konkurs za pripravnike?

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Locked
moca85

#351 Re: konkurs za pripravnike?

Post by moca85 »

Sudu?Da li ste vi citali sta sam napisal,unutar Mo nisu zadovoljni izborom niti procedurom za koju su i sami rekli da je idiotska,i da je odluka 2 covjeka a ne komisije i vecine.Da je nereguralna od starta,ali da niko unutar nemoze da obori konkurs.To ce da razmatra komisija zalbe,i vjerujte da mnogi zgrozeni i na vasoj strani.Ili se zalite ili cutite,od samosazaljevanja nema nista.Niko nece braniti vasa pravo ako ne vi sami.Mnogi su konkursi pali sa manje providnim steljenjem rezultat.Jedna stvar je diskvalifikacija a druga ponizavanje inteligencije....Izbor je vas.Sta god da odlucite SRETNO.
fallout1

#352 Re: konkurs za pripravnike?

Post by fallout1 »

evo citam komentare, gdje hocete da se zalite, da obarate...hahha... vi ustvari hocete da ispravite krivu drinu, a zna se sta bude s onima koji pokusaju ispraviti krivu drinu. Ako je npr konkurs nastiman u MO nemate vi tu sta raditi, zaliti e itd, pomirite se s tim i idete dalje...
moca85

#353 Re: konkurs za pripravnike?

Post by moca85 »

Ne traba biti pesimista,u ostalim slucajevima zalba je promasaj.Ali ako neko toliko nepostuje proceduru da se ugovori potpisuju prije nego sto je prosao rok za zalbe je narusavanje samog zakona.Svaki javni konkur to mora da ispostuje.Misleci da citate malo pazljivije navodila sam vas jer ne mogu da imenujem,da se samo ceka da neko pokrene te zalbe jer su "UNUTAR MO"(ne smrtnici kao mi)nezadovoljni postupkom i da je sramota za instituciju te da je forme radi provedena.I da jedan covjek dovodi po tri svoja kandidata.
morto

#354 Re: konkurs za pripravnike?

Post by morto »

Ne traba biti pesimista,u ostalim slucajevima zalba je promasaj.Ali ako neko toliko nepostuje proceduru da se ugovori potpisuju prije nego sto je prosao rok za zalbe je narusavanje samog zakona.Svaki javni konkur to mora da ispostuje.Misleci da citate malo pazljivije navodila sam vas jer ne mogu da imenujem,da se samo ceka da neko pokrene te zalbe jer su "UNUTAR MO"(ne smrtnici kao mi)nezadovoljni postupkom i da je sramota za instituciju te da je forme radi provedena.I da jedan covjek dovodi po tri svoja kandidata.
Pa ako je tako daj nam imena tih ljudi koji su sve to sabotirali... nemoj nas hushkat ionako smo svi supernervozni od raznih birokracija...
crime

#355 Re: konkurs za pripravnike?

Post by crime »

Da li neko zna kako se zvao jedan od dvojice muskaraca koji su bili u komisiji u MO?Ne onaj sa brkovima,nego onaj nizi,procelav?Mislim da nije ni nacionalna struktura zadovoljena,trebalo je ici 5B,4S,3H!
moca85

#356 Re: konkurs za pripravnike?

Post by moca85 »

Pa ako je tako daj nam imena tih ljudi koji su sve to sabotirali... nemoj nas hushkat ionako smo svi supernervozni od raznih birokracija...[/quote]
Huskati?Svi ste dovoljno pametni da znate da je samo jedan covjek u komisi davao bodove svim kandidatima.Zbog njegovog kandida sa Sokolca ubacen je cetvrti ekonomista pod"drustveni smjer".Sto nije trebalo jer je planirano po konkursu 3 ekonomista, a bilo je jako mnogo ljudi sa koji ulaze u u tu kategoriju drustvenog smjera,ali sta cete covjek se snasao za svoje kandidate.Vi se nemozete zaliti na bodove i ljude iz komisije,nego na proceduru i nepravilnosti u njoj.Niko vas ne nagovar ja samo smatram da je ovo najodvratnije i perfidnije stimanje ikada uradjeno.Imam dodir sa ljudima i znam komentare unutar,ali sve je vas izbor.Zato ne uzimajte to kao huskanje i nagovaranje.
hanumica82

#357 Re: konkurs za pripravnike?

