"Popizdili 1987"
Horde Zla
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#351 Re: Horde Zla
"...vala smo popizdili..."
"Popizdili 1987"

"Popizdili 1987"
-
north
#353 Re: Horde Zla
http://www.youtube.com/watch?v=OYYBN7Pui6c
Znam da su svi do sada gledali ovaj klip, ali ovo polako postaje hit godine!!! Ono što je meni pravo interesantno su komentari raje ispod, Delije nas itekako respektuju, nije da se trebamo lizati sa njima, gluho bilo, naprotiv, ali barem meni imponuje kada ovoliko pozitivnih komentara jedne od najboljih navijačkih skupina na Balkanu ima na našem klipu, i ne samo od njih.....
To pokazuje veličinu HZ
Ali najjači mi je ovaj delegat iz Banja Luke koji plače i kuka što delije iskazuju respect, kaže lola da su izdajice

Znam da su svi do sada gledali ovaj klip, ali ovo polako postaje hit godine!!! Ono što je meni pravo interesantno su komentari raje ispod, Delije nas itekako respektuju, nije da se trebamo lizati sa njima, gluho bilo, naprotiv, ali barem meni imponuje kada ovoliko pozitivnih komentara jedne od najboljih navijačkih skupina na Balkanu ima na našem klipu, i ne samo od njih.....
To pokazuje veličinu HZ
Ali najjači mi je ovaj delegat iz Banja Luke koji plače i kuka što delije iskazuju respect, kaže lola da su izdajice
- Reglan
#354 Re: Horde Zla
north wrote:http://www.youtube.com/watch?v=OYYBN7Pui6c
To pokazuje veličinu HZ![]()
Ali najjači mi je ovaj delegat iz Banja Luke koji plače i kuka što delije iskazuju respect, kaže lola da su izdajice![]()
![]()
Ima i Brazilaca koji komentarisu
-
north
#356 Re: Horde Zla
Svla čast maca, sjećam se ovoga ko da je jučer bilo....može li se ikako neći neki video sa ove emisije na TVSA, ima li igdje to u arhivi, sjećam se kad je Dado blesavi pričao o frci sa Grobarima, i kako je braneći se morao i on bosti.....Jao pacijenta.....
Dobra ekipa bila, nema šta....
-
kotace
#357 Re: Horde Zla
Malo je reci dobra ,ovo je dio ,najjace prve ekipe u bivsoj nam drzavi.Ovi sto sjede,da ih ne imenujem
Lijepo ih ponovo vidjeti makar na slici ...
- Logovan
#359 Re: Horde Zla
Svaka čast za ove gore tekstove

- Nekako s proljeća
#360 Re: Horde Zla
Toliko dobrih i pozitivnih stvari ima iz tog vakta, a vi se furate dobrim dijelom na belaje...
-
north
#361 Re: Horde Zla
Ne želim govoriti u nečije ime, ali evo za sebe da ti odgovorim da malo pogrešno shvataš.....To su bila takva vremena kada su HZ nastajale i da bi se upalo u vrh navijačke skupine bivše Juge, moralo se biti i mangup između ostalog i praviti povremeno sranja....U današnje vrijeme nikad ne bih podržao frke koje bi eventualno HZ same pravile, naprotiv, osudio bih iste.....ali u tim vremenima kojih se rado sjećam, drugačije su bile okolnosti i vjeruj da nije bilo sranja u kojima su HZ učestvovale, danas možda ne bi bile toliko priznate....tako da se današnje generacije ne moraj i ne trebaju nikome dokazivati sa novim izazivanjima belaja......Nekako s proljeća wrote:Toliko dobrih i pozitivnih stvari ima iz tog vakta, a vi se furate dobrim dijelom na belaje...
Otići u Beograd i napraviti frku usred Beograda sa zajebanim Grobarima, uletiti u prostorije Partizana i oteti zastavu, to je između ostalog nešto što je HZ proslavilo i stavilo u vrh navijačkih skupinama.....
Danas nam to ne treba jer se ne moramo nikome dokazivati, zna se da su HZ najbolje, ali ponavljam, u to vrijeme su stvari malo drugačije stajale......
