PlayStation 3

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
arnes_king

#351 Re: PlayStation 3

Post by arnes_king »

vaučer wrote:I ja sam isto tako se ostavio PC-a i uzeo PS3, nemam ni vremena kao prije a konzola je jeftinije rješenje (čak i uz orginal igre) i ne zauzima mi prostor te se mogu zavaliti na kauč i igrati.
Probaj i Elder Scrolls: Oblivion te Fallout 3 i New Vegas, te tri igre same možeš igrati 500+ sati.
Uzmi i Batman Arkham Asylum, dobra igra i Heavy rain. Imaš za crackirane konzole i Mass effect 2, vrlo dobra igra.
Skate serijal je zabavan ako te to zanima a ako voliš sport nabolje igre su 2K NBA serijal - možda i najbolje sportske simulacije ikad.

edit: Uncharted možeš igrati dvicu slobodno, bez da si igrao prvi dio.

A ja te nisam shvatio kak treba u gornjem postu, ja mislio ti napisao inace koji k.... ce mi ps3 a tek vidim da si napisao koji ce mi ako nisam igrao demon's souls ;D

Fallout 3 je upravo na skidanju isto tako pa se nadam da ce me zabaviti a et moram sada pogledati dostupnost tih igara koje ste mi preporucili da vidim sta mogu igrati a sta ne, dodatna mi je mana sto mi ne radi blu-ray player pa mogu samo igre koje rade bez diska a to je jos jedan razlog zasto sam na CFW, uglavnom vecina ih radi :)

A ev reda radi lista igara koje imam (u ovu sam listu napisao i ove koje se trenutno skidaju) pa ak i vas neka zanima a niste probali mozete me pitati ukoliko vidite da je imam pa cu vam reci sta i kako :)

1) Army of Two - 40th day
2) Assassin's Creed Brotherhood
3) Tekken 6
4) Ninja Gaiden Sigma 2
5) Crysis 2
6) Dead Space 2
7) GTA IV The Complete Edition
8) MotorStorm
9) Need For Speed Hot Pursuit
10) Need For Speed Shift 2 Unleashed
11) Red Dead Redemption
12) Residen Evil 5 Gold Edition
13) Fifa 11
14) Pro Evolution Soccer 2011
15) Just Cause 2
16) Dragonball Raging Blast 2
17) Dante's Inferno
18) Infamous 2
19) Red Dead Redemption : Undead Nightmare
20) Demon's Souls
21) Castlevania Lords Of Shadows
22) Transformers Dark of The Moon
23) Gran Turismo 5
24) Midnight Club Los Angeles
25) Tom Clancy's Rainbow Six Vegas 2
26) Battlefield : Bad Company 2
27) Killzone 2
28) Mafia II
29) Ico & Shadow of The Colossus
30) Operation Flashpoint - Red River
31) Fallout 3 GOTY
32) Prince of Persia - The Forgotten Sands
Lucazode

#352 Re: PlayStation 3

Post by Lucazode »

arnes_king wrote: Hoćeš reć da nikad nisi igrao Uncharted :evil:
CCC

Nisam :$ Znam da je to jedna od najboljih ako ne i najbolja koja ima za PS3, ali posto sam pirat pa nije bilo na torrentima :-) ali nasao sam na ps3iso samo mi glupo sto moras rucno skidati ono po 1 GB fajlove, samo nezz glupo bi mi jelde bilo da pocnem odmah od 2 ili 3 dijela i red bi bio da prvo predjem kec pa dvicu pa onda tek tricu ?
I ja sam isti 3.41 :evil: . Samo skinuh oba Uncharteda, splitam, bacim na eksterni HDD, mulitman odradi svoje i :D

PS3 ISO jes dobar, al nezgodan za skidanje...
arnes_king

#353 Re: PlayStation 3

Post by arnes_king »

Ja sam na 3.55 kmeaw i do sada i meni sve bez problema, neke igre na interni, neke na externi i lagano :) a od managera imam i zadnju verziju multimana a imam i rogero i mogu ti reci da vise rogero koristim ... mada je isti vrag :)
Lucazode

