Sjeverna Koreja

Post Reply
samo_ti

#351 Re: Sjeverna Koreja

Post by samo_ti »

Nekako mi se cini ( nisam nesto upucen ) ali da bi Ameri ove kosooke u 20 dana sravnili sa zemljom.... :mrgreen: samo zali naroda "ispranog" i ove djece :|
5 0 5

#352 Re: Sjeverna Koreja

Post by 5 0 5 »

Porodična kuća velikog vođe:

Image

Image

Pivara:

Image

Farma nojeva:

Image

Image

Juche Tower: 170 metara

Image

Image

Statua Kim Il-sung:

Image

Image
5 0 5

#353 Re: Sjeverna Koreja

Post by 5 0 5 »

samo_ti wrote:Nekako mi se cini ( nisam nesto upucen ) ali da bi Ameri ove kosooke u 20 dana sravnili sa zemljom.... :mrgreen:

Da nema Kine.
herbert mekfjuger

#354 Re: Sjeverna Koreja

Post by herbert mekfjuger »

Glupa tema ono skroz... al kad je već neko postavio, samo da kažem da podržavam Sjevernu Koreju u svakom smislu...
joeaziz

#355 Re: Sjeverna Koreja

Post by joeaziz »

herbert mekfjuger wrote:Glupa tema ono skroz... al kad je već neko postavio, samo da kažem da podržavam Sjevernu Koreju u svakom smislu...
vjerujem da ce se i veliki vodja ocitovati povodom ovoga velikog i nesebicnog cina.
mrtva kokoš

#356 Re: Sjeverna Koreja

Post by mrtva kokoš »

herbert mekfjuger wrote:Glupa tema ono skroz... al kad je već neko postavio, samo da kažem da podržavam Sjevernu Koreju u svakom smislu...
Image
stani u red ili nam obrazlozi... :mrgreen:
zambaklija

#357 Re: Sjeverna Koreja

Post by zambaklija »

fakat je,htjeo neko vjerovati ili ne:od 18h nema struje u čitavoj državi sem za neke vitalne objekte,imaaju poprilično elektrificiranu željezničku mrežu po kojoj isključivo voze stare ruske i kineske parnjače ali i one su u raspadu,haj to diktatura,al narod gladuje!vlada mrak i kome se to sviđa nek odmah seli tamo,neću više preglupo mi...
xXBl0odXx

#358 Re: Sjeverna Koreja

Post by xXBl0odXx »

Splinter wrote:
xXBl0odXx wrote:Najveci projekat ispiranja ljudskih mozgova svih vremena !
jebo ga ti ne znas sta je sarkazam. ako se odnosilo na moje komentare slika... :mrgreen: :lol: :lol: :lol: :oops:
haha ipak se odnosilo na VELIKOG nam vođu :D, gledam sjevernu koreju na google earth i zanimljivo je vidjeti njihove ogromne autoputeve onako prazne :mrgreen: :mrgreen: dobar poligon za VELIKOG vođu u svakom slucaju :D
Bosnolog

#359 Re: Sjeverna Koreja

Post by Bosnolog »

Moze zimi biti klizavo i kod juznih Hundaineza,......

Sjevernjaci u izlolacionizmu i zabludnjackoj zacahurenoj histeriji,....
http://www.google.com/images?q=north+ko ... 20&bih=963
mrtva kokoš

#360 Re: Sjeverna Koreja

Post by mrtva kokoš »

Image
slika jednog od malobrojnih hotela...
gledaj ljudotinja a na ulici samo jedan autobus opet nigdje auta... :roll:
Bosnolog

#361 Re: Sjeverna Koreja

Post by Bosnolog »

Praznik je vidis zastava,a zato korziraju sto je za zdravlje preporucljivo i manje zagadenja u nedostatku automobila,...... :mrgreen:

Image
psydelija

#362 Re: Sjeverna Koreja

Post by psydelija »

Danas pocinje (ako imaju m*da) zdruzena vojna vezba J.Koreje i USA u Zutom moru... ovi sa severa rekli da ce na americki bezobrazluk odgovoriti muski. :D
Inace, sumnjam da je J.Koreja nevina u citavom cirkusu. Ma koliko svet prikazivao "jadne" i ugrozene juznjake, ipak sam misljenja da nisu skroz cisti. Na vestima iz Pjongjanga se pokazuju snimci kako je navodno Seul izveo prvi artiljerijski napad. Sa druge strane, zapad nas rasturi iskljucivo sa snimcima iz pravedne i uvek ugozene J.Koreje.
Pomesani su tu i globalni interesi USA/Kina-Rusija... Prava istina je daleko od nas. Tako da...
Baltazar_khan

#363 Re: Sjeverna Koreja

Post by Baltazar_khan »

@splinter prejake slike, a još jači komentari :lol: :thumbup:

ovako je nekad enver hodža u albaniji radio... nema auta :oops:
xXBl0odXx

#364 Re: Sjeverna Koreja

Post by xXBl0odXx »

14 Interesting Facts about North Korea

1. You can’t turn off the government radio installed in your home, only reduce the volume.

2. Idolatry in North Korea is such that it is second-nature for ordinary citizens to “rescue” portraits of Kim Il Sung before all else in the case of a house fire (there are even special bunkers for statues in case of war)

3. Many people don’t even know that man has walked on the moon.

4. There is no Internet, cell-phones have been banned.

5. A main cause for all problems are Americans. Mothers teach their children to sing songs about bad Americans, there are many postage stamps showing the death of “U.S imperialists”

6. A six-day work week, and another day of enforced “volunteer” work, ensures that the average citizen has virtually no free time.

