Ne kaze se osnivac nego utemeljiteljKomrad wrote:NightSkyWalker wrote:SDP vec ne moze da mrdne bez da konsultuje SDA, kako ce tek biti kada bude potpisana koalicija.
Jos nisi prebolio sto ce SDP biti u vlasti a osnivac(i) nece?
SDP na državnom nivou
-
convict
#351 Re: SDP na državnom nivou
- Komrad
#352 Re: SDP na državnom nivou
Pa i Hare je osnivac....a i fahroconvict wrote:Ne kaze se osnivac nego utemeljiteljKomrad wrote:NightSkyWalker wrote:SDP vec ne moze da mrdne bez da konsultuje SDA, kako ce tek biti kada bude potpisana koalicija.
Jos nisi prebolio sto ce SDP biti u vlasti a osnivac(i) nece?
- Haris.ba
#353 Re: SDP na državnom nivou
"Trolam" i "trolaću". Ako ti šta smeta - pravac u komitet pa me prijavi.letacina wrote:Haris.ba wrote:Jes da nije tema, ali da li je moguće da se po prvi put desi da bude različita vlast na državnom i na nižim nivoima? Ako na državnom bude sda+hdz+sds+snsd, da na kantonalnim nivoima bude druga(pa i na federalnom)? Jest da bi onda se moralo ići u koaliciju sa sbb (možda i sa szbih). A u krajini sa dnz. A na federalnom plus sa hdz 1990 i možda hsp?Komrad wrote:
ja nisam razocaran... sta je trebao lagumdzija? prihvatiti sve ucjene da bi bio premijer i da bi SDP bio na vlasti na drzavnom nivou?
Klempo je natakario sam sebe jer bi guze dao samo da budu u vlasti ... cas lize muda dodiko cas covicu i sa svima moze koalicija ... samo da njega ima, njegovih direktora, njegovih upravnih i nadzornih odbora ...jer kad nebi pojeli bi ga vukovi u njegovoj stranci
i to ce narod kazniti i na nardnim izborima vidjet ces...
Nemoguće jer nemaju ni entitetsku ni opću većinu u parlamentu, jedino ukoliko bi ostale stranke podržale takvu vladu a da one ne participiraju u njoj, što je naučna fantastika.
Prvo malo prouči stvari o kojima pišeš da ne bi bespotrebno trolao gluposti.
Nego, možda mi ne radi kalkulator, ali: evo federacija: s
sdp 28, sbb13, szbih 9, hdz1990+hsp 5, nsrzb(istina, njih sam zaboravio) 5.
Kad se sabere ispadne 60. Zastupnički dom ima 98 mjesta(mislim). Većine po kantonima će mnogo uticati i na dom naroda. Tako da se može obrazovati vlast.
Jes da bi ovo bila koalicija "nit kud kreno, nit se kuda vratio", ali moguće je.
- Komrad
#354 Re: SDP na državnom nivou
Haris.ba wrote:
"Trolam" i "trolaću". Ako ti šta smeta - pravac u komitet pa me prijavi.![]()
Nego, možda mi ne radi kalkulator, ali: evo federacija: s
sdp 28, sbb13, szbih 9, hdz1990+hsp 5, nsrzb(istina, njih sam zaboravio) 5.
Kad se sabere ispadne 60. Zastupnički dom ima 98 mjesta(mislim). Većine po kantonima će mnogo uticati i na dom naroda. Tako da se može obrazovati vlast.
Jes da bi ovo bila koalicija "nit kud kreno, nit se kuda vratio", ali moguće je.
po meni .. SDP-SDA-RzB-HSP na federalnom nivou
- kajdara
#355 Re: SDP na državnom nivou
Predizborna Minerova krilatica je: "Država za Čovjeka!" Stoga je za očekivati da se konačno mane biti trabantom Izetbegovićevom SDA-klanu. U njemu niti je bilo, a niti ima - čovjeka, ima samo kvislinga i kriminalaca, te njihovih sadaklija.
