no, s obzirom da je dok sam ja studirao mjesečna bila 33 km, opet je korak naprijed. evo me, bošnjački mentalitet na djelu
GRAS - karte
- JThomas
#351 Re: GRAS - karte
istina živa, samo nek' ne puca 
no, s obzirom da je dok sam ja studirao mjesečna bila 33 km, opet je korak naprijed. evo me, bošnjački mentalitet na djelu
-
Pera Trta
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#353 Re: GRAS - karte
Šta se žalite, 50 KM godišnje, a mi radni narod 53 KM mjesečno, a ni ta tri mjeseca raspusta nemamo 
- minjonja
#354 Re: GRAS - karte
koji bolan raspust, pa nije skola
ti ako si u roku sve polago svaka cast 
-
DON_eARL
#355 Re: GRAS - karte
Daj malo argumenata ba, sta su rekli, sta uradili?Felidae wrote:poenta prevare je da ti kazu jedno, urade drugo, nije u pitanju novac o kom se radi.....DON_eARL wrote:Ma koja prevara ba? Pa nije 300 KM... Jest malo komplikovano za ove koji su tek posli na fax, pa samo 3 mjeseca imaju (mada opet 33+33+33KM mjesecana), 50KM za citavu kalendarsku godinu, pa i ta 3 mjeseca nije puno. Studenti su trazili jeftinije godisnje i dobili su i ja se nadam da cemo i iduce godine imati opet, jer inace nisam bas u mogucnosti da izdvojim 33KM za mjesecnu,Felidae wrote:ja nisam znala da ta godisnja vrijedi do nove godine. ja jucer bila da izvadim i tako mi rekose...
pa to mi smrdi na prevaru, jer od aprila pa do nove godine nema bas godina dana![]()
![]()
a usput mi zena rece da nezna hoce li tih godisnjih uopste biti sljedece godine....
- Lady Saray
#356 Re: GRAS - karte
pa ako vrijedi godinu dana trebala bi biti godinu dana validna a ne do 1.1.2011.
ako si je izvadio u aprilu da vazi do aprila, ako si izvadio u novembru da je do novembra iduce godine..
ako si je izvadio u aprilu da vazi do aprila, ako si izvadio u novembru da je do novembra iduce godine..
-
Pera Trta
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#357 Re: GRAS - karte
Jesamminjonja wrote:koji bolan raspust, pa nije skolati ako si u roku sve polago svaka cast
(štreber
- poznanik
#358 Re: GRAS - karte
Kad su ti već komunjare pružile mogućnost da besplatno učiš, red je i da se zahvališ... Ovi novi, tvoji, kleronacionalisti, samo uzimaju, ništa ne dajuPera Trta wrote:Jesamminjonja wrote:koji bolan raspust, pa nije skolati ako si u roku sve polago svaka cast
![]()
(štreber)
-
Pera Trta
#359 Re: GRAS - karte
Nisam studirao za vrijeme komunjara...plaćao sam kartu 26 KM mjesečno 
-
DON_eARL
#360 Re: GRAS - karte
Ne znam kako idu regularne godisnje od 400 i kusur KM, al mislim da su i one od januara do decembra, a ne godinu dana od kupovine. Ta opcija od 12 mjeseci bi bila previse komplikovana za strucnjake u GRASu,a i poznavajuci nas mentalitet i tako nesto da se uvede, pokusavalo bi se na svaki moguci nacin iskoristit da izvuces koji mjesec dzaba i sl.
Uglvnom ja cu kupit stud. godisnju opet, ako ih bude.
A za nadati se da ce se nekad promijeniti i kompletan sistem naplate u GRASu, pa ce svi kupovat karte, pa ce se i usluga poboljsat...
A za nadati se da ce se nekad promijeniti i kompletan sistem naplate u GRASu, pa ce svi kupovat karte, pa ce se i usluga poboljsat...
- poznanik
#361 Re: GRAS - karte
Kod komunjara je toliko koštala godišnjaPera Trta wrote:Nisam studirao za vrijeme komunjara...plaćao sam kartu 26 KM mjesečno
- BSn
#362 Re: GRAS - karte
DON_eARL wrote:Ne znam kako idu regularne godisnje od 400 i kusur KM, al mislim da su i one od januara do decembra, a ne godinu dana od kupovine. Ta opcija od 12 mjeseci bi bila previse komplikovana za strucnjake u GRASu,a i poznavajuci nas mentalitet i tako nesto da se uvede, pokusavalo bi se na svaki moguci nacin iskoristit da izvuces koji mjesec dzaba i sl.
Poboljsanje usluge nema veze s poboljsanjem naplate - barem ne u GRAS-u.
mahalska je da ce biti 100 KM za 2011., a pitanje je hoce li uopce biti.
