jbaije,i mi smo blokirani godinama pa nikom ništakiky wrote:grčka opet blokirana ...
Kriza u Grčkoj
-
vrhbosna
#351 Re: Kriza u Grčkoj
-
udrch
#352 Re: Kriza u Grčkoj
Jebaće nas Grčka sve..
Što je najgore jebaće nas haman i Španija i Portugal i ove godine..
Taman smo ih izbjegli u kvalifikacijama za EP i ja konto nema cigana da nas zajebavaju bar sljedeće dvije godine, a oni opet, samo sad na ekonomskom planu..
Što je najgore jebaće nas haman i Španija i Portugal i ove godine..
Taman smo ih izbjegli u kvalifikacijama za EP i ja konto nema cigana da nas zajebavaju bar sljedeće dvije godine, a oni opet, samo sad na ekonomskom planu..
- nexo
#353 Re: Kriza u Grčkoj
Na kojem nivou se bavis investicionim ulaganjima? Citajuci tvoje postove i promatrajuci tvoje ponasanje dobio sam utisak, ali u pravom smislu, da pravis kafe u Goldman Sachs-u!xyz101 wrote:gdje sam ja tvrdio da je svako drugi kriv za grcku krizu osim grcke ?
gdje ??
sto se zlata tice, to je samo jedan od investicionih subjekata.
nije tezak za shvatiti, a posto se ja bavim investicionim projektima, normalno da spada u moju sferu razumjevanja.
- Toto
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#354 Re: Kriza u Grčkoj
Vrati se samo dvije g. u nazad, kad se desilo ono veliko poveceanje cijena kad je barel skoro naduho do 200 $. Ne treba ti niko pametovat. Ima na hiljade sajtova i clanaka pa potrazi odgovor na sljdeca pitanja. Ko je digo cijenu do 200$? Proizvodjaci koji svi od reda imaju registrovana imene i cije cijene su okacene na busotini ili tamo neko za koga se ne zna ni ko je ni staje, al se vidi na semaforu da cijene lebde oko plafona. ZAsto je to uradjeno? Koje je bilo obrazlozenje? Ko je na kraju vratio cijene? Ko je pokupio kajmak a ko bankrotiro.Ženski Dr.Med wrote:Ne kontam..... !!!!!ZA 15 20 g britaniji i americi nece vise biti dovoljna ova cijena nafte da prezivljavanja i proglasit ce nestanak nafte da bi joj podigli cijenu.
Pa nisu USA i UK jedini koji naftu vade...... ili sam te pogresno razumio...
Imaj na umu da ti neki toto ne valja gljuposti i supljeke nego cijela planeta se o jadu zabavila nestasicom nafte a sad ima nafte da je prosipaju po meksicnom zaljevu.
kad smo vec kod ove havarije u Meksicnom zaljevu. Ako analiziras havariju mozes saznat dosta stvari. Ev ti pitanje: Sto stetu od ove havarije ne placa onaj ko je busio nego neko drugi?? Ko je taj drugi? Od kuda tog drugog u Meksickom zaljevu. Odakle njenu tolike lova? Ne busi naftu, pun ko tanker, a placa stetu kad se nafta prospe?
Ma genijala za istrazivace?
Ev ti jos: zasto su amerika i engleska outsourcingom iselila 80% radnih mjesta iz industrije u Kinu i ostele "tajvan hajvan" zemlje. Zasto japanci i Njemci nisu uradili isto i zasto istih nema u naftnom biznisu?
Gdje rade/ne rade oni amerikanci i britanci koji su radili na tim mjestima. Je li kriza sa kucama nastala samo zato sto su bankari davali glupe kredite ili i kucevlasnici nisu imali para za placanje. Ako su bankari gulikoze i supci sto su ovi pametni kucevlasnici ostali bez pameti i para, pa prestali vracat kredite??
Ovo je tek pocetak seminarskog.
