Ovako, srce moje drago: Jos me jednom optuzi da radim bilo sta ilegalno, nece biti ok. Mozda ne mozes neke stvari razumjeti. Iako nema potrebe da se tebi pravdam, opet cu ponoviti da mi je mama kupila kupon tada jer sam ja bila sprijecena iz vrlo opravdanih razloga. Ovo cisto da zastitim sebe, spominjem. I nema potrebe za vulgarnostima.
Ovakvim poput mene-koji PLACAJU KARTU SVAKI PUT ( ne znam jesi li sposobna i ovo razumjeti, ali stvarno ne znam kako jednostavnije ili jasnije da ti objasnim-UVIJEK PLACAM KARTU)-desavalo se i desava svasta u vozilima GRAS-a. Nije moja prica rekla-kazala-cula, itd. Vise puta sam bila svjedok nesvjestica ( neke i sama dozivjela ), i jednom srcanog udara. Za mozdani udar znam sigurno, jer meni bliska osoba radi u Hitnoj pomoci, koja je imala intervenciju u jednom od vozila GRAS-a. GRAS jeste kriv ako su im vozila neuslovna za prijevoz. Mozda su ona za tebe sasvim ok, ali za vecinu nije. Jer nije normalno da vozilo nema ventilaciju ili da je prenatrpano putnicima u tolikoj mjeri da oni ne mogu disati. Ili da moras paziti da ne dozivis kakav strujni udar. Ili da se veozis pored razbijenog prozora ili poluotvorenih vrata jer se ova ne mogu zatvoriti. Ili da moras cekati vozilo i po 40 min jer propustaju voznje ili da, kad ga napokon docekas, moras izaci nakon par stanica jer vozilo vise ne radi. I to nakon PLACENE KARTE, koju ti ne zele refundirati nego te upute na drugo vozilo, u kojem opet moras kupiti kartu. To za mene jeste neuslovno-za tebe mozda ne. Ne znam na kakve si uslove navikla.
Znam da na sudu ne bih mogla dobiti obestecenje ako bih ga zatrazila zbog recimo, kasnjenja na posao, propustenog ispita ili zbog ugrozavanja zdravlja zbog dugog cekanja na +30, propustanja voznje ili zbog prijevoza puno veceg broja putnika od propisanog. U svakom normalnom preduzecu bili bi spremni preuzeti odgovornost za vlastite propuste. U GRAS-u ne-trash preduzece sa trash uslugom. I zato nemaju prava buniti se jer ne ispunjavaju svoje obaveze, a svejedno su placeni. U svakom slucaju od naroda.
Ja nemam nista protiv revizora, osim ako maltretiraju zenske putnike dok se muskim sklanjaju sputa ili kad te direktno optuze da se svercas, a kartu samo malo duze trazis. Niti protiv naplate, ali ako vec naplacujes nesto, moras pruziti adekvatnu uslugu-siguran prijevoz do odredjenog mjesta. GRAS to ne cini. GRAS pruza nakaradnu uslugu i trazi postivanje svojih prava dok gazi prava putnika.
I izvini sto stalno ponavljam jedno te isto, ali tebi se ocigledno trebaju neke stvari vise puta ponoviti da bi ih barem pokusala razumjeti.