Regionalna liga Ex-Yu
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
elSaik
#351 Re: Regionalna liga Ex-Yu
Još samo kratki osvrt i neću više: osoba X se divi osobama Z jer su uradili Y-u ono što je Y uradio X-u. I dalje, dakle, stoji da X želi biti Y i želi mrziti sebe. Toliko od mene o tome.
I dalje sam za regionalnu ligu.
I dalje sam za regionalnu ligu.
- burek_in_space
#352 Re: Regionalna liga Ex-Yu
Dovoljno je bilo X, Y, Z... ne morate voljeti, ne morate ni poshtovati ali necemo o tome na ovoj temi.
- 1946
- Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada
#353 Re: Regionalna liga Ex-Yu
Protiv sam regionalne lige. Protiv sam bilo kakvih zajedničkih igara (isključujući one pod tutorstvom UEFA) s anamo njima.
P.S.
Z se samo branio i odbranio od agresora i zločinca Y, dok je Y također izvršio zločine i agresiju i nad X, tako da nije ni slično. I dalje se divim Z.
Edit: Ne viđoh Bureče, briši ako hoćeš.
P.S.
Z se samo branio i odbranio od agresora i zločinca Y, dok je Y također izvršio zločine i agresiju i nad X, tako da nije ni slično. I dalje se divim Z.
Edit: Ne viđoh Bureče, briši ako hoćeš.
-
slusam.ba
#354 Re: Regionalna liga Ex-Yu
kao sto libero rece "mislim da se prije svega ovdje radi o velicini trzista (trenutnih 3,5 miliona,naspram potencionalnih 23 miliona)sto automatski povecava priliv sponzora i samog interesa,kao sto se radio i o atraktivnosti protivnika,sto povlaci za sobom pojacana posjeta"..
mnogi pricaju kako se boje za sigurnost i koliko bi kostala organizacija,kako se sve to nebi isplatilo..zasto se nebi isplatilo pitam se ja..jel to mozda treba vise drotova u Zenici ili Banja Luci da obezbjedi dolazak 500 purgera ili cigana nego sto treba drotova da obezbjedi dolazak 500 hordi ili manijaka..jel trerba vise drotova u ZG ili BGD da obezbjedi dolazak 500 hordasa ili manijaka nego sto treba drotova da obezbjedi derbi zvezda-partizan ili hajduk-dinamo..ja mislim da ova prica o povecanim troskovima organizacije utakmica ne pije vode..sto se tice rizika od sukoba,nacionalne mrznje i eventualnih zrtava mislim da je i to prenapuhana prica jer ruku na srce takve se stvari desavaju svaki vikend sirom balkana..ok,slazem se da bi tenzije bile malo vece izmedju klubova u jednoj regionalnoj ligi al ta napetost bi skoro pa nestala poslje prve dvije sezone..oni najzagrizeniji bi popadali u te prve dvije sezone dobili zabrane zaglavili na robiji ostali bi oni umjereniji i sve bi teklo svojim tokom uz jebanje majke koju nacionalisticku pretnje bla bla i nista konkretno..niko me nemoze ubjediti da bi robijasi u Zenici docekali grobare ili tovare sa kalasnjikovim ili cigani u Bgd bacali bombe na purgere a horde snajperima skidali iste kad dodju u Sa..a to sto bbb ne zele jednu ovakvu ligu je sasvim razumljivo lakse im je ici po kojekakvim austrijskim i slovenskim gradicima i glumiti mangupe nego po brdovitom balkanu malo off ovo sa plavim deckima al sam siguran da im ponude ligu sa austrijancima i slovencima da bi sa osmjehom prihvatili,jebiga europeici su to
