Precijenjena Volkswagen vozila

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
johntra

#351 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by johntra »

ja sam rekao da CC i Passat imaju istu unutrrašnjost, prema tome, nije gotovo ista, nego IDENTIČNA.... :D
Blobi

#352 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by Blobi »

johntra wrote:ja sam rekao da CC i Passat imaju istu unutrrašnjost, prema tome, nije gotovo ista, nego IDENTIČNA.... :D
Ja odgovorno tvdrim da nije identicna, ali da ima 80% slicnosti. Sta cemo sad? Posjedujem Passata, sedan izvedbu, a nedavno sam imao testnu voznju u novom CC Passatu. Slicna, ali ne IDENTICNA! Nemoj da tvrdis nesto sto nije tacno.
exliberal

#353 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by exliberal »

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jedna narodna murdost kaze da poslje jerbanja nema kajanja stoga te necu puno ruziti ali ne mogu da ne primjetim da si izabrao daleko najgore auto . Taj city golf ima masinu 2.0 koja daje jedva nekih jadnih 100ks dok sva konkurencija koju si naveo ima minimalno masine koje proizvode 140 ks, sve ostalo je takoder na strani konkurencije. Taj City Golf ima staru platformu iz 1996 za koju auto kritika kaze da je marshmallow koliko se savija je uvija. Prostorom taj golf je puno manji od konkurencije pa ga je VW morao preklasificirati iz compact u subcompact klasu. U biti City Golf se proizvodi u Mexiku i to samo za Kanadsko trziste a pocetna cjena mu je reklamirana za 13900 cad a i to je previse za auto staro deceniju i po. Stvarno ne kontam kako je neko mogao provozati Hondu Civic , MAzdu 3 , Toyotu Corollu a posebno Ford Fusion koji je visa klasa od svin navedenih i izabrati City Golfa . Najgore je sto su te ti lopovi u VW uzeli lopatom jer taj City Golf sa svom opremom ne bih smjeo kostati vise od 20 000 cad . RAzlog zbog kojeg je VW zadrzao starog Golfa 4 sa 2.0 benzinjarom je zbog konkurencije koja ima sub compact : Yaris , Versa , Aero , Fit , Fiesta dok VW nema auto u toj klasi u Americi pa je reanimirao prevazidenog Golfa 4 i naplacuje ga kao da se radi o BMW-u . Moj je prijatelj prije dva mjeseca uzeo novu Mazdu 3 2010 sa sportskom opremom sve je unutra od koze , automatic transmisija , grijanje sjedala , 17" felge 2.5l masina sa 170 KS ej to je skoro duplo vise of tog city golfa i to ga je sve ukupno ukljucujuci kamatu od 1.9 % platio 22170 dollara Canadskih .Ova nova Mazda je svetlosnu godinu ispred tog golfa a ne mogu se porediti . Stvarno mi je zao sto su ti ti lopovi u VW prodali muda pod bubrege , za tolike pare si mogao komotno ako nista ono bar Rabbita sa 2.5 l masinom . Uglavnom sad sta je tu je jer poslje jegranja nema kajanja.[/quote]

Nisi me shvatio ja golfa nisam htjeo da uzmem ali posto je u pitanju starija osoba (70+) kojoj treba maleno ali kompaktno vozilo odlucili smo se za golfa. Gledali smo mazdu 3 ( ima je ova moja i ja je licno nikako nevolim...lagana, uvija se , kvari ...otisli prednji amortizeri na 50000, promjenili diskove sva 4 na 45000! AC konstantno curi niko nezna sta je) Nisan Versa je bio ok ali je "napuhan" tesko je za nekog ko je mali rastom da dobije osjecaj prostora. Honda civic .. smijesno,ko PS3 unutra, nije za starije defiitivno, Toyota Yaris i Corrola su tako siromasne bile da je bilo zalosno, dobijes samo volan i 4 tocka i jos ti uvale komandnu tablu na Yarisu na sredinu... Sa cijenom su bili skoro svi kao golf. Ja sam licno simpatisao Forda ( ipak imas ojecaj da si sjeo u auto ali su sa financing bili losi 7%) ali sta je tu je....Druga opcija je bila da se uzme auto off lease i za 25.000 smo mogli da uzmemo pravo dobro auto ( audi a4 izmedju ostalih sa nekih 50-60 hiljada) ali hoce novo auto....Znam da se golf pravi u Mexiku ali ces....prijatelj mi je kupio Taurega i kaze da je napravljen u Juznoj Africi!.
jefferson

#354 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by jefferson »

