Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
komi wrote:zašto se generaciji naših roditelja nisu emocije hladile
upoznaju se u srednjoj i uđu u brak na faxu...
ko kaze da nisu?
to sto su ostajali do kraja skupa i vecina ih nama nabijala na nos da je to sve zbog nas ne znaci da ne bi prekinuli da su imali petlje...
JokTo wrote:
" Ja tebe volim,stalo mi je do tebe...al trenutno nemam volje za vezu" ...
Eh ta recenica se kaze kada hoce djevojka da te fino nogira, to jeste kulturno, bio si mi draga i bla bla bal, pa onda nadje taj razlog da ti kaze Pa Pa na kulturan nacin. a pitanje je mozda mjesec ili dva kada ce se pojaviti sa novim momkom.
Nemoj biti tako krhak, shvati da ti je djevojka dala DVICU ili ti NOGU kulturno. Zato trazi sebi selamet.
ko kaze da nisu?
to sto su ostajali do kraja skupa i vecina ih nama nabijala na nos da je to sve zbog nas ne znaci da ne bi prekinuli da su imali petlje...
slažem se.., nemali broj puta sam čula i svoje i druge roditelje kako sve to trpe radi djece..al činjenica je da nisu imali petlju da okončaju s tim..
ko kaze da nisu?
slažem se.., nemali broj puta sam čula i svoje i druge roditelje kako sve to trpe radi djece..al činjenica je da nisu imali petlju da okončaju s tim..
madner wrote:Mislim da je za sve kriva "emancipacija", ne moze valjat jednacina ako se izjednace x i y
Pitanje je ko je x, a ko y i šta stoji uz x,a šta uz y.
To sam ostavio otvoreno, ali sigurno nije x = y
To je sigurno! Ali emancipacija sigurno nema veze s tim.
Dok je svijeta bilo je i žena koje su se znale nositi s problemima i životom bolje od nekih muškaraca. Zato imamo prinicipe: plus/minus, hemija, ono nešto etc. Dvoje uvijek traže kompatibilnost. Što jedno nema, drugo ima.
Tako i problem na ovoj temi. Jedno će radije patiti u vezi, nego se odreći iste. Drugo je jače i zna staviti tačku na sve.
meni bi sigurno bilo bolje da nisam svakih pet dana slušala kako sam ja jedini razlog što su još zajedno (u prijevodu: što ne mogu možda biti sretni s nekim drugim) a i njima bi bilo bolje ako već ne žele biti jedno s drugim..
meni bi sigurno bilo bolje da nisam svakih pet dana slušala kako sam ja jedini razlog što su još zajedno (u prijevodu: što ne mogu možda biti sretni s nekim drugim) a i njima bi bilo bolje ako već ne žele biti jedno s drugim..
i meni bi bilo bolje da nisu morali raditi na terenu i da su imali poslove u istom gradu
Strpljiva wrote:
Pitanje je ko je x, a ko y i šta stoji uz x,a šta uz y.
To sam ostavio otvoreno, ali sigurno nije x = y
To je sigurno! Ali emancipacija sigurno nema veze s tim.
Dok je svijeta bilo je i žena koje su se znale nositi s problemima i životom bolje od nekih muškaraca. Zato imamo prinicipe: plus/minus, hemija, ono nešto etc. Dvoje uvijek traže kompatibilnost. Što jedno nema, drugo ima.
Tako i problem na ovoj temi. Jedno će radije patiti u vezi, nego se odreći iste. Drugo je jače i zna staviti tačku na sve.
Ima kako nema. Postojala je formula koaj je fercerala, gdje se jasno znalo ko kosi a ko vodu nosi. Onda je neki genije iz nekog nepoznatog razloga dao zenama pravo glasa i da su haman ljudi. Onda su kola krenula niz vodu, nije slucajno da su upravo tada desili svjetski ratovi i da je covjecanstvo doslo do ruba propasti.
Samo je problem sto je puno teze nekome oduzeti pravo nakon sto si ga dao, mada svi znaju da to ne treba da bude tako.
ne vidim ih kao strucne za iznosenje ovakvog stava...
gdje je psiholosko istrazivanje uzroka...gdje su ljekari i psiholozi koji se ticu ove price..
rekli advokati