Post by hanumica82 »

S obzirom na ovakvu situaciju sa pripravnicima i drzavnom sluzbom, podlucila sam promjeniti nacionalnu pripadnost. Samo jos ne znam kako cu to da uradim, pa ako neko zna neka mi kaze. jel se treba podnijeti zahtjev u opstini il se samo poceti izjasnjavati kao pripadnik neke nacionalnosti?
Odlucila sam da cu biti ili ostali, mozda rom ili vec nesto trece vidjet cu sto mi se nudi. MOzda budem imala vise sanse da se zaposlim, nego kao Bosnjak.
kurshumi

#358 Re: konkurs za pripravnike?

Post by kurshumi »

Jeli neko konkurisao za pripravnika u Ministarstvu civilnih poslova? Imatel kakvih informacija, konkurisao sam al još ništa...
vs84sa

#359 Re: konkurs za pripravnike?

Post by vs84sa »

hanumica82 wrote:S obzirom na ovakvu situaciju sa pripravnicima i drzavnom sluzbom, podlucila sam promjeniti nacionalnu pripadnost. Samo jos ne znam kako cu to da uradim, pa ako neko zna neka mi kaze. jel se treba podnijeti zahtjev u opstini il se samo poceti izjasnjavati kao pripadnik neke nacionalnosti?
Odlucila sam da cu biti ili ostali, mozda rom ili vec nesto trece vidjet cu sto mi se nudi. MOzda budem imala vise sanse da se zaposlim, nego kao Bosnjak.
evo ja sam ostali i vjeruj mi nemoj to radit, jer oni hoce da Ostale natjeraju da se izjasne kao bosnjaci... bar zasad nemoj, ako se nesto promjeni u ustavu onda pokusaj. druga stvar oni u konkursu nigdje ne smiju da navedu ali se javno zna da se mjesta dijele izmedju bosnjaka hrvata i srba. ali kazem ne smiju to da napisu u konkursu zbog helsinskog komiteta za ljudska prava.
ako je vec to praksa, onda treba traziti javno da napisu npr. trazimo 5 Bosnjaka 4 Srbina 3 Hrvata, Ostale molimo da ne ometaju.
akcija007

#360 Re: konkurs za pripravnike?

Post by akcija007 »

dobio odbijenicu iz agencije za statistiku
leigh

#361 Re: konkurs za pripravnike?

Post by leigh »

Jel ima spisak ko je prošao?
akcija007

#362 Re: konkurs za pripravnike?

Post by akcija007 »

Ima, 3 Srbina i 1 Bosnjak za ekonomiste
leigh

#363 Re: konkurs za pripravnike?

Post by leigh »

Jel može na pp imena? Jedan kolega se popričično nada pa da muštuluka uhvatim :))
stela_ba

#364 Re: konkurs za pripravnike?

Post by stela_ba »

Molio bih nekoga da napise imena ko je primljen jer ja jos nisam dobio postu. Unaprijed zahvalan.
crime

#365 Re: konkurs za pripravnike?

Post by crime »

U utorak ce biti objavljeni rezultati sa pismenog u Sluzbi za poslove sa strancima!
moje_ime

#366 Re: konkurs za pripravnike?

Post by moje_ime »

Pozdrav, planiram se prijaviti za posao pripravnika u predsjednistvu. Koliko znam otvorena su tri mjesta (pravnik, ekonomist, novinar-za svakog po jedno mjesto).
E sad ono sto me zanima..rok za prijavu je do 7.4., a cisto sumnjam da ce postom sva dokumentacija uspjet stici do tog dana jer cu sve salati tek dan prije (ebi ga tek tada cu imati sve dokumente). Zanima je gleda li se (kao sto se to obicno radi) datum na zigu iz poste kada je posiljka poslana ili oni moraju do tog odredjenog datuma (7.4.) vec primiti svu dokumentaciju?

Nije da se nesto posebno nadam, pogotovo nakon sto sam ovdje procitala vasa iskustva, a s obzirom da se radi o predsjednistvu kontam da to ne moze biti olaksavajuca okolnost nikako, ali eto..