- Felidae
#363 Re: GRAS - karte
Ma koja prevara ba? Pa nije 300 KM... Jest malo komplikovano za ove koji su tek posli na fax, pa samo 3 mjeseca imaju (mada opet 33+33+33KM mjesecana), 50KM za citavu kalendarsku godinu, pa i ta 3 mjeseca nije puno. Studenti su trazili jeftinije godisnje i dobili su i ja se nadam da cemo i iduce godine imati opet, jer inace nisam bas u mogucnosti da izdvojim 33KM za mjesecnu,[/quote]
poenta prevare je da ti kazu jedno, urade drugo, nije u pitanju novac o kom se radi.....[/quote]
Daj malo argumenata ba, sta su rekli, sta uradili?
[/quote]
ja ovo i ne govorim radi sebe, ja odavno nisam student,ali igrom slucaja mogu dobiti uvjernej da sam redovna. govorim zbog svih studenata koji su se borili da dobiju godisnju kartu, da bi ona trajala do nove godine.
dosla sam na salter i trazila godisnju, a zena me pita: a znas li ti do kad ona vazi?a ja cu njoj: pa godisnja je,valjda vazi godinu. ama,jok, vazi do nove godine. i tu ja satanem malo razmisljati, pa je pitam, a onda reko iduce godine sve ispocetka,vadim uvjerenje i predajem....e za iducu godinu jos nista neznam, nismo sigurni da ce ih biti.....
tako je bilo
poenta prevare je da ti kazu jedno, urade drugo, nije u pitanju novac o kom se radi.....[/quote]
ja ovo i ne govorim radi sebe, ja odavno nisam student,ali igrom slucaja mogu dobiti uvjernej da sam redovna. govorim zbog svih studenata koji su se borili da dobiju godisnju kartu, da bi ona trajala do nove godine.
dosla sam na salter i trazila godisnju, a zena me pita: a znas li ti do kad ona vazi?a ja cu njoj: pa godisnja je,valjda vazi godinu. ama,jok, vazi do nove godine. i tu ja satanem malo razmisljati, pa je pitam, a onda reko iduce godine sve ispocetka,vadim uvjerenje i predajem....e za iducu godinu jos nista neznam, nismo sigurni da ce ih biti.....
tako je bilo
-
*mima*
#364 Re: GRAS - karte
poenta prevare je da ti kazu jedno, urade drugo, nije u pitanju novac o kom se radi.....[/quote]Felidae wrote:Ma koja prevara ba? Pa nije 300 KM... Jest malo komplikovano za ove koji su tek posli na fax, pa samo 3 mjeseca imaju (mada opet 33+33+33KM mjesecana), 50KM za citavu kalendarsku godinu, pa i ta 3 mjeseca nije puno. Studenti su trazili jeftinije godisnje i dobili su i ja se nadam da cemo i iduce godine imati opet, jer inace nisam bas u mogucnosti da izdvojim 33KM za mjesecnu,
tako je bilo[/quote]
I u cemu je problem?
- madner
#365 Re: GRAS - karte
To Besim the friz pokusao da jeftinim trikovima kupi glasove pred izbore?
Stvarno sam frapiran i sokiran
Stvarno sam frapiran i sokiran
-
elSaik
#366 Re: GRAS - karte
Čim su ih uveli rečeno je da će važiti do kraja kalendarske godine. Ne znam otkud to da vam je sad čudno što je tako?!
- Felidae
#367 Re: GRAS - karte
Daj malo argumenata ba, sta su rekli, sta uradili?*mima* wrote:poenta prevare je da ti kazu jedno, urade drugo, nije u pitanju novac o kom se radi.....Felidae wrote:Ma koja prevara ba? Pa nije 300 KM... Jest malo komplikovano za ove koji su tek posli na fax, pa samo 3 mjeseca imaju (mada opet 33+33+33KM mjesecana), 50KM za citavu kalendarsku godinu, pa i ta 3 mjeseca nije puno. Studenti su trazili jeftinije godisnje i dobili su i ja se nadam da cemo i iduce godine imati opet, jer inace nisam bas u mogucnosti da izdvojim 33KM za mjesecnu,
tako je bilo[/quote]
I u cemu je problem?[/quote]
problem je u tome sto sam ja jedna od onih koja nemoze smisliti nasu cijenjenu vlast koja nas gazi kako god stigne. i podrzavam svakoga ko ikako uspije da prevari bilo kakvu instituciju koja je na drzavnoj pipi, pa makar to bilo i za 50KM. jer ocito nam je to jedino preostalo. oni nas varaju za milione i igraju se sa nasim zivotima.....a ja radim za 300 KM i teoretske sanse nema da mjesecno placam 53 KM radnickog kupona..........da li je sad malo jasnije??
