Istinakao najbolji pokazatelj kako je sve otislo u kurac, danas se mogu procitati prepirke izmedju navijaca Partizana i Dinama s jedne strane, te svih ostalih ex Yu navijaca s druge...
"Mi mozda i jesmo najgora ekipa u istoriji CL-a, i mozda se na nama svi izivljavaju, ali - sta bi vi dali da mozete biti na nasem mjestu..."
NK Dinamo Zagreb
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
xDenisx
#351 Re: NK Dinamo Zagreb
-
Hodidid
#352 Re: NK Dinamo Zagreb
Da ali Lyon nije Real niti je Gomis Ronaldo. Dali su ljudi koliko im je trebalo i to je to. Ali hajde da su dali u 90 minuta nego onako momacki strpase u 45 komada 6 golova ko s poslom. Pa to ni Barcelona ne bi uspjela u fer tekmi.Lex777 wrote:Zašto je toliko teško vjerovati da je Dinamo fakat dovoljno loš da primi 7 komada? Pa to je Dinamo.
Sta je Lyon? Jedna prosjecna evropska ekipa koju Ajax sisa kako god okrenes u svim segmentima igre. A lole ispadose svemirci sinoc. Ma jes al u k...u.
-
Hodidid
#353 Re: NK Dinamo Zagreb
I Ajax je pustio Anderlecht prosle ili predprosle godine u LP u Amsterdamu. Bilo 0-3 tako nesto. Ali ovo je priceless.Cienfuegos wrote:Drugo poluvrijeme je preofirno, ako Mamicu ovo podje za rukom nek mu odmah daju i predsjednicku fotelju u UEFI. Kazniti govna, i jedne i druge, zabraniti im ucesce u Evropi u narednih barem 5 godina, novcano opaliti po usima da moraju prodati stadione da se izvade a Ajaxu pustiti da ide dalje.
- cyprus
#354 Re: NK Dinamo Zagreb
To o čemu ti govoriš nije baš poenta onog o čemu sam ja govorio. Ja želim reći da ako ćemo smatrat evenutalno kantanje na nekom prvenstvu neuspjehom u smislu ''bolje da se nismo plasirali''elSaik wrote:Mislim da baš i ne stoji poređenje kvalifikacija za EURO i sam EURO sa pretkolima LP i LP.
Kada se repka takmiči za EURO takmiči se zajedno sa svim drugim (sem domaćina). Ne igraju se kvalifikacije sa slabijim a na EUROu ih čekaju najjače europske države. A to je slučaj sa LP. Ne vidim fakat zašto bi bilo koja reprezentacija koja prođe kvalifikacije imala za očekivati potop na EUROu. Naročito ne europska čije repke imaju daleko najteže kvalifikacije. Svakako, drugo važi za one iz Azije i Afrike, ali o njima nije riječ.
Isto se može primjeniti na klubove... Zašto naši klubovi uopšte igraju kvalifikacije i pokušavaju što dalje otić? Hoćemo li se to zavaravat da je super što nikad ne dođemo do grupa, jer bi nas tamo kantali, a ovako smo sačuvali obraz
- odesveuhonduras
- Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)
#355 Re: NK Dinamo Zagreb
nisu ni u 45, dali su im 6 komada u nekih pola sata, zadnjih 15-ak minuta je bilo miroljubivoHodidid wrote:Da ali Lyon nije Real niti je Gomis Ronaldo. Dali su ljudi koliko im je trebalo i to je to. Ali hajde da su dali u 90 minuta nego onako momacki strpase u 45 komada 6 golova ko s poslom. Pa to ni Barcelona ne bi uspjela u fer tekmi.Lex777 wrote:Zašto je toliko teško vjerovati da je Dinamo fakat dovoljno loš da primi 7 komada? Pa to je Dinamo.
Sta je Lyon? Jedna prosjecna evropska ekipa koju Ajax sisa kako god okrenes u svim segmentima igre. A lole ispadose svemirci sinoc. Ma jes al u k...u.
PS. da nije Cufre juče otišao tek tako, bez da je bilo govora o tome, ne bih puno razmišljao o šteli. Ali mi se taj odlazak Cufre-a na dan zadnje utakmice u LP čini neobjašnjivim, osim da je možda naslutio šta će se događati pa nije htio biti dio toga.
- Obuca9
#356 Re: NK Dinamo Zagreb
Žalosno, ali je tako. Zbog toga nam grad i jeste pun navijača Manchestera, Barcelona, Juventusa.elSaik wrote:Pa da 92. nisu odlučili da naprave elitno takmičenje za najuži krug klubova možda bi se razvili i neki timovi mimo petice koji se ne bi brukali. Ovako jedino možeš nebolno ispasti ako trehneš stotine miliona. Meni iskreno nije nimalo smiješno što je jedini način da uspiješ u fudbalu danas da ti klub kupi neki ludi Arap ili Rus.
