Nije drug, to je tako vec 2 sedmice, jer mi je auto slupano...i da u te dvije sedmice vec dozivio neugodnost, kad sam, iako sam kupio kartu, platio kaznu on 26 KM i ofirao se po tramvaju, samo zbog bahatosti i nekulture kontroloraMr. Meho wrote:Hoces da kazes da svakodnevno koristis usluge Grasa i da placas pojedinacne karte? Zasto ti ne vjerujem?Donati wrote:Ne znam cemu ubjedjivanje, sve je kristalno jasno. Ja cu danas za prevoz dati 2 KM, a do sada sam davao dnevno 3,20 KM. Eto mogu jos i 2 hljeba kupiti kad krenem kuci, dodju mi ko GRATIS
Centrotrans vozi za 1KM
-
Donati
#351 Re: Centrotrans vozi za 1KM
- holowey
#352 Re: Centrotrans vozi za 1KM
inace ne koristim usluge gradskog prevoza ali u zadnje dvije sedmice sam silom prilika dva puta se vozio tramvajem i jutros jednom centrotransom...
stavljajuci se u kozu ljudi koji svaki dan koriste gradski prevoz svecano izjavljujem da me boli dupe hoce li voziti samo jedna firma, dvije ili vise firmi, gras, centrotrans, peti, deseti... kako ce se kantonalna vlada dogovoriti sa prevoznicima, kakvo rjesenje ce iznaci, mene kao putnika NE interesuje...mene kao putnika interesuje udobna i sigurna (safety and time wise) voznja po povoljnoj cijeni i tacka
stavljajuci se u kozu ljudi koji svaki dan koriste gradski prevoz svecano izjavljujem da me boli dupe hoce li voziti samo jedna firma, dvije ili vise firmi, gras, centrotrans, peti, deseti... kako ce se kantonalna vlada dogovoriti sa prevoznicima, kakvo rjesenje ce iznaci, mene kao putnika NE interesuje...mene kao putnika interesuje udobna i sigurna (safety and time wise) voznja po povoljnoj cijeni i tacka
- energIs
#353 Re: Centrotrans vozi za 1KM
hahah joj ovih grasovaca cuj blokirat ce cijeli kanton
sigurni budite da ce raja iz auta izlazit da vas mlati ukoliko blokirate raskrsnice, dosta vise javasluka....
-
a.dis
#354 Re: Centrotrans vozi za 1KM
Neka ovi iz grasa za početak kupe domestos i stelex i nek mahnu malo krpom i vodom preko prozora i podova svojih vozila. Neka se kontrolori obriju i ošišaju. Neka vozači prestanu pušiti u vozilima. Tu im nije kriv centrotrans. Pa ćemo razgovarati o ostalim stvarima.
-
VjecitiStudent
#355 Re: Centrotrans vozi za 1KM
Sta bi sa onim likom koji je opljackao Gras i podigao privatno carstvo?
Da li je ikada podignuta optuznica protiv njega?
Da li je ikada podignuta optuznica protiv njega?
- NEOPLAN
#356 Re: Centrotrans vozi za 1KM
Nista.....samo sam malo dublje usao u problem, ne gledam povrsno kao vi. Nije sve tako crno u GRASU i tako bijelo u Centrotransu....ruud wrote:neoplan
koliko te placaju da ih branis?
Fora je sto je u Beogradu to pitanje regulisano na pravi nacin da su svi zadovoljni i svima se isplati. A kod nas to nije u interesu vlasti....Grof wrote:
Zašto se ne može porediti? Ako ima 5 puta više stanovnika ima više i rashoda (gorivo, amortizacija, vozači)? Ekonomski gledano, poređenje ti nema nikakve veze. Zna se koliko autobusa ili tramvaja ide na 1000 ili 10.000 stanovnika.
Grof wrote:
Kako onda komentiraš 14 pravosnažnih sudskih odluka u korist Centrotransa i riješenje Konkurencijskog vijeća BiH u korist Centrotransa?
Centrotrans jest za dogovor, i sami kažu da bi preuzeli neke tzv. nerentabilne linije.
Samo malo prelistas i nadjes odgovore.....NEOPLAN wrote:@Valter: I to sam već objasnio, ali evo ponovicu: Centrotrans je tužio GRAS za te linije prema ilijašu i okolnim naseljima jer je GRASova dozvola istekla i bio je pokrenut proces produženja. Medjutim, sud donosi presudu u korist Centrotransa i GRAS momentalno obustavlja linije. Tada se stanovništvo tih naselja preko svojih mjesnih zajednica buni i prijeti blokadom ako se ne vrate autobusi GRASa jer su imali mnogo više polazaka od Centrotransa. Zbog toga Vlada KS po hitnom postupku izdaje GRASu nalog da odmah nastave sa saobracajem na tim linijama i GRAS i danas saobraća po tom nalogu.
