el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Šibicar

#351 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by Šibicar »

JThomas wrote:sjo jeste se upalili, k'o da igraju željo - sarajevo, il' vrbanjuša - vratnik...
Ma ništa je ovo u odnosu na naš Derbi,tek 14 stranica ispisano. :mrgreen:
leo karan

#352 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by leo karan »

postoji li mogucnost da ovi iz kablvoske u 21.00 umjesto arena sport 1, puste arena sport 3
smiju li to uraditi posto se ovi 2, 3 i 4 dodatno naplacuju kao digitalni?

Arenasport televizija svoj program emituje na četiri kanala. Prvi kanal, arena sport 1, se nalazi u osnovnoj ponudi kod svih kablovskih operatera i dostupan je svima. Preostala tri kanala, arena sport 2, 3 i 4, su digitalna i nalaze se u okviru posebnog Arena sport paketa kod svakog kablovskog operatera.
Last edited by leo karan on 29/11/2010 14:14, edited 1 time in total.
Risto Kuglarić

#353 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by Risto Kuglarić »

Ma.Le.Na wrote:u kom kaficu/birtiji ce se moci pratiti utakmica?
u guinnessu, tako čuh.
Ma.Le.Na

#354 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by Ma.Le.Na »

Risto Kuglarić wrote:
Ma.Le.Na wrote:u kom kaficu/birtiji ce se moci pratiti utakmica?
u guinnessu, tako čuh.
HVALA!

vec sam posela pripremat slike koje bi privukle paznju 8-) :roll:
fedor

#355 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by fedor »

Image
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
5 0 5

#356 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by 5 0 5 »

5 0 5

#357 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by 5 0 5 »

Image

Mou’s advice in the Blanco’s dressing room:

“It will be best if we all drink a pint of beer…”

Unseen player: “Before the game?”

“No. After, to forget the defeat.”
5 0 5

#358 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by 5 0 5 »

Barcelona turns 111 today. They played 11 Liga games on their birthday, winning 5, losing 5 and drawing 1
Tomahawk11
Globalni moderator

#359 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by Tomahawk11 »

Neka, humora nikad na odmet :lol:
Veceras ce se vidjeti ko ce piti pivo utjehe poslije tekme...do tada 8-)
Trasimaco

#360 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by Trasimaco »

ultima_palabra wrote:Доле нови светски поредак и америчко-ватиканско-џихадско-франковска завера. Каталонија се сагињати неће!!! 8-)
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :thumbup:

Ova Barcelona je tako ofirna da je to za ne povjerovati. Uvijek sam podrzavao svakog ko igra protiv Reala, jer su mi oni uz Liverpool i Bayern najmrzi klub i smatram ih utjelovljenjem svega loseg u fudbalu. Ali u sta se Barcelona i njihovi navijaci pretvaraju otkako su osjetili uspjeh, to postaje strasno. Kakve nacije, zavjere, revolucije... sta je vama? :lol: A sto se tice igre, toliko su postali samouvjereni i naduti kao da imaju bozansko pravo da dobijaju svaku utakmicu i da osvajaju svaki trofej. A kad krene lose, kao sto se moglo vidjeti prosle sezone, klasa i dostojanstvo izlaze na vidjelo. :lol: Mes Que Un Club my arse. :run:

Nikad nisam mislio da cu ovo uraditi, ali veceras podrzavam Real. :oops: :skoljka:
veljaca

#361 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by veljaca »

505sCrtom wrote:BarcaTV
:thumbup:
sinkaspud

#362 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by sinkaspud »

Nuclear Winter wrote:
extraordinary wrote:
hz__semir wrote:Ma bitno je lupiti, nema veze što znaš ili ne znaš šta to znači, čuo si sad je popularno to nešto gvoriti hala, mierda, visca i slično, pa samo rokaj :D

Isto k'o što pišu statuse i political views na FB, Catalunya is not Spain. A kad im kažeš RS is not Bosnia, hoće za vratove :D

