Komsija i ja!
- zonna
#351 Re: Komsija i ja!
hamza puno srece na tom sastanku i molim te sta god da bude danas, sjeti se one "ko zna zasto je to tako trebalo biti"...
kako god prodje javi se ovdje pa ce se nesto smisliti.
kako god prodje javi se ovdje pa ce se nesto smisliti.
- Zlata M.
#352 Re: Komsija i ja!
babyline wrote:hamzanema se ti sta pravdati... razmisljas ispravno cak i tu toj situacioji...
pusti ove neke "ja-rambo "ja - pravna drzava" komentare... zamolio si da ne pisu ali eto oni se prave najpametniji...
-
fixer
#353 Re: Komsija i ja!
Hamza, sretno
I nemoj da te eventualni neuspjeh ovdje razocara i obeshrabri za dalje. Nista nije gotovo dok mi ne kazemo da jest.
I nemoj da te eventualni neuspjeh ovdje razocara i obeshrabri za dalje. Nista nije gotovo dok mi ne kazemo da jest.
-
rajvosa 69
#354 Re: Komsija i ja!
Hajde a.b.d. sa srecom danas
- energIs
#355 Re: Komsija i ja!
Hamza sretno danas aBd bice to dobro sve... samo na hajr i na dobro 
- hedonism
#356 Re: Komsija i ja!
Ocekujemo dobre vijest! 
-
sokkia
#357 Re: Komsija i ja!
Jel se šta riješilo, zna li iko išta?
- zonna
#358 Re: Komsija i ja!
da, zna li neko sta je bilo danas?
ima li hamze?
ima li hamze?
- fedor
#359 Re: Komsija i ja!
Sačekajmo, javit će se! Očekujem kao i svi naravno, pozitivne vijesti! 
-
exc0d14c
#360 Re: Komsija i ja!
Ma šta bilo druže, mi te nećemo izdati!
-
riko-ga
#361 Re: Komsija i ja!
Svi cekamo.Ima nas sto samo prate situaciju ( a nepisu ovdje )i nadaju se najboljem.Valjda do veceras saznamo malo bolje vijesti.
- Zlata M.
#362 Re: Komsija i ja!
Dok cekamo ...
... da ti kazem HVALA, jer si ti nas podsjetio na to da smo ljudi, da mozemo saosjecati, da mozemo biti povezani onim najljepsim nitima prijateljstva i sa nekim koga nikad u zivotu nismo vidjeli ...
- hamza_sa
#363 Re: Komsija i ja!
Pozdrav svima!
Trenutno cu samo nakratko, jer nisam dobro. Maloprije sam tek dosao od doktora imao sam problema sa srcem i pritiskom. Dali su mi neku inekciju, pa nisam u nekoj snazi.
Nazalost danas na sastanku nista nije bilo dobro, sem sto su me saslusali, klimali glavama u znak razumjevanja i shvatanja u kakvoj se situaciji nalazim, medjutim konacni odgovor je bio da mi oni ne mogu pomoci.
Dobio sam par savjeta od njih u Fondu, koji su tipa ako bude mozda i bude.
Izvinite jos jednom, ali stvarno trenutno nemamsnage da sjedim i pisem, pa dok se malo odmorim, napisacu vam podrobnije sta je bilo.
Trenutno cu samo nakratko, jer nisam dobro. Maloprije sam tek dosao od doktora imao sam problema sa srcem i pritiskom. Dali su mi neku inekciju, pa nisam u nekoj snazi.
Nazalost danas na sastanku nista nije bilo dobro, sem sto su me saslusali, klimali glavama u znak razumjevanja i shvatanja u kakvoj se situaciji nalazim, medjutim konacni odgovor je bio da mi oni ne mogu pomoci.
Izvinite jos jednom, ali stvarno trenutno nemamsnage da sjedim i pisem, pa dok se malo odmorim, napisacu vam podrobnije sta je bilo.
- Zlata M.
#364 Re: Komsija i ja!
hamza_sa wrote:Pozdrav svima!
- vazi
#365 Re: Komsija i ja!
@Hamza junace, ne sekiraj se toliko, bice selameta sigurno akBd!hamza_sa wrote:Pozdrav svima!
znao si unaprijed da se danas nece nista rijesiti, mozda je moglo biti vise nade u bolje sutra ali ni u kom slucaju rjesenje problema. Treba za to malo vise vremena.
zato, polako ali sigurno, razvijaj svoju strategiju!
slazem se sa ZlatomM da bi bilo dobro da za pocetak malo izmaknes s porodicom i da se malo svi odmorite.
necu nista vise pisati dok ne cujem tj dok nam ne napises opsirnije o danasnjem sastanku.
odmori prvo, nadam se da je bar malo mirnije i da mozes odmoriti i opustiti se.
