''Al-Jazeera Balkan'' - All About...

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
cancel

#351 Re: Najbolja lokacija za sjediste ''Al-Jazeera Balkan''

Post by cancel »

Erzsebet wrote:Kakva smiješna anketa... Kao da je uopšte bitno gdje će Al Džazira stanovati :).
i kao da će se na kraju krajeva nas pitat ili da će netko tu doći čitat "gdje im je najbolje da se usele" ;-)

vratite natrag naziv teme u Al Jazeera Balkan ovo samo zbunjuje ljude :)
karanana

#352 Re: Najbolja lokacija za sjediste ''Al-Jazeera Balkan''

Post by karanana »

ocigledno nemamo nista pametnije raditi nego odlucivati o tome gdje ce se al jazeera smjestiti u sarajevu.
BarbaDue

#353 Re: Najbolja lokacija za sjediste ''Al-Jazeera Balkan''

Post by BarbaDue »

karanana wrote:ocigledno nemamo nista pametnije raditi nego odlucivati o tome gdje ce se al jazeera smjestiti u sarajevu.
to sam odmah rekao, zar je bitno gdje je...bitno je da aBd pocne sa radom :thumbup:
Bourne

#354 Re: Najbolja lokacija za sjediste ''Al-Jazeera Balkan''

Post by Bourne »

Izvor: http://www.dnevniavaz.ba/lifestyle/estr ... inica.html

Denis Latin nova zvijezda „Al Jazeere“?

Ta televizija ima renome u svijetu i donosi nešto što je potrebno, a to je kapital za koji smatram da je najjača strana svega toga. Njeno pokretanje je dobro i zato što u svojim najavama dolaska upućuje na pokušaj ponovne integracije, a ne dezintegracije ovog prostora Veličina slova: Amela KESEROVIĆ (magazin AZRA) 30/09/2010 08:40:00Latin: Neke stvari bih odmah odbio kao ideju, a neke ne FOTO: Ivan ŠebaljDenis Latin je samo jednom pokleknuo pred pritiscima 1996. godine. S Hrvatske nacionalne televizije je prešao u komercijalnu. Poslije toga nikad. Nijedan režim ga nije mogao kupiti iz jednostavnog razloga jer na obraz nije stavio cijenu. Njegov mentor su pravda, i ideali mu imaju drugo ime.
U svojim emisijama je pokazao kako bi demokratsko društvo trebalo raspravljati o politici, ekonomiji, ideologiji...
Da li će moćnoj katarskoj televiziji Al Jazeera u narednim mjesecima poći za rukom među vrhunskim profesionalcima novinarstva u svoje redove dovesti i njega, pokazat će vrijeme.
S Denisom smo razgovarali u Zagrebu, u zgradi HRT-a, u redakciji „Latinice“. Mala, ali probrana ekipa bavit će se ponovo Bosnom, njenom uspješnijom integracijom u Regiji.
U kakvim ste odnosima s nadređenima. Jesu li Vas pustili na miru?
- Pa, recimo u korektnim. Uspjeli smo ponovo pokrenuti „Latinicu“ i to je veliki uspjeh.
Odnosi su danas puno bolji, i nadam se da će tako i ostati. Naravno, ne očekujem da oni budu idealni, bit će naravno i problema, jer je emisija takva, kontroverzna i ona uvijek mora ići dalje od svih drugih.
Pozdravljate li se s Hloverkom Novak-Srzić?
- Nisam je vidio, ali da je vidim pozdravio bih je. Nisam ja u osobno tako lošim odnosima s njom. Ja se s Hloverkom razilazim u nekim profesionalnim pitanjima, a u osobnim relacijama ona je meni čak i simpatična.
Jeste li osvetoljubiv čovjek. Imate li potrebu osvetiti se nekome?
- Mogu reći da ne. Stekao sam uvjerenje da zapravo ta nekakva kazna za loša djela dođe i bez mog djelovanja. Ne moram ja tu ništa uraditi. Taj neko kad-tad dobije po nosu i bez mene.
Šta će u medijskom prostoru Regiona značiti pokretanje televizije „Al Jazeera“?
- Ta televizija ima renome u svijetu i donosi nešto što je potrebno, a to je kapital za koji smatram da je najjača strana svega toga. Njeno pokretanje je dobro i zato što u svojim najavama dolaska upućuje na pokušaj ponovne integracije, a ne dezintegracije ovog prostora. U trenutnom odnosu snaga kada HTV i Nova TV imaju dosta veliki utjecaj u BiH i gledanost i u Srbiji, a da s druge strane imate presnažan Pink i u BiH, mislim da je logično da se pravi jedna takva televizija. U svakom slučaju, konkurencija je dobra, a pogotovo mi se sviđa ta njihova ideja da angažiraju i ljude iz Zagreba i Beograda, dakle da djeluju integrativno na ove prostore.
Budući da će u svojim redovima okupiti samo najbolje. Ukoliko bi Vam „Al Jazeera“ ponudila radni angažman, biste li ga prihvatili?
- Neke stvari bih odmah odbio kao ideju, a neke ne. Ovo je stvar o kojoj bih razmislio.
O Bosni ste u svojoj emisiji govorili mnogo puta. To ćete, kažete, činiti i ubuduće. Zašto se ima običaj reći da je Bosna svačiji zavičaj, a Beograd i Zagreb ničiji?
- Iako su, vjerovatno, i moji došli negdje iz Bosne, kao većina ljudi u Dalmaciji, za Bosnu, koliko znam, nisam rodbinski vezan niti sam kad u njoj živio, ali moja profesionalna sudbina je mnogo vezana za tu zemlju i njene ljude. Kada kažeš Bosna, znaš tačno šta to znači. Znaš da je to jedna toplina, dobrota, ljudskost. I u tom smislu ta konstatacija stoji. Zagreb je puno hladniji grad, tu nema nikakve sumnje, ali mi više odgovara, jer ta distanca mi pomaže da se maksimalno posvetim poslu. U Sarajevu bih sigurno preintenzivno živio, a Beograd mi je nekako prevelik.
Godinama se borite sa Chronovom bolešću. U njenom liječenju ste pribjegavali i alternativnim metodama. Jesu li bile od pomoći, kako ste danas?
- Dobro sam. To je takva bolest. Alternativne metode pomažu, ali ne mogu riješiti problem. Nakon pet operacija koje sam imao mislim da dobro funkcioniram i da se s tom bolešću može živjeti, ali da mi stvara izvjesne poteškoće u svakodnevnom životu, to da.
Ko su Vam prijatelji?
- Imam široki krug prijatelja. Volim ljude iz kojih zrači dobrota i kod kojih vidim da se bore za ispravnu stvar kao i ja, za dobro, onda su ti ljudi, moji ljudi i za njih sam spreman svašta napraviti, ali oni kod kojih vidim da su zli i da gledaju svoj interes, to nisu moji ljudi.
StupskaBitanga