- Toto
#355 Re: Kriza u Grčkoj
xyz101 wrote:horni, glupost,
nexo, glupost,
toto, glupost.
alfonso, ok.
zenski med,, ok.
ja sam prije petnestak dana predvidio da ce euro pasti na 1.20
(ali nisam predvidio ovakav los rasplet sa imobilijama u americi.
proljece, a banke crpe ogromne gubitke.
ako se nastavi tako, ljudi ce bjezati sa burze i stavljati jos vise novca u zlato.
ali je to ne vjerujem!
zlato nece toliko rasti kao u proslosti.
burza se oporavlja.
moras pak shvatiti, ljudi ulazu u zlato samo kad je velika burzovna kriza na vidiku.
kao sigurnost.
ali ja ne vjerujem da je na pomolu neki veliki krah burze.
I corava koka ubode zrno
al sto moze kokodaaaaakat
-
xyz101
#356 Re: Kriza u Grčkoj
nije samo kafa.nexo wrote:
Na kojem nivou se bavis investicionim ulaganjima? Citajuci tvoje postove i promatrajuci tvoje ponasanje dobio sam utisak, ali u pravom smislu, da pravis kafe u Goldman Sachs-u!
chaj, kafa, rahetlokum.
sa mlijekom i bez.
moj je portfolio prilicno balansiran
-
xyz101
#357 Re: Kriza u Grčkoj
ja ne vjerujem da si ti imao dva razreda ekonomske skole.Toto wrote:
Vrati se samo dvije g. u nazad, kad se desilo ono veliko poveceanje cijena kad je barel skoro naduho do 200 $. Ne treba ti niko pametovat. Ima na hiljade sajtova i clanaka pa potrazi odgovor na sljdeca pitanja. Ko je digo cijenu do 200$? Proizvodjaci koji svi od reda imaju registrovana imene i cije cijene su okacene na busotini ili tamo neko za koga se ne zna ni ko je ni staje, al se vidi na semaforu da cijene lebde oko plafona. ZAsto je to uradjeno? Koje je bilo obrazlozenje? Ko je na kraju vratio cijene? Ko je pokupio kajmak a ko bankrotiro.
Imaj na umu da ti neki toto ne valja gljuposti i supljeke nego cijela planeta se o jadu zabavila nestasicom nafte a sad ima nafte da je prosipaju po meksicnom zaljevu.
kad smo vec kod ove havarije u Meksicnom zaljevu. Ako analiziras havariju mozes saznat dosta stvari. Ev ti pitanje: Sto stetu od ove havarije ne placa onaj ko je busio nego neko drugi?? Ko je taj drugi? Od kuda tog drugog u Meksickom zaljevu. Odakle njenu tolike lova? Ne busi naftu, pun ko tanker, a placa stetu kad se nafta prospe?
Ev ti jos: zasto su amerika i engleska outsourcingom iselila 80% radnih mjesta iz industrije u Kinu i ostele "tajvan hajvan" zemlje. Zasto japanci i Njemci nisu uradili isto i zasto istih nema u naftnom biznisu?
Gdje rade/ne rade oni amerikanci i britanci koji su radili na tim mjestima. Je li kriza sa kucama nastala samo zato sto su bankari davali glupe kredite ili i kucevlasnici nisu imali para za placanje. Ako su bankari gulikoze i supci sto su ovi pametni kucevlasnici ostali bez pameti i para, pa prestali vracat kredite??
da jesi, gornja bi ti se pitala sama odgovorila.
scully zove te mulder,
- nexo
#358 Re: Kriza u Grčkoj
Slazem se, odlicno je izbalansiran! Skidam ti kapu ako si im uspio tursku poslasticu uvaliti kao bosansku.xyz101 wrote:nije samo kafa.nexo wrote:
Na kojem nivou se bavis investicionim ulaganjima? Citajuci tvoje postove i promatrajuci tvoje ponasanje dobio sam utisak, ali u pravom smislu, da pravis kafe u Goldman Sachs-u!
chaj, kafa, rahetlokum.
sa mlijekom i bez.
moj je portfolio prilicno balansiran
A sada ozbiljno!