#354 Re: PlayStation 3

Post by Lucazode »

Ak ima neko HD filmova na Hard Disku da se điramo...
Ubi torrent :|
febo_acm

#355 Re: PlayStation 3

Post by febo_acm »

Lucazode wrote:Ak ima neko HD filmova na Hard Disku da se điramo...
Možel se sa OFW gledati film? :D
Lucazode

#356 Re: PlayStation 3

Post by Lucazode »

AMD wrote:
Lucazode wrote:Ak ima neko HD filmova na Hard Disku da se điramo...
Možel se sa OFW gledati film? :D
Može, al se ne bih peglao sa Cinaviom i titlovima.
NoriDeNoir

#357 Re: PlayStation 3

Post by NoriDeNoir »

PS3 nisam upalio barem 5 mjeseci sa sada se bas osjecam da bi mogao malo zaigrati nesto novo.
E sad "napalili" ste me sa Uncharted a youtube posebno sa Red Ded Redemption. pa sam odlucio prvo nabaviti RDR a onda uncharted samo sto nisam siguran da li je bolje da krenen igrati Uncharted od prvog dijela pa da se potrudim da lagano prelazim sijeli serijal ili da odma zaigram zadnji dio?
Lucazode

#358 Re: PlayStation 3

Post by Lucazode »

NoriDeNoir wrote:PS3 nisam upalio barem 5 mjeseci sa sada se bas osjecam da bi mogao malo zaigrati nesto novo.
E sad "napalili" ste me sa Uncharted a youtube posebno sa Red Ded Redemption. pa sam odlucio prvo nabaviti RDR a onda uncharted samo sto nisam siguran da li je bolje da krenen igrati Uncharted od prvog dijela pa da se potrudim da lagano prelazim sijeli serijal ili da odma zaigram zadnji dio?

Ej :) Ja sam htio da "to" doživim od prvog dijela, kako je spomenuo neko gore nećeš ništa fuliti ako kreneš od drugog. Nekako htjedoh hronologiju igre da pratim.
Last edited by Lucazode on 13/10/2011 14:00, edited 1 time in total.
arnes_king

#359 Re: PlayStation 3

Post by arnes_king »

Lucazode wrote:
NoriDeNoir wrote:PS3 nisam upalio barem 5 mjeseci sa sada se bas osjecam da bi mogao malo zaigrati nesto novo.

Ej :) Ja sam htio da "to" doživim od prvog dijela, iako kako je spomenuo neko gore nećeš ništa fuliti ako kreneš od drugog. Nekako htjedoh hronologiju igre da pratim.

I sta kazes da li se isplatilo, da li vrijedi od prvog ili mi je bolje odmah drugi :D ????
Lucazode

#360 Re: PlayStation 3

Post by Lucazode »

arnes_king wrote:
Lucazode wrote:

Ej :) Ja sam htio da "to" doživim od prvog dijela, iako kako je spomenuo neko gore nećeš ništa fuliti ako kreneš od drugog. Nekako htjedoh hronologiju igre da pratim.

I sta kazes da li se isplatilo, da li vrijedi od prvog ili mi je bolje odmah drugi :D ????
Igrivost je odlična u oba dijela. Al' Kreni od prvog. Upoznat ćeš se sa likovima a grafička poboljšanja u drugom dijelu će te ostaviti :shock:
UnscarD
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#361 Re: PlayStation 3

Post by UnscarD »

