Pitamo Mehanicare ?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- kritichar
#351 Re: Pitamo Mehanicare ?
focus dizel tddi 2004
u toku vožnje se zna nekada na koju sekundu upaliti lampica akumulatora
pretpostavljam da su četkice na alternatoru, kolko sam u pravu i koja bi bila otprilike cijena popravke?
pretpostavljam da su četkice na alternatoru, kolko sam u pravu i koja bi bila otprilike cijena popravke?
- Ned071
#352 Re: Pitamo Mehanicare ?
dječaci, ima li ikakve šanse da se izvadi grijač koji je pukao prilikom mijenjanja a da se ne mora rastaviti "pola motora"?
-
TDi Power
#353 Re: Pitamo Mehanicare ?
bosch, ferodoNed071 wrote:diskovi su u pitanju. sta preporucujete? poredani su po cijeni od nasjkupljeg pa nadolje
tvr lucas, delphi, bosch, ferodo, topran... hvala puo
-
romeomoraprezivjeti
#354 Re: Pitamo Mehanicare ?
Da to nije hdi motor u pitanju?????:-)Ned071 wrote:dječaci, ima li ikakve šanse da se izvadi grijač koji je pukao prilikom mijenjanja a da se ne mora rastaviti "pola motora"?
Mislim da ti ne gine velik pos'o oko toga.
Last edited by romeomoraprezivjeti on 17/09/2014 20:39, edited 1 time in total.
-
TDi Power
#355 Re: Pitamo Mehanicare ?
70-80KM.kritichar wrote:focus dizel tddi 2004
- Ned071
#356 Re: Pitamo Mehanicare ?
Nije druze. astra dti. izgleda da je original kako je bio speko i ciknuo. ostao u kucisturomeomoraprezivjeti wrote:Da to nije hdi motor u pitanju?????:-)Ned071 wrote:dječaci, ima li ikakve šanse da se izvadi grijač koji je pukao prilikom mijenjanja a da se ne mora rastaviti "pola motora"?
-
TDi Power
#357 Re: Pitamo Mehanicare ?
Postoji alat za takve stvari, ali slabo kad pomaže. Najvjerovatnije češ morati skidati glavu i kupovati nove zaptivaće.Ned071 wrote:Nije druze. astra dti. izgleda da je original kako je bio speko i ciknuo. ostao u kucisturomeomoraprezivjeti wrote:Da to nije hdi motor u pitanju?????:-)Ned071 wrote:dječaci, ima li ikakve šanse da se izvadi grijač koji je pukao prilikom mijenjanja a da se ne mora rastaviti "pola motora"?
Ne bi trebalo biti baš pretjerano skupo.
-
Mlad i Nevin
#358 Re: Pitamo Mehanicare ?
Imam problema sa protokomjerom. Dakle, za moj Scorpio 2.0 je tesko naci odgovarajuci protokomjer a nov je skup ko đavo. Dobio sam jedan od sestaka 2.9. Postoji li mogucnost da se on ubaci i po potrebi prepravi za moj 2.0?
Druga varijanta je da se vozam sa iskljucenim ECU neispravnog protokomjera. Znam da ce slabije vuci i trositi malo vise ali hocu li imati problema sa plinom zbog toga?
Druga varijanta je da se vozam sa iskljucenim ECU neispravnog protokomjera. Znam da ce slabije vuci i trositi malo vise ali hocu li imati problema sa plinom zbog toga?
-
romeomoraprezivjeti
#359 Re: Pitamo Mehanicare ?
Znam,istu stvar dozivio,hebiga.Ned071 wrote:Nije druze. astra dti. izgleda da je original kako je bio speko i ciknuo. ostao u kucisturomeomoraprezivjeti wrote:Da to nije hdi motor u pitanju?????:-)Ned071 wrote:dječaci, ima li ikakve šanse da se izvadi grijač koji je pukao prilikom mijenjanja a da se ne mora rastaviti "pola motora"?
