Treći blentitet - šta ako uspiju ??

Locked
zurbriggen8

#351 Re: Treći blentitet - šta ako uspiju ??

Post by zurbriggen8 »

Poznati Ustasa, separatist, klerofasista i hercegbosanac, Gojko Beric, u Oslobodenju 7 listopada 2010 godine.

"Gledam televiziju, slušam radio, u novinama mi ne promiče nijedno slovo koje se odnosi na nedjeljne izbore. Vidim, svako slaže svoj mozaik vlasti. Nakon Dragana Čovića, u utorak je u štabu SDP-a objavljeno da će njegov lider Zlatko Lagumdžija biti kandidat za državnog premijera. Greška, koju nikome ne treba objašnjavati. Ovo je pozicija u kojoj treba žrtvovati damu da bi se dobila partija, tačnije - da bi država bila na dobitku. Imajući u vidu da će tzv. hrvatsko pitanje, prije ili kasnije, početi tresti Bosnu i Hercegovinu, Lagumdžija je tu funkciju morao ponuditi Hrvatima. A zatim otići korak dalje i predložiti da i federalna Vlada i Vijeće ministara, umjesto po stranačkom principu, budu konstituisani kao ekspertske vlade. To bi bio dokaz da SDP-u nije stalo do vlasti same po sebi, već prvenstveno do interesa države i svih njenih naroda i građana.

Međutim, događaji ne idu u tom pravcu. Svi signali govore da će Republika Srpska i naredne četiri godine živjeti u znaku Dodikove nekažnjene separatističke politike, da će Federacija, zbog insistiranja Hrvata na trećoj federalnoj jedinici, s Mostarom kao prijestolnim gradom, postati "lonac koji ključa", dok će država i dalje biti "ničija zemlja". Zato niko ne treba da uživa u svojoj pobjedi."

http://www.oslobodjenje.ba/index.php?id=9640

Dayton Uber Alles :D :D :D
Hemel

#352 Re: Treći blentitet - šta ako uspiju ??

Post by Hemel »

zurbriggen8 wrote:
Hemel wrote:Mani se demagogije, budi konkretan. Kada ce se formirati treci, cetvrti...a da ne obuhvati i podrucja manjeg entiteta. Do tada (a bi ce nikada), Dayton Uber Alles :D :D :D :D
Glede ne diranja manjeg entiteta, naveo sam kako u jednoj prijasnjoj mojoj posiljci.

I da, slazem se, do tada - pa i da bi da bidne nikada - Dayton uber alles. Ne na moju, ali znas ti na ciju radost
Glede prvog, ne znam sta si pisao o diskontinuitetu nekog treceg.
Ovo drugo, na zalost sviju nas !!! Traziti nesto sto nije moguce odnosno sto se zavrsilo nekada davno u Wasingtonu, nije realno niti ce ikada biti. Prekompozicija cijele BiH je realnija a ta adresa je u B.L. Traziti nesto samo zato sto to Dodik podrzava (a nista ga ne kosta) je ubleha. Odi do Dode i reci mu da ti da milion maraka na koje imas pravo i reci mu da te Hemel poslao.
Ne bih se radovao sa ''statusom quo'' da sam Hrvat. Zakinuti jesu i to treba ispraviti ali nikako ovako kako to cine sadasnji politicari. Ostane li duze ovako, na sledecim izborima ili za nekih 10-20 god. broj Hrvata ce se drasticno smanjiti. Mi Bosanci i Hercegovci nemamo kuda, nemamo mnogo izbora. Mi smo izabrali BiH i branit cemo je kao i u proslom ratu, krvlju i mesom. Druge nema.
drenmajster

#353 Re: Treći blentitet - šta ako uspiju ??

Post by drenmajster »

plain vanilla wrote:vrijeme je da se otvori tema-sta ako NE uspiju :D
Nije losa ideja :thumbup: :thumbup:
Vitezanin

#354 Re: Treći blentitet - šta ako uspiju ??

Post by Vitezanin »

Za početak bi bilo dobro da gospon Postavljač ovako besmislene teme s nekim ludim i polu-ludim kartama pokuša biti pismen pa bi se onda moglo nešto i konstruktivno napraviti. :D :D :D
Ne vrijeđam i nije mi cilj. Do viđenja. :D :D
zurbriggen8

#355 Re: Treći blentitet - šta ako uspiju ??