Uradio sam preko 100 svjetskih i regionalnih konferencija, foruma (ne ovih foruma, nego pravih na kojima govore ljudi sa imenom i prezimenom, zvanjem i stvarnim portfoliom) itd na razne teme kao sto su arhitektura, zdravstvo, sport, a 80 % od uradjenih, sto je za ocekivati, je bilo na teme ekonomije, investicija, bankarstva, politike i sl.
Da se razumijemo, ne tvrdim da me to cini strucnjakom za ekonomiju i investicije. Ipak cesto cujem stvari iz prve ruke i cujem prije nego se objave u medijima.
Ono sto me jako cudi je da se cesto pojavljuju kao govornici, ucesnisi panela, moderatori, izlagaci, itd americki mladi i u svojoj indusrtiji prepoznati strucnjaci, recimo, pakistanskog, arapskog, indijskog, daleko-istocnog, juzno-americkog porjekla, ali nikada da naidjem na americkog strucnjaka balkanskog porjekla.
E sada, bez da umanjujem tvoje vrijednosti i kvalitete kao sto ti redovno cinis svojim kolegama na ovom forumu, ja ti zelim sjajnu karijeru i da se jednog dana sretnemo u Tokiju, Londonu ili bilo gdje, gdje ces ti biti aktivni ucesnik dogadjaja. Samo te unaprijed molim da mi u tom slucaju ne pametujes, kako bi trebao svoj posao raditi ovako ili onako, a ne kako ga radim.
-
xyz101
#359 Re: Kriza u Grčkoj
nexo,
nismo ni o tvom ni o mom poslu ovdje govorili.
kako ti radis svoj posao, to me najmanje interesuje.
ali ako bubnes koju meshetarsku ovdje, ja cu dignuti ruku.
izvini... ako to smatras uvredom.
nismo ni o tvom ni o mom poslu ovdje govorili.
kako ti radis svoj posao, to me najmanje interesuje.
ali ako bubnes koju meshetarsku ovdje, ja cu dignuti ruku.
izvini... ako to smatras uvredom.
- nexo
- Toto
#361 Re: Kriza u Grčkoj
nejmam ja ni jedan razred ekonomske ko ni oni soros zato i postavljam onolika pitanja forumskim nobelovcima i spekulisemxyz101 wrote:ja ne vjerujem da si ti imao dva razreda ekonomske skole.Toto wrote:
Vrati se samo dvije g. u nazad, kad se desilo ono veliko poveceanje cijena kad je barel skoro naduho do 200 $. Ne treba ti niko pametovat. Ima na hiljade sajtova i clanaka pa potrazi odgovor na sljdeca pitanja. Ko je digo cijenu do 200$? Proizvodjaci koji svi od reda imaju registrovana imene i cije cijene su okacene na busotini ili tamo neko za koga se ne zna ni ko je ni staje, al se vidi na semaforu da cijene lebde oko plafona. ZAsto je to uradjeno? Koje je bilo obrazlozenje? Ko je na kraju vratio cijene? Ko je pokupio kajmak a ko bankrotiro.
da jesi, gornja bi ti se pitala sama odgovorila.
scully zove te mulder,
da je tebi portfolio i CV ovakav kakvog ga podvaljujes: ti bi cuco na kakvoj bjesvjetskoj berzi a nebi sam odgovarao na svaki post pedestorici dokonih forumasa
-
xyz101
#362 Re: Kriza u Grčkoj
moj posao, moje vrijeme.
ima nas i koji komputer na radnom mjestu imaju
nexo, tvoj komentar u vezi nafte je (kako da kazem politicki) ...
nedomjestan...
..na nivou 5togodisnjeg dijeteta.
dobio sam impuls da ga protivrjecim.
jer nafta kao glavni razvojni faktor u svijetu nije solidan argument za ekonomsku krizu.
ima nas i koji komputer na radnom mjestu imaju
nexo, tvoj komentar u vezi nafte je (kako da kazem politicki) ...
nedomjestan...
