Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Joey Tribbiani wrote:sto se sudjenja na vasoj tekmi tiče, nemam ništa reći jer nisam gledao. Sad da su uloge zamijenjene javio bi se isto i 51state + ćiro i fordaš+... i rekli 100% kupljeno jer tako gosti kazu.
Mozda i jest sudija navlačio, a mozda i nije. Uglavnom, svi znamo ko i sta je fksloboda u zadnje vrijeme. Ja sam mislio da je to samo do Sakiba Malkočevića ali sam se prevario. Ljudi jednostavno godinama igraju antifudbal i te fukare mora da su pravi bolesnici i pravo je čudo da ih ikako ima na utakmicama. Ne znam kako svare onakvu igru. Imali su uvijek par finih igrača i prodavali ih vani, ali nikad nisu igrali za publiku. Mi smo x puta igrali dobro, stvarali sanse i patili se protiv njih jer 9 igrača igra na svojoj polovini. Jedino Okanovic, dok je igrao, trči na polovini protivnika. Ne sumnjam da je tako i sinoc bilo. Nije do njihovih navijača, valjda onako Enes M. i ostali u upravi tako gledaju na fudbal.
Iduce kolo idemo njima na noge i treba odigrat maximalno hrabro...muški i na svaku provokaciju odgovorit dobrom igrom u kojoj nece palit njihova taktika. Amar zna najbolje i šta god bude, mi smo tu.
Ekipa koja već godinama ima prepoznatlljivu igru i u gostima i kući, u gostima formacija 1-9-1 gdje je ovaj istureni igrač zadužen da pokriva polukrug na šesnestercu ispred svog gola, dok kući primjenjuju sofisticiranu taktiku lomljenja protivničkih igrača uz izpuštanje neartikulisanih zvukova ako bi slučajno sudija okarakterisao taj start kao prekršaj.
Zbog takve situacije se Sarajevu godinama dešava da jednog Zrinjskog koji je realno u poređenju sa Slobodom beton ekipa dosta lakše pobjedi na koševu jer se ljudi ne brane svih 90 minuta nego i pokušavaju da postignu go a ne samo da svoj sačuvaju. Gore je već druga priča, povratak kući bez teže povrijeđenih igrača je ravno osvajanju tri boda, jer sa tim čobanima na njihovoj ledini o igri koju većina nas zna kao fudbal ili ti ga nogomet ne treba ni razmišljati...
U dvije godine koliko sam na ovom forumu nikad mi niko nije obrisao post do, evo, ti/vi danas na ovoj temi i to u dva navrata. Svaka čast. Ako već brišeš/te postove onda bi bilo lijepo da objasniš/te zbog čega. Nemam adekvatnih riječi za ovo, jer odavno sam shvatio ko, kako i na koji način uređuje ovaj forum, kao i to da je postalo sasvim normalno pročitati komentare i postove kao što je ovdje slučaj o igračima i navijačima klubova koji ne dolaze iz KS da su seljaci, čobani, livadari i sl., baš kao što je sasvim normalno obrisati post onih koji pokušaju na ljudski način staviti do znanja svima onima koji kriju svoje seljačko porijeklo iza imena velikoga grada da zapravo pljuju sebi u lice.
dzenan_tr wrote:U dvije godine koliko sam na ovom forumu nikad mi niko nije obrisao post do, evo, ti/vi danas na ovoj temi i to u dva navrata. Svaka čast. Ako već brišeš/te postove onda bi bilo lijepo da objasniš/te zbog čega. Nemam adekvatnih riječi za ovo, jer odavno sam shvatio ko, kako i na koji način uređuje ovaj forum, kao i to da je postalo sasvim normalno pročitati komentare i postove kao što je ovdje slučaj o igračima i navijačima klubova koji ne dolaze iz KS da su seljaci, čobani, livadari i sl., baš kao što je sasvim normalno obrisati post onih koji pokušaju na ljudski način staviti do znanja svima onima koji kriju svoje seljačko porijeklo iza imena velikoga grada da zapravo pljuju sebi u lice.
Potpuno se slazem s tobom, ovaj forum je postao zesca rinaka, da prostis, a i ne moras, brisu se postovi koji to nikako nisu zasluzili. Danas sam bas bio prijatno iznenadjen kako si na sasvim normalan i pristojan nacin objasnio duduku iz glavnog grada (ciji sam i ja stanovnik od rodjenja pa do dana danasnjeg) na koji nacin treba ucestvovati na forumu i da seljakluk nije stvar geografije, nego psihe, a zbog onakvih mojih sugradjana ponekad se stidim.
Istraga u toku Namješteno osam nogometnih utakmica u BiH?
Uvidom u dokumente njemačkih istražnih organa, Deutsche Welle saznaje za koje se nogometne utakmice sumnja da su bile namještene u BiH i Hrvatskoj. Na listi se nalazi desetak mečeva bh. timova i 15 susreta hrvatskih klubova.
