Da li stavljate brnjicu svom psu?

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Locked
somethings

#351 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?

Post by somethings »

udwarach wrote:
somethings wrote:@zengi obožavam tvoje postove. :lol:
Meni fakat nije jasno zašto se ljudi malo ne opuste, a ne kad vide sjenu od psa, pretrčavaju na drugu stranu ulice u smrtnom strahu. Imam i ja strah od zatvorenih uskih prostora, pa sam se ipak navikla na lift kad sam preselila na 11. sprat. :lol:
Jednom sam srela djevojku sa velikim pit bulom, koji mi je prišao da se mazi, i ona meni zahvaljuje što ga se ne bojim. :shock: Opisuje cura na kakve je sve situacije nailazila ni kriva ni dužna, a njen pas maza prava. Od vrištanja do penjanja na džipove, a neki su joj čak dobacivali da nije za žensko da ima kera. :shock:
Ovo je vec ozbiljan BEZOBRAZLUK. Gdje ti zivis BULANTROPE ?
Da, ljudi su stvarno bezobrazni, zar ne? Slažem se, baš je to bezobrazno, dobacivat gadosti curi koja vodi svoje štene i ide svojim putem, ali nažalost, ja živim u BiH, i to u glavnom gradu, i na njenu vjerovatno još veću žalost i ta djevojka tu živi.

I ne brini se, niko te ne vreba, ne moraš se bojat svakog živog bića i živjet u konstantnom strahu, they're not out to get you. Samo se smiri i ne razmišljaj o svakoj životinji kao potencijalnom predatoru na tebe. Ne obraćaj pažnju na njih i svi sretni.
udwarach

#352 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?

Post by udwarach »

somethings wrote:
udwarach wrote:
Meni fakat nije jasno zašto se ljudi malo ne opuste, a ne kad vide sjenu od psa, pretrčavaju na drugu stranu ulice u smrtnom strahu. Imam i ja strah od zatvorenih uskih prostora, pa sam se ipak navikla na lift kad sam preselila na 11. sprat. :lol:
Jednom sam srela djevojku sa velikim pit bulom, koji mi je prišao da se mazi, i ona meni zahvaljuje što ga se ne bojim. :shock: Opisuje cura na kakve je sve situacije nailazila ni kriva ni dužna, a njen pas maza prava. Od vrištanja do penjanja na džipove, a neki su joj čak dobacivali da nije za žensko da ima kera. :shock:
Ovo je vec ozbiljan BEZOBRAZLUK. Gdje ti zivis BULANTROPE ?
Da, ljudi su stvarno bezobrazni, zar ne? Slažem se, baš je to bezobrazno, dobacivat gadosti curi koja vodi svoje štene i ide svojim putem, ali nažalost, ja živim u BiH, i to u glavnom gradu, i na njenu vjerovatno još veću žalost i ta djevojka tu živi.

I ne brini se, niko te ne vreba, ne moraš se bojat svakog živog bića i živjet u konstantnom strahu, they're not out to get you. Samo se smiri i ne razmišljaj o svakoj životinji kao potencijalnom predatoru na tebe. Ne obraćaj pažnju na njih i svi sretni.
Cuj - NE OBRACAJ PAZNJU !

Koja ofirna prica.
Da se razumijemo i ja sam ljubitelj pasa, ali pitbul je genetski kreirana ZVIJER, shvatite to vec jednom.
I zasto neko seta sa takvim nemanima nego...

DA PRIVUCE PAZNJU !

Ciste psihopate!
somethings

#353 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?

Post by somethings »

Mene ta "genetski kreirana zvijer" nikad nije ružno ni pogledala, a puno sam ih sretala u životu. Jedini pas koji me je napao je bio koker španijel, ali ni njih se ne bojim, znam da je problem bio u vlasnici koja ga je mlatila i zatvarala samog u sobi 12 sati dnevno. Ne možeš u životu zaobić sve loše stvari, nekad će te napast čovjek ili mačka, pa te opet neće biti strah ljudi/mačaka nit ćeš govorit da su ljudi "zvijeri". Statistički će te prije napast čovjek nego pas. Ali dobro.
somethings

#354 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?

Post by somethings »

A da se smiriš malo i prestaneš vrijeđat? Kako se izražavaš neko bi rekao da si ti psihopata, a ne ljudi koji pokušavaju da normalno s tobom komuniciraju.