I jos jedno pitanje, ako eventualno budem pozvana na testiranje, od cega se to testiranje sastoji? Samo pitanja iz struke ili ima jos nesto? (citam ovdje da su na testiranjeima bila i pitanja s javnog ispita? Malo mi je to smjesno s obzirom da u biti tek nakon odradjenog pripravnickig stices pravo polaganja tog ispita iako nije ni to problem spremiti, ali opet kako kazem...nemam bas neke nade u taj posao s obzirom na mali broj mjesta i veliki broj stela)
Bilo kakve dodatne informacije su isto dobrodosle.. Hvala!
akcija007

#367 Re: konkurs za pripravnike?

Post by akcija007 »

gleda se zig poste kada je poslano , dakle ti mozes predati na postu i 7.4. kad ce stici do njih vise nije tvoja stvar i obavezno preporucenom postom moras poslati i ne zaboravi se potpisati na biografiju jer ako se ne potpises odmah ces biti diskvalifikovana.

Pitanja nisu iz sturke , budu obicno pitanja ili s javnog ispita ili iz zakona doticne firme gdje se prijavljujes
ena000

#368 Re: konkurs za pripravnike?

Post by ena000 »

posalji preporuceno,,, ide brze i znas da ce stici ;-)
moje_ime

#369 Re: konkurs za pripravnike?

Post by moje_ime »

U redu, hvala!

Ovo za potpis i preporuceno slanje znam.. :)

Jos samo do tih pitanja trebam doci, ako se nekome da neka postavi opet link ako mu je pri ruci, ako ne kopat cu unazad po topiku mislim da je vec negdje postavljeno.. Pa da krenem i ja na spremanje za vec dodjeljena mjesta :lol:
moje_ime

#370 Re: konkurs za pripravnike?

Post by moje_ime »

Dobila u medjuvremenu info na pp, hvala..
morto

#371 Re: konkurs za pripravnike?

Post by morto »

Ovi iz MO su nas procedurom barem fino usutkali... a Ured za statistiku ono je debilizam 3-5min po kandidatu i noga... i onda neke Srbe poprimaju... koji jad i cemer... nas bosnjo ne zna ni nastelit nego sve pusta drugima cuvajuci svoju guzicu...
tandrcak

#372 Re: konkurs za pripravnike?

Post by tandrcak »

Napišite imena,možda nisu sve Srbi već ima i Hrvata pa ne raspoznajete
morto

#373 Re: konkurs za pripravnike?

Post by morto »

tandrcak wrote:Napišite imena,možda nisu sve Srbi već ima i Hrvata pa ne raspoznajete
Citiram:

Komisija za izbor je provela proceduru, sačinila listu uspješnih kandidata, te predložila direktoru Agencije za statistiku BiH da se u radni odnos na mjesto pripravnika sa završenim Ekonomskim fakultetom prime najuspješniji kandidati sa liste kako slijedi:

1. Srđan Vitković
2. Gorčin Stojanović
3. Ivana Jakovljević
4. Fahir Kanlić

I onda se neki cetnik s. popovic fino potpisao cirilicom...
tomyf

#374 Re: konkurs za pripravnike?

Post by tomyf »

aaaaaa.... ja jos uvijek nista nisam dobila iz statistike...ali kako vidim nema me:(
znaci pripremam se za nove konkurse i nove odbijenice...
morto wrote:
tandrcak wrote:Napišite imena,možda nisu sve Srbi već ima i Hrvata pa ne raspoznajete
Citiram:

Komisija za izbor je provela proceduru, sačinila listu uspješnih kandidata, te predložila direktoru Agencije za statistiku BiH da se u radni odnos na mjesto pripravnika sa završenim Ekonomskim fakultetom prime najuspješniji kandidati sa liste kako slijedi:

1. Srđan Vitković
2. Gorčin Stojanović
3. Ivana Jakovljević
4. Fahir Kanlić

I onda se neki cetnik s. popovic fino potpisao cirilicom...
akcija007

#375 Re: konkurs za pripravnike?

Post by akcija007 »

ena000 wrote:posalji preporuceno,,, ide brze i znas da ce stici ;-)
preporucena posta ne ide brze , ide isto kao i obicna samo sto znas da ce stici i imas dokaz da si predao posiljku .
Locked