-
TDi Power
#360 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ne bi trebalo da imaš problema kad iskopčaš đek sa MAF. Jer ECU motora je zapamtio najbolju zadnju konfiguraciju.Mlad i Nevin wrote:Imam problema sa protokomjerom. Dakle, za moj Scorpio 2.0 je tesko naci odgovarajuci protokomjer a nov je skup ko đavo. Dobio sam jedan od sestaka 2.9. Postoji li mogucnost da se on ubaci i po potrebi prepravi za moj 2.0?
Ali, bilo bi dobro kada bi nabavio novi, pregledaj brojeve za tog 2.9, jel se poklapaju sa tvojim, prepravljat se ne može, pokušaj ti vidjeti fabricke brojeve. Recimo za DTi opelove motore, pašu MAF senzori sa više 20 auta.
-
NediM17
#361 Re: Pitamo Mehanicare ?
E haj da i ja sta pametno pitam Bitangu i ekipu.
Dakle, u autu mi je neki zuti antifriz, kasnije sam skonto da je 99% u pitanju G12. Ja pametnjakovic po radnjama trazio po boji, misleci ako je zut da mora biti ista specifikacija i kupim isto zuti ali G11, i dolijem par deca (kad su mi ugradjivali plin kako su sjekli crijeva, nesto malo je iscurilo, da ne misli raja da vozim neku trulju sto gubi tecnost).
Moze li ovo predstavljati neki problem, ili samo po gasu i uzivaj?
Dakle, u autu mi je neki zuti antifriz, kasnije sam skonto da je 99% u pitanju G12. Ja pametnjakovic po radnjama trazio po boji, misleci ako je zut da mora biti ista specifikacija i kupim isto zuti ali G11, i dolijem par deca (kad su mi ugradjivali plin kako su sjekli crijeva, nesto malo je iscurilo, da ne misli raja da vozim neku trulju sto gubi tecnost).
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
#362 Re: Pitamo Mehanicare ?
Nisam 100% siguran, ali koliko ja znam G12 je crvene boje. Neka me neko ispravi ako griješim. A ti dobro provjeri kakva vrsta rashladne tečnosti ide u tvoj auto i samo to i sipaj.
-
kolektor
#363 Re: Pitamo Mehanicare ?
Kod mene ovaj G12 je crvene boje.Romeo 80 wrote:Nisam 100% siguran, ali koliko ja znam G12 je crvene boje. Neka me neko ispravi ako griješim. A ti dobro provjeri kakva vrsta rashladne tečnosti ide u tvoj auto i samo to i sipaj.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#364 Re: Pitamo Mehanicare ?
nikakav problem ,samo gas 
-
NediM17
#365 Re: Pitamo Mehanicare ?
@Romeo80 & Kolektor
Moj je zuti, obzirom da auto ima tek tri godine, a antifriz se mijenja na cetiri, antifriz je fabricki. Po knjizici ide G12 sto bi trebalo znaciti da ovaj fabricki zuti koji je sad unutra je G12, a to sto sam tek skontao nakon sto sam dolio ovaj G11.
@Bitanga_sa_otesa
Hvala drug, jer mnogi su mi pricali price kako ce mi na hladnjaku, glavi i bloku ostati rupe kao da ih je mis jeo i da onda mogu baciti kompletan motor sve skupa sa rashladnim sistemom.
Moj je zuti, obzirom da auto ima tek tri godine, a antifriz se mijenja na cetiri, antifriz je fabricki. Po knjizici ide G12 sto bi trebalo znaciti da ovaj fabricki zuti koji je sad unutra je G12, a to sto sam tek skontao nakon sto sam dolio ovaj G11.
@Bitanga_sa_otesa
Hvala drug, jer mnogi su mi pricali price kako ce mi na hladnjaku, glavi i bloku ostati rupe kao da ih je mis jeo i da onda mogu baciti kompletan motor sve skupa sa rashladnim sistemom.
-
preludezalude
#366 Re: Pitamo Mehanicare ?
.
Last edited by preludezalude on 25/09/2014 01:31, edited 1 time in total.
-
preludezalude
#367 Re: Pitamo Mehanicare ?
Nece ti ostati rupe, ali g12 i g11 nebi trebalo mijesati jer se oni inace lose mijesaju i mogu poceti stvarati pjenu. Nikad ne odredjuj antifriz po boji. G12 je najcesce crvene boje, ali boja nije mjerilo. Koje auto je u pitanju?NediM17 wrote:E haj da i ja sta pametno pitam Bitangu i ekipu.