#355 Re: Najbolja lokacija za sjediste ''Al-Jazeera Balkan''

Post by StupskaBitanga »

neko je davno reekao na ovoj temi
TV1 je imala boom najave a ovi pritaljeno i polako
i zato će imati dobrou gledanost i dobre ljude
Kenan-sa

#356 Re: Najbolja lokacija za sjediste ''Al-Jazeera Balkan''

Post by Kenan-sa »

Kako stvari stoje Zekerijah Smajic je novi generalni direktor B.A.J. Najbolji novinari iz regiona dolaze u ovu televiziju,od naish novinara zasad je glavni favorit Hadzifejzovic,i jos neka udarna imane sa Hayata,ftv-a,BHT-a i TVSA! A.J. ce uskoro otkupiti prava za neke najvajznije sportske dogadjaje u Evropi i Svijetu,od Eurolige,NBA,utakmica lige 5 ,Lige prvaka itd....Nesto slicno sto radi Eurosport,otkupio je prava prenosa Bundeslige za citav region,tako ce raditi i A.J... bice to ubjedljivo najbolja televizija u regionu,i treba biti ponosan sto ce njeno sjediste biti bas u Sarajevu!
Erzsebet

#357 Re: Najbolja lokacija za sjediste ''Al-Jazeera Balkan''

Post by Erzsebet »

Kenan-sa wrote:Kako stvari stoje Zekerijah Smajic je novi generalni direktor B.A.J. Najbolji novinari iz regiona dolaze u ovu televiziju,od naish novinara zasad je glavni favorit Hadzifejzovic,i jos neka udarna imane sa Hayata,ftv-a,BHT-a i TVSA! A.J. ce uskoro otkupiti prava za neke najvajznije sportske dogadjaje u Evropi i Svijetu,od Eurolige,NBA,utakmica lige 5 ,Lige prvaka itd....Nesto slicno sto radi Eurosport,otkupio je prava prenosa Bundeslige za citav region,tako ce raditi i A.J... bice to ubjedljivo najbolja televizija u regionu,i treba biti ponosan sto ce njeno sjediste biti bas u Sarajevu!
A gdje si ti skupio sve ove informacije? Al Džazira se ne bavi sportom, a Hadžifejzović može samo sanjati da tamo radi.
Kenan-sa