-
Pera Trta
#368 Re: GRAS - karte
Tako je, hoćemo i mi zaposleni da nam karta košta 50 KM godišnje!
Je li to hoćete da kažete?
-
*mima*
#369 Re: GRAS - karte
Pera Trta wrote:Tako je, hoćemo i mi zaposleni da nam karta košta 50 KM godišnje!![]()
More stoja.....ne mora petobanka.
- Felidae
#370 Re: GRAS - karte
obzirom na nas standar ja smatram da je ta radnicka karta skupa, i naravno kad se uzme u obzir u cemu se vozimo. kad bi stavili neke normalne cijene, vise bi ljudi imalo kartu. oni koji imaju solidne plate, ti se uglavnom i ne vozaju javnim prevozom....
ja sam za godisnju radnu da je petobanka

ja sam za godisnju radnu da je petobanka
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#371 Re: GRAS - karte
pa naravno da je skupa... nekima i 10% plate
mislim ono helooo
mislim ono helooo
-
Kristijana
#372 Re: GRAS - karte
Felidae wrote: problem je u tome sto sam ja jedna od onih koja nemoze smisliti nasu cijenjenu vlast koja nas gazi kako god stigne. i podrzavam svakoga ko ikako uspije da prevari bilo kakvu instituciju koja je na drzavnoj pipi, pa makar to bilo i za 50KM. jer ocito nam je to jedino preostalo. oni nas varaju za milione i igraju se sa nasim zivotima.....a ja radim za 300 KM i teoretske sanse nema da mjesecno placam 53 KM radnickog kupona..........da li je sad malo jasnije??
Bravo curo, to sam i ja pisala na prethodnoj stranici ove teme, 0,5 KM treba da košta pojedinačna karta, a mjesečna radnička 53 KM? Totalno ludilo. Ne plaćaj im ni kad budeš imala ( akobogda ) duplo i troduplo veću platu. I tad je previše. Godišnja radnička 50 na mjesečnu platu od 300 KM - to može. Ali nigdje veze da istu cijenu traže od nekog sa 300 i nekog sa 1300 KM.
Ja sam varala ( drago mi da me podržavaš, muka mi je više od poniznih ovčica koji tupe da treba zakon poštovati a država ništa ne čini za njih ) GRAS ( imala jeftinu đačku kao student, a i danas ga varam, plaćam kartu samo kad imam para na bacanje i kad se vozim više od 10 stanica ) a najviše što me nervira u ovoj ''državi'' je što male ljude ganjaju za sitniš ( struju i telefon isključe ako čovjek ne plati isti mjesec, što je van pameti ) a ''face'' mogu krasti milione i voziti skupe aute kupljene budžetskim novcima.
-
Pera Trta
#373 Re: GRAS - karte
Zanemarimo ovaj najnoviji popust za studente, koji vam je opet izgleda malo, pogledajmo kakva je situacija bila do sada:komi wrote:pa naravno da je skupa... nekima i 10% plate
mislim ono helooo
-studenti 33 KM mjesečno
-radnici 53 KM mjesečno.
Je li ovo bio realan omjer?
Treba imati u vidu da su neke firme posebno plaćale prevoz radnicima, pa nisu morali od plate odvajati. Pretpostavljam da je broj takvih firmi sve manji.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#374 Re: GRAS - karte
jaoj sutra valja sam biti u tramvaju s revozorima

- munevera44
#375 Re: GRAS - karte
Evo jutros čekam komercijalu. Ma šta čekam Čumim, Ćamim od 7,45 pa do 8,55 h. I eto dodje komercijala, i pitam vozača da nije možda štrajk. On onako, prebirući po kusuru kaže danas je nedjeljni red vožnje. Iznenadjena kažem mu kakva te nedjelja spopala danas je utorak.
E onda mi je objasnio, da je danas praznik pa je nedjeljni ili praznični red vožnje. Tamo gdje sam krenula bogami dobro zakasnila, a oni koji me poznaju dobro znaju šta sam i koga sam spomenula.Dobro da mi se usta nisu okrenula naopako

I kao šlag na kraju sjetim se nisam kupila kupon ( išla par puta gužva) kad ono danas ne rade.
E onda mi je objasnio, da je danas praznik pa je nedjeljni ili praznični red vožnje. Tamo gdje sam krenula bogami dobro zakasnila, a oni koji me poznaju dobro znaju šta sam i koga sam spomenula.Dobro da mi se usta nisu okrenula naopako
I kao šlag na kraju sjetim se nisam kupila kupon ( išla par puta gužva) kad ono danas ne rade.