Post by zurbriggen8 »

Hemel wrote:
zurbriggen8 wrote:
Hemel wrote:Mani se demagogije, budi konkretan. Kada ce se formirati treci, cetvrti...a da ne obuhvati i podrucja manjeg entiteta. Do tada (a bi ce nikada), Dayton Uber Alles :D :D :D :D
Glede ne diranja manjeg entiteta, naveo sam kako u jednoj prijasnjoj mojoj posiljci.

I da, slazem se, do tada - pa i da bi da bidne nikada - Dayton uber alles. Ne na moju, ali znas ti na ciju radost
Glede prvog, ne znam sta si pisao o diskontinuitetu nekog treceg.
Ovo drugo, na zalost sviju nas !!! Traziti nesto sto nije moguce odnosno sto se zavrsilo nekada davno u Wasingtonu, nije realno niti ce ikada biti. Prekompozicija cijele BiH je realnija a ta adresa je u B.L. Traziti nesto samo zato sto to Dodik podrzava (a nista ga ne kosta) je ubleha. Odi do Dode i reci mu da ti da milion maraka na koje imas pravo i reci mu da te Hemel poslao.
Ne bih se radovao sa ''statusom quo'' da sam Hrvat. Zakinuti jesu i to treba ispraviti ali nikako ovako kako to cine sadasnji politicari. Ostane li duze ovako, na sledecim izborima ili za nekih 10-20 god. broj Hrvata ce se drasticno smanjiti. Mi Bosanci i Hercegovci nemamo kuda, nemamo mnogo izbora. Mi smo izabrali BiH i branit cemo je kao i u proslom ratu, krvlju i mesom. Druge nema.
Bosanci i Hercegovci, ma bilo da su Hrvati, Srbi i Bosnjaci, imaju kuda. USA, DE, TR itd. Imaju oni kuda. Raspitaj se u tvom susjedstvu, pa ces dozanti da Bosnjaci imaju kuda.

Bosnjacke su stranke poslije presude u Haagu glede genocida u Srebrenicu trazile pripajanje te opcine FBiH, ili barem da Srebrenica bude distrikt nalik Brcko, i koliko su uspjeli?

Kada se TI i VI izborite za Srebrenicu, onda mi se javi! Hajde se sada opet malo keseri, Dayton uber Alles

Hrvati BiH poslije 15 godina politickog saveznistva sa glede strateskih pitanja sa Bosnjackim strankama, nemaju vise sto izgubiti jer smo izgubili osnovnu ravnopravnost koja nam je bila zagarantirana washingtonskim sporazumom.

A osten li ovako, kako ti kazes, BiH tone u nepovrat. A Bosnjaci imaju kuda, nemoj se ti brinuti!

Dayton uber Alles se samo moze promijeniti ako se FBiH okrene na bolje.
Da nije bosnjacka politika od 1995 bila zasnovana na etnickoj majorizaciji u FBiH, umjesto da nastavi sa ravnopravoscu i gospodarskom razvitku, RS ne bi imala kuda vec da krenem putem reforme i u konacnici zupanijizaciji cijele RS kao i to da bi od RS samo ostao kostur umjesto danasnjeg supermana.

Bosnjacke su stranke, svi odreda: SDA, SDP, SBiH itd, su svojom politikom tijekom ovih 15 godina stvorile supermana od RS. I natjerale hrvatske stranke da odustanu od strateskog sporazuma sa bosnjackim.

E sada, mozes ti idalje pricati "da nece biti nikada" itd i stvarno more biti da tako bidne, ali samom sebi grob kopas. Ne na moju radost, ali znas ti na ciju...

PS! Glede onog tvog o diskontinuitetu, procitaj cijelu posiljku ako vec mislis na njoj replicirati. Ne gonime te ja da bilo sto procitas, ali je red ako ces vec replicirati na nesto da barem procitas navedeno.
palermo

#356 Re: Treći blentitet - šta ako uspiju ??