mnogi pricaju kako se boje za sigurnost i koliko bi kostala organizacija,kako se sve to nebi isplatilo..zasto se nebi isplatilo pitam se ja..jel to mozda treba vise drotova u Zenici ili Banja Luci da obezbjedi dolazak 500 purgera ili cigana nego sto treba drotova da obezbjedi dolazak 500 hordi ili manijaka..jel trerba vise drotova u ZG ili BGD da obezbjedi dolazak 500 hordasa ili manijaka nego sto treba drotova da obezbjedi derbi zvezda-partizan ili hajduk-dinamo..ja mislim da ova prica o povecanim troskovima organizacije utakmica ne pije vode..sto se tice rizika od sukoba,nacionalne mrznje i eventualnih zrtava mislim da je i to prenapuhana prica jer ruku na srce takve se stvari desavaju svaki vikend sirom balkana..ok,slazem se da bi tenzije bile malo vece izmedju klubova u jednoj regionalnoj ligi al ta napetost bi skoro pa nestala poslje prve dvije sezone..oni najzagrizeniji bi popadali u te prve dvije sezone dobili zabrane zaglavili na robiji ostali bi oni umjereniji i sve bi teklo svojim tokom uz jebanje majke koju nacionalisticku pretnje bla bla i nista konkretno..niko me nemoze ubjediti da bi robijasi u Zenici docekali grobare ili tovare sa kalasnjikovim ili cigani u Bgd bacali bombe na purgere a horde snajperima skidali iste kad dodju u Sa..a to sto bbb ne zele jednu ovakvu ligu je sasvim razumljivo lakse im je ici po kojekakvim austrijskim i slovenskim gradicima i glumiti mangupe nego po brdovitom balkanu malo off ovo sa plavim deckima al sam siguran da im ponude ligu sa austrijancima i slovencima da bi sa osmjehom prihvatili,jebiga europeici su to
-
The 51st State
#355 Re: Regionalna liga Ex-Yu
ja ne bih daljeelSaik wrote:Može se jesti njihova hrana, može se piti njihovo piće, mogu se yebati njihove žene, može se slušati njihova muzika, ali kad treba fudbal igrati, "nemoj, druže, zar se ne sjećaš šta su nam radili?"
- veljaca
#356 Re: Regionalna liga Ex-Yu
Protiv sam Regionalne lige Ex-Yu .....
- cyprus
#357 Re: Regionalna liga Ex-Yu
Jesam li ja jedini protivnik regionalne lige iz nenacionalističkih razloga?

- burek_in_space
#358 Re: Regionalna liga Ex-Yu
I ti si zbog nacionalistichkih, samo nisi toga josh svjestan.cyprus wrote:Jesam li ja jedini protivnik regionalne lige iz nenacionalističkih razloga?![]()
- cyprus
#359 Re: Regionalna liga Ex-Yu
Da ironija bude veća, nacionalno se izjašnjavam ko Jugoslavenburek_in_space wrote:I ti si zbog nacionalistichkih, samo nisi toga josh svjestan.cyprus wrote:Jesam li ja jedini protivnik regionalne lige iz nenacionalističkih razloga?![]()
![]()
- burek_in_space
#360 Re: Regionalna liga Ex-Yu
Ovo nije ironija, ovo je tuzhno.cyprus wrote:
Da ironija bude veća, nacionalno se izjašnjavam ko Jugoslaven![]()
- aerosa
#361 Re: Regionalna liga Ex-Yu
Realno, nije ironija nego sam sebe foliraš...cyprus wrote:Da ironija bude veća, nacionalno se izjašnjavam ko Jugoslavenburek_in_space wrote:I ti si zbog nacionalistichkih, samo nisi toga josh svjestan.cyprus wrote:Jesam li ja jedini protivnik regionalne lige iz nenacionalističkih razloga?![]()
![]()
![]()
- cyprus
#362 Re: Regionalna liga Ex-Yu
Oči su mi more jadranskooo...

- aerosa
#363 Re: Regionalna liga Ex-Yu
Džaba kad ne kontaš...cyprus wrote:Oči su mi more jadranskooo...![]()
Liga sa klubovima koji se sad spominju u kontekstu regionalne lige je postojala pod okriljem FSJ za vrijeme postojanja Jugoslavije, i tebi kao jugoslovenu bi trebala da bude prihvatljiva....
Ali je stvar u tome što ti kao i većina kod nas bi da uzme od svake države što joj odgovara, od bivše Juge mir i rahatluk, od ove "demokratiju" (jebo je ko je doveo ovde ovakvu kakva je) i još što-šta.
