"U zemlji krvi i meda" by Angelina Jolie

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Emi_Nevermind

#351 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu

Post by Emi_Nevermind »

:thumbup:
Mariella wrote:Spominjite vi radnju u filmu koliko hocete al prije toga se naglasi da u postu imaju spoileri, pa da ljudi prestanu citati :)
Emi_Nevermind

#352 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu

Post by Emi_Nevermind »

bosnianidiot wrote:Pa nemoj dolaziti na temu dok ne pogledas film, zar nije tako lakse?
Mislim, jako je tesko diskutovati o filmu a da se ne spomenu bar neke sitnice vezane za radnju :roll:
Imas poentu..Samo me zanimalo koliko ce se raje vratiti na temu nakon onolikog bulshita o tome kako ce Angie zaboga snimati film o tome kako su sve silovane zene u stvari zaljubljene u svoje silovatelje. I tad sam to isto napisala, koliko su dio stada i nasjedaju na sve, pa sad dolazim da likujem ;-) Ali sada su nova vremena, sad se diskutuje film itself. Ja, ja, ja vas napustam, vi pricajte, a ja odo da likujem na nekoj drugoj temi :run:
Jack Be Nimble

#353 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu

Post by Jack Be Nimble »

Film zesce sranje, ja ga nisam gledao ali IMDB veli 5.9
bosnianidiot

#354 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu

Post by bosnianidiot »

@jack
Bez uvrede, ali ako ti je IMDB referenca prema kojoj biras koji ces film pogledati a koji ne, onda si propustio mnogo dobrih filmova, a pogledao puno holivudskih izreklamiranih sranja...
J*** takav portal na kojemu kultni filmovi Lesliea Nielsena ne prelaze ocjenu 5.0...ali nije to ovdje tema.

@AmirEmira...potpuno se slazem s tobom, jedini je problem sto ja nikad nisam rekao niti rijeci protiv Angeline i cijelog ovog projekta, sto mozes primijetiti ako pazljivo procitas moje postove, sto ocito nije bio slucaj. Tako da, drugi put likovanje i napade pravilno usmjeri :sax:
smijesni_ste

#355 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu

Post by smijesni_ste »

Ma realno...na ocjenu su sigurno utjecali pojedini Srbi :D :D....pogledajte samo malo nickove na raspravama..."ofratko", "sekira" itd :D
Jack Be Nimble

#356 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu

Post by Jack Be Nimble »

sarkazam ljudi, sarkazam :P
bosnianidiot

#357 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu

Post by bosnianidiot »

Jack Be Nimble wrote:sarkazam ljudi, sarkazam :P
Jel se to jede? :D
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#358 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu

Post by ladyblue18 »

AmirEmira wrote:Halooo prestaniteee'

SPOILER ALERT!!

Hlo moderatori, moze li ih neko usutiti? NEMOJTE O RADNJI LJUDI, PLIZ
:-)

Ja bih samo ljubazno zamolila raju koja pise o filmu da stvarno stavi spoiler alert naznaku, to je onako posteno.

A ti malo primiri. :-)
ahuseino

#359 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu

Post by ahuseino »

Aorta wrote:Da, sve to sto general lupeta je jasno tebi i meni, ali jednom prosjecnom Amerikancu nije, pogotovo u danasnjem vremenu kad je islamophobia en vogue. Moj muz (hej, moj muz!, a kamo li neko deseti) me je pitao poslije filma
"so, did muslims really do stuff like that to Serbs in WWII?" U vezi Ajle, i prije navedenog pakta sa nasim vojnicima i njenom sestrom, ona je odbila da pobjegne iz kampa zbog Danijela. It was too much, ta slijepa zaljubljenost. Pitala sam jednu prijateljicu jevrejku kako bi njena familija reagovala na film gdje se, recimo, jedna jevrejka zaljubi u SS oficira za vrijeme rata, i to u logoru. To je prosto nezamislivo za nju. Citirala je Schindlerovu Listu, gdje je oficir Amon bio zaljubljen u svoju "sluzavku" jevrejku, ali ona nikad nije imala osmjeh od uha do uha kad bi joj on njezno prisao ... To je za mene def bio turn off. Ali, sve u svemu, drago mi je da sam ga otisla pogledati ... zapravo, jedva sam cekala. Ali ne volim to sto osjecam potrebu da objasnim neke stvari neupucenima, odnosno ljudima koji nisu iz nasih krajeva, o navedenim temama (tj., ovo je sve osveta, Srbi su nebeski narod koji je odbranio Evropu od turaka, zloglasnih imperija, Hitlera, itd.) nakon sto pogledaju isti film.
SPOILER ALERT!!!!

Mislim da grijesis, meni ona uopste nije bila zaljubljena. To zakljucujem po onome sto je ona (sa klapom) bila u stanju uraditi i organizovati bombu (po cijenu da joj ubije "ljubavnika"). Ovo je i evidentno po njenom izrazu lica kada joj kuVar nije donio veceru - sto je znacilo da je Danijel u redu prezivio - i valjda ona mislila da im plan nije uspio. Po meni je bila proracunata, prestravljena i sve sto je radila je radila, iz - haj da kazemo morala i straha.

Mislim da prica ima dobru dubinu i po mom ukusu balans. Jedina zamjerka mi je (a slozio bih se sa IMDB-jevom zvjezdanom rankiranju) - izvedba. Tu se vidi da je ovo Andzin prvenac.
Recimo volio bih vidjeti bolji character development na pocetku filma. Nekako mi u prve tri minute skoci sa sretnog plesanja u baru na egzibiciono silovanje u logoru i pokaze nasu oguglalost na takve stvari. Ova oguglalost, otvrdjalost se desila gradualno u stvarnom zivotu, trebalo je neko vrijeme proci pa da ti postane svakodnevna pojava vidjeti nekog mrtvog na ulici, da ga pokupis i da odes mirno spavati navece. U filmu mi je to nekako prebrzo prikazano. Nije se izgradio neki subjektivizam, atmosfera prije i poslije pocetka rata, svjetlo rata u filmu.

