The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
hladan.preminger

#351 Re: The Walking Dead - serija

Post by hladan.preminger »

Što se tiče onoga što je preminger spomenuo za Dejla. Da, matori je znao biti naporan i ubijati
u pojam. Ali sve ono što je rekao u ovoj epizodi je potpuno tačno. Kada izgubimo svoju ljudskost
šta nam još preostaje, zbog čega vrijedi živjeti? Zbog samog preživljavanja? Jebeš takav život.
Hrpa klišejskih rečenica iz najgorih teenage filmova je ono što je Dale trabunjao čitavu epizodu, u biti čitavu seriju.
Kad dodje do trenutka mi ili oni, svako bi roknuo onog malog silovatelja.
irac300

#352 Re: The Walking Dead - serija

Post by irac300 »

Ja još ne mogu da vjerujem da je cijela jedna sezona serije otišla na onu farmu. Sve sam kont'o, hajd' iduću epizodu će ići, pa iduću..i evo ostadoše još dvije epizode, a oni ni blizu odlaska. Totalan promašaj cijele sezone.
dale cooper

#353 Re: The Walking Dead - serija

Post by dale cooper »

hladan.preminger wrote:
Što se tiče onoga što je preminger spomenuo za Dejla. Da, matori je znao biti naporan i ubijati
u pojam. Ali sve ono što je rekao u ovoj epizodi je potpuno tačno. Kada izgubimo svoju ljudskost
šta nam još preostaje, zbog čega vrijedi živjeti? Zbog samog preživljavanja? Jebeš takav život.
Hrpa klišejskih rečenica iz najgorih teenage filmova je ono što je Dale trabunjao čitavu epizodu, u biti čitavu seriju.
Kad dodje do trenutka mi ili oni, svako bi roknuo onog malog silovatelja.
Dobro sad, možda način na koji je napisan zvuči pomalo klišej, međutim to ne mijenja ispravnost
njegove poruke. I nije uopšte bitno je li onaj Randall kriv ili ne, poenta je u tome može li se
čovjek ubiti hladnokrvno, a da to ne ostavi posljedice na karakter i ono što osobu čini humanom.
Ako se ljudi usred apokalipse koja je izbrisala većinu čovječanstva počnu ponašati kao životinje
onda i ne zaslužuju da prežive.
vee-jay

#354 Re: The Walking Dead - serija

Post by vee-jay »

cim vi diskutujete o tome koliko je mali glup ili koliko je ona plavusa sto se htjela ubiti glupa itd. znaci da serija i nije tako losa.

meni je serija srednja zalost. u ovoj sezoni maltane uopste nije bilo zombija, u zadnjoj epizodi samo jedan. sto je u sustini meni super zato sto vise volim dramu od horora. samo sto za dramu moras imati dobar scenario i dobro napravljene licnosti, a ovdje toga i nema bas nesto.
hladan.preminger

#355 Re: The Walking Dead - serija

Dobro sad, možda način na koji je napisan zvuči pomalo klišej, međutim to ne mijenja ispravnost
njegove poruke. I nije uopšte bitno je li onaj Randall kriv ili ne, poenta je u tome može li se
čovjek ubiti hladnokrvno, a da to ne ostavi posljedice na karakter i ono što osobu čini humanom.
Ako se ljudi usred apokalipse koja je izbrisala većinu čovječanstva počnu ponašati kao životinje
Pa, 'ebo ga ti. :D
Nisu oni njega safatali da im na pikniku krade jagode.
Covjek je dio grupe koja ih je htjela ubiti i koja će ih ubiti ako ga puste na slobodu, koja je silovala neke nevine cure, apokalipsa je kod njih gdje ljudi jedni druge ubijaju zbog resursa, svaki put kad su pokušali biti humani neko je bezze pogin'o. Valjda je dosta nekada sa cmizdrenjem. Prihvati situciju u kojoj si i ponašaj se u skladu s njom. Ako to znači ubiti nekog ko je potencijalna prijetnja, to se radi bez pitanja.

I još nešto. Što ne ograde onu farmu? Debilima sa svih strana možeš prići i popišati ih kad spavaju naveče. Pored toga, svaki moron u seriji (mali na tebe mislim, 'ebo ti ćaća mater) može izaći sa farme i lutati kuda hoće, navlačiti zombije na farmu, izgubiti se pa da neko pogine tražeći ga. Odi brate u šumu i nasjeci drvenih greda i napravi wooden fortress ko kauboji na divljem zapadu.