Jel se jos uvijek raspravlja o tome jel VW bolji od svih ostalih auta?
Mi smo takva kultura. Mi biramo nacionalne stranke koje nas nisu osiromasile, nego opustosile za 20g a ovdje neko hoce nekog da ubjedi da VW nije najbolje auto.
Blobi

#355 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by Blobi »

jefferson wrote:Jel se jos uvijek raspravlja o tome jel VW bolji od svih ostalih auta?
Mi smo takva kultura. Mi biramo nacionalne stranke koje nas nisu osiromasile, nego opustosile za 20g a ovdje neko hoce nekog da ubjedi da VW nije najbolje auto.
VW NIJE ni najbolji, ni najkvalitetniji, ni najpovoljniji proizvodjac! S druge starne tacno je da je kvalitetan, dobar, pouzdan proizvodjac automobila. Cijene ga onoliko koliko vrijedi + 15% za direktora ASA PVA i AC Quattro. Onome kome je VW skup i zbog toga se pravi pametan, ima KIA-u, Hyundai, Seat, koji opet nisu toliko jeftiniji kad se slozi neka fina konfiguracija opreme. Uostalom, Audi i Mercedes su skupi, zasto se na njih ne zalite? :lol:
johntra

#356 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by johntra »

Blobi wrote:
johntra wrote:ja sam rekao da CC i Passat imaju istu unutrrašnjost, prema tome, nije gotovo ista, nego IDENTIČNA.... :D
Ja odgovorno tvdrim da nije identicna, ali da ima 80% slicnosti. Sta cemo sad? Posjedujem Passata, sedan izvedbu, a nedavno sam imao testnu voznju u novom CC Passatu. Slicna, ali ne IDENTICNA! Nemoj da tvrdis nesto sto nije tacno.
Koga, ba ti pokušavaš u nešto ubijediti??? Je li ti fakat misliš da smo mi svi ovdje blećci i da nismo imali prilike voziti većinu auta o kojima se priča???? govorim za sebe, a vjerujem da ima još ljudi koji ovdje znaju dosta o autima...ostajem pri svojoj tvrdnji, PASSAT I CC IMAJU IDENTIČNU UNUTRAŠNJOST!!!!
To što pokušavaš nekog da ubijediš da je nova verzija volana i sjedišta ili izbacivanje mala dva instrument kruga sa table razlika od 20 posto, jeste stvarno smiješno...
whow

#357 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by whow »