O samom karakteru takmičenja dovoljno govori jedan komentar na ovoj temi, zaboravih nik osobe, "nije mi zanimljivo gledati kad je City ispao a prošli tamo naki Marsej, Apoel." Došlo vrijeme kada je Siti gigant u odnosu na jedan Marsej. Tužno.
Hoće od fudbala da naprave NBA, sjeme im se zatrlo dabogda.
- odesveuhonduras
- Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)
#357 Re: NK Dinamo Zagreb
ovo će se dogoditi kad-tad, čak ni ovakva LP ne odgovara najvećim klubovima i već se stidljivo mogu čuti ovakve ideje.Hoće od fudbala da naprave NBA
- Obuca9
#358 Re: NK Dinamo Zagreb
Najgore je što imaš glupana i izvan tog začranog kruga, koji apsolutno podržavaju takvo nešto, pa čak i ovdje kod nas. Valjda jadni ne kontaju, da takvim necim definitvno potpisuju kraj fudbala, pa izmedju ostalog i kraj svoje reprezentacije.odesveuhonduras wrote:ovo će se dogoditi kad-tad, čak ni ovakva LP ne odgovara najvećim klubovima i već se stidljivo mogu čuti ovakve ideje.Hoće od fudbala da naprave NBA
Ali eto, bitno je da je će "oni" igrati jake utakmice između sebe.
- Gandalf
#359 Re: NK Dinamo Zagreb
Ma fudbal je počeo propadat od trenutka kad je Real doveo Figa - od tog trenutka fudbal počinje ići u neku turbokomercijalizaciju a keš postaje jedini smisao svega - jednostavno lova može apsolutno sve i nema igrača koji je nedohvatljiv - to se još više ubrzava dolaskom Abramoviča na Stamford Bridge koji je prvi tajkun koji je kupio neki ugledan klub iz lige 5-ice tj. da je u njega uložio stotine miliona i od njega stvorio jednog od top ten klubova u svijetu ( ne računam tu onog gazdu Fulhama koji ekipu nije pomjerio ni sekunde unaprijed a koja je i ranije bila taraba u Engleskoj ). Jednostavno Real sa Galaktikosima je prosuo nenormalno puno para za stvaranje All Star ekipe kao i Abramovič kao tajkunski pionir u upumpavanju love i logičan slijed događaja je da dolazi šeik Mansour i vjerovatno još kamaru šeika, tajkuna, sumnjivih biznismena koji počinju još žešće zasipati lovom igrače radi konkurentnosti.
Za desetak godina možemo očekivati neki UEFIN propis o nekom cenzusu koji mora imati svaki klub koji želi igrati LP ili EL npr. da za LP klub mora biti težak minimalno 200 miliona eura a za EL "samo" 100 miliona eurića
Jaz postaje sve veći i veći između malih i nenormalno velikih ekipa prenapumpanih lovom, ne bi me čudilo da se lovatorske ekipe u skoroj budućnosti jednostavno povuku iz nacionalnih prvenstava i oforme neku svoju Ligu Superbogatih, šaljući fudbal kao sport u tri lijepe....................
Za desetak godina možemo očekivati neki UEFIN propis o nekom cenzusu koji mora imati svaki klub koji želi igrati LP ili EL npr. da za LP klub mora biti težak minimalno 200 miliona eura a za EL "samo" 100 miliona eurića
Jaz postaje sve veći i veći između malih i nenormalno velikih ekipa prenapumpanih lovom, ne bi me čudilo da se lovatorske ekipe u skoroj budućnosti jednostavno povuku iz nacionalnih prvenstava i oforme neku svoju Ligu Superbogatih, šaljući fudbal kao sport u tri lijepe....................
- tvrtko 1. kotromanić
#360 Re: NK Dinamo Zagreb
Vrijeme je da Tuđman uskrsne sa Mirogoja, em HDZ em Croatia, pardon Dinamo, ccc... 
-
Baudelaire
#361 Re: NK Dinamo Zagreb
Fudbal nije propao, ali je propao za nas u manjim zemljama. Kad je Liga prvaka prestala biti Liga prvaka već uvrstila još milion klubova sa strane koji nisu šampioni svojih zemalja a šampionima onemogućila direktno učešće i podjelu kolača, fudbal je u manjim i siromašnijim zemljama počeo propadati.