Image
KPNCTNJAH

#356 Re: The Walking Dead - serija

Post by KPNCTNJAH »

@hladan.preminger
to, daj im koju ideju, pa da cijelu sljedecu sezonu gledam kako prave ogradu... jos samo neki Jose Armando da im se pojavi... da bi ja ovo nastavio gledati onaj mali i zena od kauboja moraju biti ubiVeni u naredne dvije epizode (vnogo malo sretno, naleti na najglupljeg zombija u seriji, ali opet plus za njega sto je sredio starog)... i onaj crnac, ne kontam sta je s njim, pokusavam se sjetiti kad je poginuo, kad pojavi se u zadnjoj epizodi... frajer spremacica postao, nigdje ga kad treba u 'akciju' ... a toliko je akcije u zadnjim epizodama da je puno zanimljivije snimati nase gradjane dok stoje u bilo kakvom redu...
hladan.preminger

#357 Re: The Walking Dead - serija

to, daj im koju ideju, pa da cijelu sljedecu sezonu gledam kako prave ogradu... jos samo neki Jose Armando da im se pojavi...
Ma gotovo je sad. Mislio sam da su u ovoj drugoj sezoni to trebali uraditi, čak bi serija bila dosta življa. Sad je valjda vrijeme da idu više sa farme. Čak je i moja mati sinoć, koja je nekad pogledala dio nekih od epizoda, rekla: "Zar su ti još uvijek u izbjeglištvu na toj farmi"? :D
da bi ja ovo nastavio gledati onaj mali i zena od kauboja moraju biti ubiVeni u naredne dvije epizode (vnogo malo sretno, naleti na najglupljeg zombija u seriji, ali opet plus za njega sto je sredio starog)... i onaj crnac, ne kontam sta je s njim, pokusavam se sjetiti kad je poginuo, kad pojavi se u zadnjoj epizodi... frajer spremacica postao, nigdje ga kad treba u 'akciju' ... a toliko je akcije u zadnjim epizodama da je puno zanimljivije snimati nase gradjane dok stoje u bilo kakvom redu...
Potpis! :thumbup:
dječak sa šibicama

#358 Re: The Walking Dead - serija

Post by dječak sa šibicama »

Onako laicki, ne kontam kako u tom cijelom raspadnutom svijetu, u Americi koja je prepuna oruzja, ova grupa nije u stanju negdje zbaviti .50 cal Browing, natakariti ga na kamionet, ili na onu prikolicu, ili par takvih, mozda i na vojnom vozilu, pa valjda ima toga, nisu zombiji pojeli... pa onda minirati okolinu farme onim poteznim svjetlecim minama, nesto takvo, da znaju kad im se zombiji priblize.

Oni okolo hodaju sa par karabina i pistolja, a u svakom obliznjem gradu 100% ima prodavnica oruzja u kojoj se mogu snadbjeti da naoruzaju brigadu.
BadBoy

#359 Re: The Walking Dead - serija

Post by BadBoy »

Image
Jack Be Nimble

#360 Re: The Walking Dead - serija

Post by Jack Be Nimble »

dječak sa šibicama wrote:
Oni okolo hodaju sa par karabina i pistolja, a u svakom obliznjem gradu 100% ima prodavnica oruzja u kojoj se mogu snadbjeti da naoruzaju brigadu.

Pa mogli su dan prije nego sto su se zombiji pojavili, dan poslije u tim prodavnicama samo ostali prozori.

Drugi dio je mnogo bolji, meni licno ne trebaju zombiji u svakoj epizodi ili da se sa njima ganjaju. To je bilo cool u prvoj, ali sada serija prelazi u dramu bavi se mozda vec izlizanom pricom da li ljudi uce od iz istorije ili se istorija samo ponavalja. Da li je nasa civilazija imalo humana u poredjenju sa istom civlizacijom prije pet, deset vijekova.

Kada ce ubiti onog malog? Volio bi da ga zombi ujede pa da ga mama mora pistoljem dokrajciti, ali u cas kada ga ona treba dokrajciti on je nekako ujede i onda Rick dokrajci obadvoje, to jest troje jer je ona trudna :bih:
wickerman

#361 Re: The Walking Dead - serija

Post by wickerman »

Onoga frajera izmuce,vode van grada da ga puste medju zombije,vode ga na strijeljanje,pitaju imali sta reci pred smrt i na kraju ga puste da zivi!
WTF
Da sam ja na njegovom mjestu samo bi konto kako bi zovnuo one fine huligane kao sto je bio onaj fini malo deblji gospodin u kafani koji trazi nekakvu pussy ;)
Ako su ga kad trebali ubiti to je bilo poslije ovoga sad :D
irac300