- cyprus
#364 Re: Regionalna liga Ex-Yu
Kad bi Jugoslavija bila jedna država, ne da ne bih imo ništa protiv ove lige, već bih bio njen zagovornik jer bi bila jedino logično rješenje. Ali, nažalost ili nasreću, niti država niti ova liga nema šanse, makar u nekoj skoroj budućnosti.aerosa wrote:Džaba kad ne kontaš...cyprus wrote:Oči su mi more jadranskooo...![]()
Liga sa klubovima koji se sad spominju u kontekstu regionalne lige je postojala pod okriljem FSJ za vrijeme postojanja Jugoslavije, i tebi kao jugoslovenu bi trebala da bude prihvatljiva....
Ali je stvar u tome što ti kao i većina kod nas bi da uzme od svake države što joj odgovara, od bivše Juge mir i rahatluk, od ove "demokratiju" (jebo je ko je doveo ovde ovakvu kakva je) i još što-šta.
- dzenan_tr
#365 Re: Regionalna liga Ex-Yu
Odgovor na ovo pitanje trebaju dati jedino istinski navijači koji pamte vremena kad se igrala Jugoslovenska liga, jer veliki broj današnjih navijača koji posjećuju stadione po BiH, Hrvatskoj i Srbiji nema ta osjećaj da se navija i voli svoj klub kluba i sporta radi. Navijačke tribine danas mjesta su nacionalističke identifikacije pojedinca sa kolektivom, pa se zbog toga traži svaki mogući izgovor da se opravda logičnost besmislenih utakmica pred 500 ljudi gdje se do besvijesti mogu prazniti nagomilane frustracije i reklamirati političke parole.
-
elSaik
#366 Re: Regionalna liga Ex-Yu
Meni je sve privlačnija ideja europskih "superliga". Treba UEFA dozvoliti i nama i Česima i Slovacima, Baltičkim zemljama, Skandinavcima i Beneluxu, udruživanje u regionalne lige. Pa mi za 10 godina to ovako izgledalo:

http://i47.klix.com/29zrcwj.gif

http://i47.klix.com/29zrcwj.gif
- jeza u ledja
#367 Re: Regionalna liga Ex-Yu
Ja sam protiv ove lige iz patriJotskih razloga. 
- Edin H.
#368 Re: Regionalna liga Ex-Yu
Trebalo bi prvo probati sa nekom vrstom play-off-a gdje bi ucestvovala po dva najbolja tima iz regionalnih liga 
Ove godine bi to npr. bili Borac i Zeljeznicar iz BiH
Ove godine bi to npr. bili Borac i Zeljeznicar iz BiH
- BarbaDue
#369 Re: Regionalna liga Ex-Yu
Hajde reko da ne kvarim druge teme a nostalgija me spucala pa moram ovo sa vama podjeliti.

Ljudi, ne da bismo bilo prvaci svijeta nego bismo bili prvaci svemiraGoal.com
Miske i Džeko u reprezentaciji "Jugoslavije"
Iako je prošlo gotovo 20 godina od raspada Jugoslavije, bivša država i dalje je česta tema mnogih nogometnih analitičara.
Svako malo neki svjetski medij odluči sastaviti reprezentaciju od aktuelnih igrača s prostora nekadašnje Jugoslavije, a posljednji u nizu je i poznati internetski portal Goal.com, tačnije njegov komentator Peter Staunton.
I on se odlučio poigrati sastavljenjem najbolje ekipe iz ove regije, a složio ju je uz pravilo da iz svake države nastale raspadom Jugoslavije u najboljih 11 uvrsti barem jednog nogometaša.
Na golu je Samir Handanovič (Slovenija), odbranu čine Darijo Srna, Nemanja Vidić (Srbija), Marko Baša (Crna Gora) i Aleksandr Kolarov (Srbija), u veznom redu su Dejan Stanković (Srbija), Luka Modrić i Zvjezdan Misimović (BiH), a u napadu Goran Pandev (Makedonija), Mirko Vučinić (Crna Gora) i Edin Džeko (BiH).