..na nivou 5togodisnjeg dijeteta.
dobio sam impuls da ga protivrjecim.
jer nafta kao glavni razvojni faktor u svijetu nije solidan argument za ekonomsku krizu.
- nexo
- mO k3
#364 Re: Kriza u Grčkoj
Toto wrote:
Nafta nikad nije kostala 200 dollara.. nego je rekordnu cijenu imala od 147 dollara po barrelu...Vrati se samo dvije g. u nazad, kad se desilo ono veliko poveceanje cijena kad je barel skoro naduho do 200 $.
Razlog za rast cijene je bio velika potrosnja u svijetu ,vidi kina,indijaKo je digo cijenu do 200$? Proizvodjaci koji svi od reda imaju registrovana imene i cije cijene su okacene na busotini ili tamo neko za koga se ne zna ni ko je ni staje, al se vidi na semaforu da cijene lebde oko plafona. ZAsto je to uradjeno? Koje je bilo obrazlozenje? Ko je na kraju vratio cijene? Ko je pokupio kajmak a ko bankrotiro.
Pokusavam da razumijem sta zelis reci .. ali mislim da se radi sada o havariji sto je se desila BPkad smo vec kod ove havarije u Meksicnom zaljevu. Ako analiziras havariju mozes saznat dosta stvari. Ev ti pitanje: Sto stetu od ove havarije ne placa onaj ko je busio nego neko drugi?? Ko je taj drugi? Od kuda tog drugog u Meksickom zaljevu. Odakle njenu tolike lova? Ne busi naftu, pun ko tanker, a placa stetu kad se nafta prospe?
To se zna ko ce da plati i sam Obama je rekao ,a to neko pricanje o nekom trecemo sto valjas... kako barem ja to razumijem macku o rep
-
staza
#365 Re: Kriza u Grčkoj
Samo ću još nešto dodati, jer se bojim da tema se pogrešno razvija... a onda neka se piše dalje u bilom kojem smjeru.
Čovječanstvo i ne zna u šta se upustilo, osim ako ne vjeruje u američke bajke u koje ni u SAD-u više ne vjeruju.
Grčka kriza, a tome je i posvećena ova tema, je najbolji pokazatelj toga.
Pa da poantiram: prije nekih 20-ak danâ ugostio Larry King na CNN-u (čije emisije nisam možda nekoliko puta pogledao, ali ono baš kad su društveno vrijedne osobe u pitanju) Donalda Trumpa i prelijepu mu suprugu, Slovenku, Melaniu Knauss tj. Trump.
Da je Ted Turner govorio pa i da poslušam, ovako taman htjedoh prešaltati dalje, kad, vidim nešto Donald zahaterio opasno, a inače ima prilično optimističnu priču.
Neću duljiti, osim što je spominjao pouke sinu (ne droga, ne tetovaža, ne alkohol, i još nešto ne...) i gledao ženu (kao da je automobil kojega posjeduje) iskreno je pohvalivši u njenoj vještini dizajniranja nakita i porodičnoj joj ulozi: oko 50 % svoje komunikacije posvetio je Kini.
Čitava priča koja počinje sa No Logo gospođice Naomi Klein pala je u vodu.
Rekao je: da SAD više nije number one u ekonomskome svijetu, da bi SAD mogao za 10-ak god. biti možda među prvih deset ili čak i niže u svj. ekonomiji, da Kina i Kinezi nemaju milosti, da zašto se Kinezima dopušta da prave američke igračke i zašto su se američke tvornice izmjestile u Kinu i SAD gubi svoja domaća industrijska postrojenja, te je u kontekstu toga osudio Obamu, jer ide u korist globalizaciji tj. Kini.
U korist globalizaciji tj. Kini.
Zar nije, u korist globalizaciji tj. SAD-u?
Neko bi rekao da Kinezi ne znaju šta sklapaju; a ne zna ni čistačica u Microsoftu šta čisti; ne znaju ni njemački sklapatelji automobila šta sklapaju...
Samo što je nekadašnji 2. čovjek Microsofta već nekih godina u Kini i razvija računarsku audio tehnologiju.