-
esso_sa
#368 Re: Pitamo Mehanicare ?
Bude li kakvog klepetavog zvuka pod haubom kad ti se lampica upali ? Ono, kao lagano kuckanje ?kritichar wrote:focus dizel tddi 2004
Ne bi trebalo da su cetkice, provjeri prvo remenicu na alternatoru. Na novijim autima su remenice sa kvacilima koje su cesto podlozne kvarovima a manifestuje se upravo tako kako si opisao. I eventualno ovo kuckanje koje sam pomenuo
- kritichar
#369 Re: Pitamo Mehanicare ?
kvar je otklonjen, koštao me 10 KM, žica neka protruhla bila, tako mali kvar a najviše me zezao, svjetla se pojačavala i smanjivala, nisam jedan dan mogao upaliti pa zamjenim akumulator...esso_sa wrote:Bude li kakvog klepetavog zvuka pod haubom kad ti se lampica upali ? Ono, kao lagano kuckanje ?kritichar wrote:focus dizel tddi 2004
Ne bi trebalo da su cetkice, provjeri prvo remenicu na alternatoru. Na novijim autima su remenice sa kvacilima koje su cesto podlozne kvarovima a manifestuje se upravo tako kako si opisao. I eventualno ovo kuckanje koje sam pomenuo
a što se tiče kuckanja, imam i kuckanje, ali nevezano za struju
kad pređem preko neravnog terena, gdje se slegao dio puta, na jednom točku čujem udarac, sličan kao kad kamen odskoči i udari odozdo, znači jedan udarac
šta bi to moglo biti?
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#370 Re: Pitamo Mehanicare ?
nema na cemu i ne slusaj lovacke price ubuduceNediM17 wrote:
@Bitanga_sa_otesa
-
underground
#371 Re: Pitamo Mehanicare ?
Fiat Punto 2
Problem, kocnica nece da se vrati u normalu. Pritisnes je, i kad se vrati do vrha, blokira i ne moze se voziti.
Zamjenio glavni kocioni cilindar, kociona crijeva i opet ista stvar. Sadasnji majstor to ne zna da napravi pa ga trebam slepati kod nekog drugog.
Dal neko mozda zna sta moze biti i da li mozete preporuciti nekog dobrog majstora za Fiat Punto u Sarajevu?
Hvala.
Problem, kocnica nece da se vrati u normalu. Pritisnes je, i kad se vrati do vrha, blokira i ne moze se voziti.
Zamjenio glavni kocioni cilindar, kociona crijeva i opet ista stvar. Sadasnji majstor to ne zna da napravi pa ga trebam slepati kod nekog drugog.
Dal neko mozda zna sta moze biti i da li mozete preporuciti nekog dobrog majstora za Fiat Punto u Sarajevu?
Hvala.
-
zdruzdjo
#372 Re: Pitamo Mehanicare ?
pa ne volim reklamu ali fiatov servis u barama. dino cini mi se.underground wrote:Fiat Punto 2
Hvala.
ako on ne znadne onda....
-
Kataklinger
#373 Re: Pitamo Mehanicare ?
@kritichar
To sto lupa je 99% stabilizator.
To sto lupa je 99% stabilizator.
-
underground
#374 Re: Pitamo Mehanicare ?
Gdje je to tacno u barama?zdruzdjo wrote:pa ne volim reklamu ali fiatov servis u barama. dino cini mi se.underground wrote:Fiat Punto 2
Hvala.
P. S. Da ne mislis na onaj servis u Jukicevoj?
-
zdruzdjo
#375 Re: Pitamo Mehanicare ?
Joj ne znam tacno kako se zove ta ulica. Spustas ae sa koseva prema barama. I sa desne strane je to. Prije skretanja za bosnalijek.underground wrote:Gdje je to tacno u barama?zdruzdjo wrote:pa ne volim reklamu ali fiatov servis u barama. dino cini mi se.underground wrote:Fiat Punto 2
Hvala.
P. S. Da ne mislis na onaj servis u Jukicevoj?
Sent from my GT-I8190 using Tapatalk 2