#362 Re: The Walking Dead - serija

Post by irac300 »

wickerman wrote:Onoga frajera izmuce,vode van grada da ga puste medju zombije,vode ga na strijeljanje,pitaju imali sta reci pred smrt i na kraju ga puste da zivi!
WTF
Da sam ja na njegovom mjestu samo bi konto kako bi zovnuo one fine huligane kao sto je bio onaj fini malo deblji gospodin u kafani koji trazi nekakvu pussy ;)
Vala baš. Al' hajd' to, prvo mu je noga bila natakarena na onu šipku od ograde, pa ga je onaj redneck isprebijao na mrtvo ime, pa je bio psihički zlostavljan i vezan kao pas, vođen na strijeljanje, i pored svega toga on je i dalje živahan mladić. Kladim se da će im ga na kraju i zabiberit (koliko sam vidio najavu naredne epizode).
Bitte_Halt_ja_ja

#363 Re: The Walking Dead - serija

Post by Bitte_Halt_ja_ja »

wickerman wrote:Onoga frajera izmuce,vode van grada da ga puste medju zombije,vode ga na strijeljanje,pitaju imali sta reci pred smrt i na kraju ga puste da zivi!
WTF
eh kako bi mocno bilo da pobjegne dovuce svoje i oni pobiju cijeli cast i onda krenemo iznova s nekim drugim likovima koji su manje proljev.
dječak sa šibicama

#364 Re: The Walking Dead - serija

Post by dječak sa šibicama »

Sta mislite kolike su sanse da se medju tih 30 "ostalih", nalazi i onaj Darylov jednoruki brat Merle? :D
dale cooper

#365 Re: The Walking Dead - serija

Post by dale cooper »

hladan.preminger wrote:
Pa, 'ebo ga ti. :D
Nisu oni njega safatali da im na pikniku krade jagode.
Covjek je dio grupe koja ih je htjela ubiti i koja će ih ubiti ako ga puste na slobodu, koja je silovala neke nevine cure, apokalipsa je kod njih gdje ljudi jedni druge ubijaju zbog resursa, svaki put kad su pokušali biti humani neko je bezze pogin'o. Valjda je dosta nekada sa cmizdrenjem. Prihvati situciju u kojoj si i ponašaj se u skladu s njom. Ako to znači ubiti nekog ko je potencijalna prijetnja, to se radi bez pitanja.

I još nešto. Što ne ograde onu farmu? Debilima sa svih strana možeš prići i popišati ih kad spavaju naveče. Pored toga, svaki moron u seriji (mali na tebe mislim, 'ebo ti ćaća mater) može izaći sa farme i lutati kuda hoće, navlačiti zombije na farmu, izgubiti se pa da neko pogine tražeći ga. Odi brate u šumu i nasjeci drvenih greda i napravi wooden fortress ko kauboji na divljem zapadu.

Image
Sve je to u redu dok ne dođeš do momenta kada moraš povući obarač i ubiti čovjeka hladnokrvno
kao pseto. Jedna je stvar braniti se i pucati u samoodbrani a nešto sasvim drugo je egzekucija i
linčovanje kao što su namjeravali u zadnjoj epizodi. Kada se pređe ta granica nema više povratka.
Shane je klasičan primjer. Bio je na rubu prije nego što je ubio Otisa, sad je taj rub dobrano
prešao. Ubistvo mijenja čovjeka, u tome je poenta. Da ovog malog ubiju na način na koji su
namjeravali neće biti ništa bolji od grupe kojoj on pripada.
Bokaccc

#366 Re: The Walking Dead - serija

Post by Bokaccc »

Bitte_Halt_ja_ja wrote:
WTF
eh kako bi mocno bilo da pobjegne dovuce svoje i oni pobiju cijeli cast i onda krenemo iznova s nekim drugim likovima koji su manje proljev.
Seljaci iz Džordžije, jebote ni zombije nece da zovu pravim imenom nego walkers...Koga ce oni nac, eno ubili su i onog starog u prosloj epizodi - jedinog koji je znao glumit ionako - serija vrijedi koliko i njihovi rijetki susreti sa "walkerima".

Sent from my HTC Desire S using Tapatalk
dale cooper

#367 Re: The Walking Dead - serija

Post by dale cooper »

Bokaccc wrote:
Bitte_Halt_ja_ja wrote:
WTF
Seljaci iz Džordžije, jebote ni zombije nece da zovu pravim imenom nego walkers...Koga ce oni nac, eno ubili su i onog starog u prosloj epizodi - jedinog koji je znao glumit ionako - serija vrijedi koliko i njihovi rijetki susreti sa "walkerima".