Ja sam Uncharted igrao od drugog dijela i onda mi je prvi bio razocarenje tehnicko jer je drugi mega dobar.
Nije los a onako nije izvikan je Vanquish ... solidna prica i non stop akcija.
LA NOIR se meni uopste ne svidja. Totalno bez veze. Voznja bespotrebna, tako da se sve svodi na postavljanje pitanja dok ih sve ne ispucas i dobijes novi clue.
GT5 je stvarno smjesno lagan. Udjas na trku i uglavnom si od svih brzi i ne moze ti niko nista. Licence su ok tezina, cak i preteske za GOLD medalju ali je silver uvijek dostizan.
GOW3 je solidan. Meni je Heavy Rain isto jedna od boljih igri ali nije za svakoga. Metal Gear se meni ne svidja a ni izvikani rockstarov sandbox koncept generalno. Ni GTA ni Red Dead.
Ako neko voli MMA , odlicni su i EA gamesov MMA i Undisputed 2009/2010 ... Undisputed 2009 mi je definitivno igra koja mi je oduzela najvise vremena jer sam se zakacio na neka on line takmicenja i to mi je vjerovatno najbolje gamersko iskustvo.
Killzone 2 odlican ...nisam igrao 3.
Imam gomilu toga na hardu ali nema se vremena... :sad:
shalla

#362 Re: PlayStation 3

Post by shalla »

Hajmo drugovi u nevolji, pomagajte :mrgreen:
Trebaće mi jedan dan sljedeće sedmice da iznajmim PS3 ali sa FIFA11, dakle ne treba mi PES2011 već samo FIFA11 dolazi u obzir. Već sam pisao na onoj temi, zvao sam minimalno 10 brojeva od ovih ljudi što rentaju PS ali svi imaju samo PES... Samo jedan lik u gradu je bio koji je imao FIFU ali sad kad ga prozivam javlja mi da se ne broj ne koristi
arnes_king

#363 Re: PlayStation 3

Post by arnes_king »

shalla wrote:Hajmo drugovi u nevolji, pomagajte :mrgreen:
Trebaće mi jedan dan sljedeće sedmice da iznajmim PS3 ali sa FIFA11, dakle ne treba mi PES2011 već samo FIFA11 dolazi u obzir. Već sam pisao na onoj temi, zvao sam minimalno 10 brojeva od ovih ljudi što rentaju PS ali svi imaju samo PES... Samo jedan lik u gradu je bio koji je imao FIFU ali sad kad ga prozivam javlja mi da se ne broj ne koristi

Ja imam i pess i fifu ali sam ti daleko :D
stevan2712

#364 Re: PlayStation 3

Post by stevan2712 »

Moj PSN ID je stevan2712 , pa ako neko hoce nek me doda. Igram PES 2011 i GT5. Uskoro kupujem i PES 2012 :)
BaDa

#365 Re: PlayStation 3

Post by BaDa »

razmisljam da kupim i ja sebi ps3 pa imam par pitanja :) 1) jel se moze svaka igrica igrati koju skinem s neta i prebacim je na HDD od ps3-ice? 2)kako ide to online igranje mora se nesta placati ili? 3) koliko bi max platio 3-icu sad gledam po piku po 500km cak ima i 450km.
vaučer

#366 Re: PlayStation 3

Post by vaučer »

BaDa wrote:razmisljam da kupim i ja sebi ps3 pa imam par pitanja :) 1) jel se moze svaka igrica igrati koju skinem s neta i prebacim je na HDD od ps3-ice? 2)kako ide to online igranje mora se nesta placati ili? 3) koliko bi max platio 3-icu sad gledam po piku po 500km cak ima i 450km.
Da bi igrao skinute igre moraš kupiti PS3 na kojem je stariji firmware (operativni sistem), uglavnom ispod broja 3.6.
Uglavnom se mogu igrati sve igre ali samo offline. Ne mogu se igrati noviji naslovi jer su oni kodirani novijim ključevima koji zaobilaze taj crack. Online je besplatan na PS3ci, doduše s orginalnim igrama.
Ne znam koje su cijene ali nemoj kupovati stari, debeli model. Vrlo brzo ćeš morati mjenjati nešto i manji su diskovi, premali za natrpatiuno skinutih igrara.