Priča je patetična da čistačica u RH zarađuje više od čistačice u Šangaju, jer postoje firme i firme u Šangaju, siromašnije ili bogatije, pa su shodno tome i čistačice tamo tako plaćene.
Hoću reći, ta priča bajkovita američka je propala, jer je i onaj drugi globalizatorski kraj postao bogat, a Kinezi imaju brži voz nego Francuzi.
Mi u BiH u toj priči nemamo šta ni izgubiti ni dobiti, osim ako javni rashodi kroz 5 god. toliko narastu da MMF digne ruke od toga da nam pomaže, političari tada, kao i u Grčkoj, se tek onda ne budu htjeli odreći svojih beneficija, pa prebace kapital u Švicarsku ili sigurnije krajeve, a oni koji ostanu ovdje uvedu diktaturu tajlandsku...
It' so simple story.
Zar ne...
Čovječanstvo i ne zna u šta se upustilo, osim ako ne vjeruje u američke bajke u koje ni u SAD-u više ne vjeruju.
Grčka kriza, a tome je i posvećena ova tema, je najbolji pokazatelj toga.
Pa da poantiram: prije nekih 20-ak danâ ugostio Larry King na CNN-u (čije emisije nisam možda nekoliko puta pogledao, ali ono baš kad su društveno vrijedne osobe u pitanju) Donalda Trumpa i prelijepu mu suprugu, Slovenku, Melaniu Knauss tj. Trump.
Da je Ted Turner govorio pa i da poslušam, ovako taman htjedoh prešaltati dalje, kad, vidim nešto Donald zahaterio opasno, a inače ima prilično optimističnu priču.
Neću duljiti, osim što je spominjao pouke sinu (ne droga, ne tetovaža, ne alkohol, i još nešto ne...) i gledao ženu (kao da je automobil kojega posjeduje) iskreno je pohvalivši u njenoj vještini dizajniranja nakita i porodičnoj joj ulozi: oko 50 % svoje komunikacije posvetio je Kini.
Čitava priča koja počinje sa No Logo gospođice Naomi Klein pala je u vodu.
Rekao je: da SAD više nije number one u ekonomskome svijetu, da bi SAD mogao za 10-ak god. biti možda među prvih deset ili čak i niže u svj. ekonomiji, da Kina i Kinezi nemaju milosti, da zašto se Kinezima dopušta da prave američke igračke i zašto su se američke tvornice izmjestile u Kinu i SAD gubi svoja domaća industrijska postrojenja, te je u kontekstu toga osudio Obamu, jer ide u korist globalizaciji tj. Kini.
U korist globalizaciji tj. Kini.
Zar nije, u korist globalizaciji tj. SAD-u?
Neko bi rekao da Kinezi ne znaju šta sklapaju; a ne zna ni čistačica u Microsoftu šta čisti; ne znaju ni njemački sklapatelji automobila šta sklapaju...
Samo što je nekadašnji 2. čovjek Microsofta već nekih godina u Kini i razvija računarsku audio tehnologiju.
Priča je patetična da čistačica u RH zarađuje više od čistačice u Šangaju, jer postoje firme i firme u Šangaju, siromašnije ili bogatije, pa su shodno tome i čistačice tamo tako plaćene.
Hoću reći, ta priča bajkovita američka je propala, jer je i onaj drugi globalizatorski kraj postao bogat, a Kinezi imaju brži voz nego Francuzi.
Mi u BiH u toj priči nemamo šta ni izgubiti ni dobiti, osim ako javni rashodi kroz 5 god. toliko narastu da MMF digne ruke od toga da nam pomaže, političari tada, kao i u Grčkoj, se tek onda ne budu htjeli odreći svojih beneficija, pa prebace kapital u Švicarsku ili sigurnije krajeve, a oni koji ostanu ovdje uvedu diktaturu tajlandsku...
It' so simple story.
Zar ne...