#358 Re: Najbolja lokacija za sjediste ''Al-Jazeera Balkan''

Post by Kenan-sa »

Erzsebet wrote:
Kenan-sa wrote:Kako stvari stoje Zekerijah Smajic je novi generalni direktor B.A.J. Najbolji novinari iz regiona dolaze u ovu televiziju,od naish novinara zasad je glavni favorit Hadzifejzovic,i jos neka udarna imane sa Hayata,ftv-a,BHT-a i TVSA! A.J. ce uskoro otkupiti prava za neke najvajznije sportske dogadjaje u Evropi i Svijetu,od Eurolige,NBA,utakmica lige 5 ,Lige prvaka itd....Nesto slicno sto radi Eurosport,otkupio je prava prenosa Bundeslige za citav region,tako ce raditi i A.J... bice to ubjedljivo najbolja televizija u regionu,i treba biti ponosan sto ce njeno sjediste biti bas u Sarajevu!
A gdje si ti skupio sve ove informacije? Al Džazira se ne bavi sportom, a Hadžifejzović može samo sanjati da tamo radi.
Naravno da A.J. ima i svoje sportske kanale! uvjerit ces se u to naredne godine! usput A.J. ima 7 svojih kanala,sa svim mogucim sadrzajima,pa budzet te televizije je nekoliko milijardi dolara,covjece oni sve mogu...
vicious

#359 Re: Najbolja lokacija za sjediste ''Al-Jazeera Balkan''

Post by vicious »

Kenan-sa wrote:
Erzsebet wrote: A gdje si ti skupio sve ove informacije? Al Džazira se ne bavi sportom, a Hadžifejzović može samo sanjati da tamo radi.
Naravno da A.J. ima i svoje sportske kanale! uvjerit ces se u to naredne godine! usput A.J. ima 7 svojih kanala,sa svim mogucim sadrzajima,pa budzet te televizije je nekoliko milijardi dolara,covjece oni sve mogu...
Po wikipediji, ima čak 8 sportskih kanala (+1 HD) :D
http://hr.wikipedia.org/wiki/Al_Jazeera

E sad, pitanje je koliko to ima veze sa onim što ovdje namjeravaju raditi...
Last edited by vicious on 30/09/2010 15:50, edited 2 times in total.
Biggy

#360 Re: Najbolja lokacija za sjediste ''Al-Jazeera Balkan''

Post by Biggy »

Kenan-sa wrote:
Erzsebet wrote:
Gradice i kosmodrom u Visokom. Kraj piramide. A RS ce jednostavno kupiti od Dodika i ukinuti entitete. Dok ce Zeljo i Sarajevo ce igrati finale Lige prvaka. Ima da budemo velesila. U svemu.

E ako dosad nije jasno da AJ pokrece iskljucivo informativni kanal za balkansko trziste, onda stvarno ne znam sta jos treba....
cancel

#361 Re: Najbolja lokacija za sjediste ''Al-Jazeera Balkan''

Post by cancel »

ImageImageImage

citat mjeseca :mrgreen:

Al Jazeera pokreće ISKLJUČIVO informativni (news) kanal. Ove sve lige koje ti navodiš nalaze se na AL Jazeera Sport kanalima koji su PAY TV kanali (dakle plačena televizija) unutar Al Jazeera paketa. To je potpuno drugi par rukava. Pa čak i da kojim slučajem Al Jazeera i poželi kupit autorska prava za sve te gore nabrojane utakmice (a neće jer pokreće news kanal a ne cijelu plaformu odnosno paket) to neće moći jer su svi sportski susreti već otkupljeni, od Eurosporta, SportKluba do Arene Sport koja drži prava za 90% sporta na ovim prostorima. Tako da ovo sve gore što si napisao nema veze sa vezom, i ne znam zašto ljudi širite dezinformacije pa ovdje smo da nešto novo saznamo a ne da lažemo jedan drugog i izmišljamo "eksluzivne informacije" :skoljka:
Kenan-sa