Post by palermo »

zurbriggen8 wrote:............
[.
Eh, Pirmine, sve bi bio nekako lakše da vi nas ne smatrate hajvanima.....al eto......na volju vam
drenmajster

#357 Re: Treći blentitet - šta ako uspiju ??

Post by drenmajster »

palermo wrote:
drenmajster wrote: nece biti Treceg, nema sanse
Pa vec dvadeset godina Bosna pocijepana ko novine(fol dva u stvari tri entiteta)-samo jos da se podijeli imovina i onda ce svaki biti na svome.Rata nece biti jer bi im bilo zao porusiti ono sto su kradjom stekli,a mogao bi se neko drugi kroz nekakav rat obogatiti,pa onda propadose i pare i ineresi.Ko je lud da dopusti da mu se trzni centri ruse tek tako.1992 godine drustvenu-drzavnu imovinu su mogli rusit, al' sad svoje- sve skupa sa robovskom marvom koja radi za nekoliko stotina markica-ne isplati se.Zapamtimo cuveni aksiom-CIM SU PARE U PITANJU ONI SE IDEOLOSKI RAZIDJU I POBIJU-ovako sve ispada suplja prica bez kraja.Da je Bosna jedinstvena pa da se kao nesto bunimo da ce se ovi ili oni otcijepiti.Kako ce se otcijepiti oni koji su vec SKORO otcijepljeni-jos samo korak dva(u istorijskim razmjerama dvadesetak ili pedesetak godina ne znace nista).Da rezimiramo-definitivni raspad-mozda a rat ne.. :dance:
[/quote]
Pogresno si me citirao-ja uopste nisam govorio o trecem entitetu(za mene ne postoji niti jedan)vec o faktickom stanju u koji je zemlja dovedena-a to je vec malo duza i studioznija prica.Prema tome molim te citiraj ono sto sam ja rekao a oznaci ono sta sam ja citirao.Ovako ispade da se bavim naivno politickim analizama.Inace korektno od tebe sto si sto bi rekli komunisti revidirao stav i poceo pisati realnim jezikom bez idealizma.Rezime-JA NISAM PISAO"Nece biti treceg ,nema sanse".To je izvuceno iz necijeg konteksta , necu da trazim cijeg i prijepljeno uz moj komentar. Ova tema je za mene zatvorena nakon ovakvog profanog nastupa.Nemam pojma zasto :? :?
palermo

#358 Re: Treći blentitet - šta ako uspiju ??

Post by palermo »

drenmajster wrote: Pogresno si me citirao-ja uopste nisam govorio o trecem entitetu(za mene ne postoji niti jedan)vec o faktickom stanju u koji je zemlja dovedena-a to je vec malo duza i studioznija prica.Prema tome molim te citiraj ono sto sam ja rekao a oznaci ono sta sam ja citirao.Ovako ispade da se bavim naivno politickim analizama.Inace korektno od tebe sto si sto bi rekli komunisti revidirao stav i poceo pisati realnim jezikom bez idealizma.Rezime-JA NISAM PISAO"Nece biti treceg ,nema sanse".To je izvuceno iz necijeg konteksta , necu da trazim cijeg i prijepljeno uz moj komentar. Ova tema je za mene zatvorena nakon ovakvog profanog nastupa.Nemam pojma zasto :? :?
Ispravljeno, sad nema sumnje što si pisao.

P.S
Inače nisam ja nikakvo svoje mišljenje revidirao
luckypot

#359 Re: Treći blentitet - šta ako uspiju ??

Post by luckypot »

zurbriggen8 wrote:Poznati Ustasa, separatist, klerofasista i hercegbosanac, Gojko Beric, u Oslobodenju 7 listopada 2010 godine.

"Gledam televiziju, slušam radio, u novinama mi ne promiče nijedno slovo koje se odnosi na nedjeljne izbore. Vidim, svako slaže svoj mozaik vlasti. Nakon Dragana Čovića, u utorak je u štabu SDP-a objavljeno da će njegov lider Zlatko Lagumdžija biti kandidat za državnog premijera. Greška, koju nikome ne treba objašnjavati. Ovo je pozicija u kojoj treba žrtvovati damu da bi se dobila partija, tačnije - da bi država bila na dobitku. Imajući u vidu da će tzv. hrvatsko pitanje, prije ili kasnije, početi tresti Bosnu i Hercegovinu, Lagumdžija je tu funkciju morao ponuditi Hrvatima. A zatim otići korak dalje i predložiti da i federalna Vlada i Vijeće ministara, umjesto po stranačkom principu, budu konstituisani kao ekspertske vlade. To bi bio dokaz da SDP-u nije stalo do vlasti same po sebi, već prvenstveno do interesa države i svih njenih naroda i građana.