Sine dragi otiđi malo u knjižaru ili biblioteku,a ako ti je baš mrsko malo "proguglaj".Katalonija i genocidna se nemogu porediti,ali se zato može porediti NAJVEĆI navijač reala francisco franco i dr dabić.U svakom slučaju NAPRIJED BARCA,a ljubiteljima moralne i sportske NAKAZE iz madrida samo da poželim kiselinu u stomaku nakon večerašnje utakmice :D
A i ti bi mogao do biblioteke svratiti i vidjeti da je Franco bio navijac Atletico Madrida.
leo karan

#363 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by leo karan »

leo karan wrote:postoji li mogucnost da ovi iz kablvoske u 21.00 umjesto arena sport 1, puste arena sport 3
smiju li to uraditi posto se ovi 2, 3 i 4 dodatno naplacuju kao digitalni?

Arenasport televizija svoj program emituje na četiri kanala. Prvi kanal, arena sport 1, se nalazi u osnovnoj ponudi kod svih kablovskih operatera i dostupan je svima. Preostala tri kanala, arena sport 2, 3 i 4, su digitalna i nalaze se u okviru posebnog Arena sport paketa kod svakog kablovskog operatera.
da citiram sam sebe, sad nadjoh ovo
i nadovezujem se na ovo od maloprije

Arena Sport 1, 2, 3 i 4 nekodirano na satelitu Hellas Sat 2
Popularne sportske kanale Arena Sport 1,2,3 i 4 u trenutku pisanja ovog teksta možete pratiti u nekodiranom obliku posredstvom satelita Hellas Sat 2 na 39° istočno, u okviru bugarske digitalne satelitske pay tv platforme Bulsatcom. Sva četiri navedena sportska kanala emitiraju na frekvenciji 11.012 GHz V, Symbol Rate 30.000 FEC 3/4 (DVB-S2 / 8PSK) u Mpeg4 formatu. Kvaliteta slike je vrlo dobra, no emitira se isključivo u 4:3 formatu.

hoce li ko zavrtit tanjir da provjeri, ja sam na poslu
Last edited by leo karan on 29/11/2010 14:21, edited 1 time in total.
Tomahawk11
Globalni moderator

#364 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by Tomahawk11 »

Kakvih sve manijaka (ne navijaca Zelje :D ) ima na ovom forumu. :-) :lol:
Cuj, zelja ''kiselinu u stomaku'' :lol:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
ultima_palabra

#365 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by ultima_palabra »

Trasimaco wrote:
ultima_palabra wrote:Доле нови светски поредак и америчко-ватиканско-џихадско-франковска завера. Каталонија се сагињати неће!!! 8-)
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :thumbup:

Ova Barcelona je tako ofirna da je to za ne povjerovati. Uvijek sam podrzavao svakog ko igra protiv Reala, jer su mi oni uz Liverpool i Bayern najmrzi klub i smatram ih utjelovljenjem svega loseg u fudbalu. Ali u sta se Barcelona i njihovi navijaci pretvaraju otkako su osjetili uspjeh, to postaje strasno. Kakve nacije, zavjere, revolucije... sta je vama? :lol: A sto se tice igre, toliko su postali samouvjereni i naduti kao da imaju bozansko pravo da dobijaju svaku utakmicu i da osvajaju svaki trofej. A kad krene lose, kao sto se moglo vidjeti prosle sezone, klasa i dostojanstvo izlaze na vidjelo. :lol: Mes Que Un Club my arse. :run:

Nikad nisam mislio da cu ovo uraditi, ali veceras podrzavam Real. :oops: :skoljka:
Ма шта ти знаш... немој да пренебрегаваш чињеницу да је Шпанија наметнута тамница народа, а Каталонија је трајна категорија :-D
Ozbiljno... sve je ok kad čovjek zna o čemu priča, ali kad se neki hvataju stvari o kojima nisu pročitali na članak na wikipediji, onda sve postaje smiješno. Vjerovatno svaki klub ima takvih navijača nakon par godina uspjeha.
Charuga
Globalni moderator

#366 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by Charuga »