Sent from my HTC Desire S using Tapatalk
Mislim da je u dodacima sa snimanja iz prve sezone spomenuto da u Walking Dead univerzumu
nikada nije bilo stripova ili filmova o zombijima. Baš zgodno, zar ne? :D
ek0

#368 Re: The Walking Dead - serija

Post by ek0 »

-
Last edited by ek0 on 09/11/2016 13:28, edited 1 time in total.
ChataDodajStaHoces

#369 Re: The Walking Dead - serija

Post by ChataDodajStaHoces »

Ovaj drugi dio sezone je fenomenalan... Mislio sam da je Darabont gigant na osnovu prethodnih radova, ali ovaj tim scenarista definitivno izvlaci seriju :) 12 epizoda je fantasticna, jedva cekam nastavak :roll:
BadBoy

#370 Re: The Walking Dead - serija

Post by BadBoy »

Auuuu upravo odgledah 12. epizodu. Moram reći iako je bila prilično spora, ipak je bila dobra- we're gonna have ourselves a heck of a season finale :D
DON_eARL

#371 Re: The Walking Dead - serija

Post by DON_eARL »

Chata87 wrote:Ovaj drugi dio sezone je fenomenalan... Mislio sam da je Darabont gigant na osnovu prethodnih radova, ali ovaj tim scenarista definitivno izvlaci seriju :) 12 epizoda je fantasticna, jedva cekam nastavak :roll:
:thumbup:

Šta se dešava? Kako se zaražiše Shane i onaj mali? :-)
ChataDodajStaHoces

#372 Re: The Walking Dead - serija

DON_eARL wrote:Šta se dešava? Kako se zaražiše Shane i onaj mali? :-)
Nadam se da nam neko moze iz stripova objasniti :) Mislim da je vrlo moguce da su svi zarazeni - da se prenosi vazduhom... ko zna :roll:
hAruNN990

#373 Re: The Walking Dead - serija

Post by hAruNN990 »

Upravu si ... svi su vec zarazeni... to je onaj doktor sapnuo ricku u CDCu(nije govorio ostalima da im ne unisti ovo malo nade sto imaju)...zato je rick dosad sve gadjao u glavu (sjecate se one scene u kafani kad je one ubijene ... zavrsavao metkom u glavu ...

SPOILER ALERT:

ali valjda je sad bio pod šokom jer je ubio najboljeg jarana te ga je zaboravio dokrajciti metkom u glavu

prejaka epizoda... vratila mi je nadu u seriju :thumbup:
ChataDodajStaHoces

#374 Re: The Walking Dead - serija

hAruNN990 wrote:Upravu si ... svi su vec zarazeni... to je onaj doktor sapnuo ricku u CDCu(nije govorio ostalima da im ne unisti ovo malo nade sto imaju)...zato je rick dosad sve gadjao u glavu (sjecate se one scene u kafani kad je one ubijene ... zavrsavao metkom u glavu ...

SPOILER ALERT:

ali valjda je sad bio pod šokom jer je ubio najboljeg jarana te ga je zaboravio dokrajciti metkom u glavu

Mislim da Rick toga nije svjestan do sada bio. Sjeti se scene od prije par epizoda i dvojice mrtvih drotova bez ujeda, kada se i on zapitao.

Moze li me neko uputiti na dl linkove za WD strip? :)
hAruNN990

#375 Re: The Walking Dead - serija

Post by hAruNN990 »

Chata87 wrote:
hAruNN990 wrote:Upravu si ... svi su vec zarazeni... to je onaj doktor sapnuo ricku u CDCu(nije govorio ostalima da im ne unisti ovo malo nade sto imaju)...zato je rick dosad sve gadjao u glavu (sjecate se one scene u kafani kad je one ubijene ... zavrsavao metkom u glavu ...

SPOILER ALERT:

Mislim da Rick toga nije svjestan do sada bio. Sjeti se scene od prije par epizoda i dvojice mrtvih drotova bez ujeda, kada se i on zapitao.

Moze li me neko uputiti na dl linkove za WD strip? :)

Zagledao se u 2 drota jer su lezali mrtvi jedan kraj drugog (prijateljstvo do smrti) a on je bas u tom trenutku ostavio shanea u onom kombiju opkoljenom od walkera... pogled u njih natjeralo ga je da se vrati po shane...
a poslacu ti ja torent ako hoces na pp za WD strip
Post Reply