- Nekako s proljeća
#362 Re: Horde Zla
Tebi hvala na komentaru, očito je da imaš lični dodir sa tim vaktom . Jasno ti je da konkretno ovaj događaj ne spada u ''početni period'' , ipak je ovo bila 1990, haman na isteku. I jeste se išlo ORGANIZOVANO da bi se u navijačkoj hijerarhiji potvrdilo mjesto među tzv ''veliku četvorku'' , Bojsi ili Grobari...nama je bilo svejedno.
Tačno je da se navijačima Partizana, tačnije ekipi iz ''Front-a'' izveo revanš za ono što su oni radili po našem gradu i prema našim sugrađanima. Istina, nekoliko puta većeg obima , ali i uz uzdržanost revanša ka običnim građanima Beograda.
I jesmo li gledali utakmicu? I jesmo li razapeli svoje prelijepe transparente ? I jesmo li otpjevali svoje predobre pjeme?
I jesmo li imalo pomogli fudbalere našeg kluba na terenu?
Nismo.
Je li se klub ogradio od takvih navijača?
Jeste.
Je li se Enes S. ogradio od takvih navijača?
Jeste.
I bogu hvala da je tako,I DA NE NOSSIMO ETIKETU AKTERA ''SINDROMA PRVE ŽRTVE'' a naročito što se i tada a i danas može svakome reći da to nije bio naš način rješavanja konfliktnih situacija. Grlo,dlan i fajt, to je nekako više muški.
Tačno je da se navijačima Partizana, tačnije ekipi iz ''Front-a'' izveo revanš za ono što su oni radili po našem gradu i prema našim sugrađanima. Istina, nekoliko puta većeg obima , ali i uz uzdržanost revanša ka običnim građanima Beograda.
I jesmo li gledali utakmicu? I jesmo li razapeli svoje prelijepe transparente ? I jesmo li otpjevali svoje predobre pjeme?
I jesmo li imalo pomogli fudbalere našeg kluba na terenu?
Nismo.
Je li se klub ogradio od takvih navijača?
Jeste.
Je li se Enes S. ogradio od takvih navijača?
Jeste.
I bogu hvala da je tako,I DA NE NOSSIMO ETIKETU AKTERA ''SINDROMA PRVE ŽRTVE'' a naročito što se i tada a i danas može svakome reći da to nije bio naš način rješavanja konfliktnih situacija. Grlo,dlan i fajt, to je nekako više muški.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#363 Re: Horde Zla
A da postavimo situaciju drugacije.
Sta je jednom navijacu,koji to stvarno jeste i tako se osjeca,bitnije.
1. Dokazati nekome na ulici nesto,bez obzira dal ce to onemoguciti da se uradi ono sto i jeset izvorni "posao" svakog navijaca,PODRZATI SVOJ KLUB ZA VRIJEME UTAKMICE
2.Podrzati svoj klub na tribini grla,dlanovi,koreografija pa i pirotehnika..proizvesti dodatni impuls koji bi eventualno bio presudan u uzimanju 3 boda.
Vjecna previranja,dal' je bitnije uzdici renome grupe,ili pokusati podrskom pomoci klubu? Mislim da se u oduvijek,a u zadnje vrijeme (protklih 5-6 godina,jako luta izmedju ova dva cilja)
Naravno,od svega ovoga izdvajam kada se desi slucajni ne planirani kontakt sa suparnickom grupom na ulici,to se desi to nije dio cilja ili plana,to se i ne moze izbjeci jer tada nema povlacenja niti vremena za planove ili razmisljanja.
Sta je jednom navijacu,koji to stvarno jeste i tako se osjeca,bitnije.
1. Dokazati nekome na ulici nesto,bez obzira dal ce to onemoguciti da se uradi ono sto i jeset izvorni "posao" svakog navijaca,PODRZATI SVOJ KLUB ZA VRIJEME UTAKMICE
2.Podrzati svoj klub na tribini grla,dlanovi,koreografija pa i pirotehnika..proizvesti dodatni impuls koji bi eventualno bio presudan u uzimanju 3 boda.