Meni je argument nekog prosječnog Bosanca da bi radije gledao četvrtoplasirani Liverpool iz Engleske nego prvaka Albanije Škendiju ( npr ) nevjerovatan. Naravno da će klubovi iz liga petice uvijek biti u prednosti u odnosu na sve ostale, kad ostalima nije uopšte data prilika da participiraju u podjeli kolača. Kad bi svake godine Zvezda, Partizan, Dinamo, Hajduk ili Sarajevo i Željo igrali Ligu prvaka steklo bi se puno više para i izraslo bi puno boljih igrača na ovim prostorima.
Da se mene pita, uveo bih neki salary cap ili ograničio broj igrača koji mogu biti kupljeni sa strane u prvom timu.
Steaua i Zvezda kao nama relativno bliski primjeri će u budućnosti rijetko doći u priliku da igraju grupnu fazu Lige prvaka, a o osvajanju titule je smiješno pričati. Smiješno je zapravo pričati o Ajaxu, Portu, Marseilleu i Lyonu kao šampionima, a o manjim je glupavo pričati.
Meni je argument nekog prosječnog Bosanca da bi radije gledao četvrtoplasirani Liverpool iz Engleske nego prvaka Albanije Škendiju ( npr ) nevjerovatan. Naravno da će klubovi iz liga petice uvijek biti u prednosti u odnosu na sve ostale, kad ostalima nije uopšte data prilika da participiraju u podjeli kolača. Kad bi svake godine Zvezda, Partizan, Dinamo, Hajduk ili Sarajevo i Željo igrali Ligu prvaka steklo bi se puno više para i izraslo bi puno boljih igrača na ovim prostorima.
Da se mene pita, uveo bih neki salary cap ili ograničio broj igrača koji mogu biti kupljeni sa strane u prvom timu.
Steaua i Zvezda kao nama relativno bliski primjeri će u budućnosti rijetko doći u priliku da igraju grupnu fazu Lige prvaka, a o osvajanju titule je smiješno pričati. Smiješno je zapravo pričati o Ajaxu, Portu, Marseilleu i Lyonu kao šampionima, a o manjim je glupavo pričati.
-
udrch
#362 Re: NK Dinamo Zagreb
Kad tad će se dokazati da je ovo Mamke odradio..pa nije džaba još sinoć treneru dao otkaz..ko fol krivo mu..
Pa jebote ako je Lyon toliko moćan zašto od 75-te minute nije dao više nijedan gol..
Pa jebote ako je Lyon toliko moćan zašto od 75-te minute nije dao više nijedan gol..
- Gandalf
#363 Re: NK Dinamo Zagreb
da ne bude previše ofirnoudrch wrote:Kad tad će se dokazati da je ovo Mamke odradio..pa nije džaba još sinoć treneru dao otkaz..ko fol krivo mu..
- Bosanski_kralj
#364 Re: NK Dinamo Zagreb
Zašto da Lyon nešto sređuje i plaća, kada je to sposoban da to uradi i po propisima?udrch wrote:Kad tad će se dokazati da je ovo Mamke odradio..pa nije džaba još sinoć treneru dao otkaz..ko fol krivo mu..
P.S. Nisu dali više golova jer im nije trebalo.
- JThomas
#365 Re: NK Dinamo Zagreb
možda i nije trebalo, možda je lyon mogao i regularno dati sedam. jeste, jaz je u kvaliteti, i to ogroman - al' ja sam svejedno ubijeđen da je ovo mamić odradio, makar za svaki slučaj
pa mislim i prije utakmice se znalo da lyonu treba pobjeda bijesnom razlikom. ovdje ne pričamo o nekom normalnom gazdi kluba 
- Charuga
- Globalni moderator
#366 Re: NK Dinamo Zagreb
Jesi li slucajno ili namjerno preskocio dio u kojem @romanovero spominje Amara i Dzelu i veze ih sa Dinamom kroz za.ebanciju i sprdanje. Ili je to bilo nebitno a bitno je ono kad se ubaci Sarajevo u za.ebanciju ...-LIBERO- wrote:Ne znam cemu to petljanje Sarajeva u cijelu tu pricu ,narocito ovu posljednju,oko namjestanja utakmica Dinama & co.
Druze,pacenicki djeluje kada u svaku temu,mogucu i nemogucu,ubacis f.k Sarajevo uz pokusaj i tendenciju da nas nesto (kao) ocrnis . Bez'eze pravo![]()
@romanoveroromanovero wrote:...a pomocnik bi mu trebao biti muharemovic.ocito mamic zeli sa provjerenim Sedmasima i sljedece godine harat evropom
Dva puta sam na vrijeme izbrisao tvoje postove koji nisu vezani za ovu temu a u kojima spominjes Željine sedmice u Evropi. Treci put nisam bio tu i tema je otisla tamo gdje ne treba. Sljedeci put ides na odmor u Banovice!