exliberal wrote:------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jedna narodna murdost kaze da poslje jerbanja nema kajanja stoga te necu puno ruziti ali ne mogu da ne primjetim da si izabrao daleko najgore auto . Taj city golf ima masinu 2.0 koja daje jedva nekih jadnih 100ks dok sva konkurencija koju si naveo ima minimalno masine koje proizvode 140 ks, sve ostalo je takoder na strani konkurencije. Taj City Golf ima staru platformu iz 1996 za koju auto kritika kaze da je marshmallow koliko se savija je uvija. Prostorom taj golf je puno manji od konkurencije pa ga je VW morao preklasificirati iz compact u subcompact klasu. U biti City Golf se proizvodi u Mexiku i to samo za Kanadsko trziste a pocetna cjena mu je reklamirana za 13900 cad a i to je previse za auto staro deceniju i po. Stvarno ne kontam kako je neko mogao provozati Hondu Civic , MAzdu 3 , Toyotu Corollu a posebno Ford Fusion koji je visa klasa od svin navedenih i izabrati City Golfa . Najgore je sto su te ti lopovi u VW uzeli lopatom jer taj City Golf sa svom opremom ne bih smjeo kostati vise od 20 000 cad . RAzlog zbog kojeg je VW zadrzao starog Golfa 4 sa 2.0 benzinjarom je zbog konkurencije koja ima sub compact : Yaris , Versa , Aero , Fit , Fiesta dok VW nema auto u toj klasi u Americi pa je reanimirao prevazidenog Golfa 4 i naplacuje ga kao da se radi o BMW-u . Moj je prijatelj prije dva mjeseca uzeo novu Mazdu 3 2010 sa sportskom opremom sve je unutra od koze , automatic transmisija , grijanje sjedala , 17" felge 2.5l masina sa 170 KS ej to je skoro duplo vise of tog city golfa i to ga je sve ukupno ukljucujuci kamatu od 1.9 % platio 22170 dollara Canadskih .Ova nova Mazda je svetlosnu godinu ispred tog golfa a ne mogu se porediti . Stvarno mi je zao sto su ti ti lopovi u VW prodali muda pod bubrege , za tolike pare si mogao komotno ako nista ono bar Rabbita sa 2.5 l masinom . Uglavnom sad sta je tu je jer poslje jegranja nema kajanja.
Nisi me shvatio ja golfa nisam htjeo da uzmem ali posto je u pitanju starija osoba (70+) kojoj treba maleno ali kompaktno vozilo odlucili smo se za golfa. Gledali smo mazdu 3 ( ima je ova moja i ja je licno nikako nevolim...lagana, uvija se , kvari ...otisli prednji amortizeri na 50000, promjenili diskove sva 4 na 45000! AC konstantno curi niko nezna sta je) Nisan Versa je bio ok ali je "napuhan" tesko je za nekog ko je mali rastom da dobije osjecaj prostora. Honda civic .. smijesno,ko PS3 unutra, nije za starije defiitivno, Toyota Yaris i Corrola su tako siromasne bile da je bilo zalosno, dobijes samo volan i 4 tocka i jos ti uvale komandnu tablu na Yarisu na sredinu... Sa cijenom su bili skoro svi kao golf. Ja sam licno simpatisao Forda ( ipak imas ojecaj da si sjeo u auto ali su sa financing bili losi 7%) ali sta je tu je....Druga opcija je bila da se uzme auto off lease i za 25.000 smo mogli da uzmemo pravo dobro auto ( audi a4 izmedju ostalih sa nekih 50-60 hiljada) ali hoce novo auto....Znam da se golf pravi u Mexiku ali ces....prijatelj mi je kupio Taurega i kaze da je napravljen u Juznoj Africi!.[/quote]
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ma sad sta je tu je. Ali auto je debelo preplaceno jer ga reklamiraju za $13900 ali je u VW salonima sve tako. Passat B6 u Kanadi ima MRSP od $ 28 000 a na cesti te izade $ 40 000 i to je takoder German engeniring , sramota. Cudi me to za Mazdu ti vjerovano govoris o starome modelu ovaj moj jaran je kupio ovaj zadnji 2010 model za 22 G i kusur i potpuno je odusevljen , doduse njegovo staro auto je bio huyndai accent a poslje tog smeca sve je super. Kontam sto hoces reci za te kvarove ali sve je pod garancijom pa ako se nesto i pokvari moze se popraviti po garancijom. Mi smo prije par godina uzimali drugo auto , za zenu , i probali sve te modele o kojima govoris , naravno bez City Golf-a koji je potpuno hendikepiran u odnosu na konkurenciju i izbor se sveo na Hondu Civic i Nisan Sentra . Izabrali smo Nissan Sentru jer je udobnija , vjerovatno zbog Francuskih gena i Meganove platforme . Cjena je bila 22 i kusur prije poreza . Sa svim taksama , porezima mislim da je bila malo preko 24 000. Sentra ima , premium sound , komande za cruise cont i radio na volanu , el prozori ogledala , aluminiske felge , on board kompjuter sa dobrim ekranom, dok je potrosnja u isto vrijeme dosta manja nego kod tog City golfa koji ima samo 100 ks. A udobna je kao da si u Renolu. Mazda je otpala jer je bila neudobnija cak i od Jette . Zena je Jettu naravno odmah anulirala kao i Corollu za koju si tacno rekao da je gola ko pistolj ali ipak i kada nabacis svu opremu opet te izade jeftinije od tog City Golfa. Zao mi je da su vw gangsteri tako prevarili starog covjeka od 70 godina , za te parre je mogao uzeti pa najmanje rabita ili Novu Jettu trendline koja svu tu opremu ima vec u osnovnom modelu. Sorry
Last edited by whow on 17/02/2010 17:51, edited 1 time in total.
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#358 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by corolla02 »

hallo ba ljudi, jeste li se dogovorili vise, ciji je djogat najbolji :? :-)

i pitanje za @whow, koju Sentru ti vozis :?:
Blobi

#359 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by Blobi »

johntra wrote:Koga, ba ti pokušavaš u nešto ubijediti??? Je li ti fakat misliš da smo mi svi ovdje blećci i da nismo imali prilike voziti većinu auta o kojima se priča???? govorim za sebe, a vjerujem da ima još ljudi koji ovdje znaju dosta o autima...ostajem pri svojoj tvrdnji, PASSAT I CC IMAJU IDENTIČNU UNUTRAŠNJOST!!!!
To što pokušavaš nekog da ubijediš da je nova verzija volana i sjedišta ili izbacivanje mala dva instrument kruga sa table razlika od 20 posto, jeste stvarno smiješno...
Sjedi u CC-a, izadji iz njega. Sjedi u obicnu sedan izvedbu i onda dodji i reci da je sve isto. Uostalom, taman i da je isto, izgleda bolje od velike vecine konkurencije.
exliberal

#360 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by exliberal »