Vjecna previranja,dal' je bitnije uzdici renome grupe,ili pokusati podrskom pomoci klubu? Mislim da se u oduvijek,a u zadnje vrijeme (protklih 5-6 godina,jako luta izmedju ova dva cilja)
Naravno,od svega ovoga izdvajam kada se desi slucajni ne planirani kontakt sa suparnickom grupom na ulici,to se desi to nije dio cilja ili plana,to se i ne moze izbjeci jer tada nema povlacenja niti vremena za planove ili razmisljanja.
-
mekaba
#364 Re: Horde Zla
Sarajmen wrote:mekaba wrote:....Cak je bio i cuveni danas rahmetli Jeffa obucen kompletno u narodnu nosnju sa fesom i dvije kubure za pasom.Usli smo u Hotel Putnik koji se nalazi u centru onako u grupi od jedno 50 ljudi a tamo vec ludnica.Raja neka starija ne da piju nego locu.Gazda restorana AS iz Hrasnice zove pice cijelom hotelu.Kroz 15-tak minuta 10 policajaca upada u hotel i traze covjeka sa dva pistolja![]()
![]()
Recepcija vidjela Jeffu sa kuburama za pasom i kontala pravi pistolji pa nazvali policiju.
Jeffa se prijafi sam a drotovi popadali od sege.Jeffa je inace bio veliki navijac KK Bosna a na Kosevo je dolazio onako usput.Uvijek u bosanskoj narodnoj nosnji sa velikom zastavom KK Bosna sa grbom kluba.Znali su ga u cijeloj YU.Zasluzio je spomenik na platou Skenderije.Veliki navijac i jos tada patriota bosanski.Ne postoje sportske novine u kojim nije bar jednom izasla njegova slika. Jeffa je zaista jedna velika legenda Sarajeva kad su navijaci u pitanju.Ramljak je bio dobar s njim i vjerovatno mu pozna familiju.Volio bih da neko od starijih postavi njegovu sliku onako u elementu.Svi koji su poznavali Jeffu bi potpisali da se Jeffa izvadi iz zaborava i da mu se digne spomenik na platou.
Ako ima neko ko je bio u ovom busu nek se ukljuci a ako neko ima Jeffinu sliku bilo bi EXTRA. Nasara ja puno a mozda je ovo nekome dosadno al eto malo da se podsjetimo kako je nekad bilo.![]()
Uploaded with ImageShack.us
Bravo SARAJMEN .Ovo je legendarni Jefa.Nikad niko nece voliti KK Bosna kao Jefa.Legenda 10000%.
-
mekaba
#365 Re: Horde Zla
1988 cini mi se odstampao sam male zastave na svilenoj podlozi bordo boje.Samo 30 komada a velicine ca.40X60 a odstampano u 3 boje.Kao grb sa fudbalskom loptom ispod koje pise "Horde Zla" a u vrhu grba godina osnivanja 1987-a.Pravo je bila dobra zastavica a nosili smo ih u Mostar odmah poslije stampanja
.Ne vjerujem da je iko sacuvao jer je proslo mnogo vremena.Ja sam je imao do nedavno ali je majka u neznanju bacila u smece
Ako neko ima sacuvano bilo bi dobro da slika i postavi ovdje.
Prvi sam odstampao naljepnice HZ iste godine ca.500 komada.Vidim da je neko kasnije motiv sa tih naljepnica prenio na neki bedz ali je lose odstampan jer su boje malo pobjegle.Bedz sam vidio ovdje na forumu.Ma nije se tada imalo para a i samo stampanje je bilo komplikovano i skupo.Nije bilo kompjutera nego se crtalo rukom
Imalo se volje ipak.
Prvi sam odstampao naljepnice HZ iste godine ca.500 komada.Vidim da je neko kasnije motiv sa tih naljepnica prenio na neki bedz ali je lose odstampan jer su boje malo pobjegle.Bedz sam vidio ovdje na forumu.Ma nije se tada imalo para a i samo stampanje je bilo komplikovano i skupo.Nije bilo kompjutera nego se crtalo rukom
Imalo se volje ipak.