Klupa: Asmir Begović (BiH), Branislav Ivanović (Srbija), Josip Šimunić (Hrvatska), Nikolče Noveski (Makedonija), Josip Iličič (Slovenija), Valter Birsa (Slovenija), Miralem Pjanić (BiH), Miloš Krasić (Srbija), Niko Kranjčar (Hrvatska), Ivica Olić (Hrvatska), Vedad Ibišević (BiH).
- ratata
#370 Re: Regionalna liga Ex-Yu
Nakon ove "parade ponosa" u Italiji vecheras, neka hvala na ovoj Ligi, daleko joj kuca od Bosne 
- Lunizz
#371 Re: Regionalna liga Ex-Yu
Sto ljudi mogu kenjati...5 baklji i kombinerke dovoljne za prekid utakmice...ratata wrote:Nakon ove "parade ponosa" u Italiji vecheras, neka hvala na ovoj Ligi, daleko joj kuca od Bosne
- fosil
#372 Re: Regionalna liga Ex-Yu
Nista protiv tebe, ali bili bi prvaci svijeta isto kao sto smo s repkom iz '74 ili '82 bili, a to su nam kao najjace repke bile po misljenju "strucnjaka". Cak su Jugoslaviju iz '74 uz Brazil i Italiju uvrstavali u konkurente za osvajanje Mundijala. Meni je licno od obje jaca ona iz '90BarbaDue wrote:Hajde reko da ne kvarim druge teme a nostalgija me spucala pa moram ovo sa vama podjeliti.Ljudi, ne da bismo bilo prvaci svijeta nego bismo bili prvaci svemiraGoal.com
Iako je prošlo gotovo 20 godina od raspada Jugoslavije, bivša država i dalje je česta tema mnogih nogometnih analitičara.
Svako malo neki svjetski medij odluči sastaviti reprezentaciju od aktuelnih igrača s prostora nekadašnje Jugoslavije, a posljednji u nizu je i poznati internetski portal Goal.com, tačnije njegov komentator Peter Staunton.
I on se odlučio poigrati sastavljenjem najbolje ekipe iz ove regije, a složio ju je uz pravilo da iz svake države nastale raspadom Jugoslavije u najboljih 11 uvrsti barem jednog nogometaša.
Na golu je Samir Handanovič (Slovenija), odbranu čine Darijo Srna, Nemanja Vidić (Srbija), Marko Baša (Crna Gora) i Aleksandr Kolarov (Srbija), u veznom redu su Dejan Stanković (Srbija), Luka Modrić i Zvjezdan Misimović (BiH), a u napadu Goran Pandev (Makedonija), Mirko Vučinić (Crna Gora) i Edin Džeko (BiH).
Klupa: Asmir Begović (BiH), Branislav Ivanović (Srbija), Josip Šimunić (Hrvatska), Nikolče Noveski (Makedonija), Josip Iličič (Slovenija), Valter Birsa (Slovenija), Miralem Pjanić (BiH), Miloš Krasić (Srbija), Niko Kranjčar (Hrvatska), Ivica Olić (Hrvatska), Vedad Ibišević (BiH).
- Gat'Gor
#373 Re: Regionalna liga Ex-Yu
Ex-Yu Liga? NE. Balkan Liga? DA. Sve Balkanske drzave.
- ratata
#374 Re: Regionalna liga Ex-Yu
a one crne majice sa natpisima "cetnici sever" ?Ratatata wrote:Sto ljudi mogu kenjati...5 baklji i kombinerke dovoljne za prekid utakmice...ratata wrote:Nakon ove "parade ponosa" u Italiji vecheras, neka hvala na ovoj Ligi, daleko joj kuca od Bosne
nikad vise u istoj ligi
- burek_in_space
#375 Re: Regionalna liga Ex-Yu
Pitanje je da li bi se plasirali igdje.BarbaDue wrote:Hajde reko da ne kvarim druge teme a nostalgija me spucala pa moram ovo sa vama podjeliti.Ljudi, ne da bismo bilo prvaci svijeta nego bismo bili prvaci svemiraGoal.com