U Bosni i Hercegovini Državno tužilaštvo iz Bochuma istražuje osam utakmica. Prema informacijama kojima raspolaže Deutsche Welle, ilegalni dogovor oko konačnog rezultata postignut je u susretu Premijer lige između NK Travnika i FK Slavije iz Sarajeva (3:0) u augustu 2009. Sumnja se da su dva visokorangirana klupska dužnosnika i nekoliko igrača Travnika umiješani u manipulaciju.
Na listi njemačkih organa nalazi se i utakmica između Travnika i mostarskog Zrinjskog (3:3), također iz augusta 2009. godine. U organizaciju namještaljke su po sadašnjim saznanjima i u ovom slučaju bili umiješani dva (već spomenuta) klupska čelnika i nekoliko igrača Travnika. Navodno je bio podmićen i sudija te utakmice. Travnik je trebao pobijediti.
Sumnja se da nisu namještane samo utakmice bh. lige. Državno tužilaštvo iz Bochuma vodi istragu i oko nekoliko utakmica u kvalifikacijama za Evropsku ligu (bivši Kup UEFA) u kojima su proteklih sezona sudjelovali timovi iz BiH.
Po saznanjima njemačkih istražitelja, namještanje rezultata je bilo planirano i u susretu Širokog Brijega protiv Banantsa iz Erevana (0:1) u julu 2009. godine, a dvije ekipe i sudija trebali su dobiti ukupno 50.000 eura. Državno tužilaštvo iz Bochuma još ne zna je li novac bio isplaćen ili ne.
Istražuju se i okolnosti utakmice FK Slavija – Aalborg BK (3:1) iz jula 2009. S obzirom da je Slavija pobijedila u ovom meču, njemački istražni organi pretpostavljaju da je manipulacija možda bila "otkazana". No, istražitelji su utvrdili da su u kladionicama mafijaši ipak uplatili određenu svotu na poraz sarajevske ekipe.
Na popisu utakmica koje istražuju njemački pravosudni organi nalazi se 15 nogometnih susreta u Hrvatskoj. Na listi sumnjivih utakmica je i finale nacionalnog Kupa, u kojem su se u maju 2009. sastali zagrebački Dinamo i splitski Hajduk. Na meti njemačkih istražitelja nalazi se i sedam utakmica iz Slovenije, te još najmanje pet utakmica u takmičenju Evropske lige u kojima su sudjelovale sumnjive momčadi iz Crne Gore, te jedna evropska utakmica u kojoj je nastupio i jedan makedonski klub. Utakmice klubova iz Srbije se ne spominju
Sta me napadate odma samo pitam.. ako su i te utakmice brojali kako onda samo 8
nisam te napao, nego odogovorio na pitanje. fino pise 8 plus svih 30 utakmica koje zeljo igrao prosle godine u prvenstvu i plus jos i kup utakmice. samo ti to ne vidis. ocigledno
Sta me napadate odma samo pitam.. ako su i te utakmice brojali kako onda samo 8
nista od Bochuma dok ti ne uzmes pravdu u svoje ruke. Stvarno steta sto sjedis tu i ne radis ono sto bi mogao tuga velika
ovako, nek vladaju razni nijazi, Željine sudije i kladioničarska mafija
PS: Iljo odradio posao za 10 u orasju. Shebali Zrinjski i još ih dodatno kaznili. Mamu mu lopovsku...
elSaik wrote:I onda mi neko kaže kako se moglo pobijediti samo da se htjelo u utakmicama kao što je sljedeća:
PS Male sredine rule!
zato se sad orašje jedva drzi u drugoj ligi
sjecam se ove utakmice. jest bila ofirno za gledati ovaj pregled. trebali su odmah izaci a ne da neko pogine na terenu
dzenan_tr wrote:U dvije godine koliko sam na ovom forumu nikad mi niko nije obrisao post do, evo, ti/vi danas na ovoj temi i to u dva navrata. Svaka čast. Ako već brišeš/te postove onda bi bilo lijepo da objasniš/te zbog čega. Nemam adekvatnih riječi za ovo, jer odavno sam shvatio ko, kako i na koji način uređuje ovaj forum, kao i to da je postalo sasvim normalno pročitati komentare i postove kao što je ovdje slučaj o igračima i navijačima klubova koji ne dolaze iz KS da su seljaci, čobani, livadari i sl., baš kao što je sasvim normalno obrisati post onih koji pokušaju na ljudski način staviti do znanja svima onima koji kriju svoje seljačko porijeklo iza imena velikoga grada da zapravo pljuju sebi u lice.
hej travnik, hocete li i ove sezone skinut gace hercegovcima i jos im gratis oprat glavu, a protiv sarajeva i zelje muda poderat da pobijedite?
nije Posušje ispalo nego se klub raspao usljed nedostatka financijskih sredstava i prije nego su zaigrali u 2. ligi kad su ispali iz Premier lige zajedno s Orašjem.
po tvojoj logici i zaključivanju u PL je najbolji klub Rudar iz Prijedora