- johnnykola
#357 Re: Centrotrans vozi za 1KM
zbilja nisam upucen, mozes li molim te pojasniti ko je ova sakicka i koja je generalna sema odrona interesa i kradje u klicak sitiju vizavi gradskog prijevoza?sahan wrote:Bit ce zdrava konkurencija kad banda sa Sakickom ode u zatvor, a GRAS se privatizira. I zasto bi se uopce poredili sa Beogradom!?NEOPLAN wrote:Ne mozes porediti Beograd i Sarajevo, prvo sto ima milion linija vise od sarajeva, drugo sto ima 5 puta vise putnika odSarajeva, trece sto imaju zakon koji stiti sve prevoznike i sto ljudi placaju kartu za razliku od Sarajeva. U Beogradu nije privatizovan GSP, odnosno bio je, ali je ponovo vracen u drzavne ruke zbog zastite drzavnih interesa, i tamo za razliku od Sarajeva drzava sprema veliko ulaganje u to preduzece (prelistaj par stranica ispred, napisao sam). Tamo su konkurenciju doveli do savrsenstva upravo zato sto svi imaju iste uslove, saobracaju na istim linijama, po istoj cijeni, sa istim kartama, a nadmecu se u kvalitetu usluge, udobnosti, tacnosti....to je zdrava konkurencija. A ovo u Sarajevu nije....
- NEOPLAN
#358 Re: Centrotrans vozi za 1KM
Ona je bila ministrica saobracaja KS i bliski saradnik bivseg direktora GRAS-a Bime Jusufranica....
-
sarajevo63
#359 Re: Centrotrans vozi za 1KM
Mislim da će im trebati podrška građana. U svakom slučaju navijam da opstanu, a ovo kažem samo stoga što se svaka pozitivna stvar uguši ovdje.F.G.R. wrote:Ovo je pocetak oslobodjenja grada od GRAS-ovog provincijsko-lopovskog mentaliteta!
- johnnykola
#360 Re: Centrotrans vozi za 1KM
NEOPLAN wrote:Nista.....samo sam malo dublje usao u problem, ne gledam povrsno kao vi. Nije sve tako crno u GRASU i tako bijelo u Centrotransu....ruud wrote:neoplan
koliko te placaju da ih branis?
Fora je sto je u Beogradu to pitanje regulisano na pravi nacin da su svi zadovoljni i svima se isplati. A kod nas to nije u interesu vlasti....Grof wrote:
Zašto se ne može porediti? Ako ima 5 puta više stanovnika ima više i rashoda (gorivo, amortizacija, vozači)? Ekonomski gledano, poređenje ti nema nikakve veze. Zna se koliko autobusa ili tramvaja ide na 1000 ili 10.000 stanovnika.
Grof wrote:
Kako onda komentiraš 14 pravosnažnih sudskih odluka u korist Centrotransa i riješenje Konkurencijskog vijeća BiH u korist Centrotransa?
Centrotrans jest za dogovor, i sami kažu da bi preuzeli neke tzv. nerentabilne linije.Samo malo prelistas i nadjes odgovore.....NEOPLAN wrote:@Valter: I to sam već objasnio, ali evo ponovicu: Centrotrans je tužio GRAS za te linije prema ilijašu i okolnim naseljima jer je GRASova dozvola istekla i bio je pokrenut proces produženja. Medjutim, sud donosi presudu u korist Centrotransa i GRAS momentalno obustavlja linije. Tada se stanovništvo tih naselja preko svojih mjesnih zajednica buni i prijeti blokadom ako se ne vrate autobusi GRASa jer su imali mnogo više polazaka od Centrotransa. Zbog toga Vlada KS po hitnom postupku izdaje GRASu nalog da odmah nastave sa saobracajem na tim linijama i GRAS i danas saobraća po tom nalogu.
fakat, covjek je pisao, nemojte odmah na noz.
ako je ovo sto neoplan pise vizavi 14 presuda istina (zasto ne bih vjerovao covjeku?) onda s onim plakatom u svezi njih centrotransovci mogu dupeta sebi obrisati.
- ruud
#361 Re: Centrotrans vozi za 1KM
je li neko vidio jutros da vozaju ct-ovi, ja sam jedino vidio dva policijska auta i 8 kabadahija na jednoj stanici, koji su nakon par sati zaj3bav@nja po stanici razisli u svojim luksuznim golf 2 i ford fiestama???
- ruud
#362 Re: Centrotrans vozi za 1KM
Inace, bila mu je svastikaNEOPLAN wrote:Ona je bila ministrica saobracaja KS i bliski saradnik bivseg direktora GRAS-a Bime Jusufranica....
- ultima_palabra
#363 Re: Centrotrans vozi za 1KM
I sad će uskratiti prijevoz svojim kupcima? Ili još gore, blokirati saobraćaj svim građanima od čijih se poreza njihove plate isplaćuju?