Jedino gore od toga, moj Ultima, je kad covjek racuna SIMPATIZERE sa nasih foruma kao NAVIJACE Barse i onda pise nesto u stilu "navijaci Barse pisu ... ". Kakvi crni navijaci kod nas, ne samo Barse nego i Reala .. ;-)
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#367 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by bordo gandalf »

505sCrtom wrote:BarcaTV
ocel se moci ovdje pratiti tekma?
5 0 5

#368 Kodro: Katalonci pamte noć kad sam srušio Real

Post by 5 0 5 »

Image

SARAJEVO - Derbi španske nogometne lige i jedna od naj­većih utakmica u svijetu no­gometa, "El Clasico" Barselo­ne i Reala na rasporedu je ve­čeras na grandioznom stadi­onu Kamp Nou. U dugoj istori­ji duela u Primeri, Katalonci imaju 68 pobjeda, šest više od Reala, a bh. nogometni za­ljubljenici sa ponosom pamte da je u jednom od trijumfa...

... ključnu ulogu imao Meho Kodro, nekadašnji klasni golgeter Barse, Real Sosijedada i Tenerifa. Ovaj Mostarac je jedini nogometaš iz BiH koji je igrao "El Clasico", a navijači bordo-plavih i danas prepričavaju 11. februar 1996. godine. Kodro je bio zvijezda veče­ri, postigavši dva gola Realu, uz asistenciju Luisu Figu, za ubjedljiv trijumf od 3:0.

Mada sam bolja izdanja imao u Real Sosijedadu, bar jednu sezonu sam osjetio zašto za Barsu govore da je više od kluba. Bila je čast igrati u jednom od najvećih timova pla­nete i teško se nešto može porediti sa tim - kaže bivši bh. reprezentativac i nesuđeni se­lektor na duže staze.

Tadašnjem menadžeru Katalonaca, velikom Johanu Krojfu, 48 golova Mostarca u Real Sosijedadu, bili su dovoljna preporuka da ga 1995. godine dovede u «Blaugranu». Ho­lanđanin je posebno volio Kodru, ali ni jedan ni drugi se nisu zadržali dugo na Kamp Nou. Barsa je ostala bez titula, a Kodro je postigao „samo" 15 golova u svim takmičenji­ma.

Kada igrate u Barsi, to nekad i nije dovoljno. Imajući u vidu okolnosti i povrede, nisam mogao više. Umjesto Krojfa na klupu je došao Robson i doveo sa sobom Ronalda, koji je izbio u prvi plan. Morao sam otići na Tenerife, u toplije krajeve,.

Ostali ste upamćeni po fantastičnoj igri na Nou Kampu, kada ste u El Clasicu sami pobi­jedili Real.

Sigurno jedna od ljepših uspomena u karijeri, jer takav derbi na prepunom stadionu je nešto posebno. Dešavanja sa terena su se prepričavala još dugo nakon sudijskog zvi­žduka, a ja sam bio heroj Katalonije.

Jeste li osjetili tu čuvenu netrpeljivost između Katalonaca i Madriđana?

Ne, ali postoji zanimljiv rivalitet između njih, koji doduše nije izlazio van sportskih okvi­ra. Barseloni je najvažnije da dobije Reala, a kada se to ostvari, kao da su riješeni svi problemi na svijetu.

Ko iz večerašnjeg duela planetarnih zvijezda, Mesija i Ronalda izaći kao pobjednik?

Obojica su velikoj formi, kao uostalom i njihovi timovi. Mesi i Kristijano su slika i prilika odnosa Barse i Reala, jer imaju dva vrlo različita, ali prepoznatljiva stila. Draže mi je gledati i uživati u kombinatorici igrača Barse, ali i Madriđani su pokazali da znaju biti efikasni i zanimljivi.Teško je reći ko će večeras biti bolji ili odlučiti utakmicu. Po meni, ovo bi mogao biti jedan od neizvjesnijih derbija, tijesna i tvrda utakmica. Barsi dajem prednost samo zbog domaćeg terena

Da li je ovo konačno godina kraljevskog kluba?

