Ma ništa je ovo u odnosu na naš Derbi,tek 14 stranica ispisano.JThomas wrote:sjo jeste se upalili, k'o da igraju željo - sarajevo, il' vrbanjuša - vratnik...
el clasico-FCBarcelona-Real Madrid
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Šibicar
#351 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid
-
leo karan
#352 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid
postoji li mogucnost da ovi iz kablvoske u 21.00 umjesto arena sport 1, puste arena sport 3
smiju li to uraditi posto se ovi 2, 3 i 4 dodatno naplacuju kao digitalni?
Arenasport televizija svoj program emituje na četiri kanala. Prvi kanal, arena sport 1, se nalazi u osnovnoj ponudi kod svih kablovskih operatera i dostupan je svima. Preostala tri kanala, arena sport 2, 3 i 4, su digitalna i nalaze se u okviru posebnog Arena sport paketa kod svakog kablovskog operatera.
Arenasport televizija svoj program emituje na četiri kanala. Prvi kanal, arena sport 1, se nalazi u osnovnoj ponudi kod svih kablovskih operatera i dostupan je svima. Preostala tri kanala, arena sport 2, 3 i 4, su digitalna i nalaze se u okviru posebnog Arena sport paketa kod svakog kablovskog operatera.
Last edited by leo karan on 29/11/2010 14:14, edited 1 time in total.
-
Risto Kuglarić
#353 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid
u guinnessu, tako čuh.Ma.Le.Na wrote:u kom kaficu/birtiji ce se moci pratiti utakmica?
- Ma.Le.Na
#354 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid
HVALA!Risto Kuglarić wrote:u guinnessu, tako čuh.Ma.Le.Na wrote:u kom kaficu/birtiji ce se moci pratiti utakmica?
vec sam posela pripremat slike koje bi privukle paznju
- fedor
-
5 0 5
#357 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Mou’s advice in the Blanco’s dressing room:
“It will be best if we all drink a pint of beer…”
Unseen player: “Before the game?”
“No. After, to forget the defeat.”
-
5 0 5
#358 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid
Barcelona turns 111 today. They played 11 Liga games on their birthday, winning 5, losing 5 and drawing 1
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#359 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid
Neka, humora nikad na odmet
Veceras ce se vidjeti ko ce piti pivo utjehe poslije tekme...do tada
Veceras ce se vidjeti ko ce piti pivo utjehe poslije tekme...do tada
- Trasimaco
#360 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid
ultima_palabra wrote:Доле нови светски поредак и америчко-ватиканско-џихадско-франковска завера. Каталонија се сагињати неће!!!
Ova Barcelona je tako ofirna da je to za ne povjerovati. Uvijek sam podrzavao svakog ko igra protiv Reala, jer su mi oni uz Liverpool i Bayern najmrzi klub i smatram ih utjelovljenjem svega loseg u fudbalu. Ali u sta se Barcelona i njihovi navijaci pretvaraju otkako su osjetili uspjeh, to postaje strasno. Kakve nacije, zavjere, revolucije... sta je vama?
Nikad nisam mislio da cu ovo uraditi, ali veceras podrzavam Real.
- veljaca
#361 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid
505sCrtom wrote:BarcaTV
-
sinkaspud
#362 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid
A i ti bi mogao do biblioteke svratiti i vidjeti da je Franco bio navijac Atletico Madrida.Nuclear Winter wrote:extraordinary wrote:hz__semir wrote:Ma bitno je lupiti, nema veze što znaš ili ne znaš šta to znači, čuo si sad je popularno to nešto gvoriti hala, mierda, visca i slično, pa samo rokaj
Isto k'o što pišu statuse i political views na FB, Catalunya is not Spain. A kad im kažeš RS is not Bosnia, hoće za vratove
Sine dragi otiđi malo u knjižaru ili biblioteku,a ako ti je baš mrsko malo "proguglaj".Katalonija i genocidna se nemogu porediti,ali se zato može porediti NAJVEĆI navijač reala francisco franco i dr dabić.U svakom slučaju NAPRIJED BARCA,a ljubiteljima moralne i sportske NAKAZE iz madrida samo da poželim kiselinu u stomaku nakon večerašnje utakmice
-
leo karan
#363 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid
da citiram sam sebe, sad nadjoh ovoleo karan wrote:postoji li mogucnost da ovi iz kablvoske u 21.00 umjesto arena sport 1, puste arena sport 3
i nadovezujem se na ovo od maloprije
Arena Sport 1, 2, 3 i 4 nekodirano na satelitu Hellas Sat 2
Popularne sportske kanale Arena Sport 1,2,3 i 4 u trenutku pisanja ovog teksta možete pratiti u nekodiranom obliku posredstvom satelita Hellas Sat 2 na 39° istočno, u okviru bugarske digitalne satelitske pay tv platforme Bulsatcom. Sva četiri navedena sportska kanala emitiraju na frekvenciji 11.012 GHz V, Symbol Rate 30.000 FEC 3/4 (DVB-S2 / 8PSK) u Mpeg4 formatu. Kvaliteta slike je vrlo dobra, no emitira se isključivo u 4:3 formatu.
hoce li ko zavrtit tanjir da provjeri, ja sam na poslu
Last edited by leo karan on 29/11/2010 14:21, edited 1 time in total.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#364 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid
Kakvih sve manijaka (ne navijaca Zelje
) ima na ovom forumu.