Ma sad sta je tu je. Ali auto je debelo preplaceno jer ga reklamiraju za $13900 ali je u VW salonima sve tako. Passat B6 u Kanadi ima MRSP od $ 28 000 a na cesti te izade $ 40 000 i to je takoder German engeniring , sramota. Cudi me to za Mazdu ti vjerovano govoris o starome modelu ovaj moj jaran je kupio ovaj zadnji 2010 model za 22 G i kusur i potpuno je odusevljen , doduse njegovo staro auto je bio huyndai accent a poslje tog smeca sve je super. Kontam sto hoces reci za te kvarove ali sve je pod garancijom pa ako se nesto i pokvari moze se popraviti po garancijom. Mi smo prije par godina uzimali drugo auto , za zenu , i probali sve te modele o kojima govoris , naravno bez City Golf-a koji je potpuno hendikepiran u odnosu na konkurenciju i izbor se sveo na Hondu Civic i Nisan Sentra . Izabrali smo Nissan Sentru S jer je udobnija , vjerovatno zbog Francuskih gena i Meganove platforme . Cjena je bila 22 i kusur prije poreza . Sa svim taksama , porezima mislim da je bila malo preko 24 000. Sentra ima CVT transmisiju , premium sound , komande za cruise cont i radio na volanu , el prozori ogledala , 16" aluminiske felge , on board kompjuter sa dobrim ekranom, 2.0 masinu koja proizvodi 140 ks dok je potrosnja u isto vrijeme dosta manja nego kod tog City golfa koji ima samo 100 ks. A udobna je kao da si u Renolu. Mazda je otpala jer je bila neudobnija cak i od Jette . Zena je Jettu naravno odmah anulirala kao i Corollu za koju si tacno rekao da je gola ko pistolj ali ipak i kada nabacis svu opremu opet te izade jeftinije od tog City Golfa. Zao mi je da su vw gangsteri tako prevarili starog covjeka od 70 godina , za te parre je mogao uzeti pa najmanje rabita ili Novu Jettu trendline koja svu tu opremu ima vec u osnovnom modelu. Sorry

Ovo auto je uzeto prosle godine i kad smo ga uzimali nije bilo bas tako ublizu, sa druge strane cijena golfa nije 13900 nego 15 300 ( starting from ) . Slazem se da je tvrd i neudoban za duze voznje ali za stariju osobu striknto gradska ..nije los, lagan za parkirat, pregledan.
Sto se tice mazde iako je pod garancijom nisu prihvatili da promjene nista. Za diskove sam se svadjao sa njim i oni kazu to je do vozaca , rekoh ja mogu da razumijem za prednje ali zadnje ne...pa ja vozim amerikanca koji ima sad 220.000 i zamjenio sam mu diskove zadnje na 200 000 !...sorry ali nije pokriveno garancijom, sta je sa amortizerom ....isto...!!! Ja sam rekao nebih Mazdu da mi je neko da novu.Da nekazem da je hrdja izbila na vratima ( poslije 2 godine!!!) i to su jedva prihvatili da poprave i to tek kad sam zaprijetio da cu zvati mazda canada da se njima zalim.U principu sam strasno razocaran sa Japanskim vozilima ( mislim na ove nize modele) i njihovim servisima i uslugom. Par ljudi koje znam imaju japanska auta na lease i vjeruj mi ni jedan nije rekao nista pozitivno o njima, Nisan Maxima izgorili diskovi na 35 000, Acura TL elektronika....jedino se Lexus drzi neprikosnoven ali i to ...Sad gledamo 2007-2008 Infinity G35X ili M35X i jos uvijek nisam siguran dali da se prebacujem na Japance ili da ostajem na amerima (2009-2010 Cadillac CTS ili Lincoln MKS, MKZ, cak i novi Buick nije los)
Jimmy_The_Saint

#361 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by Jimmy_The_Saint »

Blobi, upravo si gore objasnio da VW NIJE ni najbolji, ni najkvalitetniji ni najpovoljniji. E, to je ono što stoji u naslovu - brend je dobar, ama precijenjen. I šta sad, ti meni da prosereš da je moja KIA korejsko smetlje, a meni eto mami uzdahe tvoj lubeničar? Direktore, nema smisla nikakvog.