Jesi ikad čuo za bjesnilo? Ikad za vlasnike koji maltretiraju svoje ljubimce? Recimo da su tebe premlaćivali kad si bio mali, sigurno ćeš i ti premlaćivat druge kad odrasteš. Životinja nije kriva za mentalne povrede koje joj je nanio čovjek.
Druga stvar, krokodil je divlja životinja, a pas je pripitomljen da bi služio čovjeku kao kućni ljubimac.
Meni nije jasno kako se ti krećeš među ljudima, je li stalno strepiš da će te neko napasti iz sjene? Znaš li da ti čovjek može i gore stvari uraditi nego što to može životinja?
Niko ne negira da nema slučajeva napada psa na čovjeka, ali su ti slučajevi puno rjeđi nego što ti misliš i puno rjeđi od napada čovjeka na čovjeka.
somethings

#355 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?

Post by somethings »

Ne znam koliko je tebi godina, možda sam zaista dijete naspram tebe, možda sam mlađa od tebe (imam završen fakultet, radim i udata sam, ako je to ikakvo mjerilo zrelosti u tvojoj glavi), ali barem nisam bipolarna. Smiri se, uživaj u životu, niko te ne vreba.
Friesian

#356 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?

Post by Friesian »

zonbirile wrote:kreteni sa kretenski psima,genetski krojenim za borbu pasa,inače neupotrebljivi kao K-9,radni ,odbrabeni psi.Samo nabobani,napušeni idioti,vodaju cukce od 15-20kg i plaše ljude.Očito ne znaju šta je opasan,po čovjeka smrtonosan pas-i bolje je tako
ovo mi je kontradiktorno.. s obzirom da je poznato kako su pitbullovi veoma dobri cuvari djece upravo iz razloga jer su dobrocudni prema ljudima ali ne prema durgim psima i sto tolerisu bol.. logicno je da se ovdje misli na vlastitog psa jer neces dovesti nekog psa nadjenog preko oglasa i ostaviti ga sa djetetom..

a udrwarach je pokazao koliko je zreo a o inteligenciji da ne govorim.. zasto da se neko prestane bojati momaka pored toliko slucajeva silovanja, Amara Mistrica, Denisa Mrnjavca, spaljene bake i mnogih drugih??!! uzmi samo statistiku i preracunaj koliko je bilo napada ljudi na ljude i pse nasuprot pasa na ljude.. kad to izracunas onda, posto si svakako besposlen, mozes da se prijavis na psihijatriju jer ti stvarno ovdje nije mjesto.. narocito pored ovakvih postova..
sarajlija1965

#357 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?

Post by sarajlija1965 »

Evo ja cu da pitam smireno i kulturno:
Ozbiljno, koji mentalni sklop moraju imati ljudi koji nabavljaju pse genetskim odabirom predodredjene za borbu? Razlozi sigurno nisu estetske ili altruisticke prirode, zar ne?

Usput: MACE RULES!!!! (narocito sijamske) :-D
bez_ideje

#358 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?

Post by bez_ideje »

Tim psima,nastalim za borbe,smanjen osjecaj boli i neustrasivost,sigurno nisu jedine kvalitete.....Mnogi su se pokazali kao odlicni kucni ljubimci i uz pravilan odgoj i te karakteristike se pokazu pozitivnim.
Jedan bullterijer,ce "istrpjeti" toliko maltretiranja od djece,a da ni sapom ne pomakne...dok bi za takav tretman macke,bio krvav od vrhova prstiju do korjena kose!
Friesian

#359 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?

Post by Friesian »

kao sto sam vec ranije rekao ja sebi nikad tu pasminu ne bi nabavio jer volim vece, klasicne pse i to je jedini razlog.. ali sam imao priliku da ih upoznam i izvrsni su ljubimci.. svi ljudi koji imaju predrasude neka provedu samo tri sata sa takvim, ali odgojenim, psom i promjenice misljenje..
somethings

#360 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?

Post by somethings »

sarajlija1965 wrote:Evo ja cu da pitam smireno i kulturno:
Ozbiljno, koji mentalni sklop moraju imati ljudi koji nabavljaju pse genetskim odabirom predodredjene za borbu? Razlozi sigurno nisu estetske ili altruisticke prirode, zar ne?

Usput: MACE RULES!!!! (narocito sijamske) :-D
Zašto ne? Meni su lijepi. Ne svi, ali nisu mi ni svi ljudi lijepi. :lol: Uzela bih ga iz istog razloga što bih uzela bilo koju drugu pasminu, jer volim pse generalno (i mačke). Lično više volim rottweilere nego pit bullove, ali ne bih imala ništa protiv da usvojim napušteno kuče pit bulla (kad bih imala mjesta) i da ga odgajam kako treba. Ali nisu svi psi za sve ljude...
mofo33

#361 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?

Post by mofo33 »

sarajlija1965 wrote:Ozbiljno, koji mentalni sklop moraju imati ljudi koji nabavljaju pse genetskim odabirom predodredjene za borbu? Razlozi sigurno nisu estetske ili altruisticke prirode, zar ne?

