ljubav_aha :ali se tad,postavlja konta-paralelno-pitanje:
ako zena usvoji dijete,znaci li da je i dalje egocentricna jer nema muza, a zeli dijete
Co0l:
A ne,nije to isto.Djetetu koje je vec rodjeno i koje ceka da ga neko usvoji je ipak bolje,kad vec nema roditelja,da ga i samohrana majka usvoji nego niko,tj.bolje mu je i sa jednim roditeljom nego bez roditelja ikako.Ali ja ne pricam o vec rodjenoj djeci nego o onoj koju unaprijed planiraju da ostave bez jednog roditelja.[/quote]
prije toga si napisao:
Svjesno i sa namjerom uskratiti djetetu jednog roditelja a opet tvrditi da zelis djetetu sve najbolje a sve pod opravdanjem da zelis potomstvom je samo ispunjavanje svoje licne zelje(u ovom slucaju zelja je dijete),djete se tu nista ne pita
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
u oba slucaja dijete bi odraslo sa jednim-istim roditeljem,u prvom postu,istices kako je majka egocentricna jer zeli svoje dijete bez oca,u drugom postu je OK da majka usvoji dijete,i odgaja ga istim putem,kao sto bi odgojila dijete koje bi licno rodila,hajde molim te reci u cemu je razlika odgoja biloskog i usvojenog djeteta sa istm majkom
malo je surovo osudjivati zenu da nije u redu imati bilosko dijete,jer ,eto odrast ce bez svjesno bez oca,otkud vam ideja da se zena nikad nece udati ,ili da ce sudbina biloskog djeteta biti emocionalno okrenjena
razumijem da je humaniji stav usvojiti dijete,u principu,usvojanja dijete je nevjerovanto human kat,tacno,ali ako zeli svoje ,i to je u redu,uostalom,u brakovima ljudi imaju svoju djecu,jer zele svoje bilolosko dijete,a ne usvajaju djecu u perfektnu porodicu ,znaci,iskljucivost je ovdje ziasta nemoguca ,jer se i porodice mogu raspasti
gdje je garancija za prvi ili drugi uslovi,pokazi je,mi ovdje pisemo o uslovima, a mnogi uslovi u zivot se promjene,zar ne
izgleda da je najbolje da jedna-ista zena rodi i usvoji ,pa da eto ,mi,hej,mi budemo zadovoljni jer je ,zadovoljila nase zelje