Al imaju zajebanu šemu, menadžment krade, a sindikat prijeti štrajkovima, blokadama i organizuje batinaške grupe
Pa valjda sindikat služi za ostvarivanje prava radnika u okviru firme, a ne kao batina u službi očuvanja statusa quo
Ako je Centrotrans uradio nešto nelegalno, postoji sud, traži nadoknadu štete i tačka.
Ukoliko bude bilo kakvih blokada, specijalce na ulice i rastjerati bandu
Al imaju zajebanu šemu, menadžment krade, a sindikat prijeti štrajkovima, blokadama i organizuje batinaške grupe
Ukoliko bude bilo kakvih blokada, specijalce na ulice i rastjerati bandu
-
kijameta
#364 Re: Centrotrans vozi za 1KM
U Tuzli su privatni kombiji vrsili prevoz putnika,ne znam je li jos uvijek voze,tako nesto bi trebalo Sarajevu. No kada bi gradska vlast Sarajeva dozvolila posjedovanje i upotrebu kombija,nesto kao taxi-kombija koji bi imali vise manju redovnu liniju,oni bi mogli ekonomski isplativo voziti za 20-30 feninga. Imam prijatelja auto-prevoznika sa tri kombija i to su njegove rijeci a u tom poslu je vec nekih 5-6 godina.Grof wrote:Kako nije ekonoski isplativa ako je u Beogradu koji je bar 5 puta veći od Sarajeva cijena karte u autobusu 0,40 eur???Trebate shvatiti da GRAS nema ama baš nista protiv konkurencije, ali zdrave demokratske konkurencije u kojoj ima mjesta za sve. A upadanje na linije bez dozvole i registrovane relacije i voznog reda sa bezobrazno niskom cijenom koja 100 posto nije ekonomski isplativa već je formirana sa ciljem da se zaje*e GRAS, sigurno nije zdrava konkurencija. Centrotrans je pokrenuo ove linije iz bunta. Bune se zbog iste stvari zbog koje se danas buni GRAS. GRAS vozi na 'njihovim' linijama ka prigradskim naseljima i oni imaju pravo da se bune, a kad oni upadnu na 'GRAS-ove' gradske linije, onda GRAS nema pravo da se buni. Plus sto GRAS ima sve papire, a oni nemaju nista. Jako dvolicno i licemjerno.
U Beogradu je privatizirano GSP (Gradsko saobraćajno preduzeće) i još vozi 15-ak privatnih firmi koji su dobili koncesiju. Niko od njih ne dobiva nikakav poticaj niti novac iz budžeta. I kod svakog prijevoznika vrijedi jedna te ista karta.
Cijena karte od 1,60 i vise koju GRAS naplacuje je bezobrazno velika,Sarajevo je jedini grad na svijetu,gdje je taxi jeftiniji od autobusa ili tramvaja. Ne moze mi niko reci da je normalno da tramvaj,koji vuce 250 ljudi,moze kostati isto kao mercedes.okac koji vuce dva putnika a to bas iz GRAS-a ,hoce da nas ubijede.
-
nera18
#365 Re: Centrotrans vozi za 1KM
jesam ja, na dobrinjiruud wrote:je li neko vidio jutros da vozaju ct-ovi, ja sam jedino vidio dva policijska auta i 8 kabadahija na jednoj stanici, koji su nakon par sati zaj3bav@nja po stanici razisli u svojim luksuznim golf 2 i ford fiestama???
zaustavljaju se malo nakon stajalista grasa
- ruud
#366 Re: Centrotrans vozi za 1KM
SUPER, ima na alfi emisija u vezi ovog, javio se ovaj Cengic iz Centrotransa, i prica kako je sve regularno u vezi ovoga.. i da ce nataviti i dalje sa voznjom....
-
sarajevo63
#367 Re: Centrotrans vozi za 1KM
Sjeća l se ko protesta kada su iz GRAS-a poručili da će podržati isti, pa odustali pred sam protest... Što li? (Kantonalci su to).
A 6. april od mene nikad oprošten.
Samo konkurencija...srditi su...ne vidim razloga...građani su uvijek bili strpljivi, po meni bespotrebno. Da su samo jedan dan vozili bez korisnika nije teško skontati koji bi to udar bio po kasu GRAS-a.
Samo konkurencija...srditi su...ne vidim razloga...građani su uvijek bili strpljivi, po meni bespotrebno. Da su samo jedan dan vozili bez korisnika nije teško skontati koji bi to udar bio po kasu GRAS-a.