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#367 Re: NK Dinamo Zagreb
Boysi posjetili konferenciju za novinare ....
- odesveuhonduras
#368 Re: NK Dinamo Zagreb
u hrvatskoj je drama totalna, mamić je baš sad pod pritiskom žešćim otkad su one suce iz saveza uhapsili. Ali đon obraz je to, izgurat će on i ovo
- Gandalf
#370 Re: NK Dinamo Zagreb
jbt, ja kont'o da je naša liga mahalašlko - balvanaška liga, ali ovaj Mamić i njegovih hiljadu repova, skandala, afera koje idu sa njim bi i Barcelonine navijače natjerale da se crvene od stida
Ma naša je liga uglađena pod konac a preCjednici
klubova su za Maminja haman profesori bontona i etike 
-
TOM SCHOLZ
#371 Re: NK Dinamo Zagreb
Mamic moze imati milijarde,ali ce u dusi ostati jedna hercegovacka seljacina kakvih na prostorima bivse Jugoslavije imamo mnogo.Mislim da ce kamenjarski psihotik veoma brzo zavrsiti iza restaka ako je Hrvatska imalo pravna drzava.
-
zakonpera
#372 Re: NK Dinamo Zagreb
Koja smo mi stoka balkanska..covjek im donosi svake godine titule, vodi ih u ligu prvaka, izvadi iz naftalina i napravi igracima..izvede ih vani i stvori po 2-3 reprezentativca Hrvateske reprezentacije svake godine..pa neka FK Sarajevo i Zeljeznicar ima ovakvog covjeka pa neka sve uzme zarad da se klubovi gurnu u Europu i da se iz toga stvaraju reprezentativci. Ali ne..uspjeh se ne moze oprostiti.
-
Baudelaire
#373 Re: NK Dinamo Zagreb
Mamić je samo takva seljačina, a grad Zagreb u Dinamo ulaže toliko para da je ovo minimum koji trebaju napraviti, bez da ubrojimo novac koji su napravili kroz transfere igrača. BBB pretjeruju, oni bi izgleda da se dovede Ronaldinho u Dinamo što je nemoguće, ali Mamić jako malo ulaže s obzirom na ono što u klub ođe, ostalo završi po nekim privatnim računima. Totalno je netransparentan. Kao primjer da nije istina da se ne može imaš Apoel, a imaš i Basel. Igrali su protiv ozbiljnih evropskih ekipa, prošli su grupe. Ali oni nemaju svoje Mamiće.zakonpera wrote:Koja smo mi stoka balkanska..covjek im donosi svake godine titule, vodi ih u ligu prvaka, izvadi iz naftalina i napravi igracima..izvede ih vani i stvori po 2-3 reprezentativca Hrvateske reprezentacije svake godine..pa neka FK Sarajevo i Zeljeznicar ima ovakvog covjeka pa neka sve uzme zarad da se klubovi gurnu u Europu i da se iz toga stvaraju reprezentativci. Ali ne..uspjeh se ne moze oprostiti.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#374 Re: NK Dinamo Zagreb
Ne prizivaj idiota poput Mamica u FKS molim te.zakonpera wrote:Koja smo mi stoka balkanska..covjek im donosi svake godine titule, vodi ih u ligu prvaka, izvadi iz naftalina i napravi igracima..izvede ih vani i stvori po 2-3 reprezentativca Hrvateske reprezentacije svake godine..pa neka FK Sarajevo i Zeljeznicar ima ovakvog covjeka pa neka sve uzme zarad da se klubovi gurnu u Europu i da se iz toga stvaraju reprezentativci. Ali ne..uspjeh se ne moze oprostiti.
- guy fawkes
#375 Re: NK Dinamo Zagreb
leet wrote:Ne prizivaj idiota poput Mamica u FKS molim te.zakonpera wrote:Koja smo mi stoka balkanska..covjek im donosi svake godine titule, vodi ih u ligu prvaka, izvadi iz naftalina i napravi igracima..izvede ih vani i stvori po 2-3 reprezentativca Hrvateske reprezentacije svake godine..pa neka FK Sarajevo i Zeljeznicar ima ovakvog covjeka pa neka sve uzme zarad da se klubovi gurnu u Europu i da se iz toga stvaraju reprezentativci. Ali ne..uspjeh se ne moze oprostiti.
covjek jeste idiot i seljacina, ali je dinamo ipak trenutno najbolji klub bivse juge, mada i nema neku konkurenciju osim partizana
uglavnom kad je mamic tek dosao, dinamo je igrao u ligi za ispadanje, a od tada imaju 6 titula i koliko hoces milionskih transfera
brojke idu njemu u korist