#362 Re: Najbolja lokacija za sjediste ''Al-Jazeera Balkan''

Post by Kenan-sa »

cancel wrote:
ImageImageImage

citat mjeseca :mrgreen:

Al Jazeera pokreće ISKLJUČIVO informativni (news) kanal. Ove sve lige koje ti navodiš nalaze se na AL Jazeera Sport kanalima koji su PAY TV kanali (dakle plačena televizija) unutar Al Jazeera paketa. To je potpuno drugi par rukava. Pa čak i da kojim slučajem Al Jazeera i poželi kupit autorska prava za sve te gore nabrojane utakmice (a neće jer pokreće news kanal a ne cijelu plaformu odnosno paket) to neće moći jer su svi sportski susreti već otkupljeni, od Eurosporta, SportKluba do Arene Sport koja drži prava za 90% sporta na ovim prostorima. Tako da ovo sve gore što si napisao nema veze sa vezom, i ne znam zašto ljudi širite dezinformacije pa ovdje smo da nešto novo saznamo a ne da lažemo jedan drugog i izmišljamo "eksluzivne informacije" :skoljka:
Pa i sada vec famozna TV1 je news televizija pa je opet prenosila neke sportske dogadjaje...normalno da ce A.J.Balnakns biti najvise informativna televizija,ali i sa nekoliko sportskih dogadjaja,sad ne znam sta ce oni odabrati,pretpostavljam od naredne sezone da ce se opredjeliti za Bundesligu ili Spansku ligu kao i NBA,bar sam tako cuo..
ismb

#363 Re: Najbolja lokacija za sjediste ''Al-Jazeera Balkan''

Post by ismb »

Kenan-sa wrote: Pa i sada vec famozna TV1 je news televizija pa je opet prenosila neke sportske dogadjaje...normalno da ce A.J.Balnakns biti najvise informativna televizija,ali i sa nekoliko sportskih dogadjaja,sad ne znam sta ce oni odabrati,pretpostavljam od naredne sezone da ce se opredjeliti za Bundesligu ili Spansku ligu kao i NBA,bar sam tako cuo..
"Balnakns" je, vjerovatno, neka nova riječ (svaka čast autoru) - ali i ostatak informacije (ili ti stvarno misliš da se treba prenositi samo "mahalanje", bez i jedne potvrđene informacije: "najviše informativna TV, ali i sa nekoliko sportskih događaja" - molim te da nam predstaviš ovdje programsku šemu, pošto si bar tako čuo (je l' te bilo strah dok si prisluškivao) (OK, OK, ne treba sada baš web link, ali barem ime osobe koja je to najavila, ili objekat gdje je ta ista osoba izjavila).
Hvala unaprijed na detaljnim informacijama...

P.S.
Obama je odradio Carlu Bruni, te je Sarkozy (zato što, jel' tako - jeste, Obama ima veći), odlučio da će, zajedno s Hugom Chavezom, napasti Bruneje, a da će to biti prikazano kao "oproštajni" napad Kim Jong-Il-a, zato jer je Chomsky predvidio napad na Madagaskar, koji nije dio pravog plana Hitlera i Einsteina da se naseli Antarktik (bar sam tako čuo)
Richard Peti

#364 Re: Najbolja lokacija za sjediste ''Al-Jazeera Balkan''

Post by Richard Peti »

Izasao "Konkurs za Direktora programa, Direktora tehnike i Direktora finansija"

:)

http://img684.imageshack.us/f/oslobodjenje4page11.jpg/
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#365 Re: Najbolja lokacija za sjediste ''Al-Jazeera Balkan''

Post by Toto »

dzemmo wrote:Izasao "Konkurs za Direktora programa, Direktora tehnike i Direktora finansija"

jesu li ovo cekali da Silajdzic izgubi
pa da se TV1 raspane
:lol: :lol: :lol: :lol:
Richard Peti

#366 Re: Najbolja lokacija za sjediste ''Al-Jazeera Balkan''

Post by Richard Peti »

Image

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

ja znam da u Bosni nema dva co'eka da mogu obavljat ovaj poso :-)
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#367 Re: Najbolja lokacija za sjediste ''Al-Jazeera Balkan''

Post by Chmoljo »

dzemmo wrote:Image

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

ja znam da u Bosni nema dva co'eka da mogu obavljat ovaj poso :-)
jel se prijavio Emerik Gudelj? :mrgreen:
theTruePath