A zašto to ljudima ide na klinac VW, a ne ide mečka, avdija, i te stvari? Pa, zato što je, podsjećam, projekat KdF Wagen još dok je bio u tikvi ludog diktatora i nacrtima genijalnog Ferdinanda, to trebalo biti pristupačno vozilo za narodne mase - i bilo je! Buba je bila revolucija. Golf je bio evolucija. Golf je bio zakon - i ostaje zakon. Ali besmislica je za nešto što se, očito, može napraviti na istom nivou kvalitete, ili većem (Toyota Auris, Mazda 3, recimo), naplaćivati značku nečega što NIJE zvijezda, nego legenda baš zbog toga što je svojedobno najbolje sviro za najmanje para. VW je velika firma, vrhunska filozofija ('oćeš da prodaš milione auta? napravi ih kako treba), ali vremena se mijenjaju, KIA je od bicikala dobacila do firme koja kupi sebi Schreyera da ima, SEAT je od Frankove ZASTAVE koja je pravila jebene Fiće za male fašiste dobacio do najvitalnijeg brenda u okviru VW koncerna, ŠKODA je sad u špicu VW produkcije, Japanci su svima zakletva (s razlogom - ja da SADA uzimam novo, sigurno bih uzeo Toyotu - jebala ih je recesija i ova glupost s papučicom pa su spustili cijene, ali to su i dalje odlične vozilice)...

E, zato se ne žalimo na Merca i Audija - njihovo se vazda znalo, plati pa se klati.
johntra

#362 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by johntra »

Blobi wrote:
johntra wrote:Koga, ba ti pokušavaš u nešto ubijediti??? Je li ti fakat misliš da smo mi svi ovdje blećci i da nismo imali prilike voziti većinu auta o kojima se priča???? govorim za sebe, a vjerujem da ima još ljudi koji ovdje znaju dosta o autima...ostajem pri svojoj tvrdnji, PASSAT I CC IMAJU IDENTIČNU UNUTRAŠNJOST!!!!
Sjedi u CC-a, izadji iz njega. Sjedi u obicnu sedan izvedbu i onda dodji i reci da je sve isto. Uostalom, taman i da je isto, izgleda bolje od velike vecine konkurencije.
sjedio i vozio...osim razlika koje sam naveo, meni sve isto...šuplja plasitka iznad pretinca za rukavice i dalje zvoni ko šuplja glava kada se malo kucne po njoj...evo sad ima i pet sjedišta u opciji za CC, tako da mu ponestaje argumenata za razliku od brata Passata... :D
whow

#363 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by whow »

@ exliberal , nema savrsenog automobila. Ja sam sa Passatom B6 sjedio u servisu bar jednom mjesecno a evo citam ovdje na forumu neki tip vozi Passata B6 tri godine i 160 000 km bez iti jednoga kvara , to je valjda takva nafaka . Za Mazde sam cuo samo pohvale ali vjerujem da i one imaju mana kao uostalom i sva druga vozila , ovaj prijasnji model mi je imao bolji dizajn nego ova najnovija Mazda 3 koja je nekako totalno svemirska . Mislim da si u pravu za City Golf ciji je MRSP podignut sa 13900 na 15300 . Sjecam se da je 2005 godine, prije no sto je dobio novu masku i stope, taj stari Golf- Jetta 4 sa 2.0 L masinom preimenovan u City Golf ( City Jetta) se prodavao za $ 13900 odnosno 14900 za Jettu . VW je imao reklamu koja je prikazivala tipa kako juri u Golfu iz salona jer ga je dobio tako jeftino da je tip mislio da ga je ukrao ,it's a steal. Takoder se sjecam da sam radio sa tipom koji je kupio tu City Jettu i platio je haman tako ko i ti , sto jasno govori da VW odraduje upsale trikove na prevazidzenim , obsolete autima koja su zadrzana u liniji samo jer je trebalo ponuditi nesto u subcompact klasi i po jeftinoj cjeni
(do 15 hiljada dollara ) i to samo u Kandi . E sad kad su ovi u VW skontali da se prosjecan Kanadanin uopste ne razumije u tehnologiju i kupuje 15 godina staru tehnologiju samo zbog VW simbola onda su mu jos i podigli cijenu. Djelimican razlog za ovo je takoder i cinjenica da osnovni model Golf 5 , Rabbit u Americi je donosio samo 400 dollara profita VW-u a dok se zarada na City Golfu desetosrtuka a ponekad veca jer se radi o staroj tehnologiji , staroj uhodanoj liniji u Mexiku , jeftinim komponentama i tako dalje. Sve u svemu jedan os najnizih poteza VW-a na Kanadskom trzistu . Ovo bi bili kao da sad TAS ponovo pocne proizvoditi G2 a prodaje ga po cijeni nove Fabije . Uglavnom 70 godina starom covjeku vjerovatno puno i ne znaci cinjenica da tom City Golfu treba duplo vise vremena da ubrza do 100 km/h nego recimo Hondi Civic da ima 40 ks manje od te iste Honde da Honda ima 200 % veci otpor na uvijanje i sto trosi 30 % manje goriva i da Honda znacajno veca iako je u biti mnogo upravljivija i preglednija od tog City Golfa a sve kao rezultat 15 godina razvoja tehnologije i progresa koje djeli vise manje svako novo auto od City Golfa . Slag na torti je cinjenica da je novu Honda mozes dobiti i za manje od $25000 CAD ako znas pregovarati ili pak mnogo vise ako nisi najvjestiji u trgovini , sto je predpostavljam bio slucaj sa tvojim dedom .Ovakvim potezom VW je kod mene zasluzio crveni karton jer niti jedan respektabilan proizvodac osim VW jos nije napravio ovakav gaff .
@ Corolla vozim ovu novu Sentru sprotski model , uglavnom srednja zalost ali ide od tacke A do tacke B , nije BMW ili Audi ali posluzi . Zena uzela Ridgeline i ne mogu nikako do njega , pa sad neka kazu kako postoje zenska ili muska auta ili da zene preferiraju mala auta. Cak se ne buni za povecanu potrosnju goriva , placa i kaze da osjecaj vrijedi svakog centa :lol:
Last edited by whow on 17/02/2010 17:18, edited 1 time in total.
jefferson

