Telemach kablovska & DTV

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
ja.neron

#351 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by ja.neron »

ako hočeš da potpišeš ugovor idi lično dole na stup u njihovo sjedište jer nećeš njih dočekati da ti dođu na vrata za potpisivanje ugovora
bonn

#352 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by bonn »

Meni su odmah sutradan došli.
paravan

#353 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by paravan »

nisam citao bas mnogo o ovoj temi ali me zanima da li je "lopovluk" zastupljen i u telemachu?

da razjasnim pitanje se odnosi na kablovski internet, a imam njihovu (telemach) kablovsku TV.
da li ima mazanja ociju tj. sporija konekcija nego sto treba, prekomjerni racuni itd itd.

trenutno koristim BH telecom ADSL 20G i nisam nikako zadovoljan s tim kako naplacuju.

evo primjer na koji sam slucajno naletio jer obicno ne placam ja racun za internet, limit mi je 20.480MB to izadje negdje oko 55KM, prije nekoliko mjeseci sam potrosio 19.XXX MB i stigao mi racun da moram platiti 70 i nesto KM i navodno potrosnja je bila 1.4 GB preko limita :-?

bog zna koliko su puta tako naplacivali jer ponavljam, ne placam ja taj racun, a da nisam primjetio...

sve ostalo je OK, sto internet, konekcija, ne puca i ni na sta drugo se ne mogu pozaliti...

imate li istih ili slicnih iskustava sa telemachom? mozete li me upozoriti prijevremeno na probleme u telemach?u (ne mogu vise durat sa ovim limitom :D )

hvala na odgovorima
elmedink

#354 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by elmedink »

MOJE ISKUSTVO

POSLAO MAIL NISU ODGOVORILI
ZVAO TELEFONOM NE JAVLJAU SE
ZVAO PONOVO CALL OPERATORICA NA MOJ KONKRETAN ZAHTJEV DA KAO STANARI ZAMIJENIMO POVRSNO UNAPRIJEDJENI I LOŠ MMDS SA KABLOVSKOM TV ODGOVARA:
SACEKAJTE PA KAD MI VIDIMO JAVICE VAM SE NEKO

LOSE, NEPROFESIONALNO, NEKOMPETENTNO ...........
Sonron

#355 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by Sonron »

Sto se tice HD slike na kanalima prezadovoljan sam, a jedini minus je sto nema Teletexta ni na jednom kanalu... :x
samke.il

#356 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by samke.il »

MOOLIM POMOC!!!!

Kupio sam ful HD TV sa svim mogucim prikljucima, odavno sam korisnik kablovke TV, ali sada posto TV ima i digitalni prijemnik odnosno DVB vec ugradjen u sebi pored svih analognih programa pronadje i sve digitalne kanale Telemacha preko 115 kanala, cak prikazuje i tv vodic 7 dana unaprijed ali kada kliknem kanal trazi mi neki CA MODUL, pa me sada zanima da li se moze taj modul kupiti a da se ne placa pretplata i da li je vec netko pokusao crackovati ukolio treba neka sifra ili nesto slicno, molim Vas ukoliko netko zna da mi javi.
crnivrag

#357 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by crnivrag »

samke.il wrote:MOOLIM POMOC!!!!

Kupio sam ful HD TV sa svim mogucim prikljucima, odavno sam korisnik kablovke TV, ali sada posto TV ima i digitalni prijemnik odnosno DVB vec ugradjen u sebi pored svih analognih programa pronadje i sve digitalne kanale Telemacha preko 115 kanala, cak prikazuje i tv vodic 7 dana unaprijed ali kada kliknem kanal trazi mi neki CA MODUL, pa me sada zanima da li se moze taj modul kupiti a da se ne placa pretplata i da li je vec netko pokusao crackovati ukolio treba neka sifra ili nesto slicno, molim Vas ukoliko netko zna da mi javi.
Da bi gledao digitalnu televiziju putem TV prijemnika koji posjeduje DVB-C modul, moraš nabaviti njihovu SIM karticu koja naravno nije u prodaji niti će vjerovatno biti. Ispočetka su svi kanali bili slobodni, ali su ih skreblovali, tako da ti ostaje mogućnosti nabavke njihovog digitalnog resivera i naravno plaćanje dodatne preplate za digitalnu televiziju.
elSaik

#358 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by elSaik »

Jesu li mijenjali signal (ako se tako kaže)? Prošle godine mi je slika bila normala, sa crnim čizama na vrhu i dnu, a sad je izdužena preko čitavog ekrana.
Dendrlix

#359 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by Dendrlix »

Imas li na TV-u opciju format? Ako imas prebaci na auto i bice ok.
elSaik

#360 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by elSaik »

Ma čini mi se da je samo HBO problem. :) Nema veze, svakako ga neće biti zastalno.
DON_eARL

#361 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by DON_eARL »

Sonron wrote:Sto se tice HD slike na kanalima prezadovoljan sam, a jedini minus je sto nema Teletexta ni na jednom kanalu... :x
Probaj sa daljinskim od TVa. Cini mi se da procitah na drugoj temi takav odgovor...
kakaljin

#362 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by kakaljin »

Code: Select all

Poštovani korisnici,

prinuđeni smo da za vrijeme prijenosa nogometne utakmice Premier league: Wolves - Chelsea, u srijedu 05.01.2011. sa početkom u 20:45 isključimo program Sport Klub 3.