Međutim, događaji ne idu u tom pravcu. Svi signali govore da će Republika Srpska i naredne četiri godine živjeti u znaku Dodikove nekažnjene separatističke politike, da će Federacija, zbog insistiranja Hrvata na trećoj federalnoj jedinici, s Mostarom kao prijestolnim gradom, postati "lonac koji ključa", dok će država i dalje biti "ničija zemlja". Zato niko ne treba da uživa u svojoj pobjedi."

http://www.oslobodjenje.ba/index.php?id=9640

Dayton Uber Alles :D :D :D
ljepoto moja ako mislis da nenadhebivi Dejton mogu pomjeriti hrvati, mogu ti reći samo nemaš pojma gdje se nalaziš...
ali eto ti radi na ključanju širokog brijega, pa javite kad da dodjemo na kafu kad voda proključa
Hemel

#360 Re: Treći blentitet - šta ako uspiju ??

Post by Hemel »

zurbriggen8 wrote: Bosanci i Hercegovci, ma bilo da su Hrvati, Srbi i Bosnjaci, imaju kuda. USA, DE, TR itd. Imaju oni kuda. Raspitaj se u tvom susjedstvu, pa ces dozanti da Bosnjaci imaju kuda.

Bosnjacke su stranke poslije presude u Haagu glede genocida u Srebrenicu trazile pripajanje te opcine FBiH, ili barem da Srebrenica bude distrikt nalik Brcko, i koliko su uspjeli?

Kada se TI i VI izborite za Srebrenicu, onda mi se javi! Hajde se sada opet malo keseri, Dayton uber Alles

Hrvati BiH poslije 15 godina politickog saveznistva sa glede strateskih pitanja sa Bosnjackim strankama, nemaju vise sto izgubiti jer smo izgubili osnovnu ravnopravnost koja nam je bila zagarantirana washingtonskim sporazumom.

A osten li ovako, kako ti kazes, BiH tone u nepovrat. A Bosnjaci imaju kuda, nemoj se ti brinuti!

Dayton uber Alles se samo moze promijeniti ako se FBiH okrene na bolje.
Da nije bosnjacka politika od 1995 bila zasnovana na etnickoj majorizaciji u FBiH, umjesto da nastavi sa ravnopravoscu i gospodarskom razvitku, RS ne bi imala kuda vec da krenem putem reforme i u konacnici zupanijizaciji cijele RS kao i to da bi od RS samo ostao kostur umjesto danasnjeg supermana.

Bosnjacke su stranke, svi odreda: SDA, SDP, SBiH itd, su svojom politikom tijekom ovih 15 godina stvorile supermana od RS. I natjerale hrvatske stranke da odustanu od strateskog sporazuma sa bosnjackim.

E sada, mozes ti idalje pricati "da nece biti nikada" itd i stvarno more biti da tako bidne, ali samom sebi grob kopas. Ne na moju radost, ali znas ti na ciju...

PS! Glede onog tvog o diskontinuitetu, procitaj cijelu posiljku ako vec mislis na njoj replicirati. Ne gonime te ja da bilo sto procitas, ali je red ako ces vec replicirati na nesto da barem procitas navedeno.

Bosanci i Hercegovci su protjerani puskom, neki su imali srece zivu glavu da sacuvaju i sada se vracaju laganice u svoju domovinu za razliku od drugih koji dragovoljno napustaju istu ne potrosivsi ni rezervoar goriva.
I ti mi pricas kako je BiH sve manje. Bosne i Hercegovine ce biti samo kakva ce struktura pucanstva biti, e to je pitanje.

Ako ti je godra, mozemo se naduravati...Dayton Uber Alles :mrgreen: :mrgreen: ...za mene je najteze proslo.
convict

#361 Re: Treći blentitet - šta ako uspiju ??