7. The very first thing you do when you visit North Korea’s capital Pyongyang is visit and give a flower to a big statue of “Dear Leader”.

8. About 0.85% of the population are held in prison or detention camps.

9. Most traffic control is performed by female traffic directors (reportedly handpicked by Kim Jong-Il for their beauty), as the lights are switched off to save electricity.

10. Dogs are banned in Pyongyang to keep it clean.

11. Avarage wage in 2005 was 6$ (source: www.gluckman.com/NKFEER.html)

12. Visitors of North Korea are given special guides and can’t go anywhere without them.

13. North Koreans are used to often disappearing electricity and have many candles prepared.

14. North Korea has the fourth-largest military in the world, at an estimated 1.21 million armed personnel
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#365 Re: Sjeverna Koreja

Post by Truba »

ovo meni liči na scenarij sa sadamom...
StLouis

#366 Re: Sjeverna Koreja

Post by StLouis »

Mislim, Sjeverna Koreja, to je nesto poput Dodicklanda, samo malcice vise opasniji jer imaju nukes :D

uh, zamalo zaboravih dodati; malo su vise ponosniji a manje zaduzeniji po tintari stanovnika :skoljka:
simpozijum delirijum

#367 Re: Sjeverna Koreja

Post by simpozijum delirijum »

psydelija wrote:Danas pocinje (ako imaju m*da) zdruzena vojna vezba J.Koreje i USA u Zutom moru... ovi sa severa rekli da ce na americki bezobrazluk odgovoriti muski. :D
Inace, sumnjam da je J.Koreja nevina u citavom cirkusu. Ma koliko svet prikazivao "jadne" i ugrozene juznjake, ipak sam misljenja da nisu skroz cisti. Na vestima iz Pjongjanga se pokazuju snimci kako je navodno Seul izveo prvi artiljerijski napad. Sa druge strane, zapad nas rasturi iskljucivo sa snimcima iz pravedne i uvek ugozene J.Koreje.
Pomesani su tu i globalni interesi USA/Kina-Rusija... Prava istina je daleko od nas. Tako da...
tacno, Americki nosac aviona u vjezbi sa Juzno-Korejskoj armijom je samo parada , ne mogu savladati par hiljada Pastuna ( Talibana ) a kamoli Sjevernu Koreju , tigar od papira , to je USA vojna mashinerija , jer je vrlo korumpirana , i slaboga morala Americka vojska , ogroman broj narkomana i alkoholicara , kompjuteri ne mogu voditi rat , vec pjesadija , a to Amerikanci nemaju
StLouis

#368 Re: Sjeverna Koreja

Post by StLouis »

Ovi iz SK me nebi iznenadili ako bi osuli paljbu po JK i USA vjezbi koja zaista, nema smisla, mislim po trenutacnoj nadmoci[no, ta se slika moze promijeniti zacas.] Nadam se da cu sutra ustati bez udarnih vijesti s CNN-a kako ocistiti i pripremiti atomsko skloniste u slucaju atomskog rata[slicno onim sikaniranjima iz proslog stoljeca; Kuba, CCCP] sto bi predstavilo jos jedno sikaniranje US gradjana, ovoga puta u vecim razmjerama. Ovdje narod nasjedne na sve olako i nebi me cudilo da zavlada metez. SK zbilja nema sanse ako cemo realno gledati trenutacnu situaciju na Korejskom poluotoku. Veliki brat to nece dozvoliti pa makar se i Kina i Ruska Federacija pobunile. Bit ce kao i sa Sadamom, samo sto ce ovo puno krace trajati jer tamo nema znacajnih nalazista crnog zlata, a c. zlato je kako znamo, u velikoj potraznji. Meni je jedino zao civila na obje strane i onih neduznih vojnika koji nemaju izbora nego ginuti za bog te pito koga...

Za SK je pogubno sto nema istinitih saveznika i sto su toliko izolirani i sterilizirani cak i od samih sebe, i stoga nemaju istinski gledano nadmoc nad SK tj. USA. Imaju nuklearno oruzje i mozda cak najjacu pjesadiju na svijetu, ali ne umiju da lete sto ce ovog puta biti pogubno. Ja se iskreno nadam da ce prevladati razum i da ce se dvije Koreje u dogledno vrijeme ujediniti zbog dobrobiti cijelog covjecanstva. Ako bude, ovo nece biti obican rat, nego jako, jako poguban za obje strane - a na kraju mogu samo izgubiti, kako JK tako i SK. Ali, nebi mi bilo zao niti trunke kada bi velikog vodju , "koji cak kontrolira vrijeme" nasli u nekoj rupetini, bas kao i ex, velikog Irackog vodju. :dance:
Bosnolog