#368 Re: Najbolja lokacija za sjediste ''Al-Jazeera Balkan''

Post by theTruePath »

Bosmal
theTruePath

#369 Re: Najbolja lokacija za sjediste ''Al-Jazeera Balkan''

Post by theTruePath »

Toto wrote:
dzemmo wrote:Izasao "Konkurs za Direktora programa, Direktora tehnike i Direktora finansija"

pa da se TV1 raspane
zato sto ce sad dobiti Hadzifejzovica ;)
Toto

#370 Re: Najbolja lokacija za sjediste ''Al-Jazeera Balkan''

Post by Toto »

theTruePath wrote:
Toto wrote:

pa da se TV1 raspane
zato sto ce sad dobiti Hadzifejzovica ;)
ILi su se prije dogovorili sa njim
Bourne

#371 Re: Najbolja lokacija za sjediste ''Al-Jazeera Balkan''

Post by Bourne »

Izvor: http://www.sarajevo-x.com/bih/clanak/101007048

Sjedište Al Jazeere Balkans u BBI Centru

Katarska televizijska kuća Al Jazeera Balkans svoj će program od januara naredne godine kreirati i emitovati navjerovatnije iz BBI Centra u Sarajevu, saznaje Sarajevo-x.com.
Kako saznajemo, pregovori o zakupu prostora između kompanija BBI Real Estate d.o.o. i Al Jazeera Balkans su u završnoj fazi.

"Očekujemo da će pregovori uskoro rezultirati potpisivanjem Ugovora o zakupu poslovnog prostora u BBI Centru", potvrđeno nam je iz kompanije BBI Real Estate.

Prema dogovorima, Al Jazeera bi u BBI Centru trebala zakupiti uredske prostorije za redakciju i prostor predviđen za studio. Riječ je ukupno 800 kvadratnih metara poslovnog prostora, u kojem bi Al Jazeera kreirala svoj program. Oko 200 kvadratnih metara predviđeno je za studio i 600 kvadrata za redakciju moćne TV-stanice.

Prema informacijama iz BBI Real Estatea, ugovor bi trebao biti potpisan na pet godina.

Potpisivanjem ugovora o zakupu prostora pripreme za emitovanje programa bile bi dovedene u završnu fazu, a prema pisanjima brojnih medija, u toku je sklapanje i novinarskog mozaika.

Prije nekoliko dana zatvoren je oglas za generalnog direktora balkanske Al Jazeere, a špekuliše se da će se na ovoj poziciji naći Goran Milić, novinar HTV-a sa dugogodišnjim TV-iskustvom.

Navodno bi jedna od glavnih perjanica u redakciji trebao biti sadašnji novinar HTV-a Denis Latin, autor legendarne emisije "Latinica", koja se godinama emituje na programu državne televizije susjedne zemlje.

Al Jazeera Balkans trebala bi ukupno zapošljavati 100 radnika, od čega 40-ak novinara iz naše zemlje, Srbije i Hrvatske. Ukupna investicija iznosit će 20 miliona konvertibilnih maraka.
theTruePath

#372 Re: Najbolja lokacija za sjediste ''Al-Jazeera Balkan''

Post by theTruePath »

lijepo Bogami,eto konacno :bih:
ILi su se prije dogovorili sa njim

pricalo se o tome puno
milojicabrzi

#373 Re: Najbolja lokacija za sjediste ''Al-Jazeera Balkan''

Post by milojicabrzi »

Zna li iko koja novinarska imena (osim Gorana Milica i Denisa Latina) su zainteresirana za angazman na Al Jazeera?
Toto

#374 Re: Najbolja lokacija za sjediste ''Al-Jazeera Balkan''

Post by Toto »

milojicabrzi wrote:Zna li iko koja novinarska imena (osim Gorana Milica i Denisa Latina) su zainteresirana za angazman na Al Jazeera?
ode pola sax-a :lol: :run: :run:
fini dečko

#375 Re: Najbolja lokacija za sjediste ''Al-Jazeera Balkan''

Post by fini dečko »

Meni je najjače novinarsko ime sa ovih prostora Zekerijah Smajić i vidim da se vratio u Sa, tako da me ne bi iznenadilo da pređe na AJ. Mada, ako se ovi raniji navodi pokažu tačnim da će Milić biti direktor gubim opkladu sa prijateljem, kladio sam se na Smajića prije pola godine da će on biti direktor. 8-)
Locked