#364 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by jefferson »

Blobi wrote:
jefferson wrote:Jel se jos uvijek raspravlja o tome jel VW bolji od svih ostalih auta?
VW NIJE ni najbolji, ni najkvalitetniji, ni najpovoljniji proizvodjac! S druge starne tacno je da je kvalitetan, dobar, pouzdan proizvodjac automobila. Cijene ga onoliko koliko vrijedi + 15% za direktora ASA PVA i AC Quattro. Onome kome je VW skup i zbog toga se pravi pametan, ima KIA-u, Hyundai, Seat, koji opet nisu toliko jeftiniji kad se slozi neka fina konfiguracija opreme. Uostalom, Audi i Mercedes su skupi, zasto se na njih ne zalite? :lol:
Kao sto neko rece na jednoj od tema: Skoda+porez na budale=AUDI!
jefferson

#365 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by jefferson »

Kad vec o unutrasnjosti pricamo:

Image
Image

Kupiti Golfa pored ovakvog Focusa, sa najboljim voznim osobinama u klasi je stvarno porez na budale!
exliberal

#366 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by exliberal »

whow wrote:@ exliberal , nema savrsenog automobila. Ja sam sa Passatom B6 sjedio u servisu bar jednom mjesecno a evo citam ovdje na forumu neki tip vozi Passata B6 tri godine i 160 000 km bez iti jednoga kvara , to je valjda takva nafaka . Za Mazde sam cuo samo pohvale ali vjerujem da i one imaju mana kao uostalom i sva druga vozila , ovaj prijasnji model mi je imao bolji dizajn nego ova najnovija Mazda 3 koja je nekako totalno svemirska . Mislim da si u pravu za City Golf ciji je MRSP podignut sa 13900 na 15300 . Sjecam se da je 2005 godine, prije no sto je dobio novu masku i stope, taj stari Golf- Jetta 4 sa 2.0 L masinom preimenovan u City Golf ( City Jetta) se prodavao za $ 13900 odnosno 14900 za Jettu . VW je imao reklamu koja je prikazivala tipa kako juri u Golfu iz salona jer ga je dobio tako jeftino da je tip mislio da ga je ukrao ,it's a steal. Takoder se sjecam da sam radio sa tipom koji je kupio tu City Jettu i platio je haman tako ko i ti , sto jasno govori da VW odraduje upsale trikove na prevazidzenim , obsolete autima koja su zadrzana u liniji samo jer je trebalo ponuditi nesto u subcompact klasi i po jeftinoj cjeni
(do 15 hiljada dollara ) i to samo u Kandi . E sad kad su ovi u VW skontali da se prosjecan Kanadanin uopste ne razumije u tehnologiju i kupuje 15 godina staru tehnologiju samo zbog VW simbola onda su mu jos i podigli cijenu. Djelimican razlog za ovo je takoder i cinjenica da osnovni model Golf 5 , Rabbit u Americi je donosio samo 400 dollara profita VW-u a dok se zarada na City Golfu desetosrtuka a ponekad veca jer se radi o staroj tehnologiji , staroj uhodanoj liniji u Mexiku , jeftinim komponentama i tako dalje. Sve u svemu jedan os najnizih poteza VW-a na Kanadskom trzistu . Ovo bi bili kao da sad TAS ponovo pocne proizvoditi G2 a prodaje ga po cijeni nove Fabije . Uglavnom 70 godina starom covjeku vjerovatno puno i ne znaci cinjenica da tom City Golfu treba duplo vise vremena da ubrza do 100 km/h nego recimo Hondi Civic da ima 40 ks manje od te iste Honde da Honda ima 200 % veci otpor na uvijanje i sto trosi 30 % manje goriva i da Honda znacajno veca iako je u biti mnogo upravljivija i preglednija od tog City Golfa a sve kao rezultat 15 godina razvoja tehnologije i progresa koje djeli vise manje svako novo auto od City Golfa . Slag na torti je cinjenica da je novu Honda mozes dobiti i za manje od $25000 CAD ako znas pregovarati ili pak mnogo vise ako nisi najvjestiji u trgovini , sto je predpostavljam bio slucaj sa tvojim dedom .Ovakvim potezom VW je kod mene zasluzio crveni karton jer niti jedan respektabilan proizvodac osim VW jos nije napravio ovakav gaff .
@ Corolla vozim ovu novu Sentru sprotski model , uglavnom srednja zalost ali ide od tacke A do tacke B , nije BMW ili Audi ali posluzi . Zena uzela Ridgeline i ne mogu nikako do njega , pa sad neka kazu kako postoje zenska ili muska auta ili da zene preferiraju mala auta. Cak se ne buni za povecanu potrosnju goriva , placa i kaze da osjecaj vrijedi svakog centa :lol:
Ma da ga nekupuju nebi ga prodavali....kao sto sam rekao ja ga nebi nikad uzeo al....i nije djed nego bakica sa 75 godina...vec je prosla 10 000 ,neki dan je umalo radar neufati ..isla 130 na autoputu :D :D
ado-šampion