#369 Re: Sjeverna Koreja

Post by Bosnolog »

Danas pocinju zdruzene vjezbe juznokorejske armije i americke vojske,....Ako ponove napad sjevernjaci doci ce do zestokog odgovora juga i eskalacije rata ,......http://www.cnn.com/2010/WORLD/asiapcf/1 ... tml?hpt=T1

Ovo je komentar godine nekog ekavskog Karadzicevog jurisnika s Pala u odbrani Srbije do Tokija, :lol: :lol: :lol:
Pale-RSrpska
Subota, 27. 11. 2010. 11:29h
neregistrovan korisnik
U slucaju rata Srbija se mora jasno staviti na stranu Severne Koreje. Mozemo mnogo pomoci iskustvom, naoruzanjem ali i slanjem dobrovoljaca u pomoc bratskoj S. Koreji. Neprijatelj moga neprijatelja moj je prijatelj.
http://www.blic.rs/Vesti/Svet/220126/Ju ... tuzuje-SAD
mrtva kokoš

#370 Re: Sjeverna Koreja

Post by mrtva kokoš »

Bosnolog wrote:Danas pocinju zdruzene vjezbe juznokorejske armije i americke vojske,....Ako ponove napad sjevernjaci doci ce do zestokog odgovora juga i eskalacije rata ,......http://www.cnn.com/2010/WORLD/asiapcf/1 ... tml?hpt=T1

Ovo je komentar godine nekog ekavskog Karadzicevog jurisnika s Pala u odbrani Srbije do Tokija, :lol: :lol: :lol:
Pale-RSrpska
Subota, 27. 11. 2010. 11:29h
neregistrovan korisnik
U slucaju rata Srbija se mora jasno staviti na stranu Severne Koreje. Mozemo mnogo pomoci iskustvom, naoruzanjem ali i slanjem dobrovoljaca u pomoc bratskoj S. Koreji. Neprijatelj moga neprijatelja moj je prijatelj.
http://www.blic.rs/Vesti/Svet/220126/Ju ... tuzuje-SAD
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Murat Sabanovic

#371 Re: Sjeverna Koreja

Post by Murat Sabanovic »

eh sto bi ja volio da mi imamo diktatora kao sjevrna koraja. ulice bi nam bile ciste. bilo bi discipline.nebi bilo gashija,face ,fahra ,bakira...jednostavno,znalo bi se ko pije a ko placa.
mrtva kokoš

#372 Re: Sjeverna Koreja

Post by mrtva kokoš »

Murat Sabanovic wrote:eh sto bi ja volio da mi imamo diktatora kao sjevrna koraja. ulice bi nam bile ciste. bilo bi discipline.nebi bilo gashija,face ,fahra ,bakira...jednostavno,znalo bi se ko pije a ko placa.
kao sjeverna koreja, ne bas ne vjerujem...
tito bi nam bio potaman kako god da se okrenes :D
Hendrix

#373 Re: Sjeverna Koreja

Post by Hendrix »

A i mi smo bili light verzija S.Koreje toliko godina pa šta.
Sada je smiješno gledati kako veličaju vođu korejanci a šta smo mi radili...pioniri odmalena se zaklinješ Titu, u svakoj učionici,zgradi,holu,kući njegova slika, svako je morao imati metar knjiga na policama o njemu, ako šta kažeš protiv njega najebo si, šta god on kaže to je sveto pismo i mora se veličati ...isto sranje drugo pakovanje. Ljudi u partiji i njenom vrhu se bogatili i pravili vile, običan narod radio i kleo se Titu u pravednost i ostala bajkovita sranja, išli na radne akcije na kojima naravno partija nije radila nego je uživala gledajući kako narod pravi pruge... isti smo bili samo blaža verzija.
5 0 5

#374 Re: Sjeverna Koreja

Post by 5 0 5 »

@Hendrix:
Ovo znaš, kako?
The Nightwatchman

#375 Re: Sjeverna Koreja

Post by The Nightwatchman »

Hendrix wrote:A i mi smo bili light verzija S.Koreje toliko godina pa šta.
Sada je smiješno gledati kako veličaju vođu korejanci a šta smo mi radili...pioniri odmalena se zaklinješ Titu, u svakoj učionici,zgradi,holu,kući njegova slika, svako je morao imati metar knjiga na policama o njemu, ako šta kažeš protiv njega najebo si, šta god on kaže to je sveto pismo i mora se veličati ...isto sranje drugo pakovanje. Ljudi u partiji i njenom vrhu se bogatili i pravili vile, običan narod radio i kleo se Titu u pravednost i ostala bajkovita sranja, išli na radne akcije na kojima naravno partija nije radila nego je uživala gledajući kako narod pravi pruge... isti smo bili samo blaža verzija.
sve je ovo tacno, medjutim iluzija srece je puno bolja varijanta za narod od ovoga sad. fazon je samo da onaj ko stvara tu iluziju to radi na taktican nacin i sa bar malo morala.

ja mislim da je tito imao to malo morala.
Post Reply