Cuj, zelja ''kiselinu u stomaku''

Cuj, zelja ''kiselinu u stomaku''
- ultima_palabra
#365 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid
Ма шта ти знаш... немој да пренебрегаваш чињеницу да је Шпанија наметнута тамница народа, а Каталонија је трајна категоријаTrasimaco wrote:ultima_palabra wrote:Доле нови светски поредак и америчко-ватиканско-џихадско-франковска завера. Каталонија се сагињати неће!!!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ova Barcelona je tako ofirna da je to za ne povjerovati. Uvijek sam podrzavao svakog ko igra protiv Reala, jer su mi oni uz Liverpool i Bayern najmrzi klub i smatram ih utjelovljenjem svega loseg u fudbalu. Ali u sta se Barcelona i njihovi navijaci pretvaraju otkako su osjetili uspjeh, to postaje strasno. Kakve nacije, zavjere, revolucije... sta je vama?A sto se tice igre, toliko su postali samouvjereni i naduti kao da imaju bozansko pravo da dobijaju svaku utakmicu i da osvajaju svaki trofej. A kad krene lose, kao sto se moglo vidjeti prosle sezone, klasa i dostojanstvo izlaze na vidjelo.
Mes Que Un Club my arse.
Nikad nisam mislio da cu ovo uraditi, ali veceras podrzavam Real.![]()
Ozbiljno... sve je ok kad čovjek zna o čemu priča, ali kad se neki hvataju stvari o kojima nisu pročitali na članak na wikipediji, onda sve postaje smiješno. Vjerovatno svaki klub ima takvih navijača nakon par godina uspjeha.
- Charuga
- Globalni moderator
#366 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid
Jedino gore od toga, moj Ultima, je kad covjek racuna SIMPATIZERE sa nasih foruma kao NAVIJACE Barse i onda pise nesto u stilu "navijaci Barse pisu ... ". Kakvi crni navijaci kod nas, ne samo Barse nego i Reala .. 
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#367 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid
ocel se moci ovdje pratiti tekma?505sCrtom wrote:BarcaTV
-
5 0 5
#368 Kodro: Katalonci pamte noć kad sam srušio Real
SARAJEVO - Derbi španske nogometne lige i jedna od najvećih utakmica u svijetu nogometa, "El Clasico" Barselone i Reala na rasporedu je večeras na grandioznom stadionu Kamp Nou. U dugoj istoriji duela u Primeri, Katalonci imaju 68 pobjeda, šest više od Reala, a bh. nogometni zaljubljenici sa ponosom pamte da je u jednom od trijumfa...
... ključnu ulogu imao Meho Kodro, nekadašnji klasni golgeter Barse, Real Sosijedada i Tenerifa. Ovaj Mostarac je jedini nogometaš iz BiH koji je igrao "El Clasico", a navijači bordo-plavih i danas prepričavaju 11. februar 1996. godine. Kodro je bio zvijezda večeri, postigavši dva gola Realu, uz asistenciju Luisu Figu, za ubjedljiv trijumf od 3:0.
Mada sam bolja izdanja imao u Real Sosijedadu, bar jednu sezonu sam osjetio zašto za Barsu govore da je više od kluba. Bila je čast igrati u jednom od najvećih timova planete i teško se nešto može porediti sa tim - kaže bivši bh. reprezentativac i nesuđeni selektor na duže staze.
Tadašnjem menadžeru Katalonaca, velikom Johanu Krojfu, 48 golova Mostarca u Real Sosijedadu, bili su dovoljna preporuka da ga 1995. godine dovede u «Blaugranu». Holanđanin je posebno volio Kodru, ali ni jedan ni drugi se nisu zadržali dugo na Kamp Nou. Barsa je ostala bez titula, a Kodro je postigao „samo" 15 golova u svim takmičenjima.
Kada igrate u Barsi, to nekad i nije dovoljno. Imajući u vidu okolnosti i povrede, nisam mogao više. Umjesto Krojfa na klupu je došao Robson i doveo sa sobom Ronalda, koji je izbio u prvi plan. Morao sam otići na Tenerife, u toplije krajeve,.
Ostali ste upamćeni po fantastičnoj igri na Nou Kampu, kada ste u El Clasicu sami pobijedili Real.
Sigurno jedna od ljepših uspomena u karijeri, jer takav derbi na prepunom stadionu je nešto posebno. Dešavanja sa terena su se prepričavala još dugo nakon sudijskog zvižduka, a ja sam bio heroj Katalonije.
Jeste li osjetili tu čuvenu netrpeljivost između Katalonaca i Madriđana?
