planovi daaaaa. Podjelimo se dvije grupe pa crtaj...Ridjobrki wrote:@pustopoljina: igra planova![]()
A reklame osamdesetih![]()
I da, kliza ispred dvorista zimi. I tamam kad je napravis kako treba, izadje neko od starijih i pospe sve lugom.
i kliza,kupovala sam gumene cizme,sjecate se , obicno su bile,crvene,zute i plave, sa kogrnjim dijelom za vezanje,plus,strugala sam ih cesto,jer se bolje klizalo u izlizanim
inace,sam igrala hokej sa djecacima
- ljubav_aha
#363 Re: kad sam bio mali
svepiupiu wrote:A "Veselu svesku"?astrid wrote:..nastavak![]()
- ljubav_aha
#364 Re: kad sam bio mali
sheilak wrote:Bjanka daaa, uvijek smo mama i ja to pile. Trazim ju vec dugo, neki kazu da su Bjanku vidjeli u Hrvatskoj.![]()
sheilak,kupi u Njemackoj , a meni posalji 10tak u paketu
Caro
http://www.nestle.de/Home/MarkenProdukt ... enke/CARO/
- Ridjobrki
#365 Re: kad sam bio mali
Ako koga zanima (tongue-in-cheek @ pustopoljina
) police su bile vrhunske! Ako ona moja petrovačka visoravan išta ima vrhunsko onda su to crveni krompir i kajmak. (o janjcima, drenjcima i šljivi na nekoj drugoj temi)
Sad zavaljivanje i Donnie Brasco na Novoj. Život je lijep.
svoj ovoj finoj raji na temi, gdje i kako smo odrastali sjajni smo ispali...
- ljubav_aha
#367 Re: kad sam bio mali
nisma u lavorucava wrote:A jeste li se sankali u lavoru (lavorali) dok vam se ne zamanta?
- felipe kajetano
#368 Re: kad sam bio mali
Jeste li se igrali sa sindikalnim šaranom uNd tolstolobikom koji su obicno bar par sati provodili u kadi
?
- ljubav_aha
#369 Re: kad sam bio mali
Ridjobrki wrote:Ako koga zanima (tongue-in-cheek @ pustopoljina) police su bile vrhunske! Ako ona moja petrovačka visoravan išta ima vrhunsko onda su to crveni krompir i kajmak. (o janjcima, drenjcima i šljivi na nekoj drugoj temi)
svoj ovoj finoj raji na temi, gdje i kako smo odrastali sjajni smo ispali...
eh,sad haj''mo, na kafu na vrbas,savu i unupustopoljina wrote:ma maxuz
- malaja
#370 Re: kad sam bio mali
Kad sam bila mala s rajom sam se u haustoru igrala raznih igara a jedna zena koju smo zvali ŽUTA bi prosla pored nas sa tanjirom ustipaka a mi djeca bi samo blijedo gledali i zeljeli taj jedan ustipak,koji je tako mirisao mmmm a ona bi samo hladno prosla,a namjerno je to radila jer ona zivi u prizemlju i te ustipke je mogla na prozor ostaviti i proci kroz haustor do svoje baste...nikad to necu zaboraviti.
- pustopoljina
#371 Re: kad sam bio mali
a valjda cemo je nekad i popiti
nismo imali sarana u kadi, samo pastrmke direktnom metodom
sindikalne su bile jabuke i jos ponesto...ali su mi gajbe jabuka najvise u sjecanju ostale.
i imali smo sanke elan ili tako nekako...
nismo imali sarana u kadi, samo pastrmke direktnom metodom
sindikalne su bile jabuke i jos ponesto...ali su mi gajbe jabuka najvise u sjecanju ostale.
- ljubav_aha
#372 Re: kad sam bio mali
pustopoljina wrote:a valjda cemo je nekad i popiti![]()
nismo imali sarana u kadi, samo pastrmke direktnom metodom![]()
ista mahala
pa dobro ja i ti dijelimo granicu SAD i Canada,samo da nam ridjobrki doleti iz BL
- felipe kajetano
#373 Re: kad sam bio mali
Ko nije imao sarana u kadi prvo sexualno iskustvo je imao mnogo kasnije od sindikalne djece 
- ljubav_aha
#375 Re: kad sam bio mali
felipe kajetano wrote:Ko nije imao sarana u kadi prvo sexualno iskustvo je imao mnogo kasnije od sindikalne djece