Dakle treba ti slim plejka s firmwareom nižim od 3.6 - sretno.
BaDa

#367 Re: PlayStation 3

Post by BaDa »

vaučer wrote:
BaDa wrote:razmisljam da kupim i ja sebi ps3 pa imam par pitanja :) 1) jel se moze svaka igrica igrati koju skinem s neta i prebacim je na HDD od ps3-ice? 2)kako ide to online igranje mora se nesta placati ili? 3) koliko bi max platio 3-icu sad gledam po piku po 500km cak ima i 450km.
Da bi igrao skinute igre moraš kupiti PS3 na kojem je stariji firmware (operativni sistem), uglavnom ispod broja 3.6.
Uglavnom se mogu igrati sve igre ali samo offline. Ne mogu se igrati noviji naslovi jer su oni kodirani novijim ključevima koji zaobilaze taj crack. Online je besplatan na PS3ci, doduše s orginalnim igrama.
Ne znam koje su cijene ali nemoj kupovati stari, debeli model. Vrlo brzo ćeš morati mjenjati nešto i manji su diskovi, premali za natrpatiuno skinutih igrara.

cuj sad firmware mora biti ispod 3.6 :D svugdje je sto noviji firmware to bolje a kod njih obrnuto ccc :D ja sam razmisljao da uzmem vecu konzolu jer sam cuo da se slim konzole brze zagriju od fat konzola :S jel dovoljan hdd od 80gb?
Lucazode

#368 Re: PlayStation 3

Post by Lucazode »

BaDa wrote:
vaučer wrote:

cuj sad firmware mora biti ispod 3.6 :D svugdje je sto noviji firmware to bolje a kod njih obrnuto ccc :D ja sam razmisljao da uzmem vecu konzolu jer sam cuo da se slim konzole brze zagriju od fat konzola :S jel dovoljan hdd od 80gb?
@BaDa: Pa logično je da mora biti ispod 3.6, jer još nije došlo do modifikacija novijih (OFW) firmware-a.
Trenutno sam 3.41 i nemam problema sa igrama tipa Gran T., Uncharted...Sve ide, samo naći odgovarajući Eboot i radi. Ako misliš raditi backup na HDD slabo ćeš se naigrati. Naravno ako imaš CFW Nije dovoljan 80GB-tni HDD. :D S druge strane jeste ako ćeš samo igrati Mini igre koje skineš sa PSN-a i raditi Save postojećih.

Poenta je ganjaj sve do 3.60 i igraj do mile volje.
stevan2712

#369 Re: PlayStation 3

Post by stevan2712 »

BaDa wrote:
vaučer wrote:

Pa mora ako zelis da igras pirate. Ali onda zaboravi da konzolu mozes koristiti u online modu, znaci nema ni interneta ni nista, cak i ako imas original igru neces je moci igrati online. Meni sa tim konzola gubi smisao,ali ti kako hoces :)
vaučer

#370 Re: PlayStation 3

Post by vaučer »

Originalne igre se mogu kupovati polovne sa stranica kao game.co.uk i ima ih brdo za manje od 10 funti.
A ti vidi kako ćeš.
arnes_king

#371 Re: PlayStation 3

Post by arnes_king »

Ne gubi on nikada mogucnost online igranja ako flashuje konzolu, jer uvjek ama bas uvjek se moze vratiti na zadnji OFW i moze igrati svoje originale online, a cuj sto veci firmware to bolje, pa pogledaj od 3.55 pa nadalje changelog u firmware updateima pa ces vidjeti kakve razlike ima..... samo pokusavaju sprijeciti flashovanje nikakva poboljsanja ne donose, a ni ovaj ti ne govori tacno sto kaze da kupis 3.60 ili ispod jer to ne mozes cipovati mozes samo ako je MAX 3.55 ali sada mozes sebi naruciti lijepi E3flasher kao sto sam ja i onda kada mi stigne mogu igrati i originale online a mogu i kopije offline tako sto uvjek mozes uraditi update na 3.73 pa igrati online a kada mi se pirati igraju za 5 minuta downgradujem opet na 3.55 flashovan :)

I ko kaze da nije dovoljan HDD od 80 GB pa u mene je HDD od 40 GB u konzoli i imam eksterni od 40 GB znaci ukupno 80 i sasvim mi je dovoljno, jer necu sve igre svakako drzati na konzoli neke koje sam prekucao ili su mi ohladile prebacim na pc a vamo nove i tak ide.