:-D
kompleksi i frustracije...
nego oni to nece da shvate :-) (kao alkoholicari i budale)
kokuz_sa

#362 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?

Post by kokuz_sa »

koliko bi vas otislo npr vani do radnje eto nevazno gdje na jedno 1-2h i ostavili u kuci svoje npr 2-4god dijete sa svojim pitbulom bez brnjice i koji nije zatvoren u drugoj sobi nego ostavljen da se igra sa djetetom
poznanik

#363 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?

Post by poznanik »

kokuz_sa wrote:koliko bi vas otislo npr vani do radnje eto nevazno gdje na jedno 1-2h i ostavili u kuci svoje npr 2-4god dijete sa svojim pitbulom bez brnjice i koji nije zatvoren u drugoj sobi nego ostavljen da se igra sa djetetom

I da nemam psa, ne bih u tim godinama ostavio dijete samo :oops:
Baby

#364 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?

Post by Baby »

alliii pit bullovi su tako divni,kupirani ne kupirani,volim vidjeti te pse(u rukama normalne osobe) Oni su prekrasni,snažni,i ne kontam zašto ljudi misle da je svaki pit bull opasan-.Kave veze ima je li pit bull ili je pekinezer.Čovječe pas je,može biti svoje naravi taman da je i mala bubica.Ja sam prisutvovala kad je djevojčicu napala čivava,da ljudi čivava,bila je puštena nikomenije smetala , zaletila se na djevojčicu ,živu je istraumirala.Zato ne volim kategorisanja na opasne i na ne opasne pasmine,svaka pasmina može biti opasna dok se ne socijalizira pas.
mofo33

#365 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?

Post by mofo33 »

Baby wrote:alliii pit bullovi su tako divni,kupirani ne kupirani,volim vidjeti te pse(u rukama normalne osobe) Oni su prekrasni,snažni,i ne kontam zašto ljudi misle da je svaki pit bull opasan-.Kave veze ima je li pit bull ili je pekinezer.Čovječe pas je,može biti svoje naravi taman da je i mala bubica.Ja sam prisutvovala kad je djevojčicu napala čivava,da ljudi čivava,bila je puštena nikomenije smetala , zaletila se na djevojčicu ,živu je istraumirala.Zato ne volim kategorisanja na opasne i na ne opasne pasmine,svaka pasmina može biti opasna dok se ne socijalizira pas.
pit je malo tezi od pekinezera, draga moja, njuska mu je malo drugacija, slazemo se???
Friesian

#366 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?

Post by Friesian »

bravo @poznanik.. potpisujem! mozda bi doticni i ostavio, toliko o briznim roditeljima!

nego @mofo33 znas li u koju kategoriju spada pasmina sa tvog avatara? sigurno nisi to stavio tu zbog nas vec pretpostavljam zato sto ti se svidja, volio bi nabaviti ili si nabavio takvog..
burek_in_space

#367 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?

Post by burek_in_space »

21. Dec. 2010. 20:47 Banned user for reason “krsenje pravila sa-x foruma”
» zonbirile

30 dana

A sad cete nakon ovog bana povesti rachuna svi kako pishete, jer novi banovi sigurno slijede, dok se tema detaljno pregleda. :sax:
zelenashica

#368 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?

Post by zelenashica »

bez_ideje wrote:Tim psima,nastalim za borbe,smanjen osjecaj boli i neustrasivost,sigurno nisu jedine kvalitete.....Mnogi su se pokazali kao odlicni kucni ljubimci i uz pravilan odgoj i te karakteristike se pokazu pozitivnim.
Jedan bullterijer,ce "istrpjeti" toliko maltretiranja od djece,a da ni sapom ne pomakne...dok bi za takav tretman macke,bio krvav od vrhova prstiju do korjena kose!
:thumbup:
sarajlija1965

#369 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?

Post by sarajlija1965 »

bez_ideje wrote:Tim psima,nastalim za borbe,smanjen osjecaj boli i neustrasivost,sigurno nisu jedine kvalitete.....Mnogi su se pokazali kao odlicni kucni ljubimci i uz pravilan odgoj i te karakteristike se pokazu pozitivnim.
E, to vec razumijem. Dakle imate li djecu koja vole da maltretiraju zivotinje, kupite im pit-bula, on moze da trpi bol.... Cool rijesenje, nema sta.
Usput, cijelo odrastanje sam imao mace u kuci i nikada nisam bio krvav. Ogreban vrrrlo rijetko, ali sam barem kao klinac naucio da zivotinje nisu tu da trpe moje djecijie idiotluke...
Da se razumijemo, cuke su super, ali zasto borbeni psi, to i dalje ostaje misterija (u stvari misterije nema, ali necemo sada o socioalno-sexualnim frustracijama njihovih vlasnika).
Baby

#370 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?