P.S. lijepo te citati, u svoj toj gunguli, pises sa stilom
Last edited by vazi on 13/12/2010 17:37, edited 1 time in total.
- Rimad
#366 Re: Komsija i ja!
Ostavi nam broj telefona tog majmuna. Kako se zove, kako mu se zovu djeca i ostali, pa da ga malo maltretiramo, barem preko telefona. Možemo ga zvati čitavu noć, ne dati mu mira njemu i njegovim ukućanima. Neka vidi malo.
-
MadFrog
#367 Re: Komsija i ja!
Pricao sam i o tome, i ono sto sam napisao u nastavku je zapravo i stav Ministra, jel':Monica B. wrote: Voljela bih cuti odgovor gosp. Ibrahimovica na slijedece pitanje - ako se moze anticipirati da ce ova osoba praviti probleme nekom drugom, zar ne postoji opcija oduzimanja stanarskog prava osobe XY ( 'Narkomana' ) zbog konstantnog narusavanja mira komsija ? To je opcija u svim sistemima, nadlezne Sluzbe su upoznate sa situacijom, a neko je bio naveo i izvod iz Zakona koji govori o ovom problemu. Ako ne - zasto ne ?
Inace, mislim da je i previse savijanja ledja od strane dobrih i postenih ljudi radi narkosa i raznih idiota. Ako Hamza odluci da mu je najbolja alternativa da proda stan, g-din Ibrahimovic mu stoji na raspolaganju, ali mislim da bi bilo puno bolje kada bi cijenjeni forumasi usmjerili svoj trud na slanje e-mailova MUPu KS te sudu, jer su oni nadlezni da se ovaj kabadahija dovede u red.
Svakako da postoji opcija oduzimanja, ali to je u nadleznosti Suda, a ne Ministarstva za boracka pitanja, koliko ja znam, osim ako je i tom narkomanu dodijeljen stan (u sto cisto sumnjam). Cak i tad, ne vjerujem da Ministarstvo moze uzeti nazad stan, prije neke sudske presude protiv navedenog lica.
- bosan
#368 Re: Komsija i ja!
Bogati kad ga budes zvao ,hoces li mu reci svoje ime , prezima i adresu ?Rimad wrote:Ostavi nam broj telefona tog majmuna. Kako se zove, kako mu se zovu djeca i ostali, pa da ga malo maltretiramo, barem preko telefona. Možemo ga zvati čitavu noć, ne dati mu mira njemu i njegovim ukućanima. Neka vidi malo.
Trebalo bi biti jasno i tebi a i ostalima stakvim prijedlozima ,na kome ce gnjev biti iskaljen .Ako ne mozete pomoci nemojte covjeka uvaljivati u jos vece belaje. On ,da je to htio rijesiti na drugaciji nacin sigurno ne bi postavljao temu na forumu.
- tekma
#369 Re: Komsija i ja!
Koliko samo mozes biti naivan, stavljas se na stepenicu sa narkomanom.Rimad wrote:Ostavi nam broj telefona tog majmuna. Kako se zove, kako mu se zovu djeca i ostali, pa da ga malo maltretiramo, barem preko telefona. Možemo ga zvati čitavu noć, ne dati mu mira njemu i njegovim ukućanima. Neka vidi malo.
Haman da ti nije poznato da se kod telefonu zvuk na minimum svede cak anulira i da je samo svjetlosni znak vidan,bez ikakve buke.
Uostalom tvoj postupak je rusenje reda i mira pojedinaca, nakon toga nece dugo trajati da ti Telekom odcapari telefon, pa onda uznemiravaj koga ti je milo.
Mahom ste se svi skoncentrisali oko Hamze, prioritetno je traziti rjesenje problema kod narkomana, tu lezi
istinski problem i po svaku cijenu ga odkloniti, a vi spremajte Mail-ove kome hocete, predpostavljam da ce svi u kanti za smece zavrsiti.
- tekma
#370 Re: Komsija i ja!
Napokon jedan objektivan i sa normalnim razumom predlog.bosan wrote:Bogati kad ga budes zvao ,hoces li mu reci svoje ime , prezima i adresu ?Rimad wrote:Ostavi nam broj telefona tog majmuna. Kako se zove, kako mu se zovu djeca i ostali, pa da ga malo maltretiramo, barem preko telefona. Možemo ga zvati čitavu noć, ne dati mu mira njemu i njegovim ukućanima. Neka vidi malo.![]()
Trebalo bi biti jasno i tebi a i ostalima stakvim prijedlozima ,na kome ce gnjev biti iskaljen .Ako ne mozete pomoci nemojte covjeka uvaljivati u jos vece belaje. On ,da je to htio rijesiti na drugaciji nacin sigurno ne bi postavljao temu na forumu.