#367 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by ado-šampion »

jefferson wrote:Kad vec o unutrasnjosti pricamo:

Image
Image

Kupiti Golfa pored ovakvog Focusa, sa najboljim voznim osobinama u klasi je stvarno porez na budale!
Kralju, ja taman da kažem da si ti jedini realan od svih koji redovno pišu na ovom forumu, a onda napišeš ovako nešto. :shock:

Prvi put vidim ovu Focusovu unutrašnjost i ko je god dizajniro prekardašio je više nego onaj Hrvat na Mondeu. : :-?

Pa šta je ovo, zaboga, ko da su je dizajnirali za 15-godišnjake. :? Još ti kažeš bolja nego Golfova :lol:

Da se razumijemo ova Golfova unutrašnjost jedva da ima šarma, ali je klasična i funkcionalna, a ipak ima bar malo šarma. Ova Focusova, ovo je neozbiljno i smiješno čak i da je Ka u pitanju. UŽAS.
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!

#368 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by corolla02 »

eh cuj 15 stranica :-) jos o VW :-) inace iskreno svi danas rade podjednako dobra auta tako da se nemoze naci nesto kao dno dna, uglavnom sve je to stvar odrzavanja;

@whow, ja sam nesto konto ti vozis onu stariju Sentru, ova nova meni uska i visoka djeluje, a ona stara mi je bila potaman. Ona unutrasnjost gotovo na svim modelima Nissan iz ovih godina, je niska i zaobljena, meni ni malo ne lezi.

Inace kod mene djevojka vozi onu Altimu 2005, ja sam cesto u tom autu, ona nece u Toyotu kaze pod recallom je :-) ali nekako ni ona mi nije nesto (Altima), recimo presla je nekih 60K milja ali dosta mi kruta i licno ova malo trese kad stojis na semaforu, cuje se tamo negdje u dubini ispred centralne konzole vibracije. Doduse, ona je jednom jelena udarila, odnosno jelen naletio na auto, pa mozda odtud to sve to. Kad vozis pri malom brzinama djeluje kruta, svaki detalj na cesti osjetis, a auto je puna oprema SL ali 4vrtak, ima koza, valjda zaba vidjela da se konji potkuju pa i ona poletila :-) zensko ko zensko, sta li. Najsmjesnije mi je bilo kad ona kaze kisobran mi se otvorio :lol: a tamo nema vode za brisace :lol: dok kod mene corolla koja i je starija i manja bar na tim malim brzinama ne emituje zvuk sa ceste, dok tamo preko 50 mph je opet druga prica.
Last edited by corolla02 on 17/02/2010 18:29, edited 1 time in total.
emko1234

#369 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by emko1234 »

hahahahhahahahah,odlicna je unutrasnjost..ko onaj kokpit uz napredne videoigrice..ovo su u americi davali na bozicnom snizenju uz X-box i novi grand turismo :D i need 4 speed :D hahahhhaahahh..e moj jeffersone..bas imas teleci ukus :D ovo je cak gore od honde civic il da mudrim euro-amerima ovo nije direktan odg na enterprise stil honde civic,jer ako jest dobro su zajebali japance :D
respo