Post by convict »

Protekle 4 godine izgubismo na Dodikove gluposti, bojim se da sad ne bude ista stvar s Čovićem
slobodni armirach

#362 Re: Treći blentitet - šta ako uspiju ??

Post by slobodni armirach »

Interesanto kako je beogradska Drzavna Bezbednost i dalje jako aktivna, cak i na netu, nazalost na primjeru hercegbosanskih Hrvata se najbolje vidi.

DB Srbije je hercegbosanskoj mladezi napravio par site-ova, hercegbosna, poskok, hercegovina, na kojima sustavno mlade mozgove ispira povijesnim neistinama. Problem je sto ta mladez odrasta i stasava na pogresnim tezama, dok njihovim roditeljima se na slican nacin servira preko TV signala.

Programirani mozgovi, kokretno danas mlako reaguju na presudu Sljivancaninu, za par godina dok ta generacija odraste u korisnike zileta i kondoma, ZABORAVITI Vukovar. Cak ce ih biti i stid obiljezavati svoja stratista.
Zeljeni produkt DB-ovaca, ce biti da novonastala mladez zamijeni Sarajevo sa Vukovarem, u kome ce vidjeti izvor zla za hrvatski narod.

Cilj je isti zakomlicirati odnose izmedju Bosnjaka i Hrvata, kao sto su to ucinili 1993. I tamo gdje ima vidnog napretka mediji na netu i signalni ce da naprave losu sliku. Na veliku zalost odredjen broj Hrvata to nesvijesno i cini, budjenje iz DB-ove kolektivne kome, nastaje sa edukacijom.
Hemel

#363 Re: Treći blentitet - šta ako uspiju ??

Post by Hemel »

convict wrote:Protekle 4 godine izgubismo na Dodikove gluposti, bojim se da sad ne bude ista stvar s Čovićem
cini ti se...
cova ne moze da dobaci ni do bradine... :D
zurbriggen8

#364 Re: Treći blentitet - šta ako uspiju ??

Post by zurbriggen8 »

slobodni armirach wrote:Interesanto kako je beogradska Drzavna Bezbednost...nastaje sa edukacijom

Ahh, GURU, obi wan kanobi, Dzaferbeg Kulenovic IV privremeno nastanjen u Damaskusu...

Sto Bog da i sreca junacka, jeli?
zurbriggen8

#365 Re: Treći blentitet - šta ako uspiju ??

Post by zurbriggen8 »

palermo wrote:Eh, Pirmine, sve bi bio nekako lakše da vi nas ne smatrate hajvanima.....al eto......na volju vam
Hajvani?

Ma ne, vi ste dokazani Andjeli!

"Andjeli, kao krv crveni..."
luckypot

#366 Re: Treći blentitet - šta ako uspiju ??

Post by luckypot »

zurbriggen8 wrote:
slobodni armirach wrote:Interesanto kako je beogradska Drzavna Bezbednost...nastaje sa edukacijom

Ahh, GURU, obi wan kanobi, Dzaferbeg Kulenovic IV privremeno nastanjen u Damaskusu...

Sto Bog da i sreca junacka, jeli?
hajd požurite s tim novim entitetom i zakuhavanjem, nemojte biti neefikasni ko dodik...možete vi to bolje :D
1mustra

#367 Re: Treći blentitet - šta ako uspiju ??

Post by 1mustra »

slobodni armirach wrote:Interesanto kako je beogradska Drzavna Bezbednost i dalje jako aktivna, cak i na netu, nazalost na primjeru hercegbosanskih Hrvata se najbolje vidi.
Urnebesno, vjerujem da je tebi beogradski DB kriv i kad ti krtice izriju po vrtu? :lol:
zurbriggen8

#368 Re: Treći blentitet - šta ako uspiju ??

Post by zurbriggen8 »

Hemel wrote:
convict wrote:Protekle 4 godine izgubismo na Dodikove gluposti, bojim se da sad ne bude ista stvar s Čovićem
cini ti se...
cova ne moze da dobaci ni do bradine... :D
A od Bradine u pomoc stize tvoj omiljeni socialdemokrata (Dodo!)
bicebolje

#369 Re: Treći blentitet - šta ako uspiju ??