A strucnjak za nocne uzbune sa njegovim telefonom (Rimad), uopste nije potrebno da se predstavlja, to ce braca
vrlo brzo iz PTT ili Telekoma u roku od par sekundi ustanoviti, pa neka izvoli ako nesto pametnije nema za predlog.
- Rimad
#371 Re: Komsija i ja!
A, vjerovatno si u pravu. Samo bi on imao više problema.bosan wrote:Bogati kad ga budes zvao ,hoces li mu reci svoje ime , prezima i adresu ?Rimad wrote:Ostavi nam broj telefona tog majmuna. Kako se zove, kako mu se zovu djeca i ostali, pa da ga malo maltretiramo, barem preko telefona. Možemo ga zvati čitavu noć, ne dati mu mira njemu i njegovim ukućanima. Neka vidi malo.![]()
Malo čovjeka obuzme ljutnja, kada vidi ovakve stvari.
- psydelija
#372 Re: Komsija i ja!
steta, ali, ako oni nemaju resenja, ima ko ima...za svaki problem ima resenja, za svaki!hamza_sa wrote:Pozdrav svima!
konacni odgovor je bio da mi oni ne mogu pomoci.
resavacemo ovaj problem zajednickim snagama svi, svi koji su u stanju na bilo koji nacin, makar i verbalnom podrskom... naravno sve to uz konsultaciju sa tobom.. i ako Bog da resicemo ovo u tvoju i tvoje familije korist!
glavu gore hrabri covece!!!
- Troll_Happens
#373 Re: Komsija i ja!
svi pogresno postavljate ne treba hamzu izmjestiti nego tog covjeka koji pravi probleme. Treba utvrditi kako je dobio stan i kako ga je dobio tako mu ga i oduzeti... ako se doticna osoba ne pridrzava osnovnih oblika ponasanja tj ako nanosi stetu drugom ili trecem licu red je da se odstrani. Problem je u komsiji a ne u Hamzi. A svi vi bacate lopticu da njega treba izmjestiti naci drugi smjesta a ko god dodje tu bice novi Hamza. Rak treba odstraniti ako treba i hirurski...
i ubaciti nekog ko je normalan i kome je smjestaj potrebniji a istog u divljinu poslat nek kopa i cisti snijeg po shumama 
- Chivas1
#374 Re: Komsija i ja!
A taj stan se ne moze prodati ? Pa ako si probao sve skoro sve .. nadjes nekog gromalja da mu ode na vrata platis ako treba i samo da mu zaprijeti ... vidjet ces kako se poboljsava stanje vjeruj .. ako je narkoman kao sto kazes .. nece te ni gledat vise..na zalost tako ti kod nas djeluje sve
- bosan
#375 Re: Komsija i ja!
E daaj nam bogati ti oci otvori ,mi eto ne znamo gdje je problem.Citas li ti ovo ili sta ? Care moj ovo bi bilo zajebano i u Njemackoj rijesiti a ne u jebenoj Bosni.Zar je to tesko shvatiti da je covjeku dogorilo i da ne moze izdrzati vise.Hamzi je bilo pakleno i prije ovog delegata i sad mu je on dosao ko slag na njegov"prelijep" zivot.tekma wrote:
Mahom ste se svi skoncentrisali oko Hamze, prioritetno je traziti rjesenje problema kod narkomana, tu lezi
istinski problem i po svaku cijenu ga odkloniti, a vi spremajte Mail-ove kome hocete, predpostavljam da ce svi u kanti za smece zavrsiti.
I ko ce delegata izbacit ? Ko ?Zakon mozda? Hoce al malo sutra. Tip je RVI ko i Hamza,mozda isto tako dobio stan i sad ce ga ta ista boracka organizacija(koja mu je i dala stan) izbacit napolje jer je puko a na osnovu toga je i dobio stan i proglasen RVI-om.Pa bolan nas je 70% puklo samo sto svi nismo svjesni toga.Pokrenut sudski proces protiv njeg je po meni neozbiljno.Jer koliko to moze trajati i kostati samo bog zna i kakav ishod moze biti? A vidite u kakvom je stanju Hamza. I psihickom i fizickom.Advokata bi trebalo angazovati da proba druge solucije,zamjena stana ili ukinuce roka od 10 godina.A ko ce doci u Hamzin stan i kako ce mu biti ? Pa mi nismo tako svemoguci da i njemu pomognemo ,ali se nadamo da ce doci neko fizicki i psihicki jaci od doticnog gore ili kakav ko i on pa ce se mozda dobro i slagati .I zato smo skoncentrisani oko Hamze.Jer ne mozemo promijeniti sistem a ni ljude al eto pokusavamo jednom covjeku pomoci.I to je nesto.