- strong69
#366 Re: Horde Zla
@mekaba,
Sjecam se dobro tih zastavica i naljepnica. Zastavicu nisam uspio da nabavim tada ali jesam naljepnice. U ratu sam ih negdje izgubio. Jedino sto sam sacuvao je grb koji se sio na jaknu
Bila je ´88 ili ´89...
Evo i slike

Sjecam se dobro tih zastavica i naljepnica. Zastavicu nisam uspio da nabavim tada ali jesam naljepnice. U ratu sam ih negdje izgubio. Jedino sto sam sacuvao je grb koji se sio na jaknu
Evo i slike

- strong69
#368 Re: Horde Zla
@Sarajmen,
Ne shvatam tvoje obracanje meni. U kom smislu mislis da se zezam? Nisam imao tu namjeru. Samo mi je bilo zanimljivo od svega sto sam imao pokazati ovaj neugledni grb. Star je preko 20 god i u tome je njegova "vrijednost".
Ne shvatam tvoje obracanje meni. U kom smislu mislis da se zezam? Nisam imao tu namjeru. Samo mi je bilo zanimljivo od svega sto sam imao pokazati ovaj neugledni grb. Star je preko 20 god i u tome je njegova "vrijednost".
-
mekaba
#369 Re: Horde Zla
Sarajmen wrote:strong69 wrote:@mekaba,
Sjecam se dobro tih zastavica i naljepnica. Zastavicu nisam uspio da nabavim tada ali jesam naljepnice. U ratu sam ih negdje izgubio. Jedino sto sam sacuvao je grb koji se sio na jaknuBila je ´88 ili ´89...
Evo i slike
![]()
Mile sa Dobrinje je svašta radio...samo da se prodaje. Kakve lobanje i bakrači ...
@stron69, volim i ja zezanje sa mjerom, ali u ovim stvarima (npr. ime i logo) je to svedeno na minimum. Ali hajde da ne peglam...obrati pažnju ka dva mala pečata na ovoj članskoj karti. To je službeni pečat FK Sarajevo-sektor za propagandu i članstvo ,kojim ovlašteno lice iz kluba potvrđuje da je navijač uplatio članarinu za određeni mjesec.Mislim da je iznos bio tadašnjih 20 miliona dinara. Legalitet prvog kluba navijača FK Sarajevo je na osnovu te činjenice postao neupitan. A to je samo jedan segment organizovanja...istina, meni jako bitan pa se ne volim zezati ni danas sa tim stvarima...
Ovaj grb nisam ja radio. Prve naljepnice sam napravio a na sredini su bila vezana dva slova HZ. U pozadini je bio sjever sa transparentom.Poslije se taj znak poceo masovno koristiti.To bi moglo biti 87-a ili 89-a.Jako je interesantno da su gotovo indentican znak uzele hrvatske zeljeznice koje ga imaju na svom logu i dan danas.Da smo to zastitili svojevremeno sad se moglo dobro naplatiti za kradju-
- 1946
- Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada
#370 Re: Horde Zla
Sa-x forum sve stari hordaši

-
mekaba
#371 Re: Horde Zla
Sarajmen
jako je dobro ovo sto radis (ili radite).Apsolutno nije bitno jeli neka zastava,naljepnica,sal,kapa ruzno jer je to naravno dio istorije navijaca Sarajeva ,Pitara i na kraju HZ. Sve smo to mi.Evo ovdje u DK sam se nagledao svakakvih muzeja pa cak i jedan granap sa svim tadasnjim proizvodima, dakle granap star 70-80 godina i izgleda jako lijepo.Nas odnos prema starim stvarima je drugaciji i to se treba promijeniti.
Ja sam sa Anexa a mi smo na tekme odlazili organizovano od 1978-79 neznam tacno.Vec tada smo sili zastave i pleli salove.Moja majka koja je i danas ziva sasila je sigurno stotinu zastava sto Sarajeva sto Bosne.Jako malo je slika i neke dokumentacije iz tog perioga ali se ponesto vjerovatno moze pronaci.Moj jaran je imao nekoliko velikih teka gdje je sakupljao clanke o Sarajevu i slike navijaca.Nadam se da nije bacio jer je bio pasionirani sakupljac svega sto je vezano za bordo klub.On je jos uvijek na Anexu a ja cu ga svakako kontaktirati.Ponesto imam i ja kod kuce u SA i rado cu vam ustupiti ako cete to sacuvati.U ta vremena foto reporter je bio cuveni Adem Bjelonja koji se sportskom fotografijom bavio cak 60 godina.On je nazalost umro ali mislim da neko od njegove familije ima mnogo interesantnih slika sa Koseva.On je bio stvarno legenda.Kad bi se nekako moglo raspitati za njegovu familiju i domoci tih slika bilo bi extra.