Post by bicebolje »

slobodni armirach wrote:Interesanto kako je beogradska Drzavna Bezbednost i dalje jako aktivna, cak i na netu, nazalost na primjeru hercegbosanskih Hrvata se najbolje vidi.

DB Srbije je hercegbosanskoj mladezi napravio par site-ova, hercegbosna, poskok, hercegovina, na kojima sustavno mlade mozgove ispira povijesnim neistinama. Problem je sto ta mladez odrasta i stasava na pogresnim tezama, dok njihovim roditeljima se na slican nacin servira preko TV signala.

Programirani mozgovi, kokretno danas mlako reaguju na presudu Sljivancaninu, za par godina dok ta generacija odraste u korisnike zileta i kondoma, ZABORAVITI Vukovar. Cak ce ih biti i stid obiljezavati svoja stratista.
Zeljeni produkt DB-ovaca, ce biti da novonastala mladez zamijeni Sarajevo sa Vukovarem, u kome ce vidjeti izvor zla za hrvatski narod.

Cilj je isti zakomlicirati odnose izmedju Bosnjaka i Hrvata, kao sto su to ucinili 1993. I tamo gdje ima vidnog napretka mediji na netu i signalni ce da naprave losu sliku. Na veliku zalost odredjen broj Hrvata to nesvijesno i cini, budjenje iz DB-ove kolektivne kome, nastaje sa edukacijom.
Interesantno bi bilo čuti kako je beogradska Drzavna Bezbednost ubacila Komšića između Bošnjaka i Hrvata ?
1mustra

#370 Re: Treći blentitet - šta ako uspiju ??

Post by 1mustra »

luckypot wrote: hajd požurite s tim novim entitetom i zakuhavanjem, nemojte biti neefikasni ko dodik...možete vi to bolje :D
Nema zakuhavanja dok je OHR tu, jer Hrvati su naucili lekciju iz pokusaja uspostavljanja samouprave. Jedini ko ima kapaciteta to sprijechiti su OHR i SFOR, iliti MZ. Moraju cekat.
palermo

#371 Re: Treći blentitet - šta ako uspiju ??

Post by palermo »

zurbriggen8 wrote: A od Bradine u pomoc stize tvoj omiljeni socialdemokrata (Dodo!)
kad jednom prođeš to iskustvo drugi put je mnogo lakše. Vjeruj na riječ.
palermo

#372 Re: Treći blentitet - šta ako uspiju ??

Post by palermo »

1mustra wrote:
luckypot wrote: hajd požurite s tim novim entitetom i zakuhavanjem, nemojte biti neefikasni ko dodik...možete vi to bolje :D
Nema zakuhavanja dok je OHR tu, jer Hrvati su naucili lekciju iz pokusaja uspostavljanja samouprave. Jedini ko ima kapaciteta to sprijechiti su OHR i SFOR, iliti MZ. Moraju cekat.
Ispravan stav. Podržajem ga.
heckler

#373 Re: Treći blentitet - šta ako uspiju ??

Post by heckler »

Evo jos jednog bojovnika sa HB forumda dosao da nam objasni pravne odjeke sudskih rjesenja :-D :-D

I to ni manje ni vise nego i rokove dao :lol: A rok da se implementira odluka ustavnog suda o neustavnosti rijeci "Zupanija" od prije 10 i kusur godina? Taj rok jos tece? Ali ovaj ce biti gotov za 6 mjeseci? :lol:

Broj ministarstava kao problem? Problem osnovati 2 nova ministarstva za istrazivanje ruda i gubljenje vremena da se ocuva omjer?

Pa odluka koja djelomicno suspenduje Mostarski statut. DJELOMICNO :lol: Problem prekrojiti gradske opstine da se i ta nada bojovnika ugasi?

Jedina nada koju kamenjarski separatisti imaju da ista u ovoj drzavi blokiraju je da SDP koalicija ne osigura trecinu u domu naroda. Stim da ni to nije problem korigovati sa vanrednim izborima i bolje postavljenim izbornim listama.