- Vrlo moguće, jer Murinjo je napravio revoluciju u Realu, sa svojim "rukopisom", jakom odbranom i efikasnim kontrama. Ima rezultate, a njegovi "kraljevi" su puni samopouzda­nja. Imajući u vidu formu zvijezda poput Ronalda ili Di Marie, Real može osvojiti naslov u Primeri ove godine, ali ne samo to. Mislim da su prvi favoriti i u Ligi Prvaka, nako du­že pauze - rekao je Meho Kodro na kraju razgovora za San i istakao da žali što neće bi­ti na tribinama Kamp Noua, zbog obaveza u San Sebastianu, gdje trenira drugi tim Re­al Sosijedada.

Oba tima u pobjedničkoj seriji

U «okršaj» dvije nogometne institucije, ekipa Reala ulazi sa prve pozicije na tabeli i ni­zom od sedam trijumfa. Dosad neporaženom timu sezone, možda jedino Katalonci, aktuelni prvaci Evrope, mogu stati u kraj. Barselona je također u odličnoj seriji od šest utakmica, a na tabeli Primere imaju samo bod zaostatka. Uspješniji su od Reala u po­sljednja četiri susreta, a na današnji dan prošle godine, Barsa je na svom terenu slavi­la minimalnim rezultatom.

Vijesti.ba
5 0 5

#369 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by 5 0 5 »

@don_emir:

Ne.
Trasimaco

#370 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by Trasimaco »

Plavih_11 wrote:Jedino gore od toga, moj Ultima, je kad covjek racuna SIMPATIZERE sa nasih foruma kao NAVIJACE Barse i onda pise nesto u stilu "navijaci Barse pisu ... ". Kakvi crni navijaci kod nas, ne samo Barse nego i Reala .. ;-)
Mozes ti i bolje od toga. :wink:

Jesi li uopste citao topik? Ovi su neki spremni u rat krenuti. :lol: :lol:
Charuga
Globalni moderator

#371 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by Charuga »

Trasimaco wrote:
Plavih_11 wrote:Jedino gore od toga, moj Ultima, je kad covjek racuna SIMPATIZERE sa nasih foruma kao NAVIJACE Barse i onda pise nesto u stilu "navijaci Barse pisu ... ". Kakvi crni navijaci kod nas, ne samo Barse nego i Reala .. ;-)
Mozes ti i bolje od toga. :wink:

Jesi li uopste citao topik? Ovi su neki spremni u rat krenuti. :lol: :lol:
Plavih_11 wrote:Ovo je samo jedan od velikih sportskih dogadjaja i sve ce proci za koji dan. Samo opusteno ... ;-)
Pa ja sam mirovnjak .. ;-)
ultima_palabra

#372 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by ultima_palabra »

Ma joj, ja se i zajebavam na taj račun ;-) Mogu razumjeti da neko misli da navija za Barcu i Real (daleko je to od navijanja)... ono što ne kontam je da neko piše o istoriji i društveno-političkoj situaciji u Španiji, a da nije jedne knjige pročitao o toj zemlji.
Trasimaco

#373 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by Trasimaco »

Plavih_11 wrote:Pa ja sam mirovnjak .. ;-)
Svaka cast, ali si Boga mi teska manjina. :lol:
Charuga
Globalni moderator

#374 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by Charuga »

ultima_palabra wrote:
Ma joj, ja se i zajebavam na taj račun ;-) Mogu razumjeti da neko misli da navija za Barcu i Real (daleko je to od navijanja)... ono što ne kontam je da neko piše o istoriji i društveno-političkoj situaciji u Španiji, a da nije jedne knjige pročitao o toj zemlji.
Wikipedia .. :mrgreen: :mrgreen:

Ne znamo kako treba ni nasu istoriju a gadjamo se spanskom .. :thumbup:
ultima_palabra

#375 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by ultima_palabra »

Plavih_11 wrote:Ne znamo kako treba ni nasu istoriju a gadjamo se spanskom ..
To ;-)
Locked