-
Bonton
#356 Re: SDP na državnom nivou
HSP bi bio pravo osvježenje na političkoj sceni. Ima odličan program, socijaldemokratski.Komrad wrote:Haris.ba wrote: po meni .. SDP-SDA-RzB-HSP na federalnom nivou
Onaj zubar ne zna je li pošao ili došao.
- no_pasaran
#357 Re: SDP na državnom nivou
Vala ako Suljo nastavi ovako da "trola"
nek Zlaja ide i sa Fahrom ako treba. Baš mi se na vrh glave Suljo popeo sa naizmjeničnim lizanjem sh*ka Dodiku i Čoviću.
- Jazz_Junkie
#358 Re: SDP na državnom nivou
Krajnije je vise vrijeme da se u BiH pokrene istinska ljevicarska inicijativa. Do sada sam ih smatrao najmanjim zlom u BiH. Sada su mi se ti lazni socijaldemokrati definitivno ogadili.
- Komrad
#359 Re: SDP na državnom nivou
Jazz_Junkie wrote:Krajnije je vise vrijeme da se u BiH pokrene istinska ljevicarska inicijativa. Do sada sam ih smatrao najmanjim zlom u BiH. Sada su mi se ti lazni socijaldemokrati definitivno ogadili.
zasto su ti se ogadili?
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#360 Re: SDP na državnom nivou
Danas je u sjedištu SDP-a u Sarajevu održan sastanak predstavnika SDP-a i SBB-a, koje su predvodili predsjednici Zlatko Lagumdžija i Fahrudin Radončić.
U toku konstruktivnog razgovora sagovornici su razgovarali o implementaciji izbornih rezultata i složili se da što prije treba uspostaviti funkcionalnu vlast u našoj zemlji čiji osnov ne smije biti propali prudski sporazum, saopćeno je iz SDP-a.
U toku konstruktivnog razgovora sagovornici su razgovarali o implementaciji izbornih rezultata i složili se da što prije treba uspostaviti funkcionalnu vlast u našoj zemlji čiji osnov ne smije biti propali prudski sporazum, saopćeno je iz SDP-a.
- nosara
#361 Re: SDP na državnom nivou
Ja razumijem da im nije lako... Pobijedili, a nisu...
Da sam Zlatko odavno bih objavio da tamo, gdje je nemoguce formirat vlast sa dosadasnjom opozicijom, SDP ostaje opozicija... Bez sbb-a, naravno...
Ovo sada je iz loseg u gore... Ne valja nikako...
Da sam Zlatko odavno bih objavio da tamo, gdje je nemoguce formirat vlast sa dosadasnjom opozicijom, SDP ostaje opozicija... Bez sbb-a, naravno...
- Hemel
#362 Re: SDP na državnom nivou
SDP + SBB =
p.s. ma da, sa svakim se treba razgovarati
p.s. ma da, sa svakim se treba razgovarati
- Komrad
#363 Re: SDP na državnom nivou
nosara wrote:Ja razumijem da im nije lako... Pobijedili, a nisu...
Ako se s nekim razgovaralo ne znaci i da ce u koaliciju ...
Ovo je samo poruka Tihicu ... da slucajno nebi mnogo trazio
- nosara
#364 Re: SDP na državnom nivou
Znam... Ne vidim veliku razliku... Bumo videli...Komrad wrote:nosara wrote:Ja razumijem da im nije lako... Pobijedili, a nisu...
- Komrad
#365 Re: SDP na državnom nivou
S nekim se mora ... imas dva zla ... po meni ista pa ko manje bude trazio nek bude s njim...nosara wrote:Znam... Ne vidim veliku razliku... Bumo videli...Komrad wrote:nosara wrote:Ja razumijem da im nije lako... Pobijedili, a nisu...
-
hercegovac_pravi
#366 Re: SDP na državnom nivou
Ama ljudi šta se kofrčite
Koalicija SDP-SDA je izrađena već davnih dana. SDP i SDA čak ne moraju ni ući u vlast zajedničkim snagama da bi ta koalicija funkcionisala bezprijekorno. Dakle, kokice u ruke i uživajte.
Ovo što sada gledamo je samo "demokratski proces" (uf jesam ovo lijepo rekao
) namjenjen zamazivanju očiju i potrebi da i Fa'ro ponekad priskoči ako bude neophodno...