Hvala na razumijevanju.
Odakle njima pravo da zatamljuju kanal koji se dodatno placa :x :x :x :x :x :x :x :x
ami8

#363 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by ami8 »

Mogu oni šta hoće, jer monopol je čudo. Ali neće moći dokle hoće...
afanalen

#364 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by afanalen »

kakaljin wrote:

Code: Select all

Poštovani korisnici,

prinuđeni smo da za vrijeme prijenosa nogometne utakmice Premier league: Wolves - Chelsea, u srijedu 05.01.2011. sa početkom u 20:45 isključimo program Sport Klub 3.

Hvala na razumijevanju.
Odakle njima pravo da zatamljuju kanal koji se dodatno placa :x :x :x :x :x :x :x :x
Uzimaju vas lopatom placate dodatno a zacrne vam, kod nas na lol-u placas ARENEPORT dodatno i nema crnila, i naravno SK I SK+ gledamo bez probema.
DON_eARL

#365 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by DON_eARL »

Vjerovatno jer je i BHT prenosio istu utakmicu...
kakaljin

#366 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by kakaljin »

DON_eARL wrote:Vjerovatno jer je i BHT prenosio istu utakmicu...

ako dodatno placas za program onda ti ne smije zatamljivati jer si ti platio za to

nije u osnovnom paketu
afanalen

#367 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by afanalen »

kakaljin wrote:
DON_eARL wrote:Vjerovatno jer je i BHT prenosio istu utakmicu...

ako dodatno placas za program onda ti ne smije zatamljivati jer si ti platio za to

nije u osnovnom paketu
Upravo tako!
Tiger 033

#368 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by Tiger 033 »

Citat sa FacAbook-a:
"koristim ELOB cirka 5-6 godina....na Stupu.......nikad prije nisam imao problema sa signalom a sada imam sliku mozda 4 sata na dan.... ovo je uzas sta rade....... posto mi je blizu njhova zgrada...odem neki dan i pitam da li gase signal ili je u pitanju nesta drugo.... ona pojma nema... a pitam kada mi poprave signal da li mogu prosiriti paket kanala....kaze hanumica da mogu ali ako predjem na analogni sistem, jer ce se polahko gasiti ELOB....haj dobro i to ali ja imam pet resivera u kuci i pitam sta da radim sa njima.....kaze hanumica da oni nece izvršiti povrat resivera.... sto znaci lopovima sam dao preko 1000 KM za resivere.........a sada imam besplatan prelazak na nalognu TV ........ fuuuujjjjj gade mi se......... lijepo cu iz principa kad vec gubim 1000KM otici u logosoft i BH Telecom pa vidjeti sta mi oni nude... to je bolje nego da me prave ludim....pozzzz za raju"...sto znaci da se MMDS gasi bas kao sto sam napisao!!! :x :x :x
djes_ba

#369 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by djes_ba »

hopi wrote:ne kontam sada hoće li nam ovi HBO ostati samo do 31.1 ili još tri mjeseca na to dodatno
tj do 31.4?
ostane ti do 31.01 i onda se morass prebaciti na digitalnu i placati 19 km stim da prva tri mjeseca placas po 11,5 a ostale po 19 :)to oni podrazumjevaju i naredna tri besplatno
Suzie Q

#370 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by Suzie Q »

gdje mogu pronaći raspored programa za HBO (oba)?

hvala!
BSn

#371 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by BSn »

Suzie Q wrote:gdje mogu pronaći raspored programa za HBO (oba)?

hvala!

http://www.hbo.hr/
alibaba_i_30_godina

#372 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by alibaba_i_30_godina »

hvala!
Pa ima TV-Text sa rasporedom programa za cijeli mjesec. :?
DON_eARL

#373 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by DON_eARL »

NeyDan wrote:

hvala!
Pa ima TV-Text sa rasporedom programa za cijeli mjesec. :?
http://tvprofil.net/?ref=tv.mediaking.hr :thumbup:
treger

#374 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by treger »

definitivno najbolji sajt ikad za TV PROGRAM :)

http://mojtv.hr/kanal/tv-program/41/hbo.aspx
shape_shifter

#375 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by shape_shifter »

Dali iko zna gdje mogu naci pregled programa za premier league hd kanal ?
Post Reply