Size lens-bridge: 62 16 (velicina stakla i mosta izmedju stakala, 62 svako staklo, izmedju stakala 16)
Temple Length: 135 (duzina okvira, od ruba stakla do iza usiju)
Moderator: anex
Hvalaisx wrote:Shape: Rectangle (oblik pravougaoni)
Size lens-bridge: 62 16 (velicina stakla i mosta izmedju stakala, 62 svako staklo, izmedju stakala 16)
Temple Length: 135 (duzina okvira, od ruba stakla do iza usiju)
25-30 KM u svakoj vecoj prodavnici ribomaterijala.mv960 wrote:Teško je sad skontati šta je original a šta kineska kopija. Helem, kupim ja dobre cvike PERSOL. Platim ih nekih 120 eura s popustom.
Brzo se razvališe. Znoj uticao na onu oprugu.. slomim okvir.
Tada sam otkrio ćari POLARIZOVANIH stakala.
Sad tražim obavezno sunčane s takvim filterom. Našao Ray Ban u Importane 500 KM. Okrenem se i izađem.
UV filter i da su polarizovane, ako neko zna gdje se može kupiti molim da javi.
Ramzess Veliki wrote: 25-30 KM u svakoj vecoj prodavnici ribomaterijala.
Za tu cijenu imat ces perfektnu zastitu od UV zracenja I polarizaciju, ali traju jednu sezonu (lako se izgrebe zastitni sloj ako ih ne cuvas).
Obavezno sam imao jedne u autu za voznju - efekat na bljestavom suncu je kao da je prijatno oblacno, nakon pljuska ne vidis ono bljestanje, a kad pecas ribu isto ne vidis bljeskanje vode pa fino vidis dno i ribe kako plivaju.
Ja kupio neki dan u dm-u naocale, polarizovana stakla ta 19 KM. Super rade posao, a ne izgledaju ni jeftinomv960 wrote:Teško je sad skontati šta je original a šta kineska kopija. Helem, kupim ja dobre cvike PERSOL. Platim ih nekih 120 eura s popustom.
Sad tražim obavezno sunčane s takvim filterom. Našao Ray Ban u Importane 500 KM. Okrenem se i izađem.
imam nekoliko tih kineskih polarizirajucih ,uživo dosta jeftino izgledaju i većinom su malo previše ravne.konektovan wrote:Ja kupio neki dan u dm-u naocale, polarizovana stakla ta 19 KM. Super rade posao, a ne izgledaju ni jeftinomv960 wrote:Teško je sad skontati šta je original a šta kineska kopija. Helem, kupim ja dobre cvike PERSOL. Platim ih nekih 120 eura s popustom.
UV filter i da su polarizovane, ako neko zna gdje se može kupiti molim da javi.ali to je najmanji problem. Prije toga htio naruciti sa ebay-a, ima od 5$ pa na više naocala sa polarizovanim stsklima, ali mrsko mi cekati dostavu.

Meni malo nezgodno zbog dioptrije pa imam suncane sa dioptrijom. Mogu li stakla sa dioptrijom, polarizovana i jos sta sve od filtera i tako tih zezancija?! Kolika je cijena otprilike takvih stakala sa dioptrijom, i gdje u SA bi se moglo uzeti?zippoo87 wrote: ja samo mogu preporuciti,nije bitno koji je brend,samo uzimajte polarizovane,mogu i sa ebaya i to je jedino sto je ocima i mozgu bitno a ne koji je brend
i ja od kako sam spoznao cari polarizacije,prije nekih 6 godina,samo takve kupujem
Pa ono jes' da su im rijeke ovdje kao pokretna ilovaca ... ali more je more ...moonca wrote:Ramzess Veliki wrote: 25-30 KM u svakoj vecoj prodavnici ribomaterijala.
Za tu cijenu imat ces perfektnu zastitu od UV zracenja I polarizaciju, ali traju jednu sezonu (lako se izgrebe zastitni sloj ako ih ne cuvas).