Koalicija SDP-SDA je izrađena već davnih dana. SDP i SDA čak ne moraju ni ući u vlast zajedničkim snagama da bi ta koalicija funkcionisala bezprijekorno. Dakle, kokice u ruke i uživajte.
Ovo što sada gledamo je samo "demokratski proces" (uf jesam ovo lijepo rekao
- NightSkyWalker
#367 Re: SDP na državnom nivou
SDP ide u koaliciju sa SBBBBBB
Last edited by NightSkyWalker on 12/11/2010 19:33, edited 1 time in total.
- plain vanilla
#368 Re: SDP na državnom nivou
pa sta se ti brines toliko za glasace za sdp-a, tita ti
nama svejedno, sta bude bit ce
dok se vi jedete, mi uzivamo
hvala zlaja
dok se vi jedete, mi uzivamo
hvala zlaja
- NightSkyWalker
#369 Re: SDP na državnom nivou
Ne brinem se za glasace SDP-a. Samo volim da gledam kako im se obrazi crvene od Zlajinih samara.plain vanilla wrote:pa sta se ti brines toliko za glasace za sdp-a, tita ti![]()
dok se vi jedete, mi uzivamo![]()
hvala zlaja
Znam da vam je svejedno.
Ja se nemam sta jesti. Ti se trebas jesti jer te tvoj coban zajebao.
Zahvaljujes se Zlaji sto te zajeba, sto ti je lagao, i sto ti pali samare...
- plain vanilla
#370 Re: SDP na državnom nivou
dosta mi je da vidim tebe kako se "ne brines"NightSkyWalker wrote:Ne brinem se za glasace SDP-a. Samo volim da gledam kako im se obrazi crvene od Zlajinih samara.plain vanilla wrote:pa sta se ti brines toliko za glasace za sdp-a, tita ti![]()
hvala zlaja![]()
Znam da vam je svejedno.![]()
Ja se nemam sta jesti. Ti se trebas jesti jer te tvoj coban zajebao.![]()
Zahvaljujes se Zlaji sto te zajeba, sto ti je lagao, i sto ti pali samare...![]()
i moji da su izgubili i ja bih hodala i kukala
- Komrad
#371 Re: SDP na državnom nivou
Prije ce biti da je ovo tebi samar:DNightSkyWalker wrote:Ne brinem se za glasace SDP-a. Samo volim da gledam kako im se obrazi crvene od Zlajinih samara.plain vanilla wrote:pa sta se ti brines toliko za glasace za sdp-a, tita ti![]()
hvala zlaja![]()
Znam da vam je svejedno.![]()
Ja se nemam sta jesti. Ti se trebas jesti jer te tvoj coban zajebao.![]()
Zahvaljujes se Zlaji sto te zajeba, sto ti je lagao, i sto ti pali samare...![]()
- NightSkyWalker
#372 Re: SDP na državnom nivou
Plain,
Tvoj coban je govorio da ni pod razno nece u koaliciju sa Kriminalce fahrom, i na osnovu tog obecanja je dobio veliki broj glasova. Kako se osjecas sada kada vidis te te coban zajebao? Mora da je bijedan osjecaj...
Tvoj coban je govorio da ni pod razno nece u koaliciju sa Kriminalce fahrom, i na osnovu tog obecanja je dobio veliki broj glasova. Kako se osjecas sada kada vidis te te coban zajebao? Mora da je bijedan osjecaj...
- NightSkyWalker
#373 Re: SDP na državnom nivou
Nije, nego je tebi. Tvoj coban te je lagao.Komrad wrote:
Prije ce biti da je ovo tebi samar:D
- Komrad
#374 Re: SDP na državnom nivou
Coban je mozda govorioNightSkyWalker wrote:Plain,
Zlatko to nikad nije rekao
Rekao je da ce sa svima razgovarati .. i tako i treba da bude
- NightSkyWalker
#375 Re: SDP na državnom nivou
Komrad wrote:Coban je mozda govorioNightSkyWalker wrote:Plain,
Zlatko to nikad nije rekao
Rekao je da ce sa svima razgovarati .. i tako i treba da bude