- A_I_
#366 Re: Kriza u Grčkoj
US Has Told BP "It Can Do Whatever It Wants and Won’t Be Held Accountable"Ženski Dr.Med wrote:Pokusavam da razumijem sta zelis reci .. ali mislim da se radi sada o havariji sto je se desila BPToto wrote:kad smo vec kod ove havarije u Meksicnom zaljevu. Ako analiziras havariju mozes saznat dosta stvari. Ev ti pitanje: Sto stetu od ove havarije ne placa onaj ko je busio nego neko drugi?? Ko je taj drugi? Od kuda tog drugog u Meksickom zaljevu. Odakle njenu tolike lova? Ne busi naftu, pun ko tanker, a placa stetu kad se nafta prospe?
To se zna ko ce da plati i sam Obama je rekao ,a to neko pricanje o nekom trecemo sto valjas... kako barem ja to razumijem macku o rep
Onaj ko je stvarno odgovoran za samu eksploziju je Haliburton - oni su bili zaduzeni za cementiranje na morskom dnu na samoj busotini i nekoliko sati prije eksplozije to cementiranje nije proslo test izdrzljivosti. BP je odgovoran u smislu poslodavca koji nadgleda citavo vodjenje platforme. Naravno ni jedni ni drugi nece platiti prave troskove stete koju su prouzrokovali jer su se davno izborili za zakon po kom placaju maksimalno smijesnih 75 miliona $.
p.s. nove procjene istjecanja nafte idu do cak 95.000 barela na dan
"At a congressional hearing Wednesday, a professor at Purdue University told lawmakers the oil spill may now be 95,000 barrels of oil, or four million gallons, per day—nineteen times BP’s estimate of 5,000 barrels a day."
-
HORN1
#367 Re: Kriza u Grčkoj
Pa govorimo o eksploataciji sirove nafte valjda to dvoje možeš rastaviti. Države gdje se troši prerađena nafta imaju svoje namete, i oni koji crpe naftu na svom teritoriju nemaju ništa s tim. Bolje je da države ubiru porez nego da se poveća ekstra profit pojedinim korporacijama i bilo bi dobro da naša država ima takav odnos prema svoj robi koja se troši na našem teritoriju uz obavezno veliko sufinanciranje domaće proizvodnje kao i jaku socijalu pogotovo u cilju jčeg nataliteta i obrazovanja.Alfons Kauders wrote:ne bas... vecina prihoda ide drzavi, jer porezi, akcize i ostala sranja u vecini razvijenih drzava cine oko 70% cijene nafte...HORN1 wrote:Nije važno čija i sa kojeg područja se nafta vadi, važno je kome ide većina prihoda od prodaje nafte nevažno iz kojih razloga, prihod ide vlasnicima i onima koji su na razne načine stvorili pozicije da dobivaju dobar dio prihoda od prodaje nafte ( kamate, tehnologija, istraživanja....).
Bolje je manipulacijama dovesti onog koji vadi naftu da ti većinu prihoda daje na osnovu kamata nego sam vaditi naftu.
znaci kad napunim do poklopca, od mojih 100km drzavi ode 70tak... a sva tehnologija, prevoz, troskovi koncesije, prerade, distribucije leze u onih ostalih 30km... u biti, gorivo koje predje pola svijeta do mog rezervoara kosta manje nego litar vode flasiran na bistriku ili ilidzi...
-
HORN1
#368 Re: Kriza u Grčkoj
Nama je svejedno kod nas je skrahiralo da je to takoreći najniže što je ikad bilo a nije ni bilo oporavka kao na zapadnim tržištima.xyz101 wrote:horni, glupost,
nexo, glupost,
toto, glupost.
alfonso, ok.
zenski med,, ok.
ja sam prije petnestak dana predvidio da ce euro pasti na 1.20
(ali nisam predvidio ovakav los rasplet sa imobilijama u americi.
proljece, a banke crpe ogromne gubitke.
ako se nastavi tako, ljudi ce bjezati sa burze i stavljati jos vise novca u zlato.
ali je to ne vjerujem!
zlato nece toliko rasti kao u proslosti.
burza se oporavlja.
moras pak shvatiti, ljudi ulazu u zlato samo kad je velika burzovna kriza na vidiku.
kao sigurnost.
ali ja ne vjerujem da je na pomolu neki veliki krah burze.