Post by Baby »

mofo33 wrote:
Baby wrote:alliii pit bullovi su tako divni,kupirani ne kupirani,volim vidjeti te pse(u rukama normalne osobe) Oni su prekrasni,snažni,i ne kontam zašto ljudi misle da je svaki pit bull opasan-.Kave veze ima je li pit bull ili je pekinezer.Čovječe pas je,može biti svoje naravi taman da je i mala bubica.Ja sam prisutvovala kad je djevojčicu napala čivava,da ljudi čivava,bila je puštena nikomenije smetala , zaletila se na djevojčicu ,živu je istraumirala.Zato ne volim kategorisanja na opasne i na ne opasne pasmine,svaka pasmina može biti opasna dok se ne socijalizira pas.
pit je malo tezi od pekinezera, draga moja, njuska mu je malo drugacija, slazemo se???
Pravi džeparoši su teži stariji i pametniji od malog roma džeparoša,koja je razlika,opustoši te i ovako i onako ;)
Pas je pas težina,njuška i zubi nisu mjerilo.On možda ima jak zagriz ,ali labrador koji se igra cijeli dan ,nosa po ustima povlačči konopac ima jači ugriz od Pit Bulla koji spava.A inače za pasminu koja ima najjači ugriz je proglašen rotvajler i jazavčar mislim.
Kaktusssss

#371 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?

Post by Kaktusssss »

saggitarius30 wrote:Mozda bi i stavio kad bi bilo za ovu njusku nasao brnjicu...
Image
:lol: :lol:
Moja najdraza rasa :D Gdje si uzeo ovo malo prase?
zelenashica

#372 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?

Post by zelenashica »

Baby wrote:
mofo33 wrote:
Pravi džeparoši su teži stariji i pametniji od malog roma džeparoša,koja je razlika,opustoši te i ovako i onako ;)
Pas je pas težina,njuška i zubi nisu mjerilo.On možda ima jak zagriz ,ali labrador koji se igra cijeli dan ,nosa po ustima povlačči konopac ima jači ugriz od Pit Bulla koji spava.A inače za pasminu koja ima najjači ugriz je proglašen rotvajler i jazavčar mislim.
Ne znam vala ali ja sam čula da ono što je u mojoj avliji ima jači ugriz :lol: Staford...kažu kad zgrabi ne pušta :roll:
udwarach

#373 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?

Post by udwarach »

sarajlija1965 wrote:
E, to vec razumijem. Dakle imate li djecu koja vole da maltretiraju zivotinje, kupite im pit-bula, on moze da trpi bol.... Cool rijesenje, nema sta.
Usput, cijelo odrastanje sam imao mace u kuci i nikada nisam bio krvav. Ogreban vrrrlo rijetko, ali sam barem kao klinac naucio da zivotinje nisu tu da trpe moje djecijie idiotluke...
Da se razumijemo, cuke su super, ali zasto borbeni psi, to i dalje ostaje misterija (u stvari misterije nema, ali necemo sada o socioalno-sexualnim frustracijama njihovih vlasnika).
Dajte ljudi pobogu, znate li sta govorite.
Sjetite se onog primjera (ako ufatim vremena, pronacu na webu) kad je pitbul ubio djete (dijete svog vlasnika) koje se s njim igralo (dakle, kucni miljenik kako je opisano gore) ali je psu u jednom momentu pao mrak na oci. Pretpostavka je da ga je jadno dijete uhvatilo za testise!

I tako dalje, masa je primjera gdje se pas okrenuo i protiv vlasnika.
Medjutim, to za mene NIJE PROBLEM. To je rizik na koji moraju racunati vlasnici pasa.

Ono sto, medjutim, JESTE PROBLEM je ovo bolesno cudjenje sto se svijet boji njihovih pitbulova !

I moram jos jedanput ponoviti ovaj, zaista bolesni post, koji sve govori o, najblaze receno, bezobrazluku vlasnika ovih nemani:
Znate sta, gonite se sa tim svojim "mazama" u neku stvar!
Friesian

#374 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?

Post by Friesian »

ej udwarach - kad nadjes pravi argument onda pisi...a ne price "bio jednom jedan pit bull"!
Cholina_Lokica

#375 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?

Post by Cholina_Lokica »

kad se vec toliko poteze da je to pas za borbu, mogli bi napisati i za kakvu borbu su napravljeni... protiv PACOVA :lol: :lol: :lol: :lol:
Locked