Pozdrav
jako je dobro ovo sto radis (ili radite).Apsolutno nije bitno jeli neka zastava,naljepnica,sal,kapa ruzno jer je to naravno dio istorije navijaca Sarajeva ,Pitara i na kraju HZ. Sve smo to mi.Evo ovdje u DK sam se nagledao svakakvih muzeja pa cak i jedan granap sa svim tadasnjim proizvodima, dakle granap star 70-80 godina i izgleda jako lijepo.Nas odnos prema starim stvarima je drugaciji i to se treba promijeniti.
Ja sam sa Anexa a mi smo na tekme odlazili organizovano od 1978-79 neznam tacno.Vec tada smo sili zastave i pleli salove.Moja majka koja je i danas ziva sasila je sigurno stotinu zastava sto Sarajeva sto Bosne.Jako malo je slika i neke dokumentacije iz tog perioga ali se ponesto vjerovatno moze pronaci.Moj jaran je imao nekoliko velikih teka gdje je sakupljao clanke o Sarajevu i slike navijaca.Nadam se da nije bacio jer je bio pasionirani sakupljac svega sto je vezano za bordo klub.On je jos uvijek na Anexu a ja cu ga svakako kontaktirati.Ponesto imam i ja kod kuce u SA i rado cu vam ustupiti ako cete to sacuvati.U ta vremena foto reporter je bio cuveni Adem Bjelonja koji se sportskom fotografijom bavio cak 60 godina.On je nazalost umro ali mislim da neko od njegove familije ima mnogo interesantnih slika sa Koseva.On je bio stvarno legenda.Kad bi se nekako moglo raspitati za njegovu familiju i domoci tih slika bilo bi extra.
Pozdrav
-
mekaba
#372 Re: Horde Zla
Jeste to je to.Imam jedan isjecak iz novina(Oslobodjenje) iz perioda 1987-8 kada sam stao u odbranu HZ.To je bio period kada su gradske strukture bile zestoko protiv HZ i nastojale (preko nekih iz grupe) da horde promijene ime.Znam da su vrsili pritisak i na Manijake ali ni blizu kao na HZ.Poslije mog teksta pritisak je oslabio da bi na kraju potpuno odustali.Isjecak mi nije ovdje u DK vec kod majke na Anexu a rado bih ga postavio.Bas afirmativno napisano o Hordama od jednog starog pitara
- 1946
- Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada
#373 Re: Horde Zla
Samo vi uzurpirajte, vjerujem da nema niko ništa protiv 
-
north
#374 Re: Horde Zla
@ Sarajmen and Mekaba svaka čast, odakle vadite više te fotke pobogu ljudi...Ja nažalost jedino šta posjedujem i što mi je ostalo od starih rekvizita je šal HORDE ZLA (sa kosturom glavom), koji se kako vidim i danas može vidjeti na utakmicama, što mi je fakat gotiva.....
Stara gardo, samo nastavite, ako može neki video zapis iz tih vremena (izuzev onog aktuelnog na youtoobe-u), dernek bi bio potpun!!!
Puno pozdrava!
Stara gardo, samo nastavite, ako može neki video zapis iz tih vremena (izuzev onog aktuelnog na youtoobe-u), dernek bi bio potpun!!!
Puno pozdrava!
-
Alkos
#375 Re: Horde Zla
Taman posla!Sarajmen wrote:![]()
Znam o kojem vremenu govoriš, javim se ubrzo..
Ako ostali učesnici teme smatraju da smo nas dvojica nepristojni i previše uzurpirali temu, molio bih vas da nam to sugerišete. Nije nam to bila namjera.
Samo nastavite