A to cuj tanke se konzole brze zagrijavaju ? Odkud ti to majke ti drage ? FAT konzole se brze zagrijavaju i veca je sansa za YLOD dok su SLIM popravljene po tom pitanju, ali nikada ti nije do konzole nego do tebe kako je koristis i cuvas, u mene je FAT i jos nikad problema .....

A nove slim po piku sada mozes kupiti za 600-700 KM pa bih ti to preporucio ali sranje je sto ne znas koji je firmware, pa nikad ne znas hoces li moci cipovati, ja bih ti preporucio narucit E3flasher za 88$ kupis SLIM novu za 600 KM i koji god da bude firmware mozes i online igrati i pirate :)
Lucazode

#372 Re: PlayStation 3

Post by Lucazode »

golfista wrote:igre su skupe, preskupe, ali čar online igranja je neprocjenjiva. A što neko spomenu brdo polovnih originalnih igara imaš u ponudi za relativno male novce, tako da je moja preporuka samo slim PS3, 160 GB hard diska, i par originalnih naslova užitak zagarantovan...
Slažem se. Čim pređem ovih 320GB, skidam novi firmware, kupujem par kvalitetnih naslova i idem online. Merak vala :-D
arnes_king

#373 Re: PlayStation 3

Post by arnes_king »

Ljudi dobra vijest izgleda da nas ocekuje novi jailbreak koji ce biti u stanju igrati nove igre poput PES 2012 FIFA 12 Driver novi itd .....

Vise vijesti na stranici : http://www.ps3hax.net/2011/10/rumor-jai ... n-fw-3-55/
arnes_king

#374 Re: PlayStation 3

Post by arnes_king »

Hahahha ljudi zaboravite na moj prethodni post o JB2 to mozete da izbacite iz glave jer se nesto fenomenalno desilo :D

Uskoro cemo moci na nasim PS3 igrati sve nove igre, bez obzira na to da li sony izbaci novi firmware ili ne za svaki cemo bez problema moci napraviti CFW i cak online igrati, gotova je borba za sony jer se pronasao nacin kako doci do per_console_key_0 kljuceva a njih kada imate onda mozete svaki firmware cipovati i raditi sta hocete, 100% otkljucana konzola bez ikakvih prepreka i bez ikakvih mogucnosti sonija da to patchuje jer su ti kljucevi hardverski a ne softverski, glavni kljucevi kojima se dobija sve ostalo :D

Znaci samo da vam dodju iz sonija kuci i promijene hardver konzole tako bi to mogli sprijeciti :D

evo izvor i vise informacija o tome :D

http://www.ps3hax.net/2011/10/how-to-du ... -released/
BaDa

#375 Re: PlayStation 3

Post by BaDa »

arnes_king wrote:Hahahha ljudi zaboravite na moj prethodni post o JB2 to mozete da izbacite iz glave jer se nesto fenomenalno desilo :D

Uskoro cemo moci na nasim PS3 igrati sve nove igre, bez obzira na to da li sony izbaci novi firmware ili ne za svaki cemo bez problema moci napraviti CFW i cak online igrati, gotova je borba za sony jer se pronasao nacin kako doci do per_console_key_0 kljuceva a njih kada imate onda mozete svaki firmware cipovati i raditi sta hocete, 100% otkljucana konzola bez ikakvih prepreka i bez ikakvih mogucnosti sonija da to patchuje jer su ti kljucevi hardverski a ne softverski, glavni kljucevi kojima se dobija sve ostalo :D

Znaci samo da vam dodju iz sonija kuci i promijene hardver konzole tako bi to mogli sprijeciti :D

evo izvor i vise informacija o tome :D

http://www.ps3hax.net/2011/10/how-to-du ... -released/
e vidis ovo sam ja cekao sad mogu mirno kupiti ps3 :D ahahahaa
Post Reply