Nisu to GRAS-ova stajališta. Doduše kao oni koji ih koriste trebaju ih očistiti kad ima snijega...nera18 wrote:jesam ja, na dobrinjiruud wrote:je li neko vidio jutros da vozaju ct-ovi, ja sam jedino vidio dva policijska auta i 8 kabadahija na jednoj stanici, koji su nakon par sati zaj3bav@nja po stanici razisli u svojim luksuznim golf 2 i ford fiestama???
Bio je i na 202 razgovor. Korektan. Direkotr GRAS-a nije htio da se javi.ruud wrote:SUPER, ima na alfi emisija u vezi ovog, javio se ovaj Cengic iz Centrotransa, i prica kako je sve regularno u vezi ovoga.. i da ce nataviti i dalje sa voznjom....
- ruud
#368 Re: Centrotrans vozi za 1KM
sarajevo63 wrote:Sjeća l se ko protesta kada su iz GRAS-a poručili da će podržati isti, pa odustali pred sam protest... Što li? (Kantonalci su to).
nera18 wrote:jesam ja, na dobrinjiruud wrote:je li neko vidio jutros da vozaju ct-ovi, ja sam jedino vidio dva policijska auta i 8 kabadahija na jednoj stanici, koji su nakon par sati zaj3bav@nja po stanici razisli u svojim luksuznim golf 2 i ford fiestama???
Nisu to GRAS-ova stajališta. Doduše kao oni koji ih koriste trebaju ih očistiti kad ima snijega...
svaka cast.. a ako vec nisu u stanju cistit snijeg po ulicama, neka barem ociste buseve unutra!
- Meshtar
#369 Re: Centrotrans vozi za 1KM
Pa niko ziv ti ne bi uplatio tacno za odredjen broj stanica. Lola bi kliknuo jednu stanicu, a onda bi se vozao od Bascarsije do Ilidze. Nema teorije da se to provede kod nas. Pa kod nas ljudi ne mogu da skontaju na koja se vrata ulazi, a kamo li sta vise.
Pa Meho. jel' ovo najbolje što vi Grasovci možete? Znači opravdanje za neuvođenje novih tehnologija naplate prema kojoj će distanca odrediti cijenu je da se to ne može tako jer će neki lola nešto pogrešno pritisnuti...Ja, hvala Bogu, naredne godine inzinjer a ti i dalje šofer![]()
Procitaj boldirani dio pa se javi opet da ti pokušam nacrtati ako i dalje ne razumiješ
Dijete drago, ti si pishalo i kakilo u pelenice kad je cika Meho diplomirao
Možda si diplomirao, ali nije da si baš nešto napredovao od tada. Ljudi svugdje na svijetu riješili te probleme davno. Samo prepišite. Čuj ljudi ne mogu da skontaju... Ovako otprilike funkcioniše odlučivanje u ovim kantonalnim, državnim i sličnim firmama. To se ne može. Zašto? Eto zato što ne može. Hvala i doviđenja.
Meni ovo zvuči presmiješno.
-
sarajevo63
#370 Re: Centrotrans vozi za 1KM
Federalni radio: vijest: NAJAVILI SU BLOKADU GRADA DANAS: Spremimo se na pješačenje 
-
nera18
#371 Re: Centrotrans vozi za 1KM
odlcino, danas pocinje gradjanski rat u nasem nam dragom gradusarajevo63 wrote:Federalni radio: vijest: NAJAVILI SU BLOKADU GRADA DANAS: Spremimo se na pješačenje
- ruud
#372 Re: Centrotrans vozi za 1KM
http://www.sarajevo-x.com/bih/sarajevo/clanak/100420016nera18 wrote:odlcino, danas pocinje gradjanski rat u nasem nam dragom gradusarajevo63 wrote:Federalni radio: vijest: NAJAVILI SU BLOKADU GRADA DANAS: Spremimo se na pješačenje
sta ce ba oni blokirat, ko su oni, povodom cega?
- nosara
#373 Re: Centrotrans vozi za 1KM
Mislis medjuseljacki rat...?nera18 wrote:odlcino, danas pocinje gradjanski rat u nasem nam dragom gradusarajevo63 wrote:Federalni radio: vijest: NAJAVILI SU BLOKADU GRADA DANAS: Spremimo se na pješačenje
-
nera18
#374 Re: Centrotrans vozi za 1KM
hahahahnosara wrote:Mislis medjuseljacki rat...?nera18 wrote:odlcino, danas pocinje gradjanski rat u nasem nam dragom gradusarajevo63 wrote:Federalni radio: vijest: NAJAVILI SU BLOKADU GRADA DANAS: Spremimo se na pješačenje
pocnu ljudi iz auta izlaziti, kamenovat ih sve odreda
il se danas gras pojavi sa svom dokumentacijom, kod nas je svemoguce
Last edited by nera18 on 20/04/2010 10:12, edited 1 time in total.
- johnnykola
#375 Re: Centrotrans vozi za 1KM
k a t a s t r o f a. ja grada, drzave i govana!