Obavezno sam imao jedne u autu za voznju - efekat na bljestavom suncu je kao da je prijatno oblacno, nakon pljuska ne vidis ono bljestanje, a kad pecas ribu isto ne vidis bljeskanje vode pa fino vidis dno i ribe kako plivaju.![]()
Pogotovo kod tebe u Aziji-kristalno cista voda.
mogu sve dzidze midze i na dioptrijska stakla,ali ne mogu u svaki okvir od suncanih,zbog zakrivljenosti...ima odredjeno do koje zakrivljenosti se mogu raditi dioptrijska staklanagibSA wrote:Meni malo nezgodno zbog dioptrije pa imam suncane sa dioptrijom. Mogu li stakla sa dioptrijom, polarizovana i jos sta sve od filtera i tako tih zezancija?! Kolika je cijena otprilike takvih stakala sa dioptrijom, i gdje u SA bi se moglo uzeti?zippoo87 wrote: ja samo mogu preporuciti,nije bitno koji je brend,samo uzimajte polarizovane,mogu i sa ebaya i to je jedino sto je ocima i mozgu bitno a ne koji je brend
i ja od kako sam spoznao cari polarizacije,prije nekih 6 godina,samo takve kupujem
Imam isto taj aviator stil, to je nekako najstandardnije.
Razmisljao o socivima, ali kontam lakse naocale, ko bi se zayebavao.
Hvala na prijedlogu. Baš ću da pogledam. Ganjam nekakve po toj istoj cijeni u Military shop-u za bicikla bi mi valjale.Ramzess Veliki wrote:25-30 KM u svakoj vecoj prodavnici ribomaterijala.mv960 wrote:Teško je sad skontati šta je original a šta kineska kopija. Helem, kupim ja dobre cvike PERSOL. Platim ih nekih 120 eura s popustom.
Obavezno sam imao jedne u autu za voznju - efekat na bljestavom suncu je kao da je prijatno oblacno, nakon pljuska ne vidis ono bljestanje, a kad pecas ribu isto ne vidis bljeskanje vode pa fino vidis dno i ribe kako plivaju.
Kako je već neko spomenuo.konektovan wrote:Ja kupio neki dan u dm-u naocale, polarizovana stakla ta 19 KM. Super rade posao, a ne izgledaju ni jeftinomv960 wrote:Teško je sad skontati šta je original a šta kineska kopija. Helem, kupim ja dobre cvike PERSOL. Platim ih nekih 120 eura s popustom.
UV filter i da su polarizovane, ako neko zna gdje se može kupiti molim da javi.ali to je najmanji problem. Prije toga htio naruciti sa ebay-a, ima od 5$ pa na više naocala sa polarizovanim stsklima, ali mrsko mi cekati dostavu.
U Mostaru su mi nudili sunčane +dioptrija 100 KM skuplje od običnih sunčanih, ali te nisu bile polarizovane.nagibSA wrote:
Meni malo nezgodno zbog dioptrije pa imam suncane sa dioptrijom. Mogu li stakla sa dioptrijom, polarizovana i jos sta sve od filtera i tako tih zezancija?! Kolika je cijena otprilike takvih stakala sa dioptrijom, i gdje u SA bi se moglo uzeti?
Imam isto taj aviator stil, to je nekako najstandardnije.
Razmisljao o socivima, ali kontam lakse naocale, ko bi se zayebavao.
zippoo87 wrote:od mene preporuka za Polaroid naocale...nisu skupe ,sociva imaju 7 slojeva ,tj. filtera i polarizovana su
to su moje prve polarizovane naocale...od kada sam njih probao,uvijek nosim polarizovane
ima sada velikog izbora i sa neta i za manje para...do 50 KM se mogu kupiti fine suncane naocale ,polarizovane
ko pati od brendova i imena,onda neka fura rayban,6-7 puta skuplje ga izadje taj cejf
nisam nigdje napisao da sam ih sa neta kupioTabijat wrote:zippoo87 wrote:od mene preporuka za Polaroid naocale...nisu skupe ,sociva imaju 7 slojeva ,tj. filtera i polarizovana su
to su moje prve polarizovane naocale...od kada sam njih probao,uvijek nosim polarizovane
ima sada velikog izbora i sa neta i za manje para...do 50 KM se mogu kupiti fine suncane naocale ,polarizovane
ko pati od brendova i imena,onda neka fura rayban,6-7 puta skuplje ga izadje taj cejf
Odakle kupuješ s neta Polaroid? Ja sam gledala s Amazona i obračuna mi shipping 50$