Najtuznije mi je pogibija bebice Adija, i po ovom planu je to moglo dosta dramaticnije biti docarano. Nije se prikazao neki zubjektivizam sa djetetom prije, nije izgradjen odnos.

Sve ove zamjerke sam zaboravio do kraja filma jer mi je dubina price postala intrigantna da me je preokupirala. :thumbup:

Vidim ljudima smetaju sitni detalji kao crkva, lokacija zgrada, izlozi, dajcevi itd... Dok bi meni autenticnost lokaliteta bila lijepa, mislm za internacionalnu publiku i poruku filma to nije bitno, bitne su neke druge stvari, tako da - pustite te male detalje...

Izvedbeno joj dajem 6.5 od 10, a subjektivno 10 od 10.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#360 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu

Post by pici »

SPOILER ALERT!!!!

ZanĐolina se vrnula teatarskim ulogama....eto :oops:
nerma.

#361 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu

Post by nerma. »

evo ga Golden Globe live streaming ako neko hoce da prati http://www.examiner.com/celebrity-in-na ... ream-video :)
Sasvim_Obican

#362 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu

Post by Sasvim_Obican »

nije dobila Globusa.. :-?
alibaba_i_30_godina

#363 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu

Post by alibaba_i_30_godina »

Sasvim_Obican wrote:nije dobila Globusa.. :-?
Mislim da su to namjerno uradili, gledao sam njen film i dobar je!
horion_bosona

#364 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu

Post by horion_bosona »

NeyDan wrote:
moš mislit, a dali ga Irancima... da li si gledao nagradjeni A Separation? ja eto nisam Angelinin tak da ne mogu reci koji je bolji...

da je kojim slucajem dobila nagradu (oscar da ne govorim) uslijedila bi kolektivna onanija, s vrhuncom u prijemu kod reisa...
alibaba_i_30_godina

#365 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu

horion_bosona wrote:
NeyDan wrote:
moš mislit, a dali ga Irancima... da li si gledao nagradjeni A Separation? ja eto nisam Angelinin tak da ne mogu reci koji je bolji...

da je kojim slucajem dobila nagradu (oscar da ne govorim) uslijedila bi kolektivna onanija, s vrhuncom u prijemu kod reisa...
Pa jesam li ja napisao da drugi filmovi nisu dobri?! Po meni ona je svoj dio posla uradila dobro i nekako bih volio da je dobila nagradu, ne smao radi nje, vec vise radi nasih glumaca i price.
horion_bosona

#366 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu

Post by horion_bosona »

predhodno si napisao priličan nonsense "mislim da su to namjerno uradili"... neće valjda nenamjerno nekom dati nagradu, a drugom pak namjerno ne dati...

i kako uopšte imati mišljenje o tome da li je jedan film zaslužio nagradu, ako nisi bio u prilici pogledati konkurentske?

recimo ja mislim da je nagrađivanje i rangiranje u sferi umjetnosti skoro pa besmisleno, ali ...
alibaba_i_30_godina

#367 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu

Uopce nije nonsense, znamo kako su u Hollywoodu svi 'gladni' i jedva cekaju nekoga da zgaze...i te nagrade nisu ono sto su nekad bile, pocev od Oscara pa ostalih!

Ako mi se jako svidio neki film, bez obzira na konkurenciju 'navijat' cu za taj film ... ovaj je jako dobar, mnoge zene/djevojke su plakale u kinu, pun je emocija i vrlo lahko je postaviti sebe u takve situacije jer smo prozivjeli sve to i jer je prica o nama i logicno da cu vise biti povezan za takav film nego neki o Irancima ili nekom drugom.
ljubav_aha

#369 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu

Post by ljubav_aha »

za Angelina :thumbup: bred nije ni morao pricati,nije on autor filma :D
RedJohn

#370 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu

Post by RedJohn »

:thumbup:Angelina Jolie traži ukidanje Republike Srpske! :thumbup:

http://mojusk.ba/vijest/5684/bih/drustv ... rpske.html
Nadjoh na FB stranici "Volim te BiH"
PalaSa Marsa

#372 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu

Post by PalaSa Marsa »

Zacas raja padne. Valja sad popravit' keca. :roll:
just principe

#373 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu

Post by just principe »

ovom filmu na IMDB ce ocjena spasti na 2 sto je zalosno..Vecina onih anamo film nije ni pogledala a pucaju jedinice na isti sto nam ne daje realnu ocjenu filma..

Mislim mozemo se i mi potruditi da izjednacimo rejting filmu, ali vidimo od nasih nikome to nije u interesu :roll:
BHF_Manijak

#374 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu

Post by BHF_Manijak »

Ma ja, cetaljima samo odgovaraju filmovi tipa "mir mir mir niko nije kriv" i "svi smo pomalo krivi", ma mars u PM ba, ne mozete cijeli svijet lagati ako mozete sebe, debili!
insomnia78

#375 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu

Post by insomnia78 »

BHF_Manijak wrote:Ma ja, cetaljima samo odgovaraju filmovi tipa "mir mir mir niko nije kriv" i "svi smo pomalo krivi", ma mars u PM ba, ne mozete cijeli svijet lagati ako mozete sebe, debili!
:thumbup:
Post Reply