Ne, ali postoji zanimljiv rivalitet između njih, koji doduše nije izlazio van sportskih okvira. Barseloni je najvažnije da dobije Reala, a kada se to ostvari, kao da su riješeni svi problemi na svijetu.
Ko iz večerašnjeg duela planetarnih zvijezda, Mesija i Ronalda izaći kao pobjednik?
Obojica su velikoj formi, kao uostalom i njihovi timovi. Mesi i Kristijano su slika i prilika odnosa Barse i Reala, jer imaju dva vrlo različita, ali prepoznatljiva stila. Draže mi je gledati i uživati u kombinatorici igrača Barse, ali i Madriđani su pokazali da znaju biti efikasni i zanimljivi.Teško je reći ko će večeras biti bolji ili odlučiti utakmicu. Po meni, ovo bi mogao biti jedan od neizvjesnijih derbija, tijesna i tvrda utakmica. Barsi dajem prednost samo zbog domaćeg terena
Da li je ovo konačno godina kraljevskog kluba?
- Vrlo moguće, jer Murinjo je napravio revoluciju u Realu, sa svojim "rukopisom", jakom odbranom i efikasnim kontrama. Ima rezultate, a njegovi "kraljevi" su puni samopouzdanja. Imajući u vidu formu zvijezda poput Ronalda ili Di Marie, Real može osvojiti naslov u Primeri ove godine, ali ne samo to. Mislim da su prvi favoriti i u Ligi Prvaka, nako duže pauze - rekao je Meho Kodro na kraju razgovora za San i istakao da žali što neće biti na tribinama Kamp Noua, zbog obaveza u San Sebastianu, gdje trenira drugi tim Real Sosijedada.
Oba tima u pobjedničkoj seriji
U «okršaj» dvije nogometne institucije, ekipa Reala ulazi sa prve pozicije na tabeli i nizom od sedam trijumfa. Dosad neporaženom timu sezone, možda jedino Katalonci, aktuelni prvaci Evrope, mogu stati u kraj. Barselona je također u odličnoj seriji od šest utakmica, a na tabeli Primere imaju samo bod zaostatka. Uspješniji su od Reala u posljednja četiri susreta, a na današnji dan prošle godine, Barsa je na svom terenu slavila minimalnim rezultatom.
Vijesti.ba
-
5 0 5
#369 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid
@don_emir:
Ne.
Ne.
- Trasimaco
#370 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid
Mozes ti i bolje od toga.Plavih_11 wrote:Jedino gore od toga, moj Ultima, je kad covjek racuna SIMPATIZERE sa nasih foruma kao NAVIJACE Barse i onda pise nesto u stilu "navijaci Barse pisu ... ". Kakvi crni navijaci kod nas, ne samo Barse nego i Reala ..
Jesi li uopste citao topik? Ovi su neki spremni u rat krenuti.
- Charuga
- Globalni moderator
#371 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid
Trasimaco wrote:Mozes ti i bolje od toga.Plavih_11 wrote:Jedino gore od toga, moj Ultima, je kad covjek racuna SIMPATIZERE sa nasih foruma kao NAVIJACE Barse i onda pise nesto u stilu "navijaci Barse pisu ... ". Kakvi crni navijaci kod nas, ne samo Barse nego i Reala ..![]()
Jesi li uopste citao topik? Ovi su neki spremni u rat krenuti.![]()
Pa ja sam mirovnjak ..Plavih_11 wrote:Ovo je samo jedan od velikih sportskih dogadjaja i sve ce proci za koji dan. Samo opusteno ...
- ultima_palabra
#372 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid
Ma joj, ja se i zajebavam na taj računPlavih_11 wrote:Jedino gore od toga, moj Ultima, je kad covjek racuna SIMPATIZERE sa nasih foruma kao NAVIJACE Barse i onda pise nesto u stilu "navijaci Barse pisu ... ". Kakvi crni navijaci kod nas, ne samo Barse nego i Reala ..
- Trasimaco
#373 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid
Svaka cast, ali si Boga mi teska manjina.Plavih_11 wrote:Pa ja sam mirovnjak ..
- Charuga
- Globalni moderator
#374 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid
Wikipedia ..ultima_palabra wrote:Ma joj, ja se i zajebavam na taj računPlavih_11 wrote:Jedino gore od toga, moj Ultima, je kad covjek racuna SIMPATIZERE sa nasih foruma kao NAVIJACE Barse i onda pise nesto u stilu "navijaci Barse pisu ... ". Kakvi crni navijaci kod nas, ne samo Barse nego i Reala ..Mogu razumjeti da neko misli da navija za Barcu i Real (daleko je to od navijanja)... ono što ne kontam je da neko piše o istoriji i društveno-političkoj situaciji u Španiji, a da nije jedne knjige pročitao o toj zemlji.
Ne znamo kako treba ni nasu istoriju a gadjamo se spanskom ..
- ultima_palabra
#375 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid
ToPlavih_11 wrote:Ne znamo kako treba ni nasu istoriju a gadjamo se spanskom ..