#370 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by respo »

emko1234 wrote:hahahhaahahah,joj neoplanu teza..dakle kad vidim u retrovizoru cicu sa zenom,starijom naravno kako vozi golfa2-icu da bjezim jer je velika sansa da ce me cica u 1.6d golfu dovuci u situaciju opasnu po zivota :lol: :lol: :lol: ..pa bolan kad je neko kamikaza a svjedoci smo da ih je pun grad,nebitno je dal vozi jugu,dvicu,il s klasu..samo sto je kod nas podneblje gdje nema puno s klasa pa najvisu upadaju u oci oni koji se vozi i autima koja su procentualno najzastupljenija..a to je sticajem okolonosti golf..kretena imas i alfama..pa otkako je hota poceo da radi svoje auto za street race svi koje voze neko govno od talijana pozadi imaju naljepnicu "hota racing" i ponasaju se bas ko da je njihovo auto za street race..pa otkako imas onaj opel debilni klub svi opeli u vlasnistu raje do 25 god su izljepljeni opelmania naljepnicama..i oni divljaju..pa neki amk carbon pa ovo pa ono..znaci puno raje divlja i to je nevezano uz marku auta..i kad smo kod divljanja kako sam sinoc "ubio" nekog rejsera s tom zajebanom dvicom i milion konja..hahahahahhaha..gsi vs gti i ja onako slucajno tu upadnem :D :D samo ovaj s kadetom je odustao odmah :D
nemogu da vjerujem u tvoju genijalnost
prvo prozivas trkace i te sto ugrozavaju a onda na kraju se poistovjetis s njima

joj kako sam ga otreso

da uz golfove i opele trkace dodamo i audi zahvaljujuci tebi cestitam
bingov buraz

#371 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by bingov buraz »

jefferson wrote:Kad vec o unutrasnjosti pricamo:

Image
Image

:shock: :thumbup:
Novi fokus izgledom kida konkurenciju,ako vozna svojstva budu na nivou mk1 i mk2 golf ima da se dobro zabrine za lidersku poziciju u klasi.
corolla02

#372 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by corolla02 »

exliberal wrote:
whow wrote:@ exliberal , nema savrsenog automobila. Ja sam sa Passatom B6 sjedio u servisu bar jednom mjesecno a evo citam ovdje na forumu neki tip vozi Passata B6 tri godine i 160 000 km bez iti jednoga kvara , to je valjda takva nafaka . Za Mazde sam cuo samo pohvale ali vjerujem da i one imaju mana kao uostalom i sva druga vozila , ovaj prijasnji model mi je imao bolji dizajn nego ova najnovija Mazda 3 koja je nekako totalno svemirska . Mislim da si u pravu za City Golf ciji je MRSP podignut sa 13900 na 15300 . Sjecam se da je 2005 godine, prije no sto je dobio novu masku i stope, taj stari Golf- Jetta 4 sa 2.0 L masinom preimenovan u City Golf ( City Jetta) se prodavao za $ 13900 odnosno 14900 za Jettu . VW je imao reklamu koja je prikazivala tipa kako juri u Golfu iz salona jer ga je dobio tako jeftino da je tip mislio da ga je ukrao ,it's a steal. Takoder se sjecam da sam radio sa tipom koji je kupio tu City Jettu i platio je haman tako ko i ti , sto jasno govori da VW odraduje upsale trikove na prevazidzenim , obsolete autima koja su zadrzana u liniji samo jer je trebalo ponuditi nesto u subcompact klasi i po jeftinoj cjeni
Ma da ga nekupuju nebi ga prodavali....kao sto sam rekao ja ga nebi nikad uzeo al....i nije djed nego bakica sa 75 godina...vec je prosla 10 000 ,neki dan je umalo radar neufati ..isla 130 na autoputu :D :D
@exliberal;
evo za tebe auto, ako imas novce pa istresi ali je makina, sto jest jest
Image
emko1234

#373 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by emko1234 »

pa respo nekad me povuce..ne mogu si pomoci..pogotovo kad vidim face u nekom gti-u kako s omalovazavanjem gledaju kako mirno vozim :D i onda moram jednu lekciju da im ocitam :D sta cu,i ja sam samo covjek.. :sax:
emko1234

#374 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by emko1234 »

a sta cu respo..i ja sam samo covjek,nekad me povuce..a znam da mogu i eto :D al se brzo smirim :D
respo

#375 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by respo »

emko1234 wrote:pa respo nekad me povuce..ne mogu si pomoci..pogotovo kad vidim face u nekom gti-u kako s omalovazavanjem gledaju kako mirno vozim :D i onda moram jednu lekciju da im ocitam :D sta cu,i ja sam samo covjek.. :sax:
samo kakav covjek homo ...
za sapiens je diskutabilno
Post Reply