Sad padalo dole još ili nepadalo neznači ništa samo neće biti trgovine jer i sad trgovine dionicama faktički nema i da nema još nešto obaveznica mogli bi berzu komotno zatvoriti na nekoliko godina dok nedođe do oporavka.
Ko je mislio šta prodati po prosječno osam puta manjim cijenama od onih koje su bile pred izbijanje krize prodao je ostali vjerovatno su i zaboravili šta znači riječ prodaja u ovakvim uslovima.
- A_I_
#369 Re: Kriza u Grčkoj
Posljedice MMFovog rasturanja ekonomije Jamajke vidljive su i dan danas nazalost:A_I_ wrote:Poruke iz Argentine
"Grci, ne slušajte MMF!"
http://www.sarajevo-x.com/svijet/clanak/100516010
a sta tek Jamajka ima reci o MMFu i WB![]()
sve sto su tim nebrojenim zemljama radili jos i 70ih i 80ih, sada rade Grckoj ali i Bosni i Hercegovini - jezivo je kad covjek uporedi uslove tih "aranzmana" recimo Jamajci 70ih sa uslovima koje postavljaju nasim Bevandama i Mujezinovicima![]()
Istorija je uciteljica zivota ali nasi ekonomisti i politicari ne vide dalje od svog nosa i vile/basce.
http://www.sarajevo-x.com/svijet/globus ... /100525027
- Toto
#370 Re: Kriza u Grčkoj
Koliko je porcija zabljih batakova u tete Olge??/
Na hiljade žaba blokiralo saobraćaj na sjeveru Grčke
Saobraćaj na autoputu na sjeveru Grčke bio je u potpunosti paralziran nakon što je nekoliko hiljada žaba izašlo na cestu.

Saobraćaj na autoputu na sjeveru Grčke bio je u potpunosti paralziran nakon što je nekoliko hiljada žaba izašlo na cestu.

-
HORN1
#371 Re: Kriza u Grčkoj
I one su izašle na demonstracije, solidarne su sa Grcima.Toto wrote:Koliko je porcija zabljih batakova u tete Olge??/
- nexo
- Bosnolog
#373 Re: Kriza u Grčkoj
Grčki ultranacionalista i učesnik napada na Srebrenicu tuži novinara "zbog klevete"
Grčki ministar pravde Anastasios Papaliguras prvi ukazao na "mogućnost da su i Grci odgovorni za pogibiju oko 8.000 Bošnjaka u Srebrenici"
http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/glob ... nocid.html
Grčki ministar pravde Anastasios Papaliguras prvi ukazao na "mogućnost da su i Grci odgovorni za pogibiju oko 8.000 Bošnjaka u Srebrenici"
- exliberal
#374 Re: Kriza u Grčkoj
Bosnolog wrote:Grčki ultranacionalista i učesnik napada na Srebrenicu tuži novinara "zbog klevete"
Kakve ovo veze ima sa ekonomskom krizom u Grckoj ?......fakat nisi normalan
- Bosnolog
#375 Re: Kriza u Grčkoj
Ovo ima veze sa moralnim porazom u Grckoj salonc, kao da ti smeta sto se braca po zlu Grci otkrise,to jest oni koji su ucestvovali u srebrenickom genocidu i za to dobise odlicje,stoga je vrijeme da se konacno procesuiraju,Grcka vlada je otvoreno podrzavala Milosevicevu agresiju na BiH,zar ne?????.....exliberal wrote:Bosnolog wrote:Grčki ultranacionalista i učesnik napada na Srebrenicu tuži novinara "zbog klevete"
Kakve ovo veze ima sa ekonomskom krizom u Grckoj ?......fakat nisi normalan![]()
![]()
Ocekivano je da skrivaci i peraci zle proslosti reaguju kada se istina plasira o ucescu Grka u BiH,.......