Lave moj, samo cizma na terenu ima uticaj. Nista vise. Tako ni odluka o konstituivnosti na cijelom teritoriju BiH nije nikom pomogla zbog nedovoljnog povratka, tako ni vama nikakva ustavna niti zakonska regulativa nemoze pomoci ako vas nema dovoljno. Ono sto ste na prepad u ratu uhvatili je vrhunac za sve vremena. Vec se pola od toga otopilo a druga polovica curi li curi. Zadnji hroptaji mrtvaca. Politicki i bioloski ste nestali iz jedne od 3 regije koje ste nastanjivali, iz druge ste politicki nestali a uveliko ili izumirete ili ste izumrli bioloski. Nastavi li se ovako osta samo pust kamenjar ali mi nesto i tamo opasno curite. Zovu "domovine" se tesko oduprijeti valjda sta li? A i djecu mrsko praviti?

Helem, sizofrenicna politika se nastavlja. Umjesto iskrenog pokusaja dogovora traze se ustupci koji ni u ratu silom nisu nametnuti. Do vas je kako dalje.
stari grad Visegrad

#374 Re: Treći blentitet - šta ako uspiju ??

Post by stari grad Visegrad »

treci entitet je utopija.
onda bi svaka opcina i svako selo trazilo entiet u entitetu, zar ne? Zasto ne 100 entiteta u FBiH a Covic ce da cuva RS?
Cemu vodu rasprarcavanje drzave nego do njenog slabljenja i nestanka.
Zbog cega bih ja bio za nestanak moje domovine?
heckler

#375 Re: Treći blentitet - šta ako uspiju ??

Post by heckler »

Gata wrote:
heckler wrote:Evo jos jednog bojovnika sa HB forumda dosao da nam objasni pravne odjeke sudskih rjesenja :-D :-D

I to ni manje ni vise nego i rokove dao :lol: A rok da se implementira odluka ustavnog suda o neustavnosti rijeci "Zupanija" od prije 10 i kusur godina? Taj rok jos tece? Ali ovaj ce biti gotov za 6 mjeseci? :lol:

Broj ministarstava kao problem? Problem osnovati 2 nova ministarstva za istrazivanje ruda i gubljenje vremena da se ocuva omjer?

Pa odluka koja djelomicno suspenduje Mostarski statut. DJELOMICNO :lol: Problem prekrojiti gradske opstine da se i ta nada bojovnika ugasi?

Jedina nada koju kamenjarski separatisti imaju da ista u ovoj drzavi blokiraju je da SDP koalicija ne osigura trecinu u domu naroda. Stim da ni to nije problem korigovati sa vanrednim izborima i bolje postavljenim izbornim listama.

Lave moj, samo cizma na terenu ima uticaj. Nista vise. Tako ni odluka o konstituivnosti na cijelom teritoriju BiH nije nikom pomogla zbog nedovoljnog povratka, tako ni vama nikakva ustavna niti zakonska regulativa nemoze pomoci ako vas nema dovoljno. Ono sto ste na prepad u ratu uhvatili je vrhunac za sve vremena. Vec se pola od toga otopilo a druga polovica curi li curi. Zadnji hroptaji mrtvaca. Politicki i bioloski ste nestali iz jedne od 3 regije koje ste nastanjivali, iz druge ste politicki nestali a uveliko ili izumirete ili ste izumrli bioloski. Nastavi li se ovako osta samo pust kamenjar ali mi nesto i tamo opasno curite. Zovu "domovine" se tesko oduprijeti valjda sta li? A i djecu mrsko praviti?

Helem, sizofrenicna politika se nastavlja. Umjesto iskrenog pokusaja dogovora traze se ustupci koji ni u ratu silom nisu nametnuti. Do vas je kako dalje.
Nisam ja siguran da je to bas tako kako ti tvrdis.Potreban je novi popis da se vidi koliko je toga iscurilo a koliko ostalo.Ja imam osjećaj da ćemo se svi iznenaditi s tim popisom Mislim da je Hrvata najmanje i to je sigurno, ali isto tako bi moglo biti da je Srba puno više nego što se misli a da je Bošnjaka manje nego što se pretpostavlja.
:-? Imas popis svake 2 godine na izborima pa sabiri i oduzimaj. Jesu to mozda hrvati bojkotovali izbore u Jajcu, Novom Travniku i Busovaci